Schorpioen steken

Definitie

Schorpioen steken - hoewel pijnlijk - zijn meestal ongevaarlijk. Maar liefst 1500 soorten schorpioenen zijn wereldwijd beschreven, maar slechts ongeveer 30 van deze als gevaarlijk worden beschouwd. In het Europa, alleen de schors schorpioen, voornamelijk te vinden in de woestijn Zuidwesten, heeft gif sterk genoeg om ernstige symptomen veroorzaken. Elders, dodelijke schorpioen steken zich voornamelijk voor in Mexico, Zuid-Europa, delen van Afrika, het Midden-Oosten en India.

Schorpioen steken zijn ernstigste bij jonge kinderen, oudere volwassenen en huisdieren. In het Europa, gezonde volwassenen meestal niet behandeling voor schorpioen steken nodig, maar als je kind wordt gestoken, krijg altijd onmiddellijk medische zorg.

Symptomen

De meeste schorpioen steken in de Europa veroorzaken slechts geringe klachten en symptomen, zoals pijn en warmte op de angel website. Het gif van de schors schorpioen, die is inheems in Arizona, New Mexico en Californië de kant van de Colorado rivier, is giftig en kan levensbedreigend zijn, vooral bij kinderen.

Kinderen die zijn gestoken door een schorpioen schors zou kunnen ervaren:

 • Pijn, die intense, gevoelloosheid en tintelen in de omgeving van de steek, maar weinig of geen zwelling kan
 • Spiertrekkingen of pak slaag
 • Ongewone hoofd, nek en oogbewegingen
 • Kwijlen
 • Zweten
 • Rusteloosheid of prikkelbaarheid en soms ontroostbaar huilen

Volwassenen hebben meer kans om te ervaren:

 • Snelle ademhaling
 • Hoge bloeddruk
 • Verhoogde hartslag
 • Spiertrekkingen
 • Zwakte

Wanneer moet u een arts te raadplegen
Het is altijd het beste om veilig te zijn. Als u of uw kind wordt gestoken, volgt u deze richtlijnen:

 • Onmiddellijk medische zorg voor elk kind gestoken door een schorpioen.
 • Als je hebt gestoken, krijg prompt zorg als je begint te wijdverspreide symptomen ervaren.
 • Als u bezorgd bent over een schorpioen steek - zelfs als uw reactie is minor - bel uw lokale poison control center voor advies.
 • Raadpleeg een arts meteen als u of uw kind wordt gestoken tijdens het reizen in een ander land.

Zie ook

Oorzaken

Schorpioenen zijn geleedpotigen - een familielid van insecten, spinnen en schaaldieren - en hebben weinig in de afgelopen 400 miljoen jaar of zo veranderd.

De gemiddelde schorpioen is ongeveer 3 inch (7,6 centimeter) lang, maar verschillende soorten kunnen veel kleiner of groter zijn. Op 8 inches (20 centimeter), de Afrikaanse schorpioen is waarschijnlijk de langste in de wereld. Schorpioenen hebben acht poten en een paar krab-achtige pinchers, waardoor ze een zekere woeste blik. Het gif wordt gedragen in een klier aan de achterkant van de staart, en wanneer op de aanval, een schorpioen kan film zijn angel over zijn hoofd met bliksem snelheid. Het gif zelf bevat een complexe mix van giftige stoffen die het zenuwstelsel (zenuwgif) beïnvloeden.

Veel mensen denken van schorpioenen als gevaarlijk ongedierte, maar ze spelen een cruciale rol in het ecosysteem, de consumptie van grote hoeveelheden van andere geleedpotigen en zelfs kleine slangen en muizen. Ze zijn ook verlegen, nachtdieren die prikkende verzetten, tenzij geprovoceerd of aangevallen. Afhankelijk van hoe bedreigd ze zich voelen - - dus sommige steken kan bijna geheel venomless ze kunnen de hoeveelheid gif geven ze beheersen.

Risicofactoren

Bepaalde factoren kunnen het risico van een schorpioen steek te verhogen:

 • Locatie. In het Europa, schorpioenen vooral bewonen de woestijnZuidwesten, vooral Arizona. Wereldwijd, zijn ze het meest vaak gevonden in Mexico, Noord-en Zuid-Afrika, Zuid-Europa, het Midden-Oosten en India. Schorpioenen zijn aanpasbaar, en ze hebben ook ontdekt in de Himalaya en Hawaï.
 • . Milieu Bark schorpioenen leven onder rotsen, logboeken en boomschors - vandaar de naam - en je bent vooral waarschijnlijk om ze tegenkomen wanneer je wandelen of kamperen bent. Maar ze zijn ook de meest voorkomende huis schorpioen, verstopt in brandhout, vuilnis emmers, beddengoed en schoenen.
 • Seizoen. Scorpions zijn het meest actief in de lente en de zomer, wanneer nachttemperaturen zweven boven de 70 F (21 C).
 • Reizen. Niet alleen bent u meer kans op gevaarlijke schorpioenen tegenkomen tijdens het reizen in ontwikkelingslanden, kun je ze naar huis mee te nemen. Schorpioenen kunnen verbergen in kleding, bagage en zeecontainers.

