Orthostatische hypotensie (orthostatische hypotensie)

Definitie

Orthostatische hypotensie - ook wel orthostatische hypotensie - is een vorm van lage bloeddruk dat gebeurt wanneer u opstaat vanuit een zittende of liggende houding. Orthostatische hypotensie kan u duizelig of licht in het hoofd, en misschien zelfs flauwvallen.

Orthostatische hypotensie is vaak mild en duren een paar seconden tot een paar minuten na staan. Echter, kunnen langdurige orthostatische hypotensie een teken van meer-ernstige problemen zijn, dus praten met uw arts als u vaak het gevoel licht in het hoofd bij het opstaan. Het is nog dringender om een ​​arts te zien als je het bewustzijn verliezen, zelfs niet tijdelijk.

Milde orthostatische hypotensie vaak geen behandeling nodig. Veel mensen af ​​en toe duizelig of licht in het hoofd na staan, en het is meestal geen reden tot bezorgdheid. De behandeling van meer-ernstige gevallen van orthostatische hypotensie afhankelijk van de oorzaak.

Zie ook

Symptomen

Het meest voorkomende symptoom van orthostatische hypotensie is licht in het hoofd of duizelig voelen bij opstaan ​​na zitten of liggen. Dit gevoel en andere symptomen, gebeurt meestal kort na het opstaan ​​en over het algemeen duurt slechts enkele seconden. Orthostatische hypotensie symptomen zijn onder meer:

 • Gevoel in het hoofd of duizelig voelt na het opstaan
 • Wazig zicht
 • Zwakte
 • Flauwvallen (syncope)
 • Verwarring
 • Misselijkheid
Orthostatische hypotensie (orthostatische hypotensie). Aandoeningen van het zenuwstelsel.
Orthostatische hypotensie (orthostatische hypotensie). Aandoeningen van het zenuwstelsel.

Wanneer moet u een arts te raadplegen
Incidenteel duizeligheid of licht in het hoofd kan relatief gering - het resultaat van een lichte uitdroging, een lage bloedsuikerspiegel, of te veel tijd in de zon of een hot tub, bijvoorbeeld. Duizeligheid of licht in het hoofd kan ook gebeuren wanneer je staat na het zitten voor een lange tijd, zoals in een lezing, concert of kerk. Als deze symptomen gebeuren maar af en toe, het is meestal geen reden tot bezorgdheid.

Het is belangrijk om uw arts te zien wanneer u vaak symptomen van orthostatische hypotensie, omdat ze soms kunnen wijzen op meer-ernstige problemen. Het kan nuttig zijn om een ​​record van uw symptomen, wanneer zij zich voordoen, hoe lang ze duurden en wat u deed op het moment te houden. Indien deze zich voordoen op momenten dat u of anderen in gevaar kunnen brengen, bespreek dit dan met uw arts.

Zie ook

Oorzaken

Als u opstaat, de zwaartekracht zorgt ervoor dat het bloed te bundelen in je benen. Dit verlaagt de bloeddruk, omdat er minder bloed circuleert terug naar je hart te pompen. Normaal gesproken, speciale cellen (baroreceptoren) dichtbij uw hart en halsslagaders voelen deze lagere bloeddruk en het tegengaan van het door het triggeren van je hart sneller te kloppen en pompen meer bloed, waardoor de bloeddruk stabiliseert. Bovendien zijn deze cellen tot bloedvat vernauwt dat resistentie verhoogt de bloedstroom en verhoogt de bloeddruk.

Orthostatische of orthostatische hypotensie treedt op wanneer er iets onderbreekt het lichaam natuurlijke proces van het tegengaan van lage bloeddruk. Orthostatische hypotensie kan worden veroorzaakt door veel verschillende dingen, inclusief:

