Laser resurfacing

Definitie

Laser resurfacing is een huid resurfacing procedure die een laser gebruikt om het uiterlijk van uw huid te verbeteren of te behandelen kleine gezichtsbehandeling gebreken. Laser resurfacing kan met twee soorten lasers:

 • Een verwonding (ablatieve) laser, die dunne lagen van de huid verwijdert
 • Een nonwounding (nonablative) laser, die collageen groei stimuleert en verstevigt de onderliggende huid

Hoewel nonablative laser resurfacing is minder invasief en vereist minder hersteltijd, het is minder effectief dan ablatieve laser resurfacing.

Laser resurfacing kan de verschijning van fijne lijntjes te verminderen rond je ogen, mond en wangen. Laser resurfacing kan ook de behandeling van het verlies van de huid toon en het verbeteren van uw teint als je littekens of beschadiging door de zon. Laser resurfacing heeft wel beperkingen, echter. Inzicht in de specifieke technieken, risico's en mogelijke resultaten kunnen helpen beslissen of laser resurfacing voor u geschikt is.

Zie ook

Waarom is het gedaan

Laser resurfacing. Jeuk, zwelling en roodheid.
Laser resurfacing. Jeuk, zwelling en roodheid.

Laser resurfacing kan worden gebruikt voor de behandeling:

 • Rimpels
 • Levervlekken of ouderdomsvlekken (solar lentigines)
 • Ongelijkmatige toon of textuur huid
 • Zon beschadigde huid
 • Littekens veroorzaakt door acne, waterpokken of letsel

Laser resurfacing kan overmatige of verslapping van de huid (wangen) niet te elimineren.

Zie ook

Risico's

Ablatieve laser resurfacing kan verschillende bijwerkingen, met inbegrip van veroorzaken:

 • Jeuk, zwelling en roodheid. Na ablatieve laser resurfacing, zal behandelde huid zijn jeukende, gezwollen en rood. Jeuk en zwelling niet lang, maar roodheid - de mate van die gerelateerd is aan de diepte van de resurfacing gedaan - kan intens zijn en kan duren voor enkele maanden. De verergering van een reeds bestaande huidaandoening, zoals rosacea of ​​contact dermatitis, kan ook bijdragen aan roodheid.
 • Acne. Toepassen dikke crèmes en bandages om je gezicht na de behandeling kan acne verergeren of veroorzaken u tijdelijk kleine witte bultjes (milia) ontwikkelen op behandelde huid.
 • Infectie. Ablatief laser resurfacing kan leiden tot een bacteriële, virale of schimmelinfectie. De meest voorkomende infectie is een flare-up van het herpes virus - het virus dat een koortslip veroorzaakt. In de meeste gevallen, het herpes virus zijn aanwezig maar slapende in de huid.
 • Veranderingen in de huidskleur. Ablatieve laser resurfacing kan behandeld huid donkerder dan normaal (hyperpigmentatie) of lichter dan normaal (hypopigmentatie) geworden. Hyperpigmentatie komt vaker voor bij mensen die een donkere huid hebben. De eerste tekenen van hyperpigmentatie en hypopigmentatie typisch voorkomen weken na de behandeling en kan verdwijnen zonder behandeling. Gebruik van actuele retinoïnezuur of glycolzuur kan helpen bij de behandeling hyperpigmentatie na het behandelde gebied is genezen. Hypopigmentatie die blijft bestaan ​​is moeilijk te behandelen.
 • Littekens. Ablatieve laser resurfacing vormt een gering risico van blijvende littekens.
 • Het draaien van het ooglid (ectropion). Zelden, ablatieve laser resurfacing buurt van het onderste ooglid kan leiden tot het ooglid naar buiten draaien en het binnenste oppervlak bloot te leggen. Operatie nodig om het probleem te verhelpen.

Nonablative laser resurfacing kan ook bijwerkingen, met inbegrip van veroorzaken:

 • Infectie. Nonablative laser resurfacing kan een flare-up van het herpes virus veroorzaken.
 • Veranderingen in de huidskleur. Als je een donkere huid hebt, kan nonablative laser resurfacing ertoe leiden dat uw huid tijdelijk donkerder (hyperpigmentatie) geworden.
 • Lichte zwelling en roodheid. Zwelling en roodheid meestal alleen laatste uren of dagen.
 • Blaren en littekens. Zelden, nonablative laser resurfacing kan veroorzaken blaren of littekens.

Laser resurfacing is niet voor iedereen. Uw arts kan tegen laser resurfacing waarschuwen als u:

 • Hebben genomen van de acne medicatie isotretinoïne (Amnesteem, anderen) in het afgelopen jaar
 • Hebben diabetes, een bindweefsel-of auto-immuunziekte, of een zwak immuunsysteem
 • Hebben een geschiedenis van radiotherapie aan je gezicht
 • Hebben een geschiedenis van geribbelde gebieden veroorzaakt door een overmatige groei van littekenweefsel (keloid)
 • Zwanger bent of borstvoeding geeft

Zie ook

Hoe je voor te bereiden

Veranderingen in de huidskleur. Het draaien van het ooglid (ectropion).
Veranderingen in de huidskleur. Het draaien van het ooglid (ectropion).

Voordat je laser resurfacing, zal uw arts waarschijnlijk:

 • Controleer uw medische voorgeschiedenis. Wees voorbereid op vragen over huidige en vroegere medische aandoeningen en de medicijnen die u neemt of onlangs heeft gebruikt, evenals alle cosmetische procedures die u in het verleden hebt gehad beantwoorden.
 • Doe een lichamelijk onderzoek. Uw arts zal uw huid en het gebied dat wordt behandeld inspecteren. Dit zal hem of haar helpen bepalen welke wijzigingen kunnen worden aangebracht en hoe je fysieke kenmerken - bijvoorbeeld, de toon en de dikte van uw huid - is wellicht van invloed op uw resultaten.
 • Bespreek uw verwachtingen. Praat met uw arts over uw motivaties en verwachtingen, alsook de mogelijke risico's. Zorg ervoor dat je begrijpt hoe lang het zal duren om te genezen en wat uw resultaten zou kunnen zijn.

