Jeugd apraxie van de spraak

Definitie

Jeugd apraxie van de spraak (CAS) is een zeldzame spraakstoornis waarbij een kind moeite heeft met het maken van nauwkeurige bewegingen tijdens het spreken. Het is belangrijk om te weten dat CAS is gewoon een label voor een spraakstoornis.

Te kunnen spreken, de hersenen van je kind moet leren hoe je plannen die zijn of haar toespraak spieren vertellen hoe de lippen, kaak en tong bewegen op manieren te maken die resulteren in accurate klanken en woorden. Hersenen van uw kind is ook van plan deze bewegingen, zodat hij of zij spreekt met normale snelheid en ritme.

In de kindertijd apraxie van de spraak, de hersenen worstelt om plannen voor spraak beweging te ontwikkelen. Als gevolg hiervan, hebben kinderen met CAS niet nauwkeurig bewegingen leren voor spraak met een normale gemak. In CAS, de spraak spieren zijn niet zwak, maar ze normaal niet uitvoeren omdat het brein heeft moeite met leiding geven aan of coördineren van de bewegingen.

Symptomen

Kinderen met jeugd apraxie van de spraak (CAS) kan veel spraak symptomen of kenmerken die variëren, afhankelijk van hun leeftijd en de ernst van hun spraakproblemen.

CAS kan worden geassocieerd met vertraagde begin van eerste woorden, een beperkt aantal gesproken woorden of het vermogen om slechts enkele medeklinker of klinkers te vormen. Deze symptomen meestal kan worden opgemerkt tussen de leeftijden van 18 maanden en 2 jaar, en kan duiden op verdacht CAS.

Als kinderen produceren meer spraak, meestal tussen de leeftijd van 2 en 4, kenmerken die waarschijnlijk aangeven CAS omvatten klinker en medeklinker vervormingen; scheiding van lettergrepen in of tussen de woorden; ". Bye" en intonatie fouten, zoals 'taart' klinken als

Veel kinderen met CAS moeite hebben om hun kaken, lippen en tongen naar de juiste positie om een ​​geluid te maken, en kunnen zij moeite hebben bewegen soepel naar het volgende geluid.

Kinderen verschillen in hoe snel hun spraak verbetert, maar met logopedie veel kinderen met CAS ontwikkelen begrijpelijke toespraak.

Veel kinderen met CAS hebben ook taalproblemen, zoals moeite met het begrijpen van spraak, verminderd woordenschat of problemen met woordvolgorde.

Sommige symptomen kunnen vooral worden gezien bij kinderen met CAS en kan nuttig zijn om het probleem vast te stellen. Sommige symptomen van CAS zijn ook symptomen van andere vormen van spraak-of taalstoornissen. Het is moeilijk om CAS diagnosticeren als een kind alleen symptomen die worden gevonden in zowel CAS en in andere vormen van spraak-of taalstoornissen.

Een aantal kenmerken, ook wel markers, te onderscheiden CAS van andere vormen van spraakstoornissen. Deze bijzonder geassocieerd met CAS omvatten:

 • Moeite met bewegen soepel van de ene klank, lettergreep of woord naar het andere
 • Betasten bewegingen met de kaak, lippen of tong om de juiste beweging te maken voor spraakklanken
 • Klinker vervormingen, zoals een poging om de juiste klinker gebruiken, maar verkeerd zegt dat het
 • Het gebruik van de verkeerde stress in een woord, zoals het uitspreken van "banaan" als "BUH-nan-uh" in plaats van "buh-NAN-uh"
 • Met behulp van gelijke nadruk op alle lettergrepen, zoals zeggend "BUH-NAN-UH"
 • Scheiding van lettergrepen, zoals het zetten van een pauze of kloof tussen lettergrepen
 • Inconsistentie, zoals het maken van verschillende fouten wanneer het proberen om het zelfde woord te zeggen een tweede keer
 • Moeilijkheid imiteren eenvoudige woorden
 • Inconsistent uiten fouten, zoals het zeggen van "down" in plaats van "stad" of "dierentuin" in plaats van "Sue"

Andere kenmerken worden gezien in de meeste kinderen met spraak-of taalproblemen en zijn niet behulpzaam in het onderscheiden CAS. Kenmerken bovendien zowel kinderen met CAS en kinderen met andere vormen van spraak-of taalstoornissen omvatten:

 • Verminderde hoeveelheid gebabbel of vocale geluiden in de leeftijd van 7 tot 12 maanden oud
 • Spreken eerste woorden laat (na 12 tot 18 maanden oud)
 • Met behulp van een beperkt aantal medeklinkers en klinkers
 • Vaak weglaten van (weglating) klinkt
 • Moeilijk om spraak te verstaan

Andere spraakstoornissen soms verward met cas
Sommige spraak geluid aandoeningen krijgen vaak verward met CAS omdat sommige van de kenmerken kunnen elkaar overlappen. Deze toespraak geluid aandoeningen omvatten articulatie stoornissen, fonologische stoornissen en dysartrie.

Een kind dat moeite heeft met het leren hoe je bepaalde geluiden te maken, maar heeft geen moeite planning of het coördineren van de bewegingen van spreken hebben, kunnen een articulatie of fonologische stoornis. In een articulatie stoornis, een kind heeft moeite met bepaalde klanken. Kan hij of zij laat de klank of gebruik een ander geluid in zijn plaats. In fonologische stoornissen, een kind heeft bepaalde sound error patronen, zoals moeilijkheden produceren geluiden in de rug van zijn of haar mond.

Articulatie en fonologische stoornissen komen vaker voor dan CAS.

Articulatie of fonologische spraak fouten kunnen zijn:

 • Vervangen van geluiden, zoals zeggend "fum" in plaats van "duim", "wabbit" in plaats van "konijn" of "tup" in plaats van "kop"
 • Weglaten van (weglaten) finale medeklinkers, zoals zeggend "duh" in plaats van "eend" of "eh" in plaats van "up"
 • Het stoppen van de luchtstroom, zoals zeggend "tun" in plaats van "zon" of "doo" in plaats van "dierentuin"
 • Vereenvoudiging geluid combinaties, zoals zeggend "ting" in plaats van "string" of "mist" in plaats van "kikker"

Dysartrie is een motorische spraakstoornis die het gevolg is van zwakte, spasticiteit of het onvermogen om de spraak spieren te controleren. Het maken van spraakklanken is moeilijk, omdat de spraak spieren kunnen niet zo ver als snel of zo sterk als normaal bewegen,. Mensen met dysartrie kan ook een hees, zacht of zelfs gespannen stem, of als u onduidelijk of langzame spraak.

Dysartrie is vaak gemakkelijker te identificeren dan CAS. Wanneer dysartrie wordt veroorzaakt door schade aan bepaalde gebieden van de hersenen die coördinatie beïnvloeden, is het moeilijk om het verschil tussen CAS en dysartrie bepalen. Bij sommige kinderen, zowel dysartrie en CAS zijn aanwezig.

Oorzaken

Childhood apraxie spraak (CAS) heeft een aantal mogelijke oorzaken, maar in veel gevallen een oorzaak niet worden bepaald. Artsen vaak niet een probleem in de hersenen van een kind met CAS observeren.

CAS kan het gevolg zijn van de hersenen (neurologische) aandoeningen of letsel, zoals een beroerte, infecties of traumatisch hersenletsel zijn.

CAS kan ook optreden als een symptoom van een genetische aandoening, syndroom of metabole aandoening. Bijvoorbeeld, CAS vaker voorkomt bij kinderen met velocardiofacial syndroom en galactosemie.

CAS wordt soms aangeduid als ontwikkelingsstoornissen apraxie. Echter, kinderen met CAS niet per se uit te groeien van CAS als ze zich ontwikkelen. Bij veel kinderen met een vertraagde of ontwikkelingsstoornissen, kinderen volgen de gebruikelijke patronen in de ontwikkeling van spraak en geluiden, maar zij ontwikkelen langzamer dan normaal. Kinderen met CAS niet typische ontwikkelingsstoornis geluid fouten maken. Zij hebben behoefte aan logopedie om maximale vooruitgang te boeken.

Risicofactoren

Afwijkingen in de FOXP2 gen blijken om het risico van de kindertijd spraak apraxie (CAS) en andere spraak-en taalstoornissen verhogen. De FOXP2 gen betrokken kan zijn in hoe bepaalde zenuwen en in de hersenen ontwikkelen. Onderzoekers blijven om te bestuderen hoe afwijkingen in het FOXP2 gen motorische coördinatie en spraak-en taalverwerking in de hersenen kunnen beïnvloeden.

