Siamese tweeling

Definitie

Samengevoegde tweelingen zijn twee kinderen die geboren fysiek met elkaar verbonden.

Siamese tweeling ontwikkelen wanneer een vroege embryo gedeeltelijk scheidt om twee individuen te vormen. Hoewel de twee foetussen zal ontwikkelen uit deze embryo, zullen ze blijven fysiek verbonden - meestal op de borst, bekken of de billen. Siamese tweeling kan ook delen van een of meer inwendige organen.

De meeste Siamese tweeling zijn doodgeboren of sterven kort na de geboorte. Sommigen overleven Siamese tweeling kan operatief worden gescheiden. Het succes van de operatie om afzonderlijke samengevoegde tweelingen gekeken waar tweelingen samengevoegd en hoeveel en welke organen worden gedeeld, en op de ervaring en bekwaamheid van het chirurgische team.

Symptomen

Er zijn geen specifieke symptomen die wijzen op een vrouw draagt ​​Siamese tweeling. Zoals met andere tweeling zwangerschappen kan de baarmoeder sneller dan verwacht groeien en moeders van tweelingen ook meer vermoeidheid, misselijkheid en braken vroeg in de zwangerschap.

Hoe tweelingen zijn verbonden
Siamese tweeling zijn meestal ingedeeld op basis van waar ze kwam, en er zijn vele manieren die Siamese tweeling kan worden aangesloten. Sommige van de meer voorkomende behelzen:

  • Lid geworden op de borst. Een van de meest voorkomende van de Siamese tweeling, worden thoracopagus tweeling verbonden aan de borst. Ze hebben vaak een gedeelde hart en kan ook een lever en de bovenste darm delen.
  • Geregistreerd bij de navel. Omphalopagus tweeling zijn verbonden in de buurt van de navel. Veel omphalopagus tweelingen de lever, en sommige delen het onderste deel van de dunne darm (ileum) en de dikke darm. Zij over het algemeen echter niet, delen een hart.
  • Groef bij de basis van de ruggengraat. Pygopagus tweelingen zijn verbonden aan de basis van de wervelkolom en gewoonlijk afgekeerd van elkaar. Sommige pygopagus tweelingen delen de lagere maag-darmkanaal, en enkele delen van de geslachtsorganen en de urinewegen.
  • Toegetreden bij het ​​bekken. Ischiopagus tweeling zijn verbonden aan het bekken. Veel ischiopagus tweelingen het lagere maagdarmkanaal en de lever en genitale organen en urinewegen. Elke twin kan twee benen of in sommige gevallen, een paar benen en zelfs een gesmolten been, maar dat is ongebruikelijk.
  • Geregistreerd op aan het hoofd. Craniopagus tweeling zijn verbonden aan het hoofd. Craniopagus tweelingen een gedeelte van de schedel, en eventueel hersenweefsel. Deze verdeling kan betrekking hebben op de cerebrale cortex - het deel van de hersenen dat een centrale rol in het geheugen, taal en perceptie speelt.

In zeldzame gevallen kan een tweeling asymmetrisch worden samengevoegd, met een tweeling kleinere en minder volledig gevormd dan de andere (parasitaire tweeling).

Oorzaken

Identieke tweelingen (eeneiige tweelingen) optreden wanneer een bevruchte eicel splitst en ontwikkelt zich tot twee individuen. Acht tot 12 dagen na de bevruchting, de embryonale lagen die zal gesplitst voor eeneiige tweelingen vormen beginnen te ontwikkelen in specifieke organen en structuren. Het is van mening dat wanneer het embryo splitst later dan deze - meestal tussen 13 en 15 dagen na de conceptie - afscheiding stopt voordat het proces is voltooid, en de resulterende tweeling zijn samengevoegd.

Een alternatieve theorie suggereert dat twee afzonderlijke embryo's of andere manier bij elkaar kunnen versmelten in de vroege ontwikkeling.

Wat zou kunnen leiden beide scenario te voorkomen is onbekend.

Risicofactoren

Omdat Siamese tweeling zijn zo zeldzaam, en de oorzaak is niet duidelijk, het is onbekend wat sommige paren meer kans op Siamese tweeling hebben kunnen maken. Het is echter bekend dat de Siamese tweeling vaker voorkomen in Latijns-Europa dan in de Europa of Europa. Echter, de meeste risicofactoren voor tweelingen alleen van toepassing op die voortvloeien uit twee afzonderlijke eieren.

