Stoppen met roken

Stoppen met roken producten: boost je kans op stoppen voor een goede

Stoppen met roken is moeilijk, maar stoppen met roken-producten kunnen uw kansen op succes te verbeteren. Ken de opties zodat u de juiste stoppen met roken product kunt kiezen.

Wilt stoppen met roken? Verschillende stoppen-roken-producten beschikbaar die u kunnen helpen stoppen met roken voor goed. Met behulp van een stoppen met roken product kan verhogen uw kans op succes. Slechts ongeveer 5 procent van de mensen die proberen te stoppen met tabak slagen zonder een stoppen met roken product. Maar meer dan 30 procent kan slagen bij het gebruik van een stoppen met roken product. Heb je de beste kans op het stoppen met roken als je gedragstherapie te combineren met het gebruik van een of meer stoppen met roken producten.

Sommige stoppen met roken producten staan ​​bekend als nicotine vervangende therapie omdat ze kleine hoeveelheden nicotine bevatten. Anderen zijn voorgeschreven medicijnen zonder nicotine. Beide typen van stoppen-roken product kan helpen verminderen hunkeren naar nicotine en ontwenningsverschijnselen, waardoor het meer waarschijnlijk dat u zult stoppen met roken voor goed.

Hoewel je een aantal stoppen met roken producten kunnen kopen zonder recept, is het best om uw arts te raadplegen voordat u ze probeert. Er is niet een enkele beste stoppen met roken product voor iedereen. Samen met uw arts, kunt u ontdekken welke stoppen met roken producten of combinaties van producten recht kan zijn voor u, wanneer te beginnen met hen, en mogelijke risico's en bijwerkingen.

Nicotinepleister

Overzicht
De nicotine pleister is een kleine, zelfklevende patch die een langzame, gestage hoeveelheid nicotine releases in je lichaam via je huid. U past een nieuwe nicotine pleister elke dag op een haarloze gebied van de huid tussen je taille en de hals, zoals de bovenarm of borst.

Voors
De nicotine pleister is zonder recept verkrijgbaar in verschillende doseringen. De patch is gemakkelijk te gebruiken. De nicotine pleister wordt langwerkende, controle hunkeren naar nicotine en ontwenningsverschijnselen gedurende 24 uur op een moment. U kunt geleidelijk afbouwen van de nicotine pleister als je onbedwingbare trek en ontwenningsverschijnselen afname.

Cons
U kan niet snel aanpassen van de hoeveelheid nicotine als u plotseling onbedwingbare trek of ontwenningsverschijnselen. Echter, kunt u in staat om een ​​tweede stoppen-roken product te gebruiken samen met de patch als een verlangen ontstaat. De pleister kan de huid jeuk, huiduitslag en irritatie veroorzaken, waar het wordt toegepast. Patches kunnen ook slaapstoornissen en levendige dromen veroorzaken. Het verwijderen van de pleister 's nachts kan helpen. Patches moeten elke 24 uur worden vervangen. Om mogelijke huidirritatie te minimaliseren, vermijden dat de pleister op dezelfde plaats meer dan eens in de twee weken of zo.

Waarschuwingen
Als u bepaalde huidaandoeningen, zoals eczeem of psoriasis, kan u gemakkelijker te ontwikkelen huidirritatie als u de patch te gebruiken.

Tijdlijn
Het is typisch voor de nicotine patch acht tot 12 weken. Het kan nodig zijn om het te gebruiken langer als onbedwingbare trek of ontwenningsverschijnselen blijven.

Nicotine gum

Overzicht
Nicotine kauwgom bevat een kleine hoeveelheid nicotine. De nicotine komt je lichaam als het wordt geabsorbeerd door het slijmvlies van uw mond als u het tandvlees te gebruiken volgens de aanwijzingen.

Voors
Nicotine gum is zonder recept verkrijgbaar in twee doses. Het is kortwerkend, wat betekent dat het kan plotseling hunkeren naar nicotine en ontwenningsverschijnselen voor een korte periode van tijd te controleren. Wanneer u voor het eerst gaat gebruiken nicotine kauwgom, kunt u een stuk gebruikt om de een tot twee uur, tot 24 stuks per dag. Nicotine kauwgom komt in verschillende smaken. Het wordt vaak gebruikt in combinatie met de nicotinepleister en andere stoppen-roken-producten.