Jongens hebben meer kans op CAS hebben dan meisjes. Echter, meisjes hebben de neiging om een ​​meer ernstige vorm van CAS hebben.

Complicaties

Veel kinderen met jeugd apraxie van de spraak (CAS) hebben andere problemen die hun vermogen om te communiceren beïnvloeden. Deze problemen zijn niet te wijten aan CAS, maar ze kunnen worden gezien met CAS.

Symptomen of problemen die vaak aanwezig zijn, samen met CAS omvatten:

 • Vertraagde taal, zoals moeite verstaan ​​van spraak, verminderd woordenschat, of moeilijkheden met correcte grammatica bij het zetten van woorden samen in een zin of een zin
 • Vertragingen in intellectuele en motorische ontwikkeling en problemen met lezen, spelling en schrijven
 • Moeilijkheden met grove en fijne motoriek vaardigheden of coördinatie
 • Overgevoeligheid, waarin het kind kan niet zoals sommige textures in de kleding of de textuur van bepaalde voedingsmiddelen, of het kind misschien niet leuk tandenpoetsen

Voorbereiding op uw afspraak

Uw kind zal waarschijnlijk beginnen met het zien van een arts opgeleid in de algemene zorg en de behandeling van kinderen (kinderarts) of een arts opgeleid in het behandelen van kinderen met neurologische aandoeningen (kinderneuroloog). Uw kind zal dan worden doorverwezen naar een specialist in spraak en taal voorwaarden (logopedist).

Omdat afspraken hebben beperkte tijd, en omdat er vaak veel om over te praten, is het een goed idee om goed voorbereid te zijn op de benoeming van uw kind. Hier is wat informatie om u te helpen en uw kind klaar is, en wat te verwachten van de arts van uw kind en logopedist.

Wat u kunt doen

 • Noteer alle symptomen die uw kind ervaart, ook wanneer deze eventueel los van de reden waarvoor u de afspraak gepland lijkt.
 • Breng een lijst van alle medicijnen, vitaminen of supplementen die uw kind.
 • Noteer vragen aan de arts van uw kind en de logopedist vragen.
 • Breng een kopie van een recent voortgangsrapport en plan individuele onderwijs van logopedist van uw kind als uw kind eerder is gezien door een logopedist.
Jeugd apraxie van de spraak. Noteer alle symptomen die uw kind ervaart.
Jeugd apraxie van de spraak. Noteer alle symptomen die uw kind ervaart.

Uw tijd met de arts van uw kind of logopedist is beperkt, dus het opstellen van een lijst met vragen van tevoren zal u helpen het meeste uit uw tijd samen. Voor jeugd apraxie van de spraak (CAS), een aantal fundamentele vragen aan de logopedist vragen zijn onder meer:

 • Moet mijn kind CAS, of een andere spraak-of taalproblemen?
 • Wat is CAS?
 • Hoe is CAS anders dan andere vormen van spraakstoornissen?
 • Is de toestand van mijn kind gaat verbeteren?
 • Welke behandelingen zijn beschikbaar, en welke raden jullie aan?
 • Wat kan ik thuis doen om mijn kind te helpen?
 • Zijn er brochures of ander gedrukt materiaal dat ik naar huis kan nemen met mij? Welke websites raden jullie aan?

In aanvulling op de vragen die je hebt bereid zijn om de arts van uw kind of logopedist vragen, aarzel dan niet om vragen te stellen tijdens uw afspraak op elk moment dat je iets niet begrijpt.

