Obesitas bij kinderen

Definitie

Obesitas bij kinderen is een ernstige medische aandoening die kinderen en jongeren treft. Het treedt op wanneer een kind is ruim boven het normale gewicht voor zijn of haar leeftijd en lengte. Obesitas bij kinderen is bijzonder verontrustend, omdat de extra ponden beginnen vaak kinderen op de weg naar gezondheidsproblemen die ooit beperkt waren tot volwassenen, zoals diabetes, hoge bloeddruk en hoog cholesterol. Obesitas bij kinderen kan ook leiden tot een lage eigenwaarde en depressie.

Een van de beste strategieën om obesitas bij kinderen te verminderen is om het dieet en lichaamsbeweging van uw hele gezin te verbeteren. Behandeling en preventie van overgewicht bij kinderen helpt bij het beschermen van de gezondheid van uw kind nu en in de toekomst.

Zie ook

Symptomen

Niet alle kinderen meenemen van extra kilo's overgewicht of obesitas. Sommige kinderen hebben meer dan gemiddeld body frames. En kinderen normaal dragen verschillende hoeveelheden lichaamsvet in de verschillende stadia van ontwikkeling. Dus je zou niet weten gewoon door te kijken naar je kind als zijn of haar gewicht is een gezondheids-zorg.

De arts van uw kind kan u helpen erachter te komen of het gewicht van uw kind gezondheidsproblemen kunnen opleveren, met behulp van groeicurven en indien nodig, andere tests.

Wanneer moet u een arts te raadplegen
Als je bang bent dat je kind is het aantrekken van te veel gewicht, praat met zijn of haar arts of zorgverstrekker. Hij of zij zal overwegen individuele geschiedenis van uw kind van de groei en ontwikkeling, uw familie gewicht-voor-hoogte geschiedenis, en waar uw kind landt op de groei charts. Dit kan helpen bepalen of het gewicht van uw kind is in een ongezonde bereik.

Zie ook

Oorzaken

Hoewel er een aantal genetische en hormonale oorzaken van obesitas, meestal het is veroorzaakt door kind te veel eten en bewegen te weinig.

Veel minder vaak voor dan lifestyle onderwerpen zijn genetische ziekten en hormonale aandoeningen die een kind meer kans op obesitas kan maken.

Zie ook

Risicofactoren

Vele factoren - meestal werken in combinatie - verhogen risico op overgewicht van uw kind:

 • Dieet. Regelmatig eten van calorierijke voedingsmiddelen, zoals fastfood, gebakken producten en automaat snacks, kan gemakkelijk leiden tot uw kind tot gewichtstoename. Laden op frisdranken met suiker, snoep en desserts ook kan leiden tot gewichtstoename. Voedingsmiddelen en dranken zoals deze zijn hoog in suiker, vet en calorieën.
 • Gebrek aan lichaamsbeweging. Kinderen die niet veel te oefenen hebben meer kans op gewichtstoename, omdat ze geen calorieën te verbranden door lichamelijke activiteit. Inactief vrijetijdsactiviteiten, zoals televisie kijken of het spelen van videospellen, bijdragen aan het probleem.
 • Familiegeschiedenis. Als uw kind komt uit een familie van mensen met overgewicht, kan hij of zij meer kans om te zetten op overgewicht, vooral in een omgeving waar high-calorie voedsel is altijd beschikbaar en lichamelijke activiteit wordt niet aangemoedigd.
 • Psychologische factoren. Sommige kinderen te veel eten om te gaan met problemen of omgaan met emoties, zoals stress, of om de verveling te bestrijden. Hun ouders kunnen hebben soortgelijke tendensen.
 • Familie factoren. Als veel van de boodschappen die u koopt gemaksvoedsel, zoals koekjes, chips en andere calorierijke producten, dit kan bijdragen aan gewichtstoename van uw kind. Als u de toegang van uw kind tot high-calorie voedsel kan controleren, kunt u in staat om uw kind te helpen gewicht te verliezen.
 • Sociaal-economische factoren. Voedingsmiddelen die niet snel zal bederven, zoals bevroren maaltijden, crackers en koekjes bevatten vaak veel zout en vetten. Deze voedingsmiddelen zijn vaak minder duur of een eenvoudiger optie dan verser, gezonder voedsel.

