Loodvergiftiging

Lood blootstelling: tips om uw kind te beschermen

Blootstelling aan lood is te voorkomen. Te weten komen over gemeenschappelijke bronnen van blootstelling aan lood en wat u kunt doen om uw kind te beschermen.

Jonge kinderen lopen het grootste risico op gezondheidsproblemen die verband houden met blootstelling, met inbegrip van ernstige hersen-en nierschade leiden. Kinderen van 3 en onder zijn bijzonder kwetsbaar omdat hun manier van spelen en het verkennen - zoals kruipen en zetten voorwerpen in hun mond - verhogen hun risico op contact met lood, en van lood invoeren van hun lichaam door ademen of slikken.

Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van blootstelling aan lood?

Loodvergiftiging. Folk of thuis geneeswijzen en bepaalde cosmetica.
Loodvergiftiging. Folk of thuis geneeswijzen en bepaalde cosmetica.

Kinderen kunnen worden blootgesteld aan lood door vele bronnen, waaronder:

 • Prenatale blootstelling. Lead passeert de placenta. Een baby heeft meestal een bloed-loodconcentratie niveau vergelijkbaar is met zijn of haar moeder.
 • Bodem en water. Lood deeltjes uit een benzine-additief of verf kunnen vestigen op de bodem en de laatste jaren, en lood en koperen leidingen gesoldeerd met lood kunnen deeltjes vrijkomen in leidingwater.
 • Lood verf. Het gebruik van loodhoudende verf voor huizen, kinderspeelgoed en huisraad is verboden in de Europa sinds 1978. Echter, loodhoudende verf is nog steeds op muren en houtwerk in veel oudere woningen en appartementen, die kan resulteren in kinderen eten van loodhoudende verf chips. Glazuren gevonden op keramiek, aardewerk en porselein ook kan leiden, die uitloogt in voedsel bevatten. Loodhoudende verf kan gevonden worden in speelgoed en andere producten in het buitenland geproduceerd.
 • Children's producten. Lood kan worden gevonden in sieraden voor kinderen of producten gemaakt van vinyl of plastic, zoals slabbetjes, rugzakken, autostoelen en lunchboxen. Een kind kan absorberen leiden gevonden in deze producten door mouthing of kauwen op hen of kan inhaleren leiden als het product wordt verbrand, beschadigd of verslechtert.
 • Huisstof. Huishoudelijke stof kan leiden van verf chips of grond die van buiten bevatten.
 • Voedsel. Voedsel kan met lood worden besmet tijdens de productie, verwerking, verpakking, bereiding of opslag. Bijvoorbeeld kunnen groenten worden gekweekt in de bodem die lood bevatten, of worden blootgesteld aan uitlaatgassen van brandstof die lood bevatten. Lood kan lekken in ingeblikt voedsel uit blik vervaardigd met lood soldeer. En wat eten containers en potten bevatten lood, zoals lood-geglazuurd aardewerk en loodhoudende kristal glaswerk.
 • Folk of thuis geneeswijzen en bepaalde cosmetica. Sommige traditionele remedies, zoals de indigestie behandelingen azarcon en greta, kan lood bevatten. Ook sommige soorten verf en pigmenten gebruikt in make-up en haarverf bevatten lood.
 • Kunstmatige sportvelden. Kunstgras van nylon of nylon en polyethyleen mengsel kan ongezonde niveaus van lood stof, die kunnen worden ingeademd of ingeslikt door een kind bevatten.

Lood blootstelling: tips om uw kind te beschermen

Hoe kan ik mijn kind te beschermen tegen blootstelling aan lood?