Cons
Je moet nicotine kauwgom herhaaldelijk gebruik gedurende de dag om onbedwingbare trek of ontwenningsverschijnselen te controleren. Nicotine kauwgom wordt uitsluitend in de rand uit cravings, hen niet helemaal weg te gaan. Je moet een bepaalde bijtende techniek voor nicotine kauwgom om effectief te werken volgen. Niet erop kauwen als kauwgom. Aan nicotine uit de kauwgom, bijt een stuk totdat het een peperige smaak of je een tintelend gevoel het bericht in je mond. Dan, laat de nicotine te absorberen, houdt het tandvlees tussen je tandvlees en wang tot aan de smaak of tintelend gevoel stopt. Om meer nicotine, bijten en weer vasthouden. Herhaal de cyclus gedurende ongeveer 30 minuten, en gooi het tandvlees omdat alle nicotine in deze gebruikt. Bijwerkingen zijn kaak pijn van te veel bijten, evenals mond irritatie, misselijkheid, maagklachten en overtollig speeksel.

Waarschuwingen
Nicotine kauwgom kan vasthouden aan kunstgebit of andere tandheelkundige werk. Eet of drinken allesbehalve water gedurende 15 minuten vóór gebruik of tijdens gebruik te voorkomen van de absorptie van nicotine.

Tijdlijn
Nicotine kauwgom wordt aanbevolen voor maximaal 12 weken. U kunt beginnen met het gebruik van een stuk elk uur of twee, en vervolgens geleidelijk verminderen van de frequentie als onbedwingbare trek en ontwenningsverschijnselen afname.

Nicotine zuigtabletten

Overzicht
Nicotine zuigtabletten zijn tabletten die een kleine hoeveelheid nicotine bevatten. De nicotine komt in je bloedbaan, want het is geabsorbeerd door het slijmvlies van uw mond. U plaatst een ruit tussen je tandvlees en wang en zuigen het langzaam, waardoor het op te lossen.

Voors
Nicotine zuigtabletten zijn zonder recept verkrijgbaar in verschillende doseringen en smaken. Zuigtabletten zijn kortwerkend, wat betekent dat ze kunnen plotseling hunkeren naar nicotine en ontwenningsverschijnselen voor een korte periode van tijd te controleren. U kunt tot 20 zuigtabletten per dag. Nicotine zuigtabletten worden vaak gebruikt in combinatie met de nicotinepleister en andere stoppen-roken-producten.

Cons
Je moet nicotine zuigtabletten herhaaldelijk gebruik gedurende de dag om onbedwingbare trek of ontwenningsverschijnselen te controleren. Nicotine zuigtabletten kan soms leiden tot misselijkheid, indigestie, brandend maagzuur, irritatie van de keel of de hik.

Waarschuwingen
Nicotine zuigtabletten kunnen vasthouden aan kunstgebit of andere tandheelkundige werk. Ze zijn niet bedoeld om te worden gekauwd of in hun geheel. Eet of drinken allesbehalve water gedurende 15 minuten vóór gebruik of tijdens gebruik te voorkomen van de absorptie van nicotine.

Tijdlijn
Nicotine zuigtabletten worden aanbevolen voor ongeveer 12 weken. Verminderen hoe vaak per dag je de zuigtabletten gebruiken als uw onbedwingbare trek en ontwenningsverschijnselen afname.

Inhalator Nicotine

Overzicht
De inhalator nicotine is een apparaat dat geeft je een kleine dosis nicotine. Wanneer u bladerdeeg op de inhalator nicotine, is nicotine damp vrijkomt uit een cartridge in het apparaat. De nicotine komt in je bloedbaan, want het is geabsorbeerd door het slijmvlies van de mond en keel. Houd de damp in je mond voor een paar seconden en blaas het dan uit - niet inademen het in uw longen.