Zie ook

Complicaties

Obesitas bij kinderen kan leiden tot complicaties voor de fysieke, sociale en emotionele welzijn van uw kind.

Lichamelijke complicaties

 • Diabetes type 2. Type 2 diabetes bij kinderen is een chronische aandoening die de manier waarop uw kind het lichaam metaboliseert suiker (glucose) beïnvloedt. Type 2 diabetes wordt deels veroorzaakt door een slechte voeding, en kan vaak worden teruggedraaid door het eten van gezondere voeding en bewegen.
 • Metabool syndroom. Metabool syndroom is geen ziekte zelf, maar een cluster van voorwaarden die uw kind kan in gevaar brengen van het ontwikkelen van hart-en vaatziekten, diabetes of andere gezondheidsproblemen. Dit cluster van aandoeningen omvat hoge bloeddruk, hoge bloedsuikerspiegel, hoge cholesterol en overtollig buikvet.
 • Hoog cholesterol en hoge bloeddruk. Je kind kan een hoge bloeddruk of een hoog cholesterolgehalte te ontwikkelen als hij of zij eet een slechte voeding. Deze factoren kunnen bijdragen aan de opbouw van plaque in de slagaders. Deze plaques kunnen slagaders te smal en te verharden, die later in het leven kan leiden tot een hartaanval of een beroerte veroorzaken.
 • Astma en andere ademhalingsproblemen. Het extra gewicht op het lichaam van uw kind kan problemen veroorzaken met de ontwikkeling en de gezondheid van de longen van uw kind, wat leidt tot astma of andere ademhalingsproblemen.
 • Slaapstoornissen. Slaapapneu, een aandoening waarbij uw kind kan snurken of abnormale ademhaling als hij of zij slaapt, kan een complicatie van obesitas bij kinderen te zijn. Besteed aandacht aan ademhalingsproblemen uw kind kan hebben tijdens het slapen.
 • Vroege puberteit of menstruatie. Omdat overgewicht kan hormonale onevenwichtigheden creëren voor uw kind. Deze onevenwichtigheden kunnen puberteit veroorzaken aan eerder dan verwacht te starten.

Sociale en emotionele complicaties

 • Laag zelfbeeld en pesten. Kinderen hebben vaak plagen of pesten hun overgewicht leeftijdsgenoten, die lijden een verlies van eigenwaarde en een verhoogd risico op depressie als gevolg.
 • Gedrag en leerproblemen. Kinderen met overgewicht hebben de neiging om meer angst en slechtere sociale vaardigheden dan normaal gewicht kinderen hebben. Aan de ene kant kunnen deze problemen leiden kinderen met overgewicht te handelen uit en verstoren hun klaslokalen. Aan de andere, kunnen ze leiden tot overgewicht kinderen om sociaal te trekken. Stress en angst ook interfereren met het leren. School-gerelateerde angst kan een vicieuze cirkel waarin steeds groeiende zorg brandstoffen almaar dalende academische prestaties te creëren.
 • Depressie. Laag gevoel van eigenwaarde kan overweldigende gevoelens van hopeloosheid te creëren in een aantal kinderen met overgewicht. Als kinderen hopen dat hun leven zal verbeteren verliezen, kunnen ze worden depressief. Een depressief kind kan interesse in normale activiteiten verliezen, slaapt meer dan normaal of veel huilen. Sommige depressieve kinderen hun verdriet te verbergen en lijken emotioneel vlak plaats. Hoe dan ook, depressie is zo ernstig bij kinderen als bij volwassenen. Als u denkt dat uw kind is depressief, praat met hem of haar en deel uw zorgen met zijn of haar arts.

