Ontwrichte elleboog

Definitie

Een ontwrichte elleboog ontstaat wanneer de botten die samen het gewricht worden gedwongen uit groepering - meestal wanneer een persoon landt op een uitgestoken hand tijdens een val.

Peuters kunnen een ontwrichte elleboog ervaren, ook wel bekend als kindermeisje's elleboog, als ze worden opgetild of gezwaaid door hun onderarmen.

Als u of uw kind een ontwrichte elleboog, onmiddellijk medische hulp inroepen. Complicaties kunnen optreden als de ontwrichte elleboog knijpt of vallen de bloedvaten en zenuwen die de onderarm en de hand te bedienen.

In de meeste gevallen kan een ontwrichte elleboog opnieuw uitgelijnd worden zonder operatie. Het effect dat de elleboog veroorzaakt ook ontwrichten kan leiden botbreuken in het gewricht, zodat chirurgische behandeling nodig zijn.

Zie ook

Symptomen

Tekenen en symptomen van een ontwrichte elleboog omvatten gewoonlijk:

 • Extreme pijn
 • Hand liggende vervorming van het gewricht

In sommige gevallen kan de elleboog gedeeltelijk ontwricht, die kneuzingen en pijn kan veroorzaken wanneer de banden werden uitgerekt of gescheurd.

Wanneer moet u een arts te raadplegen
Roep onmiddellijk medische hulp als u of uw kind een ontwrichte elleboog heeft ervaren.

Zie ook

Oorzaken

Bij volwassenen waren de meest voorkomende oorzaken van een ontwrichte elleboog omvatten:

 • Falls. Falling op een uitgestoken hand kan de bovenarm bot pop uit groepering binnen het ellebooggewricht.
 • Auto-ongevallen. Hetzelfde type effect kan optreden wanneer passagiers in de auto-ongevallen komen naar voren om zich schrap te zetten voor een botsing.
Ontwrichte elleboog. Auto-ongevallen.
Ontwrichte elleboog. Auto-ongevallen.

Bij jonge kinderen, de blessure komt vaak voor wanneer een extra trekkende beweging wordt toegepast op een uitgestrekte arm. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Oneigenlijk tillen. Proberen te tillen of zwaait met een jong kind bij de armen kan de elleboog te ontwrichten.
 • Plotselinge trekken. Hebben van het kind plotseling stapt een stoeprand of stairstep als je bedrijf zijn of haar hand kan de elleboog trekken uit groepering.

Zie ook

Risicofactoren

 • Leeftijd. De ellebogen van jonge kinderen zijn veel flexibeler dan die van volwassenen, zodat het makkelijker voor jongere ellebogen te worden ontwricht.
 • Sex. Dislocated ellebogen komen vaker voor bij mannen dan bij vrouwen.
 • Erfelijkheid. Sommige mensen worden geboren met een elleboog ligamenten die zijn losser dan die van de meeste mensen.
 • Sportdeelname. Veel elleboog dislocaties zijn sport-gerelateerde, maar niemand sport lijkt te zijn riskanter dan andere.

Zie ook

Complicaties

Complicaties van een ontwrichte elleboog kunnen zijn:

 • Beknelde zenuwen. Zelden, zenuwen die reizen over de elleboog bekneld of ingesloten tussen de ontwrichte botten of in het gewricht wanneer de botten worden herbekeken kan worden. Dit kan gevoelloosheid in de arm en hand veroorzaken.
 • Trapped slagaders. Ook in zeldzame gevallen, de bloedvaten die de arm en de hand leveren kunnen bekneld raken of gevangen tussen de ontwrichte botten of binnen de verlegde gezamenlijke geworden. Een gebrek aan bloedtoevoer kan ernstige pijn en permanente weefselschade in de arm en hand veroorzaken.
 • Avulsion breuken. In sommige elleboog dislocaties, zal een uitgerekte gewrichtsbanden trekken uit een klein beetje van het bot van zijn bevestigingspunt. Dit soort schade komt vaker voor bij kinderen.
 • Artrose. De ontwrichte gewricht kunnen een hoger risico op het ontwikkelen van artrose in de toekomst.

Zie ook

Voorbereiding op uw afspraak

Als u of uw kind een ontwrichte elleboog, zult u waarschijnlijk medische hulp te zoeken in de afdeling spoedeisende hulp van een ziekenhuis of bij een dringende zorgcentrum. Als de blessure houdt gebroken botten, kunt u worden doorverwezen naar een orthopedisch chirurg.

Wat te verwachten van uw arts
Tijdens het examen, kan uw arts vragen hoe de blessure is ontstaan ​​en de joint ooit is ontwricht tevoren.

Zie ook

Tests en diagnose

Uw arts zal zorgvuldig onderzoeken de geblesseerde gewricht en controleer of de arm of hand is koud of gevoelloos, dat beknelling van een slagader of zenuw zou aangeven. Hij of zij zal waarschijnlijk proberen om de botten terug te manoeuvreren op zijn plaats na het bekijken van röntgenfoto's om ervoor te zorgen dat er geen gebroken botten in het gewricht.

Zie ook

Behandelingen en medicijnen

Sommige ontwrichte ellebogen gaan terug op zijn plek door zelf. De meeste, echter, moet een arts om de botten weer te manipuleren in hun juiste uitlijning. Deze procedure wordt een reductie.

Medicijnen
Voordat de botten weer worden gemanipuleerd op zijn plaats, kunt u of uw kind worden gegeven medicatie om pijn te verlichten en de spieren te ontspannen.

Therapie
Na botten van het gewricht zijn terug in hun normale uitlijning, kan u of uw kind moet een spalk of sling voor een paar weken dragen. U moet mogelijk ook fysiotherapie oefeningen doen om het bereik van de beweging en de kracht van het gewricht verbeteren.

Chirurgie
Operatie kan nodig zijn als:

 • Elk van de ontwrichte botten zijn ook verbroken
 • Gescheurde ligamenten moeten opnieuw worden gekoppeld
 • Beschadigde zenuwen of bloedvaten worden gerepareerd

Zie ook

Het voorkomen

Vermijd het heffen of zwaaien kleine kinderen door hun armen.

Zie ook