U kunt eenvoudige maatregelen om het risico van blootstelling aan lood van uw kind te minimaliseren. Bijvoorbeeld:

 • Controleer uw huis. Woningen gebouwd vóór 1978 de meeste kans om lood bevatten. Professionele schoonmaak, goede verf stabilisatie technieken en reparaties uitgevoerd door een gecertificeerde aannemer kan blootstelling aan lood te verminderen. Zorg ervoor dat u uw gezin en bezittingen te beschermen, terwijl lood kwesties worden behandeld. Voordat je een huis koopt, laat het dan controleren voor lood. Voordat u een huurovereenkomst te ondertekenen, vraagt ​​de verhuurder over lood.
 • Houd kinderen uit de potentieel verontreinigde terreinen. Sta niet toe dat je kind in de buurt van oude ramen, oude portieken, kale grond, vuil naast een oude huis, of gebieden met chippen of peeling verf. Indien mogelijk, leg zode op gebieden van kale grond of bedek kale plekken met graszaad, mulch of houtsnippers. Als uw woning bevat chippen of bladderende verf, opruimen chips onmiddellijk en bedek peeling pleisters met duct tape of contact papier totdat de verf kan worden verwijderd.
 • Filter Ion-uitwisseling filters water., Omgekeerde-osmose filters en distillatie kan effectief verwijderen lood uit het water. Als je geen gebruik maken van een filter en woont in een ouder huis, laat koud leidingwater gedurende 15 tot 30 seconden voordat u het gebruikt. Gebruik koud leidingwater te koken, te drinken of het maken van flesvoeding. Warm water absorbeert leiden sneller dan doet koud water.
 • Neem voorzorgsmaatregelen in de keuken Store voedsel in glas, kunststof of roestvrijstalen containers -. Niet openen blikjes. Als u niet zeker weet of aardewerk heeft een loodglazuur, gebruik het alleen voor decoratie.
 • Stimuleer een goede hygiëne. Zorg ervoor dat uw kind wast zijn of haar handen en gezicht na het spelen buiten of met huisdieren en voor het eten en slapen. Ook regelmatig wassen van kinderspeelgoed, die kunnen worden besmet van grond of huisstof.
 • Bevordering van een evenwichtige voeding. Eten van een dieet rijk aan ijzer en calcium kan de absorptie van lood van een kind afnemen.
 • Vermijd producten en speelgoed bepaalde kinderen Vermijd het kopen nonbrand speelgoed, oud speelgoed, en speelgoed uit discount winkels of particuliere verkopers -. Tenzij u kunt er zeker van zijn dat het speelgoed zijn vervaardigd zonder lood of andere schadelijke stoffen. Heb kostuum sieraden niet te geven aan jonge kinderen. Controleer regelmatig lood recall lijsten, en in gedachten houden dat de commerciële leiding testkits mogelijk niet betrouwbaar.
 • Neem voorzorgsmaatregelen rond kunstmatige sportvelden Sta niet toe dat uw kind om te eten op een kunstmatig veld, en houd het drinken containers -. Wanneer niet in gebruik - in een zak of afgedekte container. Na het verlaten van het veld, moet je kind zijn of haar kleren te verwijderen en draai ze binnenste buiten om te voorkomen dat het bijhouden van verontreinigde stof van de speeltuin. Indien kleding niet kan worden verwijderd, moet je kind zitten op een handdoek of deken in uw voertuig. Verontreinigde kleding wassen, handdoeken en dekens los. Houd schoenen gedragen op het veld buitenkant van uw huis. Laat uw kind in bad met water en zeep na het spelen op het veld.
 • Vermijd traditionele remedies en bepaalde cosmetica. Als je niet zeker weet of een traditionele remedie of cosmetische bevat lood, niet toestaan ​​dat uw kind om het te gebruiken.
 • Houd je huis schoon. Regelmatig vegen vloeren en andere oppervlakken met een vochtige dweil of spons.
 • Neem voorzorgsmaatregelen na het werken met lood. Na het werken met lood, verander je kleren en schoenen en neem een douche. Het verontreinigde kleding in het werkgebied of was uw werkkleding - afzonderlijk - zo snel mogelijk. Houd er ook materialen die worden gebruikt voor de hobby's die kunnen inhouden lood, zoals keramiek maken, uit de buurt van kinderen en de gebieden waar ze tijd doorbrengen.

Als u denkt dat uw kind is blootgesteld aan lood, vraag dan de arts van uw kind over een bloedonderzoek om te controleren op lood.