Maagomleidingschirurgie

Gastric bypass dieet: wat te eten na de operatie

Definitie

De gastric bypass dieet is ontworpen voor mensen die herstellen van maag-bypass operatie om hen te helpen te genezen en veranderen hun eetgewoonten. Uw arts of een geregistreerde diëtist kan u helpen met een gastric bypass dieet door het begeleiden maaltijd planning.

Een gastric bypass dieet bepaalt welk type en hoeveel voedsel je kunt eten bij elke maaltijd. Nauwlettend volgen van je gastric bypass dieet kan u helpen gewicht te verliezen veilig.

Doel

De gastric bypass dieet heeft verschillende doeleinden:

 • Zodat het nietje lijn in je maag te genezen zonder uitgerekt door het voedsel dat je eet
 • Om je gewend aan het eten van de kleinere hoeveelheden voedsel die comfortabel en veilig kan worden verteerd in je maag kleiner te krijgen
 • Om u te helpen gewicht te verliezen en te voorkomen dat het verkrijgen van overgewicht
 • Om bijwerkingen en complicaties te voorkomen

Dieet informatie

Dieet aanbevelingen na gastric bypass operatie of andere gewicht-verlies chirurgie zijn afhankelijk van het type operatie, waar de ingreep wordt uitgevoerd en uw individuele situatie.

Het meest, de gastric bypass dieet bestaat uit vier fasen te helpen terug gemak in het eten van vast voedsel. Hoe snel u van de ene stap naar de volgende afhankelijk van hoe snel je lichaam geneest en past zich aan de verandering in eetpatroon. U kunt meestal beginnen met het eten normale voeding met een steviger textuur ongeveer drie maanden na de operatie.

Na gastric bypass of andere gewicht-verlies chirurgie, moet u extra aandacht besteden aan tekenen dat je honger of vol gevoel. U kunt sommige voedselintoleranties of aversies ontwikkelen.

Fase 1: vloeibaar dieet
Je zal niet worden toegestaan ​​om te eten voor een tot twee dagen na de gastric bypass operatie, zodat je maag kan beginnen te genezen. Daarna, terwijl je nog in het ziekenhuis, je begint een dieet van vloeistoffen en halfvaste voedingsmiddelen om te zien hoe je voedsel verdraagt ​​na de operatie.

Voedingsmiddelen die u in staat zijn om op fase 1 van de gastric bypass dieet op te nemen:

 • Bouillon
 • Ongezoet sap
 • Melk
 • Gespannen crème soep
 • Suikervrije gelatine

In fase 1, sip vloeistoffen langzaam en drink slechts 2 tot 3 gram (59-89 ml of mL) tegelijk. Niet drinken koolzuurhoudende of cafeïnehoudende dranken. En niet eten en drinken tegelijk. Wacht ongeveer 30 minuten na een maaltijd om iets te drinken.

Fase 2: gepureerd voedsel
Zodra je in staat om vloeibare levensmiddelen tolereren voor een paar dagen bent, kunt u beginnen met gepureerde (mashed up) voedsel te eten. Tijdens deze twee-tot vier weken durende fase, kunt u alleen voedsel eten dat de consistentie van een gladde pasta of een dikke vloeistof hebben, zonder vaste stukken voedsel in het mengsel.

Om uw voedsel pureren, kiest vast voedsel dat goed zal mengen, zoals:

 • Mager vlees
 • Bonen
 • Vis
 • Eiwitten
 • Yoghurt
 • Zacht fruit en groenten
 • Cottage cheese

Meng het vast voedsel met een vloeistof, zoals:

 • Water
 • Vetvrije melk
 • Sap zonder toegevoegde suiker
 • Bouillon
 • Vetvrije jus

Houd in gedachten dat je spijsvertering nog zou kunnen zijn gevoelig voor kruidig ​​voedsel of zuivelproducten. Indien u graag om deze voedingsmiddelen te eten tijdens deze fase, voeg ze toe aan je dieet langzaam en in kleine hoeveelheden.

Fase 3: Zacht, vast voedsel
Met uw arts OK, na een paar weken van gepureerd voedsel, kunt u zacht, vast voedsel toe te voegen aan uw dieet. Als je kunt mash je eten met een vork, het is zacht genoeg is om in deze fase van uw dieet.

Tijdens deze fase, kan uw dieet op te nemen:

 • Gemalen of fijn gesneden vleeswaren
 • Ingeblikt of zacht, vers fruit
 • Gekookte groenten

Je eet meestal zacht voedsel voor acht weken voor het eten van voedsel van regelmatige consistentie met steviger textuur, zoals aanbevolen door uw diëtist of arts.