Wat te verwachten van logopedist van uw kind
Logopedist van uw kind is waarschijnlijk vragen u een aantal vragen. Klaar zijn om ze te beantwoorden kunnen meer tijd te geven om vragen te stellen over de diagnose en de aanbevolen behandeling van uw kind te vragen. Logopedist van uw kind kan vragen:

 • Wanneer heb je voor het eerst zich zorgen maakt over de spraakontwikkeling van uw kind?
 • Heeft uw kind brabbelen? Bijvoorbeeld, heeft uw kind produceren koeren geluiden en produceert dan lettergrepen, zoals "ba-ba-ba" of "da-da-da"? Zo ja, wanneer is dat begonnen?
 • Wanneer heeft uw kind zeggen dat zijn of haar eerste woord?
 • Wanneer heeft uw kind vijf woorden in zijn of haar woordenschat die hij of zij vaak zou gebruiken?
 • Hoeveel woorden heeft uw kind op dit moment in zijn of haar woordenschat die begrijpelijk is voor de meeste mensen zouden zijn?
 • Op welke andere manieren heeft uw kind communiceert? Bijvoorbeeld, heeft uw kind punt, maken gebaren, maken tekenen of te handelen dingen uit?
 • Heeft iemand in uw familie had spraak-of taalproblemen?
 • Heeft uw kind gehad oorontsteking? Over hoeveel oorontstekingen heeft hij of zij?
 • Toen werd het gehoor van uw kind getest? Werd elke gehoorverlies ontdekt?

Tests en diagnose

De conditie van uw kind te evalueren, zal logopedist uw kind de symptomen van uw kind en de medische geschiedenis beoordelen, voeren een onderzoek van de spieren wordt gebruikt voor spraak, en te onderzoeken hoe uw kind produceert klanken, woorden en zinnen.

Logopedist van uw kind zal ook beoordelen taalvaardigheden van uw kind, zoals zijn of haar woordenschat, zinsbouw en het vermogen om spraak te verstaan.

Verschillende tests zal helpen bepalen als jeugd apraxie van de spraak (CAS) aanwezig is en uitsluiten of identificeren van andere problemen die kunnen beïnvloeden het vermogen van uw kind te spreken. De specifieke taken uitgevoerd tijdens de evaluatie is afhankelijk van het kind leeftijd, het vermogen om samen te werken en de ernst van het probleem speech.

Diagnose van CAS is niet gebaseerd op een enkele test of observatie. Het hangt af van het patroon van de problemen die worden waargenomen.

Het is belangrijk om te bepalen of uw kind symptomen vertoont van CAS, omdat de CAS is anders dan andere spraakstoornissen behandeld. Kinderen met CAS kan ook andere communicatie problemen hebben.

Voorbereiding op uw afspraak. Breng een lijst van alle medicijnen.
Voorbereiding op uw afspraak. Breng een lijst van alle medicijnen.

Het kan soms moeilijk zijn om CAS diagnosticeren, vooral wanneer een kind heel weinig spreekt of heeft moeite met de interactie met de logopedist.

Logopedist van uw kind kan bepalen dat CAS aanwezig kunnen zijn. Echter, logopedist uw kind niet in staat zijn om zeker CAS diagnosticeren.

Logopedist uw kind vaak in staat zijn om een ​​passende benadering van de behandeling te bepalen voor uw kind, zelfs als de diagnose is aanvankelijk onzeker.

Testen kunnen omvatten:

 • Gehoortesten. Uw arts kan bevelen gehoor tests om te bepalen of gehoor problemen kunnen worden bij te dragen aan spraak problemen van uw kind.
 • Oral-motor evaluatie. Logopedist van uw kind zal uw kind lippen, tong, kaak en gehemelte voor structurele problemen, zoals de tong-tie of een gespleten gehemelte, of andere problemen, zoals een lage spierspanning te onderzoeken. Lage spierspanning gewoonlijk niet geassocieerd met CAS, maar het kan een teken zijn van andere omstandigheden.

  Logopedist van uw kind zal zien hoe uw kind beweegt zijn of haar lippen, tong en kaak aan activiteiten zoals blazen, glimlachen, en kussen.

 • Speech evaluatie. Mogelijkheid van uw kind te zeggen klanken, woorden en zinnen zal worden waargenomen tijdens het spelen of andere activiteiten.

  Uw kind kan worden gevraagd om foto's te benoemen om te zien of hij of zij moeite heeft met het maken van specifieke geluiden of het spreken van bepaalde woorden of lettergrepen.

  Logopedist van uw kind kan tijdens toespraak taken coördinatie van uw kind en de gladheid van de beweging in de spraak te evalueren. Om de coördinatie van uw kind van de beweging in de spraak te evalueren, kan uw kind gevraagd om lettergrepen zoals 'pa-ta-ka "te herhalen of te zeggen woorden zoals" boterbloem. "

  Als uw kind zinnen kan produceren, zal logopedist uw kind melodie en ritme van de spraak van uw kind te observeren, zoals hoe hij of zij benadrukt lettergrepen en woorden.

