Suikerziekte

Definitie

Diabetes mellitus verwijst naar een groep van ziekten die invloed hebben op hoe je lichaam gebruikt bloedglucose, algemeen genoemd bloedsuikerspiegel. Glucose is essentieel voor uw gezondheid, want het is een belangrijke bron van energie voor de cellen die deel uitmaken van je spieren en weefsels. Het is ook de belangrijkste bron van brandstof je hersenen.

Als u diabetes hebt, maakt niet uit wat voor soort, het betekent dat je te veel glucose in uw bloed, hoewel de redenen kunnen verschillen. Te veel glucose kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen.

Chronische diabetes omstandigheden omvatten diabetes type 1 en type 2 diabetes. Potentieel omkeerbaar diabetes voorwaarden omvatten prediabetes - wanneer uw bloedsuikerspiegel hoger zijn dan normaal, maar niet hoog genoeg om te worden ingedeeld als diabetes - en zwangerschapsdiabetes, die optreedt tijdens de zwangerschap, maar kan besluiten nadat de baby wordt geleverd.

Zie ook

Symptomen

Diabetes symptomen variëren afhankelijk van hoeveel uw bloedsuiker is verhoogd. Sommige mensen, vooral die met prediabetes of diabetes type 2, kan in eerste instantie niet ervaren symptomen. Bij type 1 diabetes, symptomen de neiging om snel aan te komen en ernstiger zijn. Sommige van de tekenen en symptomen van type 1 en type 2 diabetes zijn:

 • Toegenomen dorst
 • Vaak moeten plassen
 • Extreme honger
 • Onverklaarbaar gewichtsverlies
 • Aanwezigheid van ketonen in de urine (ketonen zijn een bijproduct van de afbraak van spierweefsel en vet, dat gebeurt als er niet genoeg insuline)
 • Vermoeidheid
 • Wazig zien
 • Slow-genezende wondjes
 • Hoge bloeddruk
 • Frequente infecties, zoals gommen of huidinfecties en vaginale of blaasinfecties

Hoewel type 1 diabetes kan op elke leeftijd ontstaan, blijkt het meestal tijdens de kindertijd of adolescentie. Diabetes type 2, de meest voorkomende soort, kan op elke leeftijd ontstaan ​​en is vaak te voorkomen.

Wanneer moet u een arts te raadplegen

 • Als u vermoedt dat u of uw kind kan hebben diabetes. Als u eventuele symptomen diabetes opmerkt, contacteer uw arts. Hoe eerder de aandoening wordt gediagnosticeerd, kan het eerder beginnen met de behandeling.
 • Als je al gediagnosticeerd met diabetes. Nadat u uw diagnose krijgt, moet je dicht medische follow-up totdat uw bloedsuikerspiegel te stabiliseren.

Zie ook

Oorzaken

Om te begrijpen diabetes, moet u eerst begrijpen hoe glucose normaal is verwerkt in het lichaam.

Hoe insuline werkt
Insuline is een hormoon dat uit de alvleesklier, een klier zich achter en onder de maag.

 • De alvleesklier scheidt insuline in de bloedstroom.
 • De insuline circuleert, waardoor suiker naar je cellen te voeren.
 • Insuline verlaagt de hoeveelheid suiker in je bloed.
 • Als uw bloedsuikerspiegel daalt, neemt ook de afscheiding van insuline door de alvleesklier.

De rol van glucose
Glucose - een suiker - is een belangrijke bron van energie voor de cellen die deel uitmaken van spieren en andere weefsels.

 • Glucose komt uit twee belangrijke bronnen: voedsel en je lever.
 • Suiker wordt geabsorbeerd in de bloedbaan, waar het binnenkomt cellen met behulp van insuline.
 • Je lever opslaat en glucose.
 • Wanneer uw insuline niveaus laag zijn, bijvoorbeeld wanneer u niet in een tijdje hebben gegeten, de lever metaboliseert opgeslagen glycogeen in glucose om je glucose niveau te houden binnen een normaal bereik.

Oorzaken van type 1 diabetes
Bij type 1 diabetes, je immuunsysteem - dat normaal bestrijdt schadelijke bacteriën of virussen - aanvallen en vernietigt de insuline-producerende cellen in de alvleesklier. Dit laat je met weinig of geen insuline. In plaats van te worden vervoerd in je cellen, suiker opbouwt in je bloedbaan. Type 1 wordt gedacht te worden veroorzaakt door een combinatie van genetische gevoeligheid en omgevingsfactoren, maar wat veel van deze factoren is nog onduidelijk.

Oorzaken van prediabetes en diabetes type 2
In prediabetes - wat kan leiden tot diabetes type 2 - en type 2 diabetes, je cellen resistent worden tegen de werking van insuline, en je alvleesklier niet in staat is om voldoende insuline om deze weerstand te overwinnen. In plaats van het verplaatsen in uw cellen waar het nodig is voor energie, suiker opbouwt in je bloedbaan. Precies waarom dit gebeurt is onzeker, maar zoals bij type 1 diabetes, is het verondersteld dat genetische en omgevingsfactoren een rol spelen in de ontwikkeling van type 2. Overgewicht is sterk verbonden met de ontwikkeling van type 2 diabetes, maar niet iedereen met type 2 is te zwaar.

Oorzaken van zwangerschapsdiabetes
Tijdens de zwangerschap, de placenta produceert hormonen om je zwangerschap te ondersteunen. Deze hormonen maken je cellen meer resistent voor insuline. Als uw placenta groeit groter in het tweede en derde trimester, het scheidt meer van deze hormonen - waardoor het nog moeilijker voor insuline om zijn werk te doen.

Normaal gesproken, je alvleesklier reageert door het produceren van voldoende extra insuline om deze weerstand te overwinnen. Maar soms je alvleesklier niet kan bijbenen. Wanneer dit gebeurt, te weinig glucose krijgt in je cellen en teveel blijft in je bloed. Dit is zwangerschapsdiabetes.

Zie ook

Risicofactoren

Risicofactoren voor diabetes afhankelijk van het type van diabetes.

Risicofactoren voor diabetes type 1
Hoewel de precieze oorzaak van type 1 diabetes is onbekend, genetische factoren waarschijnlijk een rol spelen. Uw risico op het ontwikkelen van type 1 diabetes neemt toe als je een ouder of broer of zus die heeft diabetes type 1. Omgevingsfactoren zoals blootstelling aan een virale ziekte, waarschijnlijk ook een rol spelen bij type 1 diabetes. Andere factoren die het risico kunnen verhogen zijn:

 • De aanwezigheid van schadelijke immuunsysteemcellen die autoantilichamen maken. Soms familieleden van mensen met type 1 diabetes zijn getest op de aanwezigheid van diabetes autoantilichamen. Als u deze auto-antilichamen, heb je een verhoogd risico op het ontwikkelen van type 1 diabetes. Maar, niet iedereen die heeft deze autoantilichamen type 1 ontstaat.
 • . Voedingsfactoren een aantal voedingsfactoren zijn gekoppeld aan een verhoogd risico van type 1 diabetes, zoals lage vitamine D consumptie; vroege blootstelling aan koemelk of koemelk, of blootstelling aan graan voor 4 maanden oud. Echter, geen van deze factoren is aangetoond dat type 1 diabetes veroorzaken.
 • Race. Type 1 diabetes komt vaker voor bij blanken dan bij andere rassen.
 • Geografie. Bepaalde landen, zoals Finland en Zweden, hebben hogere tarieven van type 1 diabetes.

Risicofactoren voor prediabetes en diabetes type 2
Onderzoekers niet volledig begrijpen waarom sommige mensen ontwikkelen prediabetes en type 2 diabetes en anderen niet. Het is duidelijk dat bepaalde factoren verhogen het risico, echter, waaronder:

 • Gewicht. Hoe meer vetweefsel je hebt, hoe meer weerstand je cellen geworden voor insuline.
 • Inactiviteit. Hoe minder actief je bent, hoe groter het risico. Fysieke activiteit helpt u de controle van uw gewicht, verbruikt glucose als energie en maakt je cellen gevoeliger voor insuline. Uitoefening van minder dan drie keer per week kan uw risico op diabetes type 2 verhogen.
 • Familiegeschiedenis. Uw risico neemt toe als een ouder of broer of zus heeft diabetes type 2.
 • Race Hoewel het onduidelijk waarom, mensen van bepaalde rassen -. Waaronder zwarten, Hispanics, Europese Indiërs en Aziaten - lopen een hoger risico.
 • Leeftijd. Uw risico neemt toe naarmate je ouder wordt. Dit kan zijn omdat je de neiging om minder te oefenen, verliest spiermassa en gewichtstoename als je ouder wordt. Maar diabetes type 2 wordt ook sterk toe bij kinderen, adolescenten en jonge volwassenen.
 • Zwangerschapsdiabetes. Als je zwangerschapsdiabetes ontwikkeld toen je zwanger was, het risico op prediabetes en type 2 diabetes later toeneemt. Als je bevallen van een baby met een gewicht van meer dan 9 pond (4 kg), je bent ook een risico op type 2 diabetes.
 • Polycysteus ovarium syndroom Voor vrouwen, met polycysteus ovarium syndroom -. Een veel voorkomende aandoening die wordt gekenmerkt door onregelmatige menstruaties, overtollige haargroei en obesitas - verhoogt het risico op diabetes.
 • Hoge bloeddruk. Met de bloeddruk 140/90mm Hg is verbonden met een verhoogd risico op type 2 diabetes.
 • Abnormale cholesterolgehalte. Als u een lage niveaus van high-density lipoproteïne (HDL) of "goed" cholesterol, het risico van type 2 diabetes is hoger. Lage niveaus van HDL zijn gedefinieerd zoals hieronder 35 mg / dL.
 • Hoge niveaus van triglyceriden. Triglyceriden zijn vet uitgevoerd in het bloed. Als uw triglyceride niveaus boven 250 mg / dL, uw risico op diabetes toeneemt.

Risicofactoren voor zwangerschapsdiabetes
Elke zwangere vrouw kan zwangerschapsdiabetes ontwikkelen, maar sommige vrouwen een groter risico lopen dan anderen. Risicofactoren voor zwangerschapsdiabