Influenza (griep)

Griepprik: uw beste inzet voor het voorkomen van influenza

Het krijgen van een griepprik vaak beschermt u tegen naar beneden met de griep. En hoewel de griepprik geeft niet altijd volledige bescherming, het is de moeite waard om.

Dit jaar is de jaarlijkse griepprik zal bescherming tegen H1N1 griep (varkensgriep) virus, bieden in aanvulling op twee andere griepvirussen die naar verwachting dit griepseizoen in omloop. Een nieuw vaccin dat beschermt tegen vier stammen van het virus zal ook beschikbaar, net als een hoge dosis griepvaccin voor volwassenen van 65 jaar en ouder.

Influenza is een infectie van de luchtwegen die kan leiden tot ernstige complicaties, vooral bij jonge kinderen en oudere volwassenen. Griepprikken zijn de meest effectieve manier om griep en zijn complicaties te voorkomen. De Centers for Disease Control en Prevention (CDC) adviseert dat iedereen 6 maanden of ouder jaarlijks worden ingeënt tegen griep.

Hier zijn de antwoorden op veelgestelde vragen over griepprikken.

Wanneer is de griep vaccin beschikbaar?

Omdat het griepvaccin wordt geproduceerd door particuliere fabrikanten, de beschikbaarheid ervan hangt af van wanneer de productie is voltooid. Voor het 2013-2014 griepseizoen, hebben de fabrikanten aangegeven zendingen zullen waarschijnlijk beginnen in augustus en blijven gedurende september en oktober tot alle vaccin wordt verdeeld. Artsen en verpleegkundigen worden aangemoedigd om te beginnen met vaccineren hun patiënten zo snel griepvaccin is beschikbaar in hun gebied.

Het duurt maximaal twee weken de tijd om de immuniteit na een griepprik te bouwen, maar u kunt profiteren van het vaccin, zelfs als je het niet krijgt tot na griepseizoen begint.

Waarom moet ik laten vaccineren elk jaar?

Nieuwe griepvaccins worden vrijgegeven per jaar bij te houden met een snelle aanpassing van griepvirussen. Omdat griepvirussen evolueren zo snel, kan vaccin vorig jaar je niet beschermen tegen dit jaar virussen.

Na vaccinatie, je immuunsysteem antistoffen produceert die je zal beschermen tegen het vaccin virussen. In het algemeen, echter, antilichaam niveaus beginnen te dalen na verloop van tijd - een andere reden om een ​​griepprik ieder jaar.

Wie moet het griepvaccin te krijgen?

Het CDC adviseert jaarlijkse influenzavaccinatie voor iedereen leeftijd van 6 maanden of ouder. Vaccinatie is vooral belangrijk voor mensen met een hoog risico op griep complicaties, inclusief:

 • Zwangere vrouwen
 • Oudere volwassenen
 • Jonge kinderen

Chronische aandoeningen kan ook het verhogen van uw risico op griep complicaties. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Astma
 • Kanker of de behandeling van kanker
 • Chronische obstructieve longziekte (COPD)
 • Cystic fibrosis
 • Suikerziekte
 • HIV / AIDS
 • Nier-of leverziekte
 • Zwaarlijvigheid

Wie moet niet de griepprik?

Neem contact op met uw arts voordat u het ontvangen van een griepvaccin, indien:

 • U bent allergisch voor eieren. Sommige griepvaccins bevatten kleine hoeveelheden ei-eiwitten. Als u een ei-allergie of overgevoeligheid, zult u waarschijnlijk in staat zijn om een ​​griepvaccin te ontvangen - maar je moet misschien speciale voorzorgsmaatregelen, zoals het wachten in de spreekkamer gedurende minstens 30 minuten na de vaccinatie in het geval van een reactie te nemen. Er is ook een griepvaccin dat ei-eiwitten, Food and Drug Administration (FDA) goedgekeurd voor gebruik bij mensen van 18 jaar en ouder niet bevat. Raadpleeg uw arts over uw mogelijkheden.
 • Je had een ernstige reactie op een eerdere griepvaccin. Het griepvaccin wordt niet aanbevolen voor iedereen die een ernstige reactie op een eerdere griepvaccin hadden. Controleer eerst met uw arts, dat wel. Enkele reacties misschien niet gerelateerd aan het vaccin.

Zie ook

Griepprik: uw beste inzet voor het voorkomen van influenza

Wat zijn mijn griepvaccin leveringsopties?

