Otoplastie

Definitie

Otoplasty - ook wel bekend als cosmetische chirurgie oor - is een procedure om de vorm, positie of de grootte van de oren te veranderen.

U kunt ervoor kiezen om otoplastie hebben als je moeite met hoe ver je oren stok uit je hoofd. Ook interessant otoplastie als je oor of oren zijn misvormde vanwege een blessure of een aangeboren afwijking.

Otoplastie kan worden gedaan op elke leeftijd na de oren hun volle omvang hebben bereikt - meestal na de leeftijd van 5 - tot volwassenheid.

Waarom is het gedaan

Je zou otoplastie overwegen als:

 • Uw oor of oren steken te ver uit je hoofd
 • Je oren zijn groot in verhouding tot je hoofd

Otoplastie wordt meestal gedaan op beide oren om symmetrie te optimaliseren.

Otoplastie kan worden gedaan op elke leeftijd na de oren hun volle omvang hebben bereikt - meestal na de leeftijd van 5.

Otoplastie. Asymmetrie in het oor plaatsing.
Otoplastie. Asymmetrie in het oor plaatsing.

Otoplastie zal de locatie van je oren niet veranderen of wijzigen van uw vermogen om te horen.

Risico's

Otoplastie poses verschillende risico's, waaronder:

 • Littekens. Terwijl littekens permanent zijn, zullen ze waarschijnlijk worden verborgen achter je oren of binnen binnenkerven je oren '.
 • Asymmetrie in oor plaatsen. Dit kan optreden als gevolg van veranderingen tijdens het genezingsproces. Ook kan chirurgie niet succesvol correct bestaande asymmetrie.
 • Veranderingen in de gevoeligheid van de huid. Tijdens otoplastie, de herpositionering van je oren kan tijdelijk van invloed zijn huid gevoel in het gebied. Zelden, veranderingen zijn permanent.
 • Problemen met steken. Steken gebruikt om nieuwe vorm van het oor veilig zou werken hun weg naar het oppervlak van de huid en moeten worden verwijderd. Dit kan leiden tot ontsteking van de aangetaste huid veroorzaken. Als gevolg hiervan, kunt u een nieuwe ingreep nodig.
 • Overcorrectie. Otoplasty kan onnatuurlijk contouren die ervoor oren lijken terug te gespeld creëren.

Net als elke andere vorm van een grote operatie, otoplastie vormt een risico op bloedingen, infecties en een negatieve reactie op de anesthesie. Het is ook mogelijk om een ​​allergische reactie op de chirurgische tape of andere materialen die tijdens of na de procedure te hebben.

Hoe je voor te bereiden

In eerste instantie zult u praten met een plastisch chirurg over otoplastie. Tijdens uw eerste bezoek, uw plastisch chirurg zal waarschijnlijk:

 • Controleer uw medische voorgeschiedenis. Wees voorbereid op vragen over huidige en vroegere medische aandoeningen, met name een oorontsteking te beantwoorden. Praat over de medicijnen die u neemt of onlangs heeft gebruikt, alsmede alle operaties die je hebt gehad.
 • . Doen een lichamelijk onderzoek Om uw behandelmogelijkheden, zal de arts onderzoekt uw oren - met inbegrip van hun plaatsing, grootte, vorm en symmetrie. De arts kan ook foto's van je oren te nemen voor uw medisch dossier.
 • Bespreek uw verwachtingen. Leg uit waarom je wilt otoplastie en wat je hoopt te qua uiterlijk na de procedure. Zorg ervoor dat u inzicht in de risico's, zoals mogelijke overcorrectie.

Voordat otoplastie je zou ook moeten:

 • Stoppen met roken. Roken vermindert de doorbloeding in de huid en kan het genezingsproces vertragen. Als u rookt, zal uw arts u aanbevelen stoppen met roken voor de operatie en tijdens het herstel.
 • Vermijd bepaalde medicijnen. Je zult waarschijnlijk moeten aspirine, anti-inflammatoire geneesmiddelen en kruiden-supplementen, die kunnen verhogen bloeden te voorkomen.
 • Regelen voor hulp tijdens het herstel. Maak plannen voor iemand om je naar huis na de operatie en bij je blijven voor de eerste nacht van uw herstel.

Wat u kunt verwachten

Otoplastie kan worden gedaan in een ziekenhuis of een poliklinische chirurgische faciliteit.

Soms is de procedure wordt gedaan met sedatie en plaatselijke verdoving, die slechts een deel van je lichaam verdooft. In andere gevallen, algemene verdoving - die u onbewust maakt - wordt aanbevolen.

Tijdens de procedure
Otoplastie technieken variëren op basis van wat voor soort correctie nodig is. De specifieke techniek uw plastisch chirurg kiest zal de locatie van de incisies en littekens bepalen.

Uw arts kan insnijdingen te maken:

 • Op de rug van je oren
 • Binnen de binnenste plooien van je oren

Na het maken van insnijdingen, kan uw arts overtollige kraakbeen en huid te verwijderen. Hij of zij zal dan vouw het kraakbeen in de juiste positie en zet deze vast met inwendige hechtingen. Aanvullende steken worden gebruikt om de incisies gesloten.

De procedure duurt meestal ongeveer twee uur.

Na de procedure
Na otoplastie, zal uw oren worden bedekt met bandages voor bescherming en ondersteuning.

Je zult waarschijnlijk voelen wat ongemak en jeuk. Neem pijnstillers zoals aanbevolen door uw arts. Als u pijn medicatie en uw ongemak toeneemt nemen, neem dan direct contact op met uw arts.

Om de druk af te houden van je oren, vermijd slapen op uw zijde. Probeer ook niet te wrijven of te plaatsen overmatige kracht op de incisies. Overwegen het dragen van button-down shirts of overhemden met loosefitting kragen.

Een paar dagen na otoplastie, zal uw arts uw bandages te verwijderen. Uw oren zullen waarschijnlijk gezwollen en rood. Je nodig hebt om een ​​losse hoofdband die je oren dekt bij nacht voor twee tot zes weken dragen. Dit zal helpen houden u van het trekken van uw oren naar voren bij het omrollen in bed.

Praat met uw arts over wanneer - of als - je hechtingen worden verwijderd. Sommige steken lossen op hun eigen. Anderen moeten in de spreekkamer in de weken verwijderd worden na de procedure.

Vraag uw arts wanneer het OK is om dagelijkse activiteiten, zoals zwemmen en lichamelijke activiteit te hervatten.

Resultaten

Nadat uw bandages worden verwijderd, zult u merken een onmiddellijke verandering in het uiterlijk van je oren. Deze veranderingen zijn permanent.

Als je niet tevreden bent met uw resultaten, contact op met uw chirurg over de mogelijkheid van heroperaties.