Stress management

Spanningsverlichters: tips om stress te temmen

Benadrukken krijgt u? probeer een aantal van deze tips voor stress.

Wordt spanning waardoor je gefrustreerd en prikkelbaar? Spanningsverlichters kan helpen rust en sereniteit om je chaotische leven te herstellen. Je hoeft niet te veel tijd of gedachte te investeren in spanningsverlichters. Als je stress is het krijgen van uit de hand en je snel verlichting nodig hebt, probeer dan een van deze tips.

Word actief

Vrijwel elke vorm van lichamelijke activiteit kan fungeren als een stress-reliever. Zelfs als je niet een atleet of je bent uit vorm, oefening is nog steeds een goede stress reliever.

Pompen lichamelijke activiteit van uw feel-good endorfines en andere natuurlijke neurale chemische stoffen die je gevoel van welzijn te verbeteren. Oefening ook kerndoel je geest op de bewegingen van uw lichaam, het verbeteren van uw stemming en helpt irritaties van de dag verdwijnen. Overwegen wandelen, joggen, tuinieren, schoonmaak, fietsen, zwemmen, gewichtheffen of iets anders dat u actief krijgt.

Lach meer

Een goed gevoel voor humor kan niet genezen alle kwalen, maar het kan helpen je beter te voelen, zelfs als je een nep-lach forceren door je humeurigheid. Wanneer je aan het lachen, het verlicht niet alleen je mentale belasting, maar veroorzaakt ook positieve fysieke veranderingen in je lichaam. Gelach branden en dan koelt uw reactie op stress. Dus lees sommige grappen, vertellen een aantal grappen, bekijk een comedy of rondhangen met uw grappige vrienden.

Verbinden met anderen

Als je gestrest en prikkelbaar bent, kan je instinct zijn om jezelf te wikkelen in een cocon. In plaats daarvan, uit te reiken aan familie en vrienden en maak sociale verbanden.

Sociaal contact is een goede stress reliever want het biedt afleiding, biedt ondersteuning en helpt u tolereren en downs van het leven. Dus neem een ​​koffiepauze met een vriend, e-mail een familielid, of ga naar uw plaats van aanbidding. Heb je meer tijd? Overweegt vrijwilligerswerk voor een charitatieve groep en help jezelf, terwijl het helpen van anderen.

Sta op je strepen

Je zou willen om alles te doen, maar je kan niet, althans niet zonder het betalen van een prijs. Leren om nee te zeggen of de bereidheid om te delegeren kan helpen bij het beheren van uw to-do lijst en je stress.

Stress management. Spanningsverlichters: tips om stress te temmen.
Stress management. Spanningsverlichters: tips om stress te temmen.

Ja zeggen lijkt misschien een eenvoudige manier om de vrede te bewaren, conflicten te voorkomen en de klus goed gedaan. Maar het kan je een intern conflict daadwerkelijk veroorzaken omdat uw behoeften en die van uw gezin komen op de tweede, wat kan leiden tot stress, woede, wrok en zelfs het verlangen om wraak te nemen. En dat is niet een erg rustig en vredig reactie.

Zie ook

Spanningsverlichters: tips om stress te temmen

Probeer yoga

Met zijn serie van houdingen en gecontroleerde-ademhalingsoefeningen, yoga is een populaire stress reliever. Yoga brengt lichamelijke en geestelijke disciplines om rust van lichaam en geest te bereiken, die u helpen te ontspannen en te beheren stress en angst. Probeer yoga op uw eigen of zoek een klasse - kunt u klassen in de meeste gemeenschappen vinden. Hatha yoga, in het bijzonder, is een goede stress reliever vanwege de trager tempo en gemakkelijker bewegingen.

Zorg voor genoeg slaap

Stress geeft vaak slapen de heave-ho. Wanneer u te veel te doen - en te veel na te denken over - uw slaap lijdt. Maar slapen is het moment waarop je hersenen en lichaam te laden.

En de kwaliteit en de hoeveelheid slaap je krijgt invloed op je stemming, energieniveau, concentratie en algemene werking. Als je slaap problemen, zorg ervoor dat u een rustige, ontspannen bedtijd routine, luister naar rustgevende muziek, zet klokken weg, en vasthouden aan een consistente schema.

Houd een dagboek

Het opschrijven van je gedachten en gevoelens kunnen een goede introductie voor andere opgehoopte emoties. Denken niet na over wat te schrijven - laat het maar gebeuren. Schrijven wat de geest komt. Niemand anders nodig om het te lezen, dus niet streven naar perfectie in grammatica of spelling. Laat je gedachten de op papier - of computerscherm. Zodra je klaar bent, kun je gooien uit wat je schrijft of opslaan later op te reflecteren.

Krijg muzikale en creatief

Het luisteren naar of het afspelen van muziek is een goede stress reliever omdat het een mentale afleiding, vermindert de spierspanning en vermindert stresshormonen. Draai het volume open en laat je gedachten worden geabsorbeerd door de muziek.

Als de muziek is niet uw ding is, richt je aandacht op een andere hobby kunt genieten, zoals tuinieren, naaien, schetsen - iets dat vereist dat u te concentreren op wat je liever doet dan wat je denkt dat je zou moeten doen.

Seek begeleiding

Als nieuwe stressoren zijn uitdagend uw vermogen om te gaan of als zelfzorg maatregelen alleen zijn niet verlichten uw stress, moet je op zoek naar versterkingen in de vorm van therapie of begeleiding. Combinatietherapie kan ook een goed idee zijn als je overweldigd voelen of gevangen, als je overmatig zorgen maken, of als u problemen hebt het uitvoeren van dagelijkse routines of vergadering verantwoordelijkheden op het werk, thuis of op school. Professionele begeleiders of therapeuten kunnen u helpen bronnen van uw stress te identificeren en te leren omgaan nieuwe gereedschappen.

Zie ook