Zie ook

Voorbereiding op uw afspraak

Huisarts of kinderarts van uw kind zal waarschijnlijk het eerste diagnose van obesitas bij kinderen. Als uw kind complicaties van obesitas, zult u waarschijnlijk worden doorverwezen naar bijkomende specialisten om te helpen beheren voorwaarden van al uw kind.

Omdat afspraken kunnen kort zijn, en er is vaak veel weg te gaan, is het een goed idee om goed voorbereid te zijn op eventuele afspraken die je hebt met gezondheidszorg team van uw kind. Hier is wat informatie om u te helpen klaar voor uw afspraak, en weet wat u kunt verwachten van uw arts.

Wat u kunt doen

 • Hoogte zijn van alle pre-afspraak beperkingen. Als uw arts gaat bloedsuiker of cholesterol van uw kind te testen, kan uw kind nodig heeft om snel voor vier tot acht uur. Als je het maken van een afspraak, vragen of elke vorm van vasten is noodzakelijk.
 • Noteer alle symptomen die uw kind ervaart, ook wanneer deze eventueel niet verwant lijkt.
 • Vraag een familielid of vriend om mee te doen, indien mogelijk. Beheren van obesitas bij kinderen vereist dat u een heleboel informatie te behouden, en het kan soms moeilijk zijn om te genieten van alle diensten die tijdens een afspraak informatie. Iemand die je begeleidt misschien iets dat je gemist of vergeten.
 • Breng een notitieboekje en een pen of potlood, om belangrijke informatie op te schrijven.
 • Noteer vragen aan uw arts te vragen.
 • Breng een eventuele groei metingen die u hebt opgenomen in huis om de arts van uw kind te tonen.
 • Neem een typische week van maaltijden die uw kind eet om de arts van uw kind te tonen.

Uw tijd met uw arts is beperkt, dus het opstellen van een lijst van vragen kan u helpen het meeste uit uw tijd samen. Lijst van uw vragen van de belangrijkste tot de minst belangrijke in het geval de tijd om is. Van overgewicht bij kinderen, een aantal fundamentele vragen aan uw arts te vragen zijn onder andere:

 • Welke andere gezondheidsproblemen zou mijn kind?
 • Wat zijn de behandelmogelijkheden voor mijn kind?
 • Zijn er medicijnen die kunnen helpen bij het beheren het gewicht van mijn kind en andere gezondheidsproblemen?
 • Hoe lang duurt de behandeling duren?
 • Wat kan ik doen om te helpen mijn kind afvallen?
 • Zijn er brochures of ander gedrukt materiaal dat ik naar huis kan nemen met mij?
 • Welke websites heb je raden een bezoek?

In aanvulling op uw voorbereide vragen, aarzel dan niet om vragen te stellen tijdens de benoeming van uw kind.

Obesitas bij kinderen. Psychologische factoren.
Obesitas bij kinderen. Psychologische factoren.

Wat te verwachten van uw arts
Tijdens uw afspraak, uw arts of andere zorgverlener is waarschijnlijk vragen u een aantal vragen over uw kind eet, activiteit, stemming en gedachten, en eventuele symptomen van uw kind zou kunnen hebben. U kunt gevraagd worden op vragen als:

 • Wat doet je kind eet in een typische dag?
 • Hoeveel activiteit heeft uw kind krijgt in een typische dag?
 • Wat zijn de factoren die volgens u van invloed zijn het gewicht van uw kind?
 • Welke diëten of behandelingen, indien van toepassing, heb je geprobeerd om uw kind te helpen gewicht te verliezen?
 • Welke andere medische voorwaarden, indien aanwezig, heeft uw kind?
 • Heeft u familieleden met gewichtsproblemen?
 • Ben je klaar om veranderingen in de levensstijl van uw gezin te maken om uw kind te helpen gewicht te verliezen?
 • Wat denk je dat zou kunnen voorkomen dat uw kind van het verliezen van gewicht?
 • Welke medicijnen heeft uw kind?
 • Hoe vaak komt de familie maaltijden samen? Heeft het kind te helpen bereiden het eten?
 • Heeft het kind, of familie, eten terwijl u TV kijkt of het gebruik van een computer?