Voordat laser resurfacing, moet u mogelijk ook naar:

 • Neem medicatie Als je met ablatieve laser resurfacing -. Of nonablative laser resurfacing en je hebt een voorgeschiedenis van herpes infecties rond je mond - uw arts zal een antivirale medicatie voor en na de behandeling van een virale infectie te voorkomen voorschrijven. Uw arts kan aanraden om een ​​oraal antibioticum medicatie rond de tijd van de procedure om te voorkomen dat een bacteriële infectie. Daarnaast kan uw arts adviseren het gebruik van een actuele retinoïd (tretinoïne) op uw huid gedurende vier weken vóór het hebben ablatieve laser resurfacing.
 • Vermijd onbeschermde blootstelling aan zon. Te veel zon tot twee maanden voor de procedure permanente onregelmatige pigmentatie kan veroorzaken in behandelde gebieden. Bespreek zonwering en aanvaardbare blootstelling aan de zon met uw arts.
 • Zorgen voor een lift naar huis. Als je gaat om te worden verdoofd tijdens laser resurfacing, zult u hulp nodig om naar huis na de ingreep nodig.

Zie ook

Wat u kunt verwachten

Tijdens de procedure
Ablatieve laser resurfacing is een poliklinische ingreep meestal gedaan in een ambulante chirurgie faciliteit. Voordat de procedure, zal je gezicht worden gereinigd en uw ogen zullen worden gedekt. Uw arts zal uw huid te verdoven met lokale anesthetica. Voor uitgebreide resurfacing, zoals een behandeling om je hele gezicht, kunt u worden verdoofd.

Tijdens ablatieve laser resurfacing, is een intense lichtstraal energie (laser) gericht op uw huid. De laserstraal vernietigt de opperhuid (epidermis). Op hetzelfde moment dat de laser verwarmt het onderliggende huid (dermis), waardoor collageenvezels krimpen. Als de wond geneest, nieuwe huid vormen dat is gladder en strakker. Ablatieve laser resurfacing duurt gewoonlijk 30 minuten tot twee uur, afhankelijk van de gebruikte techniek en de grootte van het behandelde gebied.

Nonablative laser resurfacing kan worden gedaan in het kantoor van uw arts. Het te behandelen gebied wordt schoongemaakt, en uw ogen zullen worden gedekt. Uw arts kan uw huid te verdoven een tot twee uur vóór de behandeling. Om de buitenste laag van je huid tijdens nonablative laser resurfacing te beschermen, zal uw arts een cryogeen spray, een gel op waterbasis of koele lucht van toepassing op het te behandelen gebied voordat het pulseren van de laser. De laser schade collageen onder je huid en stimuleert de groei van nieuw collageen, een aanscherping van de onderliggende huid en verbeteren van de huid toon en uitstraling. Geen huid wordt verwijderd. Nonablative laser resurfacing duurt meestal tussen de 15 minuten en anderhalf uur, afhankelijk van de gebruikte techniek en de grootte van het behandelde gebied. Tot doel resultaten te bereiken, is een reeks van behandelingen meestal gepland in de loop van weken of maanden.

Na de procedure
Na ablatieve laser resurfacing, zal de behandelde huid rauw, gezwollen en jeukende. De gelige vloeistof die straalt uit de behandelde gebieden kunnen korsten vormen. Om te helpen voorkomen dat littekens, niet halen bij korsten of stukjes huid.

Uw arts zal een dikke zalf toepassing op de behandelde huid en kan het gebied bedekken met een luchtdichte en waterdichte dressing. Om de pijn na de procedure te verlichten, neem een ​​over-the-counter pijnstiller zoals paracetamol (Tylenol, anderen), en ijs packs. Uw arts zou aanraden om je hoofd verhoogd 's nachts.

Terwijl u herstelt van ablatieve laser resurfacing, regelmatig het behandelde gebied schoon met water, zoutoplossing of azijnzuur en dikke, beschermende zalf, zoals vaseline. Je zou liever thuis blijven terwijl u genezen bent, en uw arts kan aanraden te vermijden inspannende activiteiten. Zodra nieuwe huid volledig bedekt het behandelde gebied - meestal na een of twee weken - je kunt cosmetica gebruiken om roodheid te verbergen.

Na nonablative laser resurfacing, kan uw huid tijdelijk rood of gezwollen. Gebruik koelelementen als dat nodig is. U kunt make-up aanbrengen en onmiddellijk hervat uw normale activiteiten.

Zie ook

Resultaten

Na ablatieve laser resurfacing, kan uw huid rood of roze tot enkele maanden blijven. Echter, zodra het te behandelen gebied begint te genezen zul je onmiddellijk een verschil in je huid kwaliteit en uitstraling merken. De effecten kunnen duren.

Resultaten na nonablative laser resurfacing neiging om geleidelijk en progressief, in plaats van onmiddellijke en dramatische. Je hebt meer kans om verbeteringen in de huid textuur en pigment dan rimpels opmerken.

Na laser resurfacing, vermijd onbeschermde blootstelling aan de zon voor een jaar om onregelmatige pigmentatie te voorkomen. Houd in gedachten dat de resultaten misschien niet permanent, want als je ouder wordt je blijft lijnen verwerven door loensen en glimlachen. Nieuwe schade door de zon kunt uw resultaten ook omkeren.

Zie ook