  Logopedist van uw kind kan helpen uw kind nauwkeuriger door het verstrekken van aanwijzingen, zoals het zeggen van het woord of geluid langzamer of verstrekken tintje aanwijzingen aan zijn of haar gezicht.

Behandelingen en medicijnen

Spraak-taal pathologen kunnen jeugd apraxie van de spraak (CAS) te behandelen met veel therapieën.

Logopedie
Omdat er geen aanwijzingen om aan te tonen dat de medicijnen effectief te behandelen CAS, logopedie is de primaire behandeling voor CAS.

Logopedist van uw kind geeft gewoonlijk een therapie die zich richt op het beoefenen van lettergrepen, woorden en zinnen. Wanneer CAS is relatief ernstig is, kan uw kind frequent logopedie nodig, drie tot vijf keer per week. Als je kind verbetert, kan de frequentie van de logopedie worden verminderd.

Kinderen met CAS algemeen baat hebben bij individuele therapie. Individuele therapie kan uw kind om meer tijd te hebben om spraak te oefenen tijdens elke sessie.

Het is belangrijk dat kinderen met CAS krijgen een aanzienlijke hoeveelheid van de praktijk zeggen woorden en zinnen tijdens elke logopedie sessie. Leren om woorden of zinnen te zeggen neemt kinderen met CAS-tijd en de praktijk.

Omdat kinderen met CAS problemen hebben plannen bewegingen voor spraak, logopedie richt zich vaak de aandacht van uw kind om het geluid en het gevoel van meningsuiting bewegingen.

Spraak-taal pathologen kunnen verschillende soorten signalen gebruikt in de logopedie. Bijvoorbeeld, kan logopedist van uw kind uw kind vragen om aandachtig te luisteren en kijk hem of haar vormen het doelwit woord of zin met zijn of haar mond.

Logopedist van uw kind kan ook het gezicht van uw kind raken als hij of zij maakt bepaalde klanken of lettergrepen. Bijvoorbeeld, kan logopedist uw kind gebruik maken van zijn of haar handen om te helpen uw kind om zijn of haar lippen om te zeggen "oo."

Geen enkele logopedie benadering is aangetoond meest effectief voor de behandeling CAS zijn, maar belangrijke algemene spraak therapie voor CAS omvatten:

 • Spraak-taal van uw kind therapeut zal zich richten op spraak boren, zoals het vragen uw kind om woorden of zinnen vaak zeggen tijdens een therapiesessie.
 • Uw kind zal worden gevraagd om te luisteren naar de logopedist en om zijn of haar mond kijken als hij of zij zegt dat het doelwit woord of een zin. Door te kijken naar de mond van de logopedist's, je kind ziet ook de bewegingen die verder gaan samen met de geluiden.
 • Uw kind zal waarschijnlijk praktijk lettergrepen, woorden of zinnen, in plaats van geïsoleerde klanken, tijdens de logopedie. Kinderen met CAS moet de praktijk het maken van de bewegingen van de ene klank naar de andere.
 • Omdat veel kinderen met CAS vervormen klinkers, kan logopedist uw kind woorden voor uw kind te kiezen om te oefenen die klinkers bevatten in verschillende soorten lettergrepen. Bijvoorbeeld, kan uw kind worden gevraagd om te zeggen "hallo", "mijn" en "bite", of "out", "down" en "huis".
 • Als uw kind heeft ernstige CAS, kan logopedist uw kind een kleine set van praktijken woorden te gebruiken op het eerste, en geleidelijk verhogen van het aantal woorden voor de praktijk als uw kind verbetert.

Toespraak praktijk aan huis
Omdat toespraak praktijk is erg belangrijk, kan logopedist uw kind aanmoedigen om betrokken te zijn in de toespraak van de praktijk van uw kind thuis.

Logopedist van uw kind kunt u woorden en zinnen om te oefenen met uw kind thuis dat hij of zij heeft geleerd in de logopedie. Elke woning oefensessie kan kort zijn, zoals vijf minuten in lengte, en u kunt oefenen met je kind twee keer per dag.