Wat u kunt doen in de tussentijd
Als u meerdere dagen of weken voor de geplande afspraak van uw kind, kunt u beginnen met het maken van een aantal veranderingen in je eentje om van uw familie eten en activiteit niveaus als je begint de reis om gewicht te verliezen. Beginnen met de voorbereiding gezondere maaltijden voor uw familie, en moedig je kind om actief te zijn op het maken van wandelingen, gaan voor fietstochten of sporten.

Zie ook

Tests en diagnose

Als onderdeel van de reguliere goed kinderopvang, de dokter berekent body mass index van uw kind (BMI) en bepaalt waar het valt op de nationale BMI-voor-leeftijd groeicurve. De BMI helpt geven als uw kind te zwaar is voor zijn of haar leeftijd en lengte.

Met behulp van de groeicurve, uw arts vaststelt percentiel van uw kind, wat betekent hoe uw kind vergelijkt met andere kinderen van hetzelfde geslacht en leeftijd. Dus, bijvoorbeeld, je zou worden verteld dat uw kind is in de 80ste percentiel. Dit betekent dat in vergelijking met andere kinderen van hetzelfde geslacht en leeftijd, 80 procent heeft een lagere BMI.

Afkappunten op deze groei grafieken, opgericht door de Centra voor Disease Control en Prevention (CDC), te identificeren met overgewicht en obesitas kinderen:

 • BMI-voor-leeftijd tussen 85 en 94 percentielen - overgewicht
 • BMI-voor-leeftijd 95e percentiel of hoger - obesitas

Omdat BMI houdt geen rekening met zaken als het zijn gespierde of het hebben van een groter dan gemiddeld lichaam frame en omdat groeipatronen variëren sterk onder kinderen, uw arts ook factoren die de groei van uw kind en de ontwikkeling in aanmerking. Dit helpt te bepalen of het gewicht van uw kind is een gezondheids-zorg.

Naast de BMI en het in kaart brengen van het gewicht op de groei grafieken, de arts evalueert ook:

 • Van uw familiegeschiedenis van obesitas en het gewicht gerelateerde gezondheidsproblemen, zoals diabetes
 • Eetgewoonten van je kind
 • Activiteitenniveau van uw kind
 • Andere hygiënische omstandigheden uw kind kan hebben

Bloedonderzoek
De arts van uw kind kan bloedonderzoek aanvragen als hij of zij vindt dat uw kind zwaarlijvig is. Deze tests omvatten:

 • Een cholesterol test
 • Een test van de bloedsuiker (nuchtere bloedglucose)
 • Andere bloedonderzoek om te controleren op hormonale onevenwichtigheden die kunnen het gewicht van uw kind beïnvloeden

Sommige van deze tests vereisen dat uw kind geen eten of drinken voor maximaal acht uur voor de test. De arts van uw kind moet u vertellen of uw kind moet vasten voor een bloedtest.

Zie ook

Behandelingen en medicijnen

Behandeling van overgewicht bij kinderen is gebaseerd op de leeftijd van uw kind en als hij of zij heeft andere medische aandoeningen. De behandeling bestaat meestal veranderingen in de voeding en de mate van lichamelijke activiteit van uw kind. In bepaalde gevallen kan de behandeling omvatten medicijnen of gewichtsverlies chirurgie.

Behandeling voor kinderen jonger dan 7
Voor kinderen jonger dan 7 die geen andere gezondheidsproblemen, kan het doel van de behandeling gewicht onderhoud eerder dan gewichtsverlies. Deze strategie kan het kind centimeter in hoogte, maar niet kilo's toe te voegen, waardoor de BMI-voor-leeftijd over te laten vallen de tijd in een gezonder assortiment. Echter, voor een zwaarlijvige kind, het handhaven van het gewicht tijdens het wachten om groter te groeien kan zo moeilijk als het verliezen van gewicht is voor ouderen.

