Stress management

Stress basics

Stress is een normale psychologische en fysieke reactie op de steeds toenemende eisen van het leven. Uit enquêtes blijkt dat de meeste Europeanen ondervinden problemen met stress op een bepaald moment tijdens het jaar. In te kijken naar de oorzaken van stress, vergeet niet dat je hersenen komt hard-wired met een alarmsysteem voor uw bescherming. Wanneer uw hersenen nemen een bedreiging, stuurt je lichaam om een ​​uitbarsting van hormonen vrij te geven aan uw vermogen om een ​​reactie te voeden. Dit heeft het label de 'vecht-of-flight' reactie. Zodra de dreiging is verdwenen, wordt je lichaam bedoeld om terug te keren naar een normale ontspannen toestand. Helaas, de non-stop stress van het moderne leven betekent dat uw alarmsysteem zelden wordt uitgeschakeld.

Dat is de reden waarom stress management zo belangrijk is. Stress management geeft u een reeks tools waarmee u uw alarmsysteem gereset. Zonder stress management, maar al te vaak je lichaam is altijd op hoog alarm. Na verloop van tijd, hoge mate van stress leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. Wacht niet tot spanning heeft een negatieve invloed op je gezondheid, relaties of kwaliteit van leven. Beginnen met het beoefenen van een scala van stress management technieken van vandaag.

Zie ook

Stress relief

Ken je iemand die is niet op tijd gestrest deze dagen weten? Het tempo van het moderne leven maakt stress management een noodzakelijke vaardigheid voor iedereen. Veel mensen jongleren meerdere verantwoordelijkheden, werk, prive-leven, mantelzorg en relaties. Leren om problemen te identificeren en oplossingen te implementeren is de sleutel tot een succesvolle vermindering van stress.

De eerste stap in een succesvolle stress is de beslissing om een ​​verandering in hoe je stress te maken. De volgende stap is het identificeren van uw stress triggers. Enkele oorzaken van stress zijn duidelijk - vacature druk, relatieproblemen of financiële problemen. Maar de dagelijkse ruzies en eisen, zoals woon-werkverkeer, het regelen van kinderopvang of wordt overcommitted op het werk, kan ook bijdragen aan uw stress niveau. Positieve gebeurtenissen kunnen ook stressvol. Als u getrouwd, begon een nieuwe baan en een nieuw huis gekocht in hetzelfde jaar, zou je een hoog stressniveau hebben. Terwijl negatieve gebeurtenissen in het algemeen meer stress, moet u ook beoordelen positieve veranderingen in je leven.

Als je eenmaal hebt geïdentificeerd uw stress triggers, kunt u beginnen te denken over strategieën voor het omgaan met hen. Soms is de oplossing kan worden net zo makkelijk als het uitschakelen van de TV wanneer het avondnieuws te schrijnend. Of, als je niet kunt voorkomen dat een stressvolle situatie, probeer brainstormen manieren om de irritatie factor te verminderen. En niet het gevoel dat je hebt om het uit allemaal op uw eigen. Zoek hulp en steun van familie en vrienden. Misschien wilt u hen vraagt ​​wat stress relief technieken goed hebben gewerkt voor hen. En veel mensen profiteren van de dagelijkse praktijk van technieken stressreductie, zoals mindfulness, tai chi, yoga, meditatie of in de natuur.

Stress zal niet verdwijnen uit je leven. En stress management is niet een overnachting genezen. Maar met de praktijk, kunt u leren om uw stress niveau te beheren en het verhogen van uw vermogen om te gaan met de uitdagingen van het leven.

Zie ook

Ontspanningstechnieken

Stress management. Ontspanningstechnieken.
Stress management. Ontspanningstechnieken.

Ontspanningstechnieken zijn een essentieel onderdeel van stress management. Als je een uitslover, kunt u ontspanning zet laag op uw prioriteitenlijst. Niet bedriegen jezelf. Er zijn actieve manieren om ontspanning. Ontspanning is van onschatbare waarde voor het behoud van uw gezondheid en welzijn, en het herstel van de tol die stress neemt op je lichaam en geest.

Bijna iedereen kan profiteren van het leren ontspanningstechnieken. Ontspanningstechnieken helpen om uw ademhaling vertragen en om uw aandacht te richten op het hier en nu. Het concept van het genieten van het moment dat we leven in, in plaats van zich zorgen over wat er zou kunnen gebeuren in de toekomst. Gemeenschappelijke ontspanning technieken omvatten meditatie, mindfulness, yoga en tai chi. Voor een meer actieve aanpak, lopen buiten of het deelnemen aan een sportieve sport-activiteit kan worden ontspannen.

Het maakt niet uit waar ontspanning techniek die u kiest. Waar het om gaat is dat je een techniek die werkt voor u te selecteren en dat u de praktijk bereiken van ontspanning regelmatig.

Zie ook