Stoppen met roken

Stoppen met roken basics

Tabak is een killer. Rokers en andere tabaksproducten gebruikers hebben meer kans om de ziekte te ontwikkelen en eerder dan zijn mensen die geen gebruik maken van tabak sterven. Als u rookt, kunt u zich zorgen over wat het doet voor je gezondheid. U waarschijnlijk te maken over hoe moeilijk het zou zijn om te stoppen met roken. Nicotine is zeer verslavend, en te stoppen met roken - vooral zonder hulp - kan moeilijk zijn. In feite, de meeste mensen niet lukt de eerste keer dat ze proberen te stoppen met roken. Het kan meer dan een keer te proberen te nemen, maar je kunt stoppen met roken.

Neem die eerste stap: beslissen te stoppen met roken. Stel een stopdatum. En dan profiteren van de vele middelen die beschikbaar zijn om u te helpen succesvol te stoppen met roken.

Zie ook

Stoppen met roken actieplan

Stoppen met roken. Stoppen met roken actieplan.
Stoppen met roken. Stoppen met roken actieplan.

Nu dat je hebt besloten om te stoppen met roken, is het tijd om in kaart te brengen uw stoppen met roken actieplan. Een van de eerste stappen van je stoppen met roken actieplan moet worden "Get support."

Steun kan komen van familie, vrienden, uw arts, een counselor, een steungroep of een telefoon quitline. Ondersteuning kan ook afkomstig zijn uit het gebruik van een of meer van de door de Food and Drug Administration voor het stoppen met roken goedgekeurde medicijnen.

Een andere belangrijke stap in je stoppen met roken actieplan? Planning voor uitdagingen. Bijvoorbeeld, maak een lijst van risicovolle plaatsen die u zult willen vermijden wanneer u uw stoppen met roken plan te starten. Denk aan andere plaatsen te gaan waar roken niet is toegestaan, zoals een winkelcentrum, een museum of bioscoop.

Zie ook

Living rookvrije

Wat betekent wonen rookvrije betekenen? Living rookvrije is uw kans om een ​​gezonder en waarschijnlijk langer leven. Tegen het einde van je eerste jaar, je risico op een hartaanval daalt met de helft. Met vijf jaar is het bijna hetzelfde als iemand die nooit gerookt. Living rookvrije kan ook betekenen betere kwaliteit van leven - met meer uithoudingsvermogen en een beter vermogen om smaken en geuren waarderen.

Maar leven rookvrije betekent niet leven zonder stress. In feite, rokers citeren vaak spanning als reden voor relapsing. In plaats van het gebruik van nicotine te helpen omgaan met stress, moet u nieuwe manieren om te gaan leren. Wees pro-actief. U kunt meer lezen over stress management online of bij de bibliotheek vinden. Voor meer hulp, praten met uw arts of een geestelijke gezondheid provider.

Zie ook