Behandeling voor kinderen van 7 jaar en ouder
Gewichtsverlies wordt meestal aanbevolen voor kinderen ouder dan 7 jaar of voor jongere kinderen die gezondheidsproblemen hebben verbonden. Gewichtsverlies moet langzaam en gestaag - overal van 1 £ (ongeveer 0,5 kilogram) per week tot 1 pond per maand, afhankelijk van de conditie van uw kind.

De methoden voor het behoud van huidige gewicht van uw kind of het verliezen van gewicht zijn hetzelfde: Uw kind moet eten een gezonde voeding en het verhogen van zijn of haar lichamelijke activiteit. Succes hangt grotendeels af van uw inzet voor het helpen van uw kind te maken deze veranderingen. Denk aan eetgewoonten en lichaamsbeweging als twee kanten van dezelfde medaille: als je er een te overwegen, moet u ook de andere overwegen.

Gezond eten
Ouders zijn degenen die het eten te kopen, koken het eten en beslissen waar het voedsel wordt gegeten. Zelfs kleine veranderingen kunnen een groot verschil in de gezondheid van uw kind te maken.

 • Bij het ​​kopen van boodschappen, kiezen voor fruit en groenten. Gemak voedsel, zoals koekjes, crackers en bereide maaltijden, zijn vaak hoog in suiker en vet. Heb altijd gezonde snacks verkrijgbaar. En nooit gebruiken voedsel als beloning of straf.
 • Beperk gezoete dranken, inclusief die welke vruchtensap. Deze dranken bieden weinig voedingswaarde in ruil voor hun hoge calorieën. Ze kunnen ook uw kind zich te vol om gezonder voedsel te eten.
 • Zitten samen voor familie maaltijden Maak er een gebeurtenis -. Een tijd om nieuws te delen en verhalen te vertellen. Ontmoedigen eten in de voorkant van een scherm, zoals een televisie, computer of video game. Dit leidt tot een snelle eten en verlaagd bewustzijn van hoeveel je eet.
 • Beperk het aantal keren dat je uit eten gaat, vooral bij fast-food restaurants. Veel van de menu-opties zijn hoog in vet en calorieën.

Lichamelijke activiteit
Een cruciaal onderdeel van het gewichtsverlies, vooral voor kinderen, is lichamelijke activiteit. Het verbrandt niet alleen calorieën, maar ook bouwt sterke botten en spieren en helpt kinderen goed slapen 's nachts en alert te blijven gedurende de dag. Dergelijke gewoonten in de kindertijd hulp adolescenten gevestigde gezond gewicht te behouden, ondanks de hormonale veranderingen, snelle groei en sociale invloeden die vaak leiden tot overeten. En actieve kinderen hebben meer kans om fit te worden volwassenen.

Om activiteitenniveau verhogen van uw kind:

 • Beperk recreatieve computer en televisie tijd om niet meer dan 2 uur per dag. Een trefzekere manier om de activiteit niveaus van uw kind te verhogen is om het aantal uren dat hij of zij mag televisie elke dag kijken te beperken. Andere sedentaire activiteiten - het afspelen van video-en computerspelletjes of praten over de telefoon - ook moet worden beperkt. Laat uw kind eet tijdens het bekijken van een elektronisch scherm, het houdt uw kind van bewust te zijn van hoeveel hij of zij eet.
 • . Benadrukken activiteit, niet de uitoefening activiteit van uw kind hoeft niet naar een gestructureerd trainingsprogramma zijn - het doel is gewoon om hem of haar beweging te krijgen. Free-play-activiteiten, zoals het spelen van verstoppertje te zoeken, label of jump-rope, kunnen groot zijn voor het verbranden van calorieën en het verbeteren van conditie zijn.
 • Vinden de activiteiten van uw kind graag doet. Bijvoorbeeld, als uw kind artistiek geneigd is, ga op een natuur wandeling om bladeren en stenen die je kind kan gebruiken om een collage te maken te verzamelen. Als uw kind vindt het leuk om te klimmen, het hoofd voor de dichtstbijzijnde wijk klimrek of klimmuur. Als uw kind houdt van lezen, dan lopen of fietsen om de buurt bibliotheek voor een boek.
 • Als u een actieve kind willen, zijn zelf actief. Vind leuke activiteiten die de hele familie samen kunnen doen. Maak nooit oefening lijkt een straf of een karwei.
 • Varieer de activiteiten. Laat ieder kind om de beurt kiezen van de activiteit van de dag of week. Batting practice, bowlen en zwemmen allemaal tellen. Waar het om gaat is dat je iets actiefs doen.

Medicijnen
Een recept gewichtsverlies drug is beschikbaar in het Europa voor jongeren: orlistat (Xenical). Orlistat, dat is goedgekeurd voor adolescenten ouder dan 12, voorkomt de opname van vet in de darmen.

De Food and Drug Administration heeft een verlaagde kracht over-the-counter (receptplichtige) versie van orlistat (Alli) goedgekeurd. Hoewel direct beschikbaar in apotheken en drogisterijen, is Alli niet goedgekeurd voor kinderen of tieners onder de 18 jaar.

Voorgeschreven medicatie wordt niet vaak aanbevolen voor adolescenten. De risico's van het nemen van een recept medicatie op lange termijn is onbekend, en het effect van de medicatie op gewichtsverlies en gewichtsbehoud voor adolescenten is nog steeds ondervraagd. En gewicht-verlies drugs vervangen niet de noodzaak om een ​​gezond dieet en lichaamsbeweging regime adopteren.

Als uw kind een hoog cholesterol, is het mogelijk uw arts kan aanbevelen het geven van uw kind een statine medicatie. Statines helpen lagere cholesterol, maar het gebruik ervan bij kinderen blijft controversieel, omdat het onzeker is wat de lange termijn bijwerkingen zij zouden kunnen hebben. Vanwege onenigheid in de medische gemeenschap over de behandeling van hoog cholesterol bij kinderen, praten met de arts van uw kind over wat het beste is voor uw kind.

Voorbereiding op uw afspraak. Sociaal-economische factoren.
Voorbereiding op uw afspraak. Sociaal-economische factoren.

Gewicht-verlies chirurgie
Gewicht-verlies chirurgie kan een veilige en effectieve optie voor sommige ernstig obese adolescenten die niet in staat om gewicht met behulp van conventionele gewichtsverlies methoden te verliezen zijn geweest. Zoals met elk type van chirurgie, zijn er potentiële risico's en complicaties op lange termijn. Ook de lange-termijn effecten van gewicht-verlies chirurgie op toekomstige groei en ontwikkeling van een kind zijn grotendeels onbekend.

Gewicht-verlies chirurgie bij adolescenten is ongewoon. Maar uw arts kan deze operatie aanraden als het gewicht van uw kind vormt een grotere bedreiging voor de gezondheid doen dan de potentiële risico's van de operatie. Het is belangrijk dat een kind wordt overwogen voor gewicht-verlies chirurgie kennismaken met een team van kinderartsen, waaronder een pediatrische endocrinoloog.

Zelfs zo, een operatie is niet de gemakkelijke antwoord voor gewichtsverlies. Het biedt geen garantie dat uw kind verliest al zijn of haar overgewicht of dat uw kind houdt het uit op lange termijn. Het maakt ook niet vervangt de noodzaak van het volgen van een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging programma.