Fase 4: vast voedsel
Na ongeveer acht weken op de gastric bypass dieet, kunt u geleidelijk terugkeren naar het eten van steviger voedsel. U kunt vinden dat je nog steeds moeite hebben eten pittiger voedsel of voedsel met krokante texturen. Langzaam beginnen met normale voeding om te zien welk voedsel je kan verdragen.

Vermijd deze voedingsmiddelen
Zelfs in deze fase na de operatie, vermijd deze voedingsmiddelen:

 • Noten en zaden
 • Popcorn
 • Gedroogde vruchten
 • Frisdranken en koolzuurhoudende dranken
 • Granola
 • Vezelig of vezelige groenten, zoals selderij, broccoli, maïs of kool
 • Taaie vlees of vlees met kraakbeen
 • Broden

Deze voedingsmiddelen zijn ontmoedigd omdat ze meestal niet goed verdragen in de weken na de operatie en kunnen maagdarmklachten veroorzaken. Na verloop van tijd, kunt u in staat om een ​​aantal van deze voedingsmiddelen opnieuw te proberen, met de begeleiding van uw arts.

Een terugkeer naar normale
Drie tot vier maanden na de gewicht-verlies chirurgie, kunt u in staat om te beginnen terug te keren naar een normaal gezond dieet, afhankelijk van uw situatie en alle voedingsmiddelen die u niet in staat zijn te tolereren. Het is mogelijk dat voedingsmiddelen die aanvankelijk geïrriteerd uw maag na de operatie meer draaglijk kan worden als je maag blijft genezen.

Gedurende de fase
Om ervoor te zorgen dat je voldoende vitaminen en mineralen en houd uw gewicht-verlies doelen op schema, in elke fase van de gastric bypass dieet, dient u:

 • Houd maaltijden klein. Tijdens het dieet progressie, moet je meerdere kleine maaltijden per dag en drink vloeistoffen langzaam te eten gedurende de dag (niet bij de maaltijd). Je zou eerst beginnen met zes kleine maaltijden per dag, ga dan naar vier maaltijden en uiteindelijk, bij het volgen van een gewoon dieet, afnemen tot drie maaltijden per dag. Elke maaltijd moet ongeveer een half-cup naar een kopje voedsel. Zorg ervoor dat je eet alleen de aanbevolen hoeveelheden en stoppen met eten voordat je een vol gevoel.
 • Neem aanbevolen vitamine-en mineralensupplementen. Omdat een deel van je dunne darm is gepasseerd na de operatie, zal je lichaam niet in staat zijn om genoeg voedingsstoffen uit uw voedsel. Je nodig hebt om een ​​multivitamine supplement te nemen elke dag voor de rest van je leven, dus praten met uw arts over wat voor soort multivitamine zou goed zijn voor u, en of je moet misschien extra toeslagen, zoals calcium te nemen.
 • Drink vloeistoffen tussen de maaltijden. Drinking vloeistoffen met uw maaltijden kan pijn, misselijkheid en braken, alsook dumping syndroom veroorzaken. Ook het drinken van te veel vloeistof op of rond etenstijd kan verlaten voel je je te vol en te voorkomen dat je van het eten van voldoende voedingsstoffen-rijk voedsel. Verwacht om minstens 6 tot 8 kopjes (48-64 gram of 1,4-1,9 liter) vocht per dag te drinken om uitdroging te voorkomen.
 • Eet en drink langzaam eten of te snel drinkt kan dumping syndroom veroorzaken -. Bij voedingsmiddelen en vloeistoffen in je dunne darm sneller en in grotere hoeveelheden dan normaal, waardoor misselijkheid, braken, duizeligheid, zweten en uiteindelijk diarree. Om dumping syndroom te voorkomen, kiest voedingsmiddelen en vloeistoffen weinig vet en suiker, eten en drinken langzaam, en wacht 30 tot 45 minuten voor of na elke maaltijd om vloeistoffen te drinken. Neem ten minste 30 minuten om uw maaltijden en 30 tot 60 minuten tot 1 kopje (237 milliliter) drinken van vloeibare eten. Vermijd voedingsmiddelen met een hoog vet en suiker, zoals nondiet frisdrank, snoep, candybars en ijs.
 • Kauwen voedsel goed. De nieuwe opening die leidt van je maag in je darmen is zeer klein, en de grotere stukken voedsel kan de opening blokkeren. Verstoppingen te voorkomen voedsel uit het verlaten van uw maag en kan braken, misselijkheid en buikpijn veroorzaken. Neem kleine hapjes eten en kauw ze naar een gepureerde consistentie voor het doorslikken. Als u niet het voedsel goed te kauwen, niet inslikken.
 • Probeer nieuwe voedingsmiddelen een voor een. Na de operatie kan bepaalde voedingsmiddelen misselijkheid, pijn en braken of kan de opening van de maag blokkeren. De mogelijkheid om voedsel tolereren verschilt van persoon tot persoon. Probeer een nieuwe voeding in een tijd en kauw grondig alvorens door te slikken. Als een levensmiddel ongemak veroorzaakt, niet eten. Naarmate de tijd verstrijkt, kunt u in staat om dit voedsel te eten. Voedingsmiddelen en vloeistoffen die vaak leiden tot ongemak omvatten vlees, brood, pasta, rijst, rauwe groenten, melk en koolzuurhoudende dranken. Voedsel texturen niet getolereerd goed zijn een droge, plakkerig of vezelig voedsel.
 • Focus op eiwitrijke voedingsmiddelen. Onmiddellijk na de operatie, het eten van eiwitrijke voedingsmiddelen kan helpen genezen je wonden, teruggroeien spieren en de huid, en het voorkomen van haaruitval. High-protein, low-fat keuzes blijft een goede lange-termijn dieet optie na de operatie, als goed. Probeer het toevoegen van mager rundvlees, kip, varkensvlees, vis of bonen aan uw dieet. Magere kaas, kwark en yoghurt ook zijn goede eiwitbronnen.
 • Vermijd voedsel dat veel vet en suiker zijn. Na uw operatie, kan het moeilijk zijn voor uw spijsvertering om voedingsmiddelen die rijk zijn aan vet of toegevoegde suikers verdragen. Vermijd voedsel dat gefrituurd en kijk voor suikervrije opties van frisdranken en zuivel.

