Penisimplantaten

Definitie

Penisimplantaten zijn apparaten geplaatst in de penis om mannen met erectiele dysfunctie (ED) om een ​​erectie te krijgen. Penisimplantaten zijn meestal aanbevolen na andere behandelingen voor ED fail.

Er zijn twee hoofdtypen van penisimplantaten, halfstijve en opblaasbaar. Elk type penisimplantaat werkt anders en heeft verschillende voor-en nadelen.

De plaatsing van de penis implantaten operatie nodig. Voor het kiezen van penisimplantaten, zorg ervoor dat je begrijpt wat chirurgie omvat, met inbegrip van mogelijke risico's, complicaties en nazorg.

Zie ook

Waarom is het gedaan

Voor de meeste mensen, kan erectiestoornissen succesvol worden behandeld met medicatie of gebruik van een penis pomp (vacuüm vernauwing apparaat). Je zou kunnen overwegen penis implantaten als je niet een kandidaat voor andere behandelingen of u kunt niet krijgen van een erectie voldoende voor seksuele activiteit met behulp van andere methoden.

Penis implantaten kunnen ook worden gebruikt om ernstige gevallen van een aandoening die veroorzaakt littekens in de penis, waardoor gebogen, pijnlijke erecties (ziekte van Peyronie) behandelen.

Penisimplantaten zijn niet voor iedereen. Uw arts kan waarschuwen tegen penisimplantaten als u:

 • ED dat is situationeel, het resultaat van een relatie conflict of potentieel omkeerbaar
 • Een infectie, zoals een pulmonaire infectie of urineweginfectie
 • Dermatitis, wonden of huidletsels op je penis of het scrotum

Houd in gedachten dat terwijl penisimplantaten laten mannen om een ​​erectie te krijgen, ze niet te verhogen seksueel verlangen of gevoel. De meeste penisimplantaten ook niet de penis ander groter dan natuurlijk ten tijde van chirurgie. In feite, kan uw penis in erectie zijn iets korter dan het vroeger was.

Zie ook

Risico's

Risico's van de penis implantaat chirurgie zijn onder andere:

 • Infectie. Zoals bij elke operatie, infectie is een mogelijkheid. Je zou een verhoogd risico op infectie als je een dwarslaesie of diabetes. Mannen die behoefte hebben verdere chirurgie aan te passen of te vervangen een implantaat (heroperatie) zijn ook een hoger risico op infectie.
 • Implantaat problemen. New penisimplantaat ontwerpen zijn betrouwbaar, maar in zeldzame gevallen de implantaten zou storing. Een operatie is noodzakelijk om te verwijderen, repareren of vervangen van een kapotte implantaat.
 • Interne erosie of hechting. In sommige gevallen kan een implantaat op de huid plakken in de penis of weg te dragen van de huid van de penis. Zelden, een implantaat breekt door de huid. Deze problemen zijn soms gekoppeld aan een infectie.

Behandelen van een infectie
Penis infecties na implantatie meestal voor in de eerste weken of zes maanden tot twee jaar later. Vroege infecties kan leiden tot zwelling van het scrotum, pus ophoping en koorts. Later infecties zou kunnen inhouden aanhoudende of terugkerende langdurige pijn. Om het implantaat te verwijderen is waarschijnlijk nodig om een ​​infectie te behandelen. Het vervangen van een penisimplantaat kan ingewikkeld en kan leiden tot ophoping van littekenweefsel en een afname penis lengte.

Zie ook

Hoe je voor te bereiden

In eerste instantie zul je praat met uw arts of een uroloog over penis implantaten. Tijdens uw bezoek, zal uw arts waarschijnlijk:

 • Controleer uw medische voorgeschiedenis. Wees voorbereid op vragen over huidige en vroegere medische aandoeningen, in het bijzonder uw ervaring met ED beantwoorden. Praat over de medicijnen die u neemt of onlangs heeft gebruikt, alsmede alle operaties die je hebt gehad.
 • Doe een lichamelijk onderzoek. Om ervoor te zorgen dat de penis implantaten zijn de beste opties voor u, zal uw arts een lichamelijk onderzoek doen, waaronder een complete urologische examen. Uw arts zal de aanwezigheid en de aard van het ED te bevestigen, en zorg ervoor dat uw ED niet op een andere manier kunnen worden behandeld. Hij of zij zal ook proberen om te bepalen of er een reden dat penisimplantaat operatie wil complicaties. Uw arts zal ook onderzoeken je vermogen om je handen te gebruiken, omdat sommige penisimplantaten vereisen meer handigheid dan anderen.
 • Bespreek uw verwachtingen. Zorg ervoor dat je begrijpt wat de procedure inhoudt en het type van de penis implantaat dat het beste bij u past. Uw arts zal ook uitleggen van de voordelen en risico's, met inbegrip van mogelijke complicaties. In het ideale geval zult u ook uw partner in het gesprek met uw arts.