Zie ook

Lifestyle en huismiddeltjes

Omdat medicijnen en operaties niet worden aanbevolen voor kinderen vanaf 7 jaar en jonger, en worden niet vaak aanbevolen voor kinderen ouder dan 7, veranderingen in levensstijl zijn meestal de beste behandeling van obesitas bij kinderen. Beste kans van uw kind te krijgen om een ​​gezond gewicht is om te beginnen met het eten van een gezonde voeding en meer bewegen.

Gezond eten
Ouders zijn degenen die het eten te kopen, koken het eten en beslissen waar het voedsel wordt gegeten. Zelfs kleine veranderingen kunnen een groot verschil in de gezondheid van uw kind te maken.

 • Bij het ​​kopen van boodschappen, kiezen voor fruit en groenten. Gemak voedsel, zoals koekjes, crackers en bereide maaltijden, zijn hoog in suiker en vet. Heb altijd gezonde snacks verkrijgbaar. En nooit gebruiken voedsel als beloning of straf.
 • Beperk gezoete dranken, inclusief die welke vruchtensap. Deze dranken bieden weinig voedingswaarde in ruil voor hun hoge calorieën. Ze kunnen ook uw kind zich te vol om gezonder voedsel te eten.
 • Zitten samen voor familie maaltijden Maak er een gebeurtenis -. Een tijd om nieuws te delen en verhalen te vertellen. Ontmoedigen eten in de voorkant van een scherm, zoals een televisie, computer of video game. Dit leidt tot een snelle eten en verlaagd bewustzijn van hoeveel je eet.
 • Beperk het aantal keren dat je uit eten gaat, vooral bij fast-food restaurants. Veel van de menu-opties zijn hoog in vet en calorieën.

Lichamelijke activiteit
Een cruciaal onderdeel van het gewichtsverlies, vooral voor kinderen, is lichamelijke activiteit. Het verbrandt niet alleen calorieën, maar ook bouwt sterke botten en spieren en helpt kinderen goed slapen 's nachts en alert te blijven gedurende de dag. Dergelijke gewoonten in de kindertijd hulp adolescenten gevestigde gezond gewicht te behouden, ondanks de hormonale veranderingen, snelle groei en sociale invloeden die vaak leiden tot overeten. En actieve kinderen hebben meer kans om fit te worden volwassenen.

Om activiteitenniveau verhogen van uw kind:

 • Beperk recreatieve computer en televisie tijd om niet meer dan 2 uur per dag. Een trefzekere manier om de activiteit niveaus van uw kind te verhogen is om het aantal uren dat hij of zij mag televisie elke dag kijken te beperken. Andere sedentaire activiteiten - het afspelen van video-en computerspelletjes of praten over de telefoon - ook moet worden beperkt.
 • . Benadrukken activiteit, niet de uitoefening activiteit van uw kind hoeft niet naar een gestructureerd trainingsprogramma zijn - het doel is gewoon om hem of haar beweging te krijgen. Free-play-activiteiten, zoals het spelen van verstoppertje te zoeken, label of jump-rope, kunnen groot zijn voor het verbranden van calorieën en het verbeteren van conditie zijn.
 • Vinden de activiteiten van uw kind graag doet. Bijvoorbeeld, als uw kind artistiek geneigd is, ga op een natuur wandeling om bladeren en stenen die je kind kan gebruiken om een collage te maken te verzamelen. Als uw kind vindt het leuk om te klimmen, het hoofd voor de dichtstbijzijnde wijk klimrek of klimmuur. Als uw kind houdt van lezen, dan lopen of fietsen om de buurt bibliotheek voor een boek.
 • Als u een actieve kind willen, zijn zelf actief. Vind leuke activiteiten die de hele familie samen kunnen doen. Maak nooit oefening lijkt een straf of een karwei.
 • Varieer de activiteiten. Laat ieder kind om de beurt kiezen van de activiteit van de dag of week. Batting practice, bowlen en zwemmen allemaal tellen. Waar het om gaat is dat je iets actiefs doen.

