Kanker

Kankerbehandeling mythen: enige waarheid in deze gemeenschappelijke overtuigingen?

Misvattingen over de behandeling van kanker zou kunnen zorgen dat u zich verward of onzeker bij het kiezen van een behandeling. Leer de waarheid, zodat u kunt voelen zich meer comfortabel met uw behandeling van kanker.

Zoals de vooruitgang in de behandeling van kanker zijn toegenomen, kan je hebt ontdekt meer mogelijkheden om de feiten over deze ziekte te leren. Maar sommige misleidende ideeën over de behandeling van kanker nog steeds bestaan. Timothy Moynihan, MD, een kankerspecialist op de universiteit, Rochester, Minn, helpt ontmaskeren enkele van de meest voorkomende misvattingen over de behandeling van kanker en verklaart de waarheid.

Mythe: Een positieve houding is alles wat je nodig hebt om kanker te verslaan.

Waarheid: Er is geen wetenschappelijk bewijs dat een positieve houding geeft je een voordeel in de behandeling van kanker of verbetert uw kans op genezing.

Wat een positieve houding kan doen is het verbeteren van de kwaliteit van uw leven tijdens de behandeling van kanker en daarbuiten. U heeft meer kans om actief te blijven, onderhouden banden met familie en vrienden, en blijven sociale activiteiten. Op zijn beurt kan dit je gevoel van welzijn te verbeteren en u helpen de kracht om te gaan met uw kanker vinden.

Mythe: als we een man kunnen zetten op de maan, moeten wij een behandeling voor kanker hebben nu.

Waarheid: Het vinden van de genezing van kanker blijkt complexer dan het beheersen van de techniek en natuurkunde nodig voor ruimtevlucht te zijn.

Kanker omvat eigenlijk een grote groep ziekten. Ieder kan veel verschillende oorzaken hebben. Ondanks de vooruitgang in de diagnose en behandeling, artsen hebben nog veel te leren over wat triggers een cel te worden kanker en waarom sommige mensen met kanker beter doen dan anderen.

Bovendien is kanker een bewegend doel. Kankercellen kunnen blijven veranderen en verandert tijdens het verloop van de ziekte. Dit kan leiden tot de kankercellen niet meer reageren op de chemotherapie geneesmiddelen of bestralingen die aanvankelijk werden gegeven.

Mythe: farmaceutische bedrijven en de Food and Drug Administration (FDA) blokkeren of uitstellen van nieuwe behandelingen van kanker.

Waarheid: Uw arts en de FDA, die nieuwe geneesmiddelen moet goedkeuren voordat ze kunnen worden verhandeld, zijn je bondgenoten. Als zodanig, ze maken uw veiligheid een hoge prioriteit. Helaas, wetenschappelijke studies naar de veiligheid en effectiviteit van nieuwe behandelingen van kanker te bepalen tijd nemen. Dat kan de uitstraling te creëren of leiden tot rapporten die effectieve nieuwe behandelingen worden geblokkeerd.

Kanker. Een langzaam groeiende kanker.
Kanker. Een langzaam groeiende kanker.

Als u nog steeds denkt dat een kuur wordt doelbewust achtergehouden, vraag jezelf af waarom een ​​arts zou kiezen zich te specialiseren in het kankeronderzoek. Vaak artsen gaan in het onderzoek naar kanker, omdat ze een familielid of vriend die getroffen zijn door de ziekte. Ze zijn net zo geïnteresseerd in het vinden van een remedie als iemand anders, om precies dezelfde reden - het hen persoonlijk raakt. Ze haat het om een ​​geliefde in pijn te zien en niet willen deze persoon te verliezen. Ze willen ook anderen te sparen wat ze hebben meegemaakt.

Mythe: regelmatige controles en de huidige medische technologie kan alle kanker vroegtijdig op te sporen.

Waarheid: Hoewel de reguliere medische zorg kan inderdaad verhogen van uw vermogen om kanker vroegtijdig op te sporen, kan het niet garanderen. Kanker is een ingewikkelde ziekte, en er is geen zekere manier om altijd plek is.

Routine screening is gekoppeld aan een vermindering van sterfgevallen door kanker van de baarmoederhals, borst en colon.

Mythe: de behandeling van kanker betekent dat u niet thuis, het werk of gaan over uw gebruikelijke activiteiten.

Waarheid: De meeste mensen met kanker op een poliklinische basis in hun eigen gemeenschap behandeld.