 • Uitdroging. Koorts, braken, niet drinken van voldoende vocht, ernstige diarree en zware oefening met overmatig zweten kan allemaal leiden tot uitdroging. Wanneer je uitgedroogd, je lichaam verliest bloedvolume. Zelfs een lichte uitdroging kan leiden tot symptomen van orthostatische hypotensie, zoals zwakte, duizeligheid en vermoeidheid veroorzaken.
 • Hartproblemen. Sommige hart aandoeningen die kunnen leiden tot een lage bloeddruk zijn extreem lage hartslag (bradycardie), hartklep problemen, hartaanval en hartfalen. Deze voorwaarden kunnen orthostatische hypotensie veroorzaken, omdat ze voorkomen dat uw lichaam in staat snel genoeg om meer bloed te pompen als dat nodig is, bijvoorbeeld bij het opstaan ​​om te reageren.
 • Diabetes. Onbehandelde diabetes kan leiden tot uitdroging door het veroorzaken frequent urineren. Dit kan orthostatische hypotensie veroorzaken. Bovendien kan diabetes de zenuwen die signalen te sturen bloeddruk regelen beschadigen.
 • Aandoeningen van het zenuwstelsel. Sommige ziekten, zoals de ziekte van Parkinson, multiple systeem atrofie (Shy-Drager perifere neuropathieën) en amyloïdose, kan je lichaam de normale regulering van de bloeddruk systeem verstoren.

Zie ook

Risicofactoren

De risicofactoren voor orthostatische hypotensie zijn:

 • Leeftijd. Orthostatische hypotensie is gebruikelijk in die 65 jaar en ouder. Als uw lichaam ouder wordt, kan het vermogen van speciale cellen (baroreceptoren) dichtbij uw hart en halsslagaders om de bloeddruk te reguleren worden vertraagd. Ook als je ouder wordt, kan het moeilijker voor je hart sneller te kloppen en te compenseren voor dalingen van de bloeddruk.
 • Medicijnen. Mensen die bepaalde medicijnen, zoals hoge bloeddruk medicijnen, hebben een groter risico van orthostatische hypotensie. Deze omvatten plaspillen (diuretica) en andere geneesmiddelen die de behandeling van hoge bloeddruk, hart-medicijnen, zoals bètablokkers, geneesmiddelen voor de ziekte van Parkinson of benigne prostaathyperplasie (BPH), tricyclische antidepressiva, sildenafil (Revatio, Viagra), vooral bij gebruik in gelijktijdig nitroglycerine, drugs, en alcohol. Met behulp van medicijnen die hoge bloeddruk te behandelen in combinatie met andere recept en over-the-counter medicatie kan een lage bloeddruk veroorzaken.
 • Bepaalde ziekten. Ziekte van Parkinson en bepaalde hartaandoeningen zet je op een groter risico op het ontwikkelen van een lage bloeddruk.
 • Blootstelling aan hitte. Als je in een warme omgeving kan ertoe leiden dat u te zweten en eventueel leiden tot uitdroging, waardoor uw bloeddruk kan verlagen en leiden tot orthostatische hypotensie.
 • Bedrust. Als je moet in bed blijven een lange tijd als gevolg van een ziekte, kan je zwak geworden. Wanneer u probeert op te staan, kunt u orthostatische hypotensie ervaren. Zodra je beter voelt en weer uw spierkracht, zal de orthostatische hypotensie waarschijnlijk verbeteren.
 • Zwangerschap. Omdat een vrouw bloedsomloop expandeert snel tijdens zwangerschap, bloeddruk waarschijnlijk dalen. Dit zou kunnen leiden tot de bloeddruk om genoeg dalen tot orthostatische hypotensie veroorzaken bij snel opstaan. Bovendien, als de baarmoeder groeit, kan het drukken op de grote aderen in het bekken, waardoor bloedstroom.

Zie ook

Complicaties

Terwijl milde vormen van orthostatische hypotensie een overlast kan zijn, meer-ernstige complicaties zijn mogelijk, vooral bij oudere volwassenen. Deze complicaties zijn:

 • Valt. Falling down als gevolg van flauwvallen (syncope) is een veel voorkomende complicatie bij mensen met orthostatische hypotensie.
 • Beroerte. De schommelingen van de bloeddruk wanneer u opstaat en zitten als gevolg van orthostatische hypotensie kan een risicofactor voor een beroerte als gevolg van de verminderde bloedtoevoer naar de hersenen.

Zie ook

Voorbereiding op uw afspraak

Er zijn geen speciale voorbereidingen nodig zijn om uw bloeddruk gecontroleerd. Maar, het is handig als je draagt ​​een shirt met korte mouwen of een loosefitting shirt met lange mouwen die omhoog kan worden geschoven tijdens uw evaluatie, zodat de bloeddruk manchet goed kan passen rond je arm.