Resultaten

Maag-bypass operatie. Neem aanbevolen vitamine-en mineralensupplementen.
Maag-bypass operatie. Neem aanbevolen vitamine-en mineralensupplementen.

Gastric bypass en andere bariatrische chirurgie kan leiden tot lange termijn gewichtsverlies. De hoeveelheid gewicht je verliest hangt af van uw type gewicht-verlies chirurgie en de wijzigingen die u in uw leefgewoonten. Het kan mogelijk zijn om de helft of zelfs meer, van het overtollige gewicht te verliezen binnen twee jaar.

De gastric bypass dieet kan u helpen te herstellen van een operatie en terug te keren om te genieten van veel van de gezonde voeding voor de operatie. En vergeet niet dat als je terugkeert naar ongezonde eetgewoonten na gewicht-verlies chirurgie, mag je niet verliezen al uw overgewicht, of u kunt uiteindelijk weer elk gewicht dat je verliest.

Risico's

De grootste risico's van de gastric bypass dieet komen uit niet goed na het dieet. Als je te veel eet of voedsel eet dat je moet niet, je zou kunnen complicaties hebben. Deze omvatten:

 • Dumping syndroom. Deze complicatie komt het meest voor na het eten van voedingsmiddelen met een hoog suiker of vet. Deze voedingsmiddelen reizen snel door je maag zakje en "dump" in uw darmen. Dumping syndroom misselijkheid, braken, duizeligheid, zweten en uiteindelijk diarree.
 • Uitdroging. Omdat je niet verondersteld om te drinken bij de maaltijden, sommige mensen worden uitgedroogd. U kunt voorkomen dat uitdroging door nippen 48-64 gram (1,4-1,9 liter) water of andere caloriearme dranken gedurende de dag.
 • Misselijkheid en braken. Als je eet te veel, eten te snel of niet adequaat kauw je eten, kunt u misselijk worden of braken na de maaltijd.
 • Constipatie. Als u zich niet aan een regelmatig schema voor het eten van uw maaltijden, niet genoeg vezels eten of niet uit te oefenen, kan je verstopt raken.
 • Geblokkeerde opening van uw maag zakje. Het is mogelijk om voedsel te neergelegd bij de opening van uw maag zakje te worden, zelfs als u zorgvuldig volgen van het dieet. Tekenen en symptomen van een geblokkeerde maag opening onder voortdurende misselijkheid, braken en buikpijn. Bel uw arts als u deze symptomen langer dan twee dagen.
 • Gewichtstoename of het niet om gewicht te verliezen. Als u doorgaat met gewichtstoename of niet om gewicht te verliezen op de gastric bypass dieet, is het mogelijk je kon eten van te veel calorieën. Praat met uw arts of diëtist over wijzigingen die u kunt maken om uw dieet.

Zie ook