Zie ook

Coping en ondersteuning

Ouders spelen een cruciale rol in het helpen van kinderen die zwaarlijvig zijn geliefd voelen en de controle over hun gewicht. Profiteer van elke gelegenheid om het zelfvertrouwen van uw kind op te bouwen. Wees niet bang om het onderwerp van gezondheid en fitness, maar wel gevoelig dat een kind uw zorg kunnen zien als een belediging. Praat met je kinderen direct, open en zonder kritisch of veroordelend.

Bovendien wordt het volgende geadviseerd:

 • Wees gevoelig voor de behoeften en gevoelens van je kind. Becoming actief is een belangrijke verandering van levensstijl voor uw kind te maken, maar je kind is meer kans om zich aan deze veranderingen als je laat hem of haar kiezen wat fysieke activiteiten hij of zij is comfortabel met.
 • Vinden redenen om de inspanningen van uw kind te prijzen. Vier kleine, incrementele veranderingen, maar niet te belonen met voedsel. Kiezen voor andere manieren om van uw kind prestaties, zoals naar de bowlingbaan of een lokaal park markeren.
 • Praat met je kind over zijn of haar gevoelens. Help je kind manieren om te gaan met zijn of haar emoties waarbij geen eten vinden.
 • Help je kind zich richten op positieve doelen. Bijvoorbeeld op wijzen dat hij of zij kan nu fiets voor meer dan 20 minuten zonder moe of kunnen het vereiste aantal rondjes draaien in de gymles.

Zie ook

Het voorkomen

Of uw kind is bij risico op overgewicht of op dit moment op een gezond gewicht, kunt u proactieve maatregelen om dingen te krijgen of te houden op het juiste spoor te nemen.

 • Plan jaarlijkse goed-kind bezoeken. Neem uw ​​kind naar de dokter voor een goed kind controles ten minste eenmaal per jaar. Tijdens dit bezoek, de arts meet lengte en het gewicht van uw kind en berekent zijn of haar BMI. Verhogingen van BMI van uw kind of in zijn of haar percentiel rang dan een jaar, vooral als uw kind ouder is dan 4, is een mogelijk teken dat uw kind in gevaar is van overgewicht.
 • Een goed voorbeeld. Zorg ervoor dat je gezond voedsel te eten en regelmatig sporten om uw gewicht te behouden. Dan nodigen uw kind om mee te doen.
 • Vermijd voedsel-gerelateerde machtsstrijd met je kind Je zou onbedoeld de basis leggen voor een dergelijke gevechten door het verstrekken of uitstellen van bepaalde voedingsmiddelen -. Snoep, bijvoorbeeld - als beloningen of straffen. Als algemene regel geldt dat voedsel niet als beloning of straf.
 • Benadruk de positieve Stimuleer een gezonde levensstijl door te wijzen op de positieve -. Het plezier van het spelen buiten of de verscheidenheid aan vers fruit kunt u het hele jaar door, bijvoorbeeld. Benadruk de voordelen van lichaamsbeweging, afgezien van het helpen om gewicht te beheren. Zo maakt het hart, longen en andere spieren sterker. Als je stimuleren natuurlijke neiging van je kind om rond te rennen, te verkennen en eet alleen wanneer ze honger hebben - niet uit verveling - een gezond gewicht zorg moet dragen voor zichzelf.
 • Wees geduldig. Veel kinderen met overgewicht te groeien in hun extra kilo's als ze groter. Beseffen ook dat een intense focus op van uw kind eetgewoonten en gewicht gemakkelijk kan averechts werken, het leiden van een kind om nog meer te veel eten, of eventueel het maken van hem of haar meer vatbaar voor het ontwikkelen van een eetstoornis.
 • Verantwoordelijk worden gesteld over je eigen gewicht. Overgewicht komt vaak voor in verschillende familieleden. Als je nodig hebt om gewicht te verliezen, zal dit te doen motiveren uw kind om hetzelfde te doen. Verwacht niet dat je kind om iets wat je niet bereid te doen voor jezelf doen.

Zie ook