Omdat afspraken kunnen kort zijn en omdat er vaak veel weg te gaan, is het een goed idee om voorbereid te zijn op uw afspraak. Hier is wat informatie om u te helpen klaar voor uw afspraak, en wat te verwachten van uw arts.

Wat u kunt doen

 • Worden zich bewust van eventuele pre-afspraak beperkingen. Op het moment dat u de afspraak maken, zeker om te vragen of er iets is wat je moet doen bij voorbaat, zoals het beperken van uw dieet voor een bloedonderzoek.
 • Noteer alle symptomen die u ondervindt, ook wanneer deze eventueel niet verwant aan lage bloeddruk lijkt.
 • Noteer belangrijke persoonlijke informatie, inclusief een familiegeschiedenis van lage bloeddruk en van belangrijke spanningen of recente leven verandert.
 • Maak een lijst van alle medicijnen, alsmede alle vitaminen of supplementen, die je neemt. Omdat sommige medicijnen - zoals over-the-counter koud geneesmiddelen, antidepressiva, anticonceptiepillen en anderen - kan invloed hebben op uw bloeddruk, is het een goed idee om een ​​lijst van medicijnen en supplementen die u neemt om de benoeming van uw arts mee te nemen. Of, nog beter, breng de originele flessen met u naar uw afspraak. Stop niet met het nemen van voorgeschreven medicijnen waarvan u denkt dat uw bloeddruk beïnvloeden zonder advies van uw arts.
 • Neem een familielid of vriend mee, indien mogelijk. Soms kan het moeilijk zijn om te onthouden alle informatie aan u verstrekt tijdens een afspraak. Iemand die je begeleidt misschien iets dat je gemist of vergeten.
 • Wees bereid om uw dieet en lichaamsbeweging, met name de hoeveelheid zout in uw dieet te bespreken. Als u nog niet volgen van een dieet of lichaamsbeweging routine, klaar om uw arts te praten over eventuele problemen kun je het gezicht in de slag.
 • Noteer vragen aan uw arts te vragen.

Uw tijd met uw arts kan worden beperkt, dus het opstellen van een lijst van vragen kan u helpen het meeste uit uw tijd samen. Lijst van uw vragen van de belangrijkste tot de minst belangrijke in het geval de tijd om is. Voor lage bloeddruk, een aantal fundamentele vragen aan uw arts te vragen zijn onder andere:

 • Wat is de meest waarschijnlijke oorzaak van mijn klachten?
 • Kon mijn medicijnen een factor zijn?
 • Wat zijn andere mogelijke oorzaken voor mijn klachten of aandoening?
 • Welke soorten tests heb ik nodig?
 • Wat is de beste behandeling?
 • Welke voedingsmiddelen moet ik eten of te vermijden?
 • Wat is een passend niveau van lichamelijke activiteit?
 • Zou afvallen helpen mijn conditie?
 • Moet ik zie een diëtist?
 • Hoe vaak moet ik worden gescreend op een lage bloeddruk?
 • Moet ik leren om mijn eigen bloeddruk te meten thuis?
 • Wat zijn de alternatieven voor de primaire aanpak die jij suggereert?
 • Ik heb andere gezondheidsproblemen. Hoe kan ik het beste samen beheren deze voorwaarden?
 • Zijn er dieet of activiteit beperkingen die ik moet volgen?
 • Moet ik zie een specialist?
 • Is er een generiek alternatief voor het geneesmiddel dat je me voorschrijven?
 • Zijn er brochures of ander gedrukt materiaal dat ik naar huis kan nemen met mij? Welke websites heb je raden een bezoek?
Voorbereiding op uw afspraak. Hoogte zijn van alle pre-afspraak beperkingen.
Voorbereiding op uw afspraak. Hoogte zijn van alle pre-afspraak beperkingen.

In aanvulling op de vragen die je hebt bereid zijn om uw arts te vragen, aarzel dan niet om bijkomende vragen te stellen tijdens uw afspraak.