Voors
De inhalator nicotine is kortwerkend, wat betekent dat het kan plotseling hunkeren naar nicotine en ontwenningsverschijnselen voor een korte periode van tijd te controleren. Je bestuurt de dosis nicotine die u ontvangt. U kunt nemen als paar trekjes als nodig is om ontwenningsverschijnselen of verlangens te bevredigen en sla de rest van de cartridge voor later. De inhalator houdt ook uw handen bezig, die kunnen helpen met sigaret onbedwingbare trek. De inhalator nicotine wordt soms gebruikt in combinatie met de nicotinepleister en andere stoppen-rookwaren.

Cons
De inhalator is alleen op recept verkrijgbaar. U moet de inhalator nicotine herhaaldelijk gebruik gedurende de dag om onbedwingbare trek of ontwenningsverschijnselen te controleren. De inhalator nicotine kan hoesten en mond of keel irritatie veroorzaken.

Waarschuwingen
Neem contact op met uw arts voordat u de inhalator nicotine als u een longziekte, zoals astma. Eet of drinken allesbehalve water gedurende 15 minuten vóór gebruik of gebruik nicotine absorptie te voorkomen.

Tijdlijn
Aanbevolen gebruik is zes tot 16 cartridges per dag gedurende zes tot 12 weken, geleidelijk toelopend voor niemand in de komende zes tot 12 weken.

Zie ook

Stoppen met roken producten: boost je kans op stoppen voor een goede

Nicotine neusspray

Stoppen met roken. Stoppen met roken producten: boost je kans op stoppen voor een goede.
Stoppen met roken. Stoppen met roken producten: boost je kans op stoppen voor een goede.

Overzicht
De nicotine neusspray biedt een oplossing in de neusgaten een kleine dosis nicotine bevat. De nicotine je lichaam binnenkomt door te worden geabsorbeerd door het slijmvlies van je neus. De aanbevolen dosering is een spray in elk neusgat 1-3 keer per uur.

Voors
De nicotine neusspray is kortwerkend, wat betekent dat het kan plotseling hunkeren naar nicotine en ontwenningsverschijnselen voor een korte periode van tijd te controleren. De neusspray werkt ook sneller dan door nicotine kauwgom, zuigtabletten en de inhalator. Je bestuurt de dosis met de spray als nodig gedurende de dag. De nicotine neusspray ook kan worden gebruikt met de nicotinepleister en andere stoppen-rookwaren.

Cons
Nicotine neusspray is alleen op recept verkrijgbaar. Het kan lastig zijn, omdat u de neusspray herhaaldelijk moet gebruiken gedurende de dag om onbedwingbare trek of ontwenningsverschijnselen te controleren. Bijwerkingen zijn neus, sinus en irritatie van de keel, tranende ogen, niezen en hoesten. Deze effecten verdwijnen meestal bij regelmatig gebruik gedurende vijf tot zeven dagen. De neusspray vormt ook een klein risico van afhankelijkheid.

Waarschuwingen
Nicotine neusspray wordt niet aanbevolen als u een nasale of sinus aandoening.

Tijdlijn
Nicotine neusspray wordt vaak gebruikt voor ongeveer 3-6 maanden. Aanbevolen gebruik is 1-3 sprays een uur op het eerste, geleidelijk toelopend naar niemand.

Bupropion (Zyban)

Overzicht
Bupropion is een recept medicatie geclassificeerd als een soort antidepressivum. Een vertraagde afgifte vorm van bupropion is goedgekeurd voor het stoppen met roken. In tegenstelling tot nicotine vervangende therapie, bupropion niet nicotine bevatten. Men denkt aan het tabak onbedwingbare trek en ontwenningsverschijnselen verminderen door het verhogen van de niveaus van bepaalde stoffen in de hersenen.

Voors
Bupropion is een pil, dus het is relatief eenvoudig te gebruiken.