Complicaties

De meeste Siamese tweeling sterft in de baarmoeder (doodgeboren) of kort na de geboorte.

Siamese tweeling moet worden geleverd via een keizersnede. Ongeveer 40 tot 60 procent van de Siamese tweeling zijn doodgeboren. Van Siamese tweeling geboren in leven, minder dan de helft lang genoeg overleven om kandidaten voor de scheiding operatie.

Zie ook

Tests en diagnose

Siamese tweeling kan worden gediagnosticeerd met behulp van standaard echografie al in het eerste trimester. Meer gedetailleerde echo en echocardiograms kan ongeveer halverwege worden gebruikt door de zwangerschap beter te bepalen van de omvang van de aansluiting en de werking van hun organen de tweeling '. Vals-positieve resultaten kunnen plaatsvinden vóór 10 weken, echter, wanneer identieke tweelingen die een vruchtzak (monoamniotic tweeling) delen kan verschijnen samengevoegd.

Als een echo detecteert Siamese tweeling, een magnetische resonantie beeldvorming (MRI)-scan kan worden uitgevoerd. Het kan meer detail over waar de Siamese tweeling zijn aangesloten en welke organen zij delen bieden.

Behandelingen en medicijnen

Behandeling van Siamese tweeling is afhankelijk van hun unieke omstandigheden - hun gezondheid, waar ze zich, en of ze delen organen of andere vitale structuren.

Als je bij je hebt Siamese tweeling, zult u zeer nauwlettend worden gevolgd door uw zwangerschap. Je kan het best worden gediend door een team van artsen die werken om zoveel mogelijk te leren over uw tweelingen 'anatomie, functionele mogelijkheden en prognose na de geboorte. Het hebben van deze informatie kan u helpen uw artsen vormen een behandelplan voor uw tweelingen.

Siamese tweeling. Geregistreerd bij de navel.
Siamese tweeling. Geregistreerd bij de navel.

Een chirurgische levering (C-sectie) is van tevoren gepland, vaak twee tot vier weken vóór de vervaldag.

Nadat uw Siamese tweeling geboren zijn, moet u en uw arts beslissen of scheiding operatie moet worden geprobeerd. Een noodsituatie scheiding kan nodig zijn als een van de tweeling sterft, ontwikkelt een levensbedreigende aandoening of dreigt het voortbestaan ​​van de andere tweeling. Vaker echter, scheiding chirurgie is een electieve procedure gedaan twee tot vier maanden na de geboorte. Recente ontwikkelingen in de prenatale beeldvorming, critical care en anesthesie zorg zijn resultaten verbeterd in scheiding chirurgie.

Vele factoren wegen zwaar in de beslissing om scheiding chirurgie na te streven, zoals:

  • Doe de tweeling delen vitale organen?
  • Zijn de tweeling gezond genoeg om scheiding operatie te weerstaan?
  • Wat zijn de kansen van succesvolle scheiding?
  • Wat voor soort reconstructieve chirurgie nodig kunnen zijn voor elke tweeling na een succesvolle scheiding?
  • Welke onderwerpen zou de tweeling gezicht als links samengevoegd?

Als de omstandigheden zijn graf en scheiding operatie niet mogelijk is of u beslist niet om de operatie, comfort care nastreven - zoals voeding, vloeistoffen, human touch en pijnbestrijding - wordt verstrekt als nodig is.

Coping en ondersteuning

Weinig dingen zijn moeilijker dan te vernemen dat uw ongeboren kind een levensbedreigende aandoening. In het geval van de Siamese tweeling, dit is dubbel zo moeilijk - niet alleen omdat er twee baby's betrokken zijn, maar ook omdat de kinderen die overleven enorme obstakels geconfronteerd kan worden. Ouders in deze situaties moeten worstelen met zeer moeilijke beslissingen.

Omdat Siamese tweeling zijn zeldzaam, kan het moeilijk zijn om middelen voor Siamese tweeling of hun families te vinden. Maar er zijn een aantal organisaties die ouders die kinderen hebben verloren of die kinderen met ernstige fysieke omstandigheden hebben te ondersteunen. Uw medisch team kan u in contact brengen met een aantal van deze groepen, alsook met de medisch maatschappelijk werkers en begeleiders.