Wat te verwachten van uw arts
Uw arts zal waarschijnlijk vragen u een aantal vragen. Klaar zijn om ze te beantwoorden kan de tijd te gaan over alle punten die u wilt meer tijd besteden aan behouden. Uw arts kan vragen:

 • Wanneer heeft u voor het eerst beginnen met het ervaren van symptomen?
 • Laat uw symptomen zijn continu of af en toe?
 • Hoe ernstig zijn uw klachten?
 • Wat, als er iets lijkt te verbeteren van uw klachten?
 • Wat, als er iets lijkt te verergeren uw klachten?
 • Heb je enig bekende medische problemen?
 • Bent u op dit moment medicijnen?
 • Heb je ooit tijdelijk te stoppen met het innemen van uw medicijnen vanwege bijwerkingen, of vanwege de kosten?
 • Heeft u onlangs gewicht verloren of gewonnen?
 • Hoe is uw eetlust?

Zie ook

Tests en diagnose

Het doel bij het evalueren orthostatische hypotensie, zoals met alle vormen van lage bloeddruk, is de onderliggende oorzaak te vinden. Dit helpt bij het bepalen van de juiste behandeling en het identificeren van elk hart, hersenen en zenuwstelsel die verantwoordelijk is voor uw lage bloeddruk kan zijn. Te helpen bereiken van een diagnose, kan uw arts u adviseren een of meer van de volgende:

 • Bloeddruk controle. Uw arts zal uw bloeddruk beiden terwijl je zit en terwijl je staat en zal de metingen te vergelijken meten. Uw arts zal orthostatische hypotensie diagnosticeren als je een 20 millimeter kwik (mm Hg) daling van de systolische bloeddruk of een 10 mm Hg daling van uw diastolische bloeddruk binnen drie minuten na het opstaan, of als staande oorzaken tekenen en symptomen.
 • Bloedonderzoek. Deze kunnen een bepaalde hoeveelheid informatie over uw algehele gezondheid, alsmede de vraag of u een lage bloedsuikerspiegel (hypoglykemie) of een laag aantal rode bloedcellen (anemie), die beide kan een lage bloeddruk veroorzaken bieden. Uw arts zal ook controleren om te zien als je diabetes hebt.
 • Elektrocardiogram (ECG). Deze niet-invasieve test detecteert onregelmatigheden in uw hartritme of hart-structuur, en problemen met de toevoer van bloed en zuurstof naar de hartspier.
 • Echocardiogram. Deze niet-invasieve examen, dat een echo van je borst omvat, toont gedetailleerde beelden van de structuur en de functie van uw hart. Ultrasone golven worden uitgezonden, en hun echo's zijn opgenomen met een apparaat genaamd een transducer die buiten je lichaam is gehouden. Een computer gebruikt de informatie van de transducer te creëren bewegende beelden op een beeldscherm.
 • Stresstest. Sommige hartproblemen die kunnen leiden tot lage bloeddruk zijn makkelijker te diagnosticeren wanneer je hart harder werken dan wanneer het in rust. Tijdens een stress test, zult u oefenen, zoals het lopen op een loopband. Of, kan u medicatie voorgeschreven krijgen om je hart harder werken als je niet in staat bent uit te oefenen. Wanneer je hart harder werkt, zal uw hart worden bewaakt met elektrocardiografie of echocardiografie. Uw bloeddruk zal ook worden gecontroleerd.
 • Tilt table-test. Een tilt table-test evalueert hoe je lichaam reageert op veranderingen in de positie. Tijdens de test, lig je op een tafel die plat begint en dan kantelt naar het bovenste deel van je lichaam, die de beweging van een horizontale naar staande positie simuleert verhogen. Uw bloeddruk wordt vaak beschouwd als de tabel wordt gekanteld.
 • . Valsalva manoeuvre Deze niet-invasieve test controleert de werking van je autonome zenuwstelsel door het analyseren van uw hartslag en de bloeddruk na een aantal cycli van een soort diepe ademhaling: Je neemt diep adem en vervolgens dwingen de lucht door je lippen, alsof u probeerden op te blazen een stijve ballon.
 • Ambulante bloeddruk en ECG-opname. Deze test houdt in het dragen van een bloeddruk manchet voor 24 uur met periodieke automatische registratie van uw bloeddruk. U zult ook worden uitgerust met een monitor op een continue ECG laten lezen. U zal worden gevraagd om een ​​dagboek bij te houden en te proberen om een ​​aflevering van intermitterende orthostatische hypotensie te vangen.