Op sommige momenten kan het nuttig zijn om te reizen naar een specialiteit medisch centrum voor behandeling. Maar vaak, artsen op zo'n medisch centrum kan werken met artsen in uw woonplaats, zodat je kunt zijn met je familie en vrienden en misschien zelfs het werk te hervatten.

Een groot deel van het onderzoek is gegaan in waardoor het makkelijker voor mensen om een ​​normaler leven tijdens hun behandeling van kanker. Bijvoorbeeld, drugs zijn nu beschikbaar voor een betere controle misselijkheid helpen. Het resultaat is dat je vaak in staat om te werken en actief te blijven tijdens uw behandeling.

Zie ook

Kankerbehandeling mythen: enige waarheid in deze gemeenschappelijke overtuigingen?

Mythe: kanker is altijd pijnlijk.

Waarheid: Sommige vormen van kanker nooit pijn veroorzaken.

Voor mensen die wel ervaring kanker pijn, vooral mensen met gevorderde kanker, hebben de artsen zich meer bewust van de noodzaak om dergelijke pijn te beheersen worden en betere manieren om het te beheren hebben geleerd. Hoewel alle pijn niet kan worden opgeheven, kan deze worden gecontroleerd, zodat het heeft weinig invloed op uw dagelijkse routine.

Mythe: Een naald biopsie kan verstoren kankercellen, waardoor ze om te reizen naar andere delen van het lichaam.

Waarheid: Voor de meeste vormen van kanker, is er geen sluitend bewijs dat de naald biopsie - een procedure gebruikt om vele vormen van kanker diagnose - veroorzaakt kanker cellen te verspreiden.

Er zijn echter uitzonderingen, waarvan artsen en chirurgen zijn zich bewust. Bijvoorbeeld naaldbiopsie gewoonlijk niet gebruikt in de diagnose zaadbalkanker. In plaats daarvan, als een arts vermoedt zaadbalkanker, wordt de testikel verwijderd.

Mythe: het blootstellen van een tumor aan de lucht tijdens een operatie veroorzaakt kanker te verspreiden.

Waarheid: Operatie kan geen kanker te verspreiden veroorzaken. Wacht niet te lang of te weigeren behandeling vanwege deze mythe. Chirurgisch verwijderen kanker is vaak de eerste en belangrijkste behandeling.

Sommige mensen kunnen deze mythe geloven omdat ze slechter voelen tijdens het herstel dan vóór de operatie. En als uw chirurg tijdens de operatie ontdekt dat je kanker is geavanceerder dan eerste gedachte, kan u denkt dat de operatie veroorzaakte uitgebreidere kanker. Maar er is geen bewijs om dit te ondersteunen.

Mythe: iedereen met dezelfde soort van kanker wordt dezelfde soort behandeling.

Waarheid: Uw arts kleermakers uw behandeling aan u. Welke behandeling u krijgt hangt af van waar je kanker is, of hoeveel het heeft verspreid, en hoe het gevolgen heeft voor uw lichaam functioneert en je algemene gezondheid.

Meer en meer, is de behandeling van kanker wordt afgestemd op basis van je genen. Deze genen, die u geboren bent met, kunnen laten zien dat je lichaam bepaalde chemotherapie behandelingen en medicijnen anders dan iemand anders. Genetische testen op uw kankercellen kan ook helpen uw behandeling.

Mythe: iedereen die kanker heeft, heeft tot behandeling.

Waarheid: Het is aan u of u wilt uw kanker te behandelen. U kunt dit beslist na overleg met uw arts en leren over uw mogelijkheden.

Een persoon met kanker zou kunnen kiezen om de behandeling af te zien als hij of zij beschikt over:

  • Een langzaam groeiende kanker. Sommige mensen met kanker zou geen tekenen of symptomen. Lab tests zou blijken dat de kanker is heel langzaam groeit. Deze mensen zouden kiezen om te wachten en kijken naar de kanker. Als het plotseling begint sneller groeien, behandeling is altijd een optie.
  • Andere medische aandoeningen. Als u nog andere belangrijke ziektes, kunt u ervoor kiezen niet om je kanker te behandelen, omdat de kanker niet de grootste bedreiging voor je gezondheid kan zijn. Dit kan vooral in het geval van een langzaam groeiende kanker.
  • Een laat-stadium kanker. Als de belasting van de behandeling bijwerkingen opweegt tegen het voordeel dat de behandeling kan brengen, kunt u ervoor kiezen niet te worden behandeld. Maar dat betekent niet dat uw arts zal u verlaten. Uw arts kan nog steeds bieden comfort maatregelen, zoals pijnbestrijding.

Zie ook