Soorten penisimplantaten
Er zijn twee hoofdtypen van penisimplantaten:

 • Opblaasbare implantaten. Opblaasbare apparaten, de meest voorkomende vorm van de penis implantaat gebruikt, kan worden opgepompt tot een erectie te creëren en leeggelopen in andere tijden. Driedelige opblaasbare implantaten met vloeistof gevulde reservoir geïmplanteerd onder de buikwand, een pomp en een ontlastklep geplaatst in het scrotum en twee opblaasbare cilinders in de penis. Om een ​​erectie te bereiken, u de vloeistof te pompen uit het reservoir in de cilinders. Daarna, de klep los je binnen het scrotum om de vloeistof terugstromen in het reservoir. De tweedelige model werkt op dezelfde manier, maar de vloeistof reservoir van de pomp geïmplanteerd in het scrotum.
 • Halfstijve stangen. Halfstijf apparaten zijn altijd stevig. De penis kan worden gebogen weg van het lichaam voor seksuele activiteit en de richting van het lichaam te verbergen. Een positioneerbare penisimplantaat een halfstijf apparaat met een centrale reeks van segmenten met een veer aan elk uiteinde bezit. Het kan handhaven opwaartse en neerwaartse posities beter dan andere halfstijve stangen kan.

Andere speciale uitvoeringen kan toename van de lengte verstrekken of past een verkorte penis. Sommige opblaasbare penis implantaten zijn ook verkrijgbaar met antibiotica coatings, die zouden kunnen bijdragen tot het verminderen van het risico van infectie.

Het vergelijken van typen implantaat
Bij het kiezen van welk type penisimplantaat recht voor u is, overwegen uw persoonlijke voorkeur en uw medische voorgeschiedenis. Uw arts kan een soort ontwerp suggereren over een ander op basis van factoren zoals uw leeftijd, het risico van infectie, en de hygiënische omstandigheden, blessures of medische behandelingen die u in het verleden hebt gehad.

Type implantaat Voors Cons
Driedelige opblaasbare
 • Creëert de meest natuurlijke, rigide erectie
 • Biedt slapheid wanneer leeggelopen
 • Vereist de meest uitgebreide operatie van een implantaat
 • Heeft meer onderdelen die storingen vertonen dan doet een ander implantaat
 • Vereist een reservoir in de buik
Tweedelige opblaasbare
 • Vergt een minder ingewikkelde operatie dan doet de driedelige implantaat
 • Biedt slapheid wanneer leeggelopen
 • Deflatie vereist minder handigheid dan doet een driedelige implantaat
 • Vereist meer uitgebreide operatie dan doet een halfstijf implantaat
 • Is mechanisch ingewikkelder dan is een halfstijf implantaat
 • Biedt minder stevige erecties dan doet een driedelige implantaat
Semirigid staaf
 • Is eenvoudig te chirurgisch implanteren
 • Heeft een lage kans op storingen te wijten aan het kleine aantal onderdelen
 • Is makkelijk te gebruiken voor mensen met beperkte verstandelijke of handvaardigheid
 • Resulteert in een penis die altijd enigszins stijf
 • Zet constante druk op de binnenkant van de penis, die schade kunnen veroorzaken
 • Kan moeilijk te verbergen onder kleding

Zie ook

Wat u kunt verwachten

Penisimplantaat operatie wordt meestal gedaan op een operatie centrum of het ziekenhuis. Uw arts kan jou misschien medicatie om je bewusteloos te maken tijdens de operatie (narcose) of medicatie die blokken pijn in het onderste deel van je lichaam (spinale anesthesie).

Uw arts zal u IV antibiotica helpen infectie te voorkomen geven. Plaats van de operatie zal onmiddellijk voor de operatie geschoren om het risico op infectie te verminderen.

Tijdens chirurgie
Een buis (katheter) zou in uw blaas worden ingebracht via uw penis om urine te verzamelen op een bepaald punt tijdens de operatie. Zal de chirurg een incisie onder de kop van de penis, bij de basis van de penis of op de onderbuik. Vervolgens zal uw chirurg strek de sponsachtige weefsel in de penis die normaal zou vullen met bloed tijdens een erectie. Dit weefsel is in elk van de twee holle kamers genoemd de corpora cavernosa.

Uw chirurg zal kiezen voor de juiste maat implantaat en plaats het implantaat cilinders in de penis. Alle maten zijn aangepast aan uw exacte lichaamsmaten.

Als uw arts is het implanteren van een twee-delige opblaasbare apparaat, wordt een pomp en klep geplaatst in het scrotum. Voor een drie-stuk-apparaat, zal uw arts ook implanteren een vloeistof reservoir onder de buikwand via een interne incisie.

Zodra het apparaat op zijn plaats is, zal uw chirurg naait de incisies gesloten. Penisimplantaat operatie duurt meestal 45 minuten tot een uur.

Na de operatie
Na penis implantaat chirurgie, zult u waarschijnlijk nodig hebt om medicijnen te nemen om de pijn te verlichten na de operatie. Lichte pijn kunnen enkele weken aanhouden. Moet u mogelijk ook om antibiotica te nemen om infectie te voorkomen voor een week. Uw arts kan adviseren het houden van uw penis op je onderbuik en in de richting je navel tijdens het genezingsproces te neerwaartse kromming te voorkomen.

Uw arts zal specifieke instructies geven over wanneer je normale activiteiten kan hervatten. De meeste mannen kunnen inspannende lichaamsbeweging en seksuele activiteit te hervatten ongeveer vier tot zes weken na de operatie. Op dit punt, kan uw arts u aanraden volledig opblazen en leeg laten lopen van opblaasbare penis implantaten twee keer per dag om u oefenen met hen en strek de omgeving van de cilinders.

Zie ook

Resultaten

Hoewel penis implantaten zijn de meest invasieve en minst vaak gekozen behandeling voor erectiestoornissen, de meeste mannen en hun partners verslag tevredenheid met de apparaten.

Zie ook