Zie ook

Behandelingen en medicijnen

De behandeling van orthostatische hypotensie afhankelijk van de onderliggende oorzaak. Uw arts zal proberen om het onderliggend gezondheidsprobleem aan te pakken - uitdroging of hartfalen, bijvoorbeeld - in plaats van de lage bloeddruk zelf. Bij lichte orthostatische hypotensie, een van de meest eenvoudige behandelingen is om te zitten of onmiddellijk gaan liggen na het gevoel in het hoofd bij het opstaan. Uw symptomen van orthostatische hypotensie verdwijnen meestal.

Bij lage bloeddruk wordt veroorzaakt door geneesmiddelen, behandeling impliceert gewoonlijk om de dosis van de medicatie of het volledig stoppen. Er zijn gewoonlijk verscheidene mogelijkheden voor de behandeling orthostatische hypotensie, inclusief:

 • Veranderingen in levensstijl Voldoende drinken, zoals water;. Drink weinig tot geen alcohol, het vermijden van wandel tijdens warm weer, en opstaan ​​langzaam zijn dingen die uw arts voorstellen. Uw arts kan ook voorstellen oefenprogramma's die uw kuitspieren te versterken. Als je niet ook een hoge bloeddruk hebt, kan uw arts voorstellen verhogen van de hoeveelheid zout in uw dieet.
 • Steunkousen. Dezelfde elastische kousen en maillots vaak gebruikt om de pijn te verlichten en de zwelling van spataderen kan helpen verminderen de pooling van bloed in je benen en verminderen de symptomen van orthostatische hypotensie.
 • Medicijnen. Verscheidene medicaties, alleen of samen gebruikt kunnen worden om orthostatische hypotensie te behandelen. Zo wordt het geneesmiddel fludrocortisone vaak gebruikt om te helpen verhogen van de hoeveelheid vocht in uw bloed, wat de bloeddruk verhoogt. Artsen gebruiken vaak de drug midodrine (ProAmatine) om staande de bloeddruk te verhogen. Het werkt door het beperken van het vermogen van de bloedvaten te breiden, die op hun beurt, verhoogt de bloeddruk. Andere drugs, zoals pyridostigmine (Mestinon), niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID's), cafeïne en epoëtine (Epogen, Procrit), worden soms gebruikt, ook, alleen of met andere geneesmiddelen voor mensen die niet zijn geholpen met veranderingen in levensstijl of andere medicijnen.

Zie ook

Lifestyle en huismiddeltjes

Er zijn veel eenvoudige stappen om het beheer van of het voorkomen van orthostatische hypotensie. Enkele suggesties van uw arts kan hebben zijn:

 • Meer zout in uw dieet. Dit moet worden gedaan met zorg, en pas na te bespreken met uw arts. Te veel zout kan leiden tot uw bloeddruk te verhogen tot boven een gezond niveau, het creëren van nieuwe gezondheidsrisico's.
 • Zorg voor voldoende vocht. Houden gehydrateerd helpt symptomen van lage bloeddruk te voorkomen. Maar, voorkomen of beperken van de hoeveelheid alcohol die je drinkt, want alcohol kan orthostatische hypotensie verergeren.
 • Oefenen. Train je kuitspieren voordat zitten. Ook bij het opstaan ​​uit bed, zitten op de rand van je bed voor een minuut voordat staande.
 • Vermijd buigen in de taille. Als je iets op de vloer, squat met je knieën om het terug te laten vallen.
 • Draag steunkousen. Deze kunnen bijdragen tot het verminderen van de pooling van bloed in je benen, waardoor de symptomen van orthostatische hypotensie te verminderen.
 • Ga langzaam. Je mag in staat zijn om de duizeligheid en licht die zich voordoen met orthostatische hypotensie te verminderen door het nemen van het makkelijk als u van een liggende naar een staande positie. In plaats van springen uit bed in de ochtend, haal diep adem voor een paar minuten en dan langzaam omhoog zitten voor staan.
 • Slapen positie. Slapen met het hoofd van uw bed licht verhoogde kan helpen bij het ​​bestrijden van de effecten van de zwaartekracht.
 • Beenbewegingen. Als je begint om de symptomen zo ver mogelijk naar voren komen tijdens het staan, steek je dijen in een schaar mode en knijp of zet een voet op een richel of stoel en mager. Deze manoeuvres moedigen bloed te stromen uit je benen naar je hart.

Zie ook