Slapeloosheid

Recept en OTC slaapmiddelen

Vechten slapeloosheid avond na avond kunt laat je gefrustreerd en uitgeput. Slaappillen kunnen helpen, maar ze zijn niet zonder risico's. Ontvang de laatste nieuwtjes over de voors en tegens van slaapmiddelen.

Je hebt gevolgd de gebruikelijke tips voor het krijgen van genoeg slaap - vasthouden aan een regelmatig schema, het vermijden van cafeïne en dutjes overdag, regelmatig te bewegen, en het beheer van stress. Toch, het is al weken en een goede nachtrust blijft ongrijpbaar. Is het tijd om slaappillen te overwegen?

Over-the-counter slaapmiddelen

Voordat je pick-up over-the-counter slaappillen, checken met uw arts. Uw arts kan beoordelen of een onderliggende medische aandoening is bij te dragen aan of het veroorzaken van uw slaapproblemen.

Het is ook een goed idee om uw arts te vragen of over-the-counter slaappillen zullen interageren met medicijnen die u bestaande gezondheidsproblemen nemen of te bemoeilijken.

Hier is een lijst van gemeenschappelijke keuzes en mogelijke bijwerkingen:

 • Diphenhydraminum (benadryl, Unisom sleepgels). Difenhydramine is een sederende antihistaminicum. Bijwerkingen kunnen zijn overdag slaperigheid, droge mond, duizeligheid en problemen met het geheugen.
 • Doxylaminum (Unisom SleepTabs). Doxylaminum is een sederende antihistaminicum. Bijwerkingen zijn vergelijkbaar met difenhydramine, waaronder slaperigheid overdag, droge mond, duizeligheid en problemen met het geheugen.
 • Melatonine. Het hormoon melatonine helpt uw natuurlijke slaap-waak cyclus. Sommige onderzoeken suggereren dat melatonine supplementen kunnen nuttig zijn bij de behandeling van jetlag of het verminderen van de tijd die het kost om in slaap te vallen - hoewel het effect is meestal mild. De meest voorkomende melatonine bijwerkingen zijn slaperigheid overdag, duizeligheid en hoofdpijn.
 • Valeriaan. Supplementen gemaakt van deze plant kan de hoeveelheid tijd die het kost om in slaap te vallen, alsook bevordert de algehele betere slaap verminderen. Echter, het actieve ingrediënt niet duidelijk en sterkte kan variëren. Bijwerkingen van valeriaan supplementen kunnen zijn hoofdpijn, buikpijn, prikkelbaarheid of onbehagen, en verstoringen van het hart.

Als je slaapproblemen blijven na het proberen van over-the-counter slaapmiddelen, raadpleeg uw arts. Hij of zij kan beoordelen of voorschrijven slaappillen voor u geschikt zou kunnen zijn.

Zie ook

Recept en OTC slaapmiddelen

Voorschrijven slaappillen

Vandaag voorschrijven slaappillen niet dragen hetzelfde niveau van risico's van afhankelijkheid en overdoses als slaappillen van het verleden. Maar risico's blijven - vooral voor ouderen, zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven en mensen met bepaalde medische aandoeningen, waaronder lever-of nierziekte.

Slapeloosheid. Diphenhydraminum (benadryl, Unisom sleepgels).
Slapeloosheid. Diphenhydraminum (benadryl, Unisom sleepgels).

De meest voorkomende bijwerkingen van voorgeschreven slaappillen zijn overdag slaperigheid, duizeligheid, duizeligheid, cognitieve en motorische handicap, en afhankelijkheid. Langdurig gebruik kan worden gewoonte-vorming, en rebound slapeloosheid kan optreden wanneer medicijnen worden gestaakt. Minder vaak voorkomende bijwerkingen zijn slaap-gerelateerd gedrag, zoals wandelen, rijden en eten terwijl niet helemaal wakker. Zorg ervoor dat de potentiële risico's en voordelen te bespreken met uw arts.

Hier is een lijst van vaak voorgeschreven slaappillen en mogelijke bijwerkingen:

 • Doxepin (Silenor). Hoewel het exacte mechanisme niet bekend is, wordt doxepine gedacht aan het werk door het blokkeren van de effecten van histamine in de hersenen, waardoor je om te blijven slapen nadat je in slaap valt. Doxepin kan gewichtstoename veroorzaken.
 • Estazolam. Estazolam werken door het indrukken van het centrale zenuwstelsel, veroorzaakt sedatie. Estazolam kan interageren met vele andere geneesmiddelen en kan worden gewoonte-vorming.
 • Eszopiclone (Lunesta). Eszopiclone werkt door te helpen om bepaalde chemische stoffen te verhogen in de hersenen die ervoor zorgen dat de slaap. Stoppen eszopiclone abrupt kan ontwenningsverschijnselen zoals angst, abnormale dromen, misselijkheid en braken veroorzaken.
 • Ramelteon (Rozerem). Ramelteon werkt door op te treden op de melatonine-receptoren in de hersenen, die helpt je in slaap valt. Ramelteon kunnen interageren met alcohol.
 • Temazepam (Restoril). Temazepam werkt door het indrukken van het centrale zenuwstelsel, waardoor sedatie. Temazepam kunnen interageren met alcohol en veel medicijnen, en het kan gewenning.
 • Zaleplon (sonate). Zaleplon werkt door het indrukken van het centrale zenuwstelsel, waardoor slaperigheid. Zaleplon kan een wisselwerking met andere medicijnen en kan worden gewoonte-vorming.
 • Zolpidem (Ambien, edluar, zolpimist). Zolpidem werkt door te helpen aan bepaalde chemicaliën toenemen in de hersenen veroorzaken die slaap. Zolpidem kan minder effectief geworden in de tijd. Onlangs de aanbevolen dosis voor vrouwen verlaagd door gegevens waaruit blijkt dat de volgende dag bloedspiegels van het geneesmiddel hoog genoeg activiteiten die alertheid vereisen, zoals het besturen beïnvloeden zijn.

Om het risico op bijwerkingen te verminderen en steeds afhankelijk van drugs om slaap te bevorderen, uw arts zal waarschijnlijk voorschrijven slaappillen voor twee tot vier weken. Als u bijwerkingen ondervindt, zoals de volgende dag het gevoel suf, overleg dan met uw arts over de vraag of u uw dosis of verandering medicatie veranderen. U kan nodig zijn om meer dan een recept slaappil proberen voordat het vinden van een die geschikt is voor u.

Zie ook