Seksuele gezondheid

Seksuele opvoeding: praten met je kind de schoolgaande leeftijd over seks

Seksuele voorlichting is niet nodig om een ​​enkele tell-all discussie. Volg aanwijzingen van uw kind over wat hij of zij nodig heeft om te weten - en wanneer.

Seksuele voorlichting begint vaak zo simpel anatomie lessen tijdens de peuter jaren. Maar tijdens de leerplichtige jaren, kan uw kind beginnen vragen specifieke vragen over seks. Niet zeker wat te zeggen? Beschouw deze gids te bespreken seks met je kind de schoolgaande leeftijd.

Verwacht gedetailleerde vragen

Peuters en kleuters zijn vaak tevreden met vage antwoorden op vragen over waar baby's vandaan komen. Maar schoolgaande kinderen hebben de neiging om meer specifieke vragen over het verband tussen seksualiteit en het maken van baby's te vragen. Als de vragen van je kind over seks steeds complexer - en misschien wel meer gênant - kan hij of zij zich wenden tot vrienden of andere bronnen voor informatie.

Wanneer uw kind de schoolgaande leeftijd vraagt ​​over seks, vragen wat hij of zij al weet. Corrigeer eventuele misvattingen, en dan bieden voldoende gegevens om de specifieke vragen te beantwoorden. Lach niet om de vragen van uw kind of gebruiken bijnamen voor seksuele anatomie van uw kind, die het signaal dat deze lichaamsdelen niet moeten worden besproken kunnen sturen.

Beschouw deze voorbeelden:

  • Wat is een erectie? Je zou kunnen zeggen, "penis van een jongen is meestal zacht. Maar soms wordt het moeilijk en staat weg van het lichaam. Dit wordt een erectie genoemd." Beschrijf hoe een erectie kan gebeuren tijdens een jongen slaapt of wanneer zijn penis wordt aangeraakt. Dit zou ook de tijd om een ​​natte droom te beschrijven.
  • Wat is een periode? Je zou kunnen zeggen, "Een periode betekent dat het lichaam van een meisje is volwassen genoeg om zwanger te worden." Uitleggen hoe menstruatie is een belangrijk onderdeel van de voortplantingscyclus. Je zou kunnen bieden informatie over bloeden en vrouwelijke hygiëne.
  • Hoe hebben mensen seks? Als uw kind zich af over de mechanica van geslacht, wees eerlijk. Je zou kunnen zeggen: "De man zet zijn penis in de vagina van de vrouw." Overweeg het gebruik van een boek met illustraties of diagrammen om uw kind te begrijpen.
  • Kunnen twee meisjes seks hebben? of twee jongens? Het is misschien genoeg om te zeggen, "Ja. Er zijn vele soorten van intieme relaties." Als uw kind meer wil weten, zou je de mogelijkheid over respect te spreken voor anderen of om uw persoonlijke gedachten te delen over homoseksualiteit te nemen.
  • Wat is masturbatie? Je zou kunnen zeggen: "Masturbatie is wanneer een jongen wrijft zijn penis of een meisje wrijft haar vaginale gebied." Herinner uw kind dat masturbatie is een normaal - maar prive - activiteit.

Zelfs als je ongemakkelijk bent, vooruitkomen. Vergeet niet, je bent het stadium voor open en eerlijke discussies in de komende jaren. Gaan wie het best om je kind te voeden - u of de televisie, het internet of de vrienden van uw kind?

Preteen angst

Tussen de leeftijd van 8 en 12, kinderen maken zich vaak zorgen of ze "normaal" - in het bijzonder als het gaat om penis grootte en de grootte van de borsten. Leg uit wat er gebeurt tijdens de puberteit voor zowel jongens als meisjes. Bieden geruststelling dat kinderen van dezelfde leeftijd volwassen op verschillende snelheden. Later of - - puberteit wellicht jaar eerder beginnen voor sommige kinderen, maar uiteindelijk iedereen inhaalt. Je zou willen ervaringen delen van je eigen ontwikkeling, vooral als je een keer dezelfde zorgen dat uw kind nu gehad.

Zie ook

Seksuele opvoeding: praten met je kind de schoolgaande leeftijd over seks

Verantwoordelijkheden en consequenties

Praat met uw kind over de emotionele en lichamelijke gevolgen van het seksueel actief worden, zoals zwangerschap, seksueel overdraagbare infecties en een scala aan gevoelens. Het bespreken van deze problemen nu kan uw kind helpen voorkomen dat gevoel onder druk gezet om seksueel actief te worden voordat hij of zij klaar is. Terwijl u het vertellen van uw kind over de gevaren van seks, wees niet bang om de geneugten te noemen, ook. Laat je kind weten dat seks mooi in een liefdevolle, vaste relatie kan zijn.

Alledaagse momenten zijn belangrijke

Gebruik alledaagse mogelijkheden om seks te bespreken. Leermomenten zijn overal. Als er een zwangerschap in de familie, praten over hoe een baby zich ontwikkelt in het lichaam van een vrouw. Als je een commercial voor een vrouwelijke hygiëne product, gebruik het als een springplank om te praten over periodes. Als een paar op een tv-show te beginnen daten, praten over relaties en verliefdheid.

Neem uw rol in seksuele voorlichting serieus. Stimuleer je kind om te zorgen voor zijn of haar lichaam, het ontwikkelen van een gezond gevoel van eigenwaarde, en het zoeken naar informatie van betrouwbare bronnen. Uw doordachte aanpak van seksuele voorlichting kan uw kind helpen ontwikkelen van een levensduur van gezonde seksualiteit.

Zie ook