Sekstherapie

Definitie

Sex therapie is een vorm van psychotherapie - een algemene term voor de behandeling van psychische problemen door te praten met een geestelijke gezondheid provider. Hetzij in individuele therapie of in gezamenlijke behandeling met je partner - door seks therapie, kunt u zorgen over seksuele functie, seksuele gevoelens en intimiteit aan te pakken. Sex therapie effectief voor volwassenen van elke leeftijd, geslacht of seksuele geaardheid kan worden.

Sex therapie wordt meestal verstrekt door psychologen, maatschappelijk werkers, artsen of in licentie therapeuten die hebben een speciale opleiding in kwesties in verband met seks en relaties. Gecertificeerde sex therapeuten hebben graduate graden en kunnen hun bevoegdheid in seks therapie aan te tonen door zich credentialed door de Europese Vereniging van seksualiteit Opvoeders, counselors en therapeuten (AASECT).

Gecertificeerde sex therapeuten hebben geen seksueel contact met klanten, op kantoor of ergens anders. Seksuele coaching die fysiek contact gaat is geen onderdeel van de reguliere sekstherapie.

Sex therapie is meestal van korte duur, met een beperkt aantal sessies. Het behandelplan afhankelijk van de problemen worden aangepakt.

Zie ook

Waarom is het gedaan

Sex therapie kan helpen bij het oplossen van diverse seksuele problemen, uit bezorgdheid over de seksuele functie of gevoelens aan de manier waarop u met uw partner. Door seks therapie, kunt u zich richten op zaken als:

 • Zorgen over seksueel verlangen of opwinding
 • Zorgen over seksuele interesses of seksuele geaardheid
 • Dwangmatig seksueel gedrag
 • Erectiestoornissen
 • Te snel ejaculeren (vroegtijdige zaadlozing)
 • Moeite bereiken van een orgasme (anorgasmie)
 • Pijnlijke geslachtsgemeenschap (dyspareunie)
 • Intimiteit kwesties in verband met een handicap of chronische aandoening
 • Bezorgdheid over het verleden seksueel trauma

Praten over seks en intimiteit kan in eerste instantie ongemakkelijk voelen. Vergeet niet, gecertificeerde sex therapeuten opgeleid aan het zetten op je gemak voelen en zijn bedreven in het identificeren en het verkennen van seksuele problemen. Door seks therapie, kunt u leren om uw zorgen duidelijk uit te drukken, beter te begrijpen uw eigen seksuele behoeften en beter te begrijpen seksuele behoeften van je partner.

Zie ook

Hoe je voor te bereiden

U kunt uw primaire zorgverlener vragen om een ​​doorverwijzing naar een seksuoloog, of je zou contact op met een plaatselijk ziekenhuis of medisch centrum om te zien of ze een sex therapie kliniek. Uw zorgverzekeraar of werknemer hulp programma kunnen aanbieden aanbevelingen ook.

Als een andere optie, zou u contact op met een professionele organisatie, zoals AASECT. Of kijk op de professionele organisatie websites van psychologen, maatschappelijk werkers en psychiaters om een ​​voldoende bevoegde en bekwame leverancier van sekstherapie lokaliseren.

Voordat het plannen van sessies met een therapeut, overwegen of de therapeut een goede pasvorm voor je zou zijn. Je zou kunnen vragen, zoals die hieronder stellen.

 • Opleiding en ervaring. Wat is uw opleiding en training achtergrond? Bent u een vergunning van de staat? Bent u credentialed door AASECT? Wat is uw ervaring met mijn vorm van seksueel probleem?
 • Logistiek. Waar is uw kantoor? Wat zijn uw kantooruren?
 • Behandelplan. Hoe lang is elke sessie? Hoe vaak zijn sessies gepland? Hoe lang zou ik verwachten dat de behandeling voort te zetten? Wat is uw beleid ten aanzien van geannuleerde sessies?
 • Vergoedingen en verzekeringen. Hoeveel moet je betalen voor elke sessie? Zijn uw diensten gedekt door mijn ziektekostenverzekering plan? Moet ik het volledige bedrag vooraf te betalen?

Vóór uw afspraak
Bereid je voor op uw afspraak door het maken van een lijst:

 • Details van het probleem dat je hebt, ook wanneer het begon, of het nu altijd aanwezig of komt en gaat, professionals je hebt gezien, en behandelingen die u hebt geprobeerd en de resultaten daarvan
 • Belangrijke persoonlijke informatie, met inbegrip van uw medische toestand en van belangrijke spanningen of recente leven verandert
 • Alle medicijnen, vitaminen, supplementen of kruidenpreparaten die je neemt
 • Vragen aan uw therapeut vragen over je seksuele problemen

Vergeet niet, effectieve sex therapie vereist vertrouwen en goede communicatie tussen u en uw therapeut. Als je niet het gevoel genoeg verstandhouding met uw therapeut te leiden tot een effectieve oplossing van uw bezorgdheid, overwegen het vinden van een andere therapeut.

Zie ook

Wat u kunt verwachten

Je zult waarschijnlijk beginnen met sex therapie met de beschrijving van uw specifieke seksuele problemen. Seksuele problemen kan ingewikkeld zijn, en je therapeut zal willen een duidelijk beeld van alle betrokken factoren te krijgen. Zodra uw therapeut begrijpt de situatie, zal hij of zij bespreken manieren om uw problemen op te lossen en het verbeteren van uw communicatie en intimiteit.

Als je in een relatie, het is meestal het meest nuttig zijn om uw partner te betrekken in gesprekken met uw seksuoloog. U en uw partner kunnen een reeks van huiswerk oefeningen, zoals toegewezen worden:

 • Communicatie oefeningen met uw partner
 • Vertragen en zich te concentreren op wat je sensing tijdens seksuele ontmoetingen (mindfulness technieken)
 • Lezen of bekijken van educatieve video's over seksuele technieken
 • Het veranderen van de manier waarop je omgaat met je partner tijdens het vrijen

Sex therapie is meestal van korte duur. Sommige problemen kunnen snel worden aangepakt, in slechts een paar bezoeken. Echter typisch een aantal sessies vereist.

Zoals sex therapie vordert, zult u gebruik maken van uw huis ervaringen verder te identificeren en te verfijnen van de problemen die je zou willen werken. Vergeet niet, seksuele coaching die fysiek contact gaat is geen onderdeel van de reguliere sekstherapie.

Houd in gedachten dat de bezorgdheid over seks en intimiteit vaak worden gekoppeld aan andere onderliggende problemen, zoals stress, angst of depressie. In andere gevallen wordt de seksuele functie met chronische ziekte, bijwerkingen van medicijnen, chirurgie of veroudering.

Afhankelijk van uw wensen en uw lichamelijke gezondheid, het zien van slechts een seksuoloog kan genoeg zijn - of je sex-therapeut kan deel uitmaken van een team dat uw arts, psycholoog of fysiotherapeut omvat. Voor sommige seksuele problemen, kunnen medicijnen nuttig zijn. Een volledige medische evaluatie kan helpen bij het bepalen van de aard van uw probleem en de volledige reeks van de behandeling opties die geschikt zijn voor uw situatie kan zijn.

Zie ook