Kinderen moeten ook woorden en zinnen oefenen in real-life situaties. Maak situaties waarin het wenselijk zal zijn voor uw kind om het woord of de zin spontaan zeggen. Vraag bijvoorbeeld je kind te zeggen "Hallo, mam" elke keer dat mama een kamer binnenkomt. Het beoefenen van woorden of zinnen in real-life situaties zal het gemakkelijker maken voor uw kind om de praktijk woorden automatisch zeggen.

Alternatieve communicatiemethoden
Als uw kind een ernstige spraakstoornis en kan niet effectief communiceren, kunnen alternatieve communicatiemethoden zeer nuttig zijn.

Alternatieve communicatiemethoden kunnen gebarentaal of natuurlijke gebaren, zoals wijzen of voorwenden om te eten of te drinken. Zo kan uw kind tekenen gebruiken om hem te communiceren of zij wil een cookie. Soms elektronische apparaten, zoals elektronische tabletten, kan nuttig zijn in de communicatie.

Het is vaak belangrijk om alternatieve communicatiemethoden vroeg gebruiken. Met deze methoden kunnen helpen uw kind minder gefrustreerd wanneer het proberen te communiceren. Het kan ook helpen uw kind om taalvaardigheden, zoals woordenschat en het vermogen om woorden samen te stellen in zinnen te ontwikkelen.

Als spraak verbetert, kunnen deze strategieën en inrichtingen niet meer nodig.

Therapieën voor samenleven problemen
Veel kinderen met CAS ook vertraging in de taalontwikkeling en ze therapie nodig hebben om hun taalproblemen pakken.

Kinderen met CAS die beweging motorische moeilijkheden fijne en grove in hun armen of benen kunnen fysieke of ergotherapie nodig.

Wanneer een kind met CAS heeft andere medische aandoening, dan effectieve behandeling voor deze voorwaarde kan belangrijk zijn voor het verbeteren toespraak van het kind.

Behandelingen die niet nuttig voor cas
Sommige behandelingen zijn niet nuttig bij het verbeteren van de spraak van kinderen met CAS. Bijvoorbeeld, is er geen bewijs om aan te tonen dat de oefeningen te versterken spraak spieren zullen helpen verbeteren spraak bij kinderen met CAS.

Lifestyle en huismiddeltjes

U en uw gezin kunnen met uw kind thuis werken aan zijn of haar spraak-en taalvaardigheden te verbeteren. Home praktijk, naast logopedie sessies van uw kind, kan de voortgang van uw kind te helpen.

Stimuleren en ondersteunen van uw kind als hij of zij beoefent spraak-en taalvaardigheden. Uw steun kan helpen uw kind het gevoel dat hij of zij doet het goed en het verbeteren van zijn of haar communicatieve vaardigheden.

Als uw kind deelneemt aan fysieke of ergotherapie, evenals logopedie, plannen verschillende vormen van therapie op verschillende tijden, zodat uw kind niet worden te moe van de therapie.

Alternatieve geneeswijzen

Momenteel is er geen bewijs dat aantoont dat het gebruik van medicijnen, vitaminen of andere supplementen verbetert de symptomen van de kindertijd spraak apraxie (CAS). Kinderen met CAS verbeteren door het beoefenen van woorden en zinnen in logopedie.

Meer onderzoek is nodig om het potentieel gebruik van vitaminen, supplementen en andere medische behandelingen te bestuderen om spraak bij kinderen met CAS verbeteren.

Coping en ondersteuning

Het kan moeilijk zijn om een ​​kind die heeft problemen met de communicatie hebben. Er zijn een aantal steungroepen voor ouders van kinderen met jeugd apraxie van de spraak. Steungroepen kan een plaats bieden voor u om mensen die uw situatie te begrijpen en die soortgelijke ervaringen kunnen delen.

Om te leren over steungroepen in uw omgeving, zie de apraxie-KIDS website.

Het voorkomen

Diagnosticeren en behandelen van jeugd apraxie van spraak in een vroeg stadium kan het risico op lange termijn persistentie van het probleem te verminderen.

Als uw kind ervaart spraak problemen, is het een goed idee om een ​​logopedist evalueren uw kind zodra u alle spraak problemen opmerken.