Het griepvaccin komt in twee vormen:

 • Een schot. Een griepprik bevat een geïnactiveerd vaccin gemaakt van gedode virus. De injectie wordt gewoonlijk gegeven in de arm. Een intradermale (in de huid) vaccin is ook beschikbaar voor mensen van 18 tot 64 jaar oud. Omdat de virussen in het vaccin worden gedood (geïnactiveerd), zal de opname niet zorgen dat je de griep te krijgen, maar het zal in staat stellen je lichaam om de antistoffen die nodig af te weren influenzavirussen ontwikkelen.
 • Een neusspray. De neusspray vaccin bestaat uit een lage dosis van levende, maar verzwakte, griepvirussen en is goedgekeurd voor gebruik bij gezonde personen 2 tot 49 jaar die niet zwanger zijn. Het vaccin veroorzaakt geen griep, maar het vraagt ​​een immuunrespons in je neus en bovenste luchtwegen, maar ook door je hele lichaam.

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen een griepprik en de neusspray vaccin?

Zowel de griepprik en de neusspray helpt u beschermen tegen griep. Maar er zijn verschillen te overwegen alvorens te beslissen tussen de twee.

Griepprik Neusspray
Toegediend door middel van een naald - u zult een injectie nodig Toegediend door middel van een spray - u zult niet een injectie nodig
Bevat gedode virussen - je kunt niet voorbij de griep mee naar iemand anders Bevat verzwakte levende virussen die niet zal geven u de griep, maar dat kan, in zeldzame gevallen, worden aan anderen doorgegeven
Goedgekeurd voor gebruik bij mensen leeftijd van 6 maanden en ouder Goedgekeurd voor niet-zwangere, gezonde mensen leeftijd van 2 tot 49 jaar
Kan worden gebruikt bij mensen met een verhoogd risico op griep-gerelateerde complicaties, zoals zwangere vrouwen en mensen met chronische aandoeningen Niet gegeven aan mensen met chronische medische aandoeningen of onderdrukt immuunsysteem, of aan kinderen en adolescenten die aspirine therapie

Kan het vaccin geef me de griep?

Nee, de griep vaccin kan niet geven u de griep. Maar je zou kunnen ontwikkelen griepachtige verschijnselen - ondanks het krijgen van een griepprik - voor een verscheidenheid van redenen, waaronder:

 • Reactie op het vaccin. Sommige mensen ervaren spierpijn en koorts voor een dag of twee na het ontvangen van een griepprik. Dit kan een bijwerking van de productie van beschermende antilichamen uw lichaam zijn. De nasale vaccin kan loopneus, hoofdpijn en keelpijn veroorzaken.
 • Het venster van 2 weken. Het duurt ongeveer twee weken voor de griepprik om volledig effect te nemen. Als je bent blootgesteld aan het griepvirus kort vóór of tijdens die periode, zou je de griep te vangen.
 • Mismatch griepvirussen. In sommige jaren, de influenzavirussen gebruikt voor het vaccin niet overeenkomen met de circulerende virussen tijdens het griepseizoen. Als dit gebeurt, zal uw griepprik minder effectief te zijn, maar kan nog steeds bieden enige bescherming.
 • Andere ziekten. Vele andere ziekten, zoals verkoudheid, produceren ook griepachtige symptomen. Dus je denkt dat je de griep hebt als je eigenlijk niet.

Welke bescherming doet het griepvaccin aanbod?

Influenza (griep). U bent allergisch voor eieren.
Influenza (griep). U bent allergisch voor eieren.

Griepvaccins zijn niet 100 procent effectief. Volgens de CDC, in de afgelopen seizoenen griep bij de wedstrijd tussen griepvaccin en circulerende stammen van het griepvirus is dicht, een griepprik is tussen de 60 en 70 procent effectief in het afweren van influenza in alle leeftijdsgroepen gecombineerd.

Kan ik mijn risico van de griep te verlagen zonder het krijgen van een griepprik?

Met of zonder een griepprik, kunt u stappen ondernemen om uzelf te beschermen tegen de griep en andere virussen te nemen. Goede hygiëne blijft je primaire verdediging tegen besmettelijke ziektes.

 • Was uw handen vaak en grondig met water en zeep.
 • Gebruik een alcohol-based ontsmettingsmiddel op je handen als water en zeep niet beschikbaar zijn.
 • Vermijd het aanraken van uw ogen, neus of mond waar mogelijk.
 • Vermijd drukte toen de griep komt het meest voor in uw omgeving.

Zie ook