Cons
Bupropion is alleen op recept verkrijgbaar, waaronder onder de merknaam Zyban. Want het duurt vijf tot zeven dagen om effectieve niveaus in de bloedbaan te bereiken, je meestal moet beginnen met bupropion een week of twee voordat je stoppen met roken. Bijwerkingen kunnen zijn: slapeloosheid, agitatie, hoofdpijn en een droge mond. In zeldzame gevallen kan een ernstige allergische reactie of inbeslagneming plaatsvinden. Ook moet u niet vergeten om de pil te nemen twee keer per dag.

Waarschuwingen
In juli 2009 heeft de Food and Drug Administration (FDA) vereist bupropion een zwarte doos waarschuwing dragen - de sterkste veiligheidswaarschuwing dat de FDA kan geven over een recept medicatie. De waarschuwing is nodig omdat bupropion kan worden geassocieerd met ernstige psychische problemen, hetzij tijdens het gebruik of na het stoppen van het, met inbegrip van een verhoogd risico op suïcidale gedachten of gedrag, vijandigheid en depressie. Als u bupropion nemen, melden eventuele veranderingen in stemming of gedrag met uw arts onmiddellijk en stop met de medicatie. Bupropion is niet geschikt als je een inbeslagneming of eetstoornis, als je het bewustzijn hebt verloren voor meer dan een uur vanwege hoofdletsel, als je al het nemen van een medicijn met bupropion, of als u een type antidepressivum bekend te nemen als een monoamine oxidase remmer (MAO-remmers).

Tijdlijn
Bupropion wordt meestal gebruikt voor 12 weken, maar als je met succes hebt stoppen met roken, kunt u deze gebruiken nog drie tot zes maanden om het risico van een rokende terugval te verminderen.

Varenicline (Chantix)

Overzicht
Varenicline is een recept medicatie die kan helpen verminderen onbedwingbare trek voor tabak en controle nicotine ontwenningsverschijnselen. Het blokkeert ook nicotine-receptoren in je hersenen, die de aangename effecten van roken vermindert.

Voors
Varenicline is een pil, dus het is relatief eenvoudig te gebruiken.

Cons
Varenicline is alleen op recept verkrijgbaar, waaronder onder de merknaam Chantix. Omdat het enkele dagen duurt om effectieve niveaus in het bloed te bereiken, je meestal moet beginnen met varenicline een week of twee voordat je stoppen met roken. Ook moet u niet vergeten om de pil te nemen twee keer per dag. Bijwerkingen kunnen zijn misselijkheid, visie problemen, flauwvallen, ernstige huidreacties, levendiger of vreemde dromen, en aantasting van het vermogen om te rijden of zware machines te bedienen. Sommige studies hebben aangetoond een toename van verkeersongevallen en valpartijen onder mensen die varenicline.

Waarschuwingen
In juli 2009 heeft de FDA vereist varenicline een zwarte doos waarschuwing dragen - de sterkste veiligheidswaarschuwing dat de FDA kan geven over een recept medicatie. De waarschuwing is nodig omdat varenicline kan gepaard gaan met ernstige psychische problemen, hetzij tijdens het gebruik of na het stoppen van het, met inbegrip van een verhoogd risico op suïcidale gedachten of gedrag, vijandigheid en depressie. Als u varenicline nemen, melden eventuele veranderingen in stemming of gedrag met uw arts onmiddellijk en stop met de medicatie. Varenicline moet met voorzichtigheid gebruikt worden als u ernstige nierproblemen heeft.

Tijdlijn
Varenicline wordt meestal gebruikt voor 12 weken, maar als je met succes hebt stoppen met roken, kunt u deze gebruiken een andere 12 weken om het risico van een rokende terugval te verminderen.

Wil je meer hulp te stoppen met roken?

De meest effectieve strategie om te stoppen met roken voor goed is om een ​​stoppen met roken product te combineren met een programma dat ondersteuning van professionals opgeleid om tabaksverslaving te behandelen omvat. Overweeg om bij een gemeenschap stop-roken-groep of het starten van in-persoon of telefonische counseling. Bel 800-QUIT-NOW (800-784-8669) om gratis telefonische counseling diensten en informatie over stoppen met roken programma's in uw buurt te verkrijgen.

Zie ook