Complicaties

Zoals met stekende insecten, zoals bijen en wespen, kunt u een allergische reactie op een schorpioen steek - soms ernstig genoeg om te worden levensbedreigend (anafylaxie). Tekenen en symptomen zijn vergelijkbaar met die van bijensteken en kunnen zijn netelroos, moeite met ademhalen, en misselijkheid en braken. Een allergische reactie kan ten onrechte worden toegeschreven aan het gif, die verschillend kunnen veroorzaken, maar ook gevaarlijk, symptomen.

De zeer oude en zeer jonge meeste kans om te sterven van onbehandelde giftige schorpioen bijt. De oorzaak is meestal hart-of ademhalingsstilstand optreedt enkele uren na de steek. Zeer weinig sterfgevallen als gevolg van schorpioen steken zijn gemeld in de Europa.

Voorbereiding op uw afspraak

Of je kunt vinden van de schorpioen die u gestoken of uw kind, breng hem mee naar het ziekenhuis. Het identificeren van de aard van de schorpioen kan de behandeling te vergemakkelijken.

Tests en diagnose

Uw geschiedenis en symptomen zijn meestal al dat uw arts nodig heeft om een ​​diagnose te stellen. Als u een ernstige symptomen, kan je bloed of beeldvormende diagnostiek moeten controleren op de gevolgen van het gif op je lever, hart, longen en andere organen.

Behandelingen en medicijnen

De meeste schorpioen steken niet medische behandeling nodig. Maar als de symptomen ernstig zijn, ondersteunende zorg in een ziekenhuis is meestal vereist. Naast bedrust, kan dit onder andere kalmerende middelen voor spierspasmen en intraveneuze drugs aan verhoogde bloeddruk, onrust en pijn te beheren.

Schorpioen steken. Houd het gras gemaaid.
Schorpioen steken. Houd het gras gemaaid.

Een antivenin genaamd Anascorp kan worden gegeven om de behandeling van het steken van schors schorpioenen. Anascorp wordt gemaakt van het bloedplasma van paarden geïmmuniseerd met schorpioengif. Studies tonen aan dat het effectief te zijn binnen vier uur wordt toegediend, die kan helpen voorkomen dat een langer verblijf op een intensive care unit. Bijwerkingen kunnen zijn: braken, koorts en huiduitslag. Sommige mensen gevoelig voor paard eiwitten kunnen een allergische reactie ervaren.

Lifestyle en huismiddeltjes

Als een schorpioen steken u of uw kind, volg dan de onderstaande suggesties. Gezonde volwassenen niet verdere behandeling nodig, en deze tips kunnen helpen om kinderen veilig totdat ze een arts te zien:

 • Was de wond met water en zeep.
 • Solliciteer koude kompressen op het getroffen gebied om de pijn te verzachten en vertragen verspreid het gif's. Dit is het meest effectief in de eerste twee uur na een steek optreedt.
 • Probeer te blijven kalm en rustig, zodat het gif verspreidt langzamer.
 • Geen eten of vloeistoffen te consumeren - steken kan zwelling van de keel en moeite met slikken veroorzaken.
 • Over-the-counter pijnstillers, zoals niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen (Advil, Motrin, anderen), kunnen helpen verlichten ongemak. Maar vermijd het gebruik van verdovende pijnstillers, die de ademhaling kunnen onderdrukken.

Het voorkomen

Schorpioenen hebben de neiging om contact te vermijden. Om toevallige ontmoetingen te voorkomen:

 • Verwijderen afval, logboeken, raad, stenen, stenen en andere voorwerpen die een goede schuilplaats voor schorpioenen zou maken van rond uw huis.
 • Houd gras gemaaid, en snoeien struiken en overhangende takken, die een pad kan bieden aan uw dak voor schorpioenen.
 • Bewaar vuilcontainers in een kader dat hen in staat stelt om uit te rusten boven het maaiveld.
 • Kalefateren scheuren, installeren tochtstrip rond deuren en ramen, en reparatie gescheurde schermen.
 • Vermijd het opslaan van brandhout in uw huis.
 • Draag altijd schoenen buiten, vooral rond waterbronnen, zoals zwembaden en fonteinen.
 • Schud je schoenen en kleding voor het dragen van hen in gebieden waar schorpioenen zijn gemeenschappelijk.
 • Bij het ​​wandelen of kamperen, draag lange mouwen en broek en controleer je slaapzak en kleding voor schorpioenen elke avond.
 • Bij het ​​reizen in andere landen - vooral als je gaat kamperen of verblijven in rustieke accommodaties - schud uw kleding en beddengoed vaak en slapen onder een klamboe. Als u een bekende allergie voor insectensteken, dragen een adrenaline injector, zoals de EpiPen.
 • Verplaatsen voorzichtig een schorpioen. Als je een schorpioen in de buurt van uw huis of camping, raak niet in paniek. Gebruik een tang om voorzichtig te verwijderen van de schorpioen naar een veiliger locatie.