Seksuele gezondheid

Vrouwen seksuele gezondheid: praten over uw seksuele behoeften

Praten over je seksuele behoeften kan helpen dichter bij elkaar brengen jou en je partner en het bevorderen van seksuele bevrediging. Probeer deze tips voor het praten met je partner.

Seksuele gezondheid van vrouwen, net als mannen, is het belangrijk om de totale emotionele en fysieke welzijn. En het bereiken van een gezond en bevredigend seksleven gebeurt niet bij toverslag. Het duurt zelfreflectie en openhartige communicatie. Hoewel praten over seksualiteit kan moeilijk zijn, het is een onderwerp de moeite waard aanpakken. Volg deze handleiding om de bespreking van vrouwen seksuele gezondheid betreft en het bevorderen van seksueel genot.

Een beetje over de seksuele gezondheid van vrouwen

Veel mensen denken dat seks begint met fysieke verlangen, wat leidt tot opwinding en vervolgens orgasme. Hoewel dit geldt voor mannen kan zijn, onderzoek suggereert dat vrouwen seksuele reacties complexer kan zijn. Voor veel vrouwen, fysiek verlangen is niet altijd het uitgangspunt. Een vrouw kan worden gemotiveerd om seks te voelen dicht bij haar partner of haar gevoelens te tonen hebben.

Wat het betekent om seksueel worden voldaan kunnen verschillen voor mannen en vrouwen, en zelfs onder vrouwen. Bijvoorbeeld, sommige vrouwen zeggen dat het plezier van arousal is voldoende, terwijl anderen willen een orgasme te ervaren. Als u zich zorgen maakt over je seksleven, of wil je gewoon naar manieren om het te verbeteren vinden, is een goede eerste stap te praten met je partner.

Vrouwen seksuele gezondheid: beginnen door te praten over uw wensen

Je mag ongemakkelijk praten over je seksuele ervaringen en verlangens te voelen, maar kan je partner je gedachten niet lezen. Het delen van je gedachten en verwachtingen over je seksuele ervaringen kunt u dichter bij elkaar brengen en helpen u meer seksueel genot te ervaren. Aan de slag te gaan:

 • Geef je ongemak. Als je angstig voelt, zeg dat dan. Up openen over uw zorgen kan u helpen het gesprek te starten.
 • Beginnen te praten. Zodra u het gesprek begint, kan uw vertrouwen en comfort te verhogen.
 • Stel een tijdslimiet. Vermijd overweldigend elkaar met een langdurig gesprek. Door zich in 15 minuten gesprekken naar het onderwerp, vindt u het misschien makkelijker om te blijven binnen uw emotionele comfortzones.
 • Praat regelmatig. Uw gesprekken over seksuele ervaringen en verlangens zal makkelijker hoe meer je praat.
 • Gebruik van een boek of film. Nodig je partner om een boek over seksuele gezondheid van vrouwen te lezen, of aan te bevelen hoofdstukken of secties die uw vragen en zorgen te markeren. Je zou ook gebruik maken van een filmscène als uitgangspunt voor een discussie.

Zie ook

Vrouwen seksuele gezondheid: praten over uw seksuele behoeften

Onderwerpen te behandelen zijn met je partner

Wanneer je praat met je partner over je seksuele behoeften, probeer specifiek te zijn. Beschouwen de aanpak van deze thema's:

 • Tijd. Bent u op de vernietiging genoeg tijd voor intimiteit? Zo niet, wat kan je doen om dingen te veranderen?
 • Romantiek. Is het wat? Hoe kun je het oplaaien? Hoe kan romantiek vormen het decor voor seksuele intimiteit?
 • Plezier. Wat geeft jou individueel en wederzijdse plezier? Worden geopend om het horen van verzoeken van uw partner en het onderhandelen verschillen als een van u is ongemakkelijk met de ander verzoek.
 • Routine vs Rut. Is sex worden te routine of voorspelbaar? Welke veranderingen zou u maken? Bijvoorbeeld, verken verschillende tijden om seks te hebben of te proberen nieuwe technieken. Overweeg meer knuffelen, een sensuele massage, masturbatie, orale seks of het gebruik van een vibrator - afhankelijk van wat jij interessant vindt.
 • Emotionele intimiteit. Seks is meer dan geslachtsgemeenschap. Herinneren elkaar, dat is het ook een kans voor emotionele verbinding, die nabijheid bouwt in een relatie.
 • Lichamelijke en emotionele veranderingen. Zijn fysieke veranderingen, zoals een ziekte, gewichtstoename, veranderingen na operatie of hormonale veranderingen, die je seksleven? Ook aandacht besteden aan emotionele factoren die kan interfereren met uw vermogen om seksuele activiteit, zoals het onder stress of depressief gevoel te genieten.
 • Overtuigingen. Bespreek uw overtuigingen en verwachtingen over seksualiteit. Overweeg of misvattingen - zoals het idee dat vrouwen minder seksueel na de menopauze - van invloed zijn op je seksleven.

Hoe je verschillende seksuele behoeften te behandelen

Seksuele behoeften variëren. Vele factoren kunnen invloed hebben op uw seksuele lust, van stress, ziekte en veroudering aan familie, carrière en sociale verplichtingen. Wat ook de oorzaak is, kan verschillen in seksueel verlangen tussen partners soms leiden tot gevoelens van isolatie of wrok. Praat met je partner over:

 • Uw intimiteit heeft. Als je emotionele behoeften niet wordt voldaan, kan je minder geïnteresseerd in seks te zijn. Denk na over wat je partner kan doen om je emotionele intimiteit te verbeteren - en erover praten open en eerlijk.
 • Jouw verschillen in seksueel verlangen. In elk langdurige relatie, kunnen koppels ervaren verschillende niveaus van seksueel verlangen. Bespreek uw verschillen en proberen om opties die zal voldoen aan jullie beiden verkennen.

Wanneer om te praten met uw arts

Als uw probleem aanhoudt, overwegen zich tot een arts of seksuoloog om hulp. Als je medicijnen te nemen en zijn bezorgd over het niveau van uw verlangen, uw medicijnen met uw arts. Als een bepaalde medicatie van invloed is op uw comfort met seks of verlangen naar seks, kan uw arts in staat zijn om een ​​alternatief voor te stellen. Evenzo, als een fysiek symptoom - zoals vaginale droogheid - is bemoeien met je seksuele genot, vragen over de behandeling opties. Bijvoorbeeld, kan een smeermiddel of andere medicijnen helpen vaginale droogheid geassocieerd met hormonale veranderingen of andere factoren.

Evenzo, als een fysiek symptoom - zoals vaginale droogheid - is bemoeien met je seksuele genot, vragen over de behandeling opties. Bijvoorbeeld, kan een smeermiddel of andere medicijnen helpen vaginale droogheid geassocieerd met hormonale veranderingen of andere factoren.

Zie ook