Stress management

Stress, depressie en de vakantie: tips voor het omgaan

Stress en depressie kan uw vakantie verpesten en pijn uw gezondheid. Moeten ook realistisch zijn, vooruit te plannen en het zoeken van steun kan helpen afweren stress en depressie.

Het vakantieseizoen brengt vaak onwelkome gasten - stress en depressie. En het is geen wonder. De feestdagen vormen een duizelingwekkende reeks van eisen - feesten, winkelen, bakken, schoonmaken en onderhoudend, om er maar een paar te noemen.

Stress management. Erken je gevoelens.
Stress management. Erken je gevoelens.

Maar met wat praktische tips, kunt u de stress die de vakantie begeleidt minimaliseren. Je kan zelfs uiteindelijk het genieten van de vakantie meer dan u had verwacht.

Tips om vakantie stress en depressie te voorkomen

Wanneer stress is op zijn hoogtepunt, het is moeilijk om te stoppen en te hergroeperen. Probeer stress en depressie te voorkomen in de eerste plaats, vooral als de feestdagen een emotionele tol op u hebt genomen in het verleden.

  1. Erken je gevoelens. Als iemand dicht bij u onlangs overleden is of u kunt niet met geliefden, beseffen dat het normaal is om verdriet en rouw te voelen. Het is OK om tijd te nemen om te huilen of je gevoelens te uiten. Je kunt jezelf niet dwingen om gelukkig te zijn, alleen maar omdat het de vakantieseizoen.
  2. Reiken. Als je eenzaam of geïsoleerd voelen, op zoek gaan naar de gemeenschap, religieuze of andere sociale evenementen. Zij kunnen steun en gezelschap te bieden. Vrijwilligerswerk uw tijd om anderen te helpen is ook een goede manier om uw geesten op te heffen en verruim je vriendschappen.
  3. Wees realistisch. De feestdagen hoeven niet perfect te zijn of net als vorig jaar. Als gezinnen veranderen en groeien, tradities en rituelen vaak veranderen ook. Kies een paar aan vast te houden, en openstaan ​​voor nieuwe te maken. Bijvoorbeeld, als je volwassen kinderen niet naar je huis kan komen, vinden nieuwe manieren om samen te vieren, zoals het delen van foto's, e-mails of video's.
  4. Zet opzij verschillen. Probeer familieleden en vrienden als ze zijn te accepteren, zelfs als ze niet voldoen aan al uw verwachtingen. Braaklegging grieven tot een meer geschikte tijd voor discussie. En zijn inzicht als anderen boos of bedroefd wanneer er iets misgaat. De kans groot dat ze voelen de effecten van vakantie stress en depressie, ook.
  5. Vasthouden aan een budget. Voordat je gaat geschenk en boodschappen, beslissen hoeveel geld je kunt veroorloven om te besteden. Dan vasthouden aan uw budget. Probeer niet om het geluk te kopen met een lawine van geschenken. Probeer deze alternatieven: Doneren aan een goed doel in de naam van iemand, geef zelfgemaakte geschenken of een gezin te stichten uitwisseling van geschenken.
  6. Plan vooruit. Braaklegging specifieke dagen om te winkelen, bakken, bezoek aan vrienden en andere activiteiten. Plan je menu's en maak daarna uw boodschappenlijstje. Dat zal helpen voorkomen dat last-minute versluiering te vergeten ingrediënten te kopen. En zorg ervoor om line-up hulp voor partij prep en opruimen.
  7. Leer om nee te zeggen. Ja zeggen wanneer je moet nee zeggen kan laat je haatdragende en overweldigd voelen. Vrienden en collega's zullen begrijpen als je niet kunt deelnemen aan elk project of activiteit. Als het niet mogelijk is om nee te zeggen als je baas je vraagt ​​om over te werken, proberen iets anders van je agenda te verwijderen te maken voor de verloren tijd.
  8. Hoeft niet in de steek gezonde gewoonten. Laat de vakantie uitgegroeid tot een free-for-all. Onmatigheid alleen bijdraagt ​​aan uw stress en schuldgevoelens. Hebben een gezonde snack voor vakantie partijen, zodat je niet overboord te gaan op snoep, kaas of een drankje. Doorgaan met voldoende slaap en lichaamsbeweging te krijgen.
  9. Neem een adempauze. Maak wat tijd voor jezelf. Besteden slechts 15 minuten alleen, zonder afleiding, kan je verfrissen genoeg om alles wat je hoeft te doen verwerken. Maak een wandeling in de nacht en sterren kijken. Luister naar rustgevende muziek. Zoek iets dat stress vermindert door het opruimen van je geest, vertraagt ​​je ademhaling en het herstellen van innerlijke rust.
  10. Zoek professionele hulp als je het nodig hebt. Ondanks al uw inspanningen, kan je jezelf het gevoel voortdurend verdrietig of angstig, geplaagd door lichamelijke klachten, niet kunnen slapen, prikkelbaar en hopeloos, en niet in staat om routine klusjes geconfronteerd. Als deze gevoelens duren voor een tijdje, overleg dan met uw arts of een geestelijke gezondheidszorg.

Zie ook

Stress, depressie en de vakantie: tips voor het omgaan

Neem de controle van de vakantie

Laat de feestdagen worden iets wat je angst. In plaats daarvan, nemen maatregelen om de stress en depressie die kan afdalen tijdens de vakantie te voorkomen. Leer om uw vakantie triggers, zoals financiële druk of persoonlijke eisen te herkennen, zodat u ze kunt bestrijden voordat ze leiden tot een kernsmelting. Met een beetje planning en wat positief denken, kun je vrede en vreugde te vinden tijdens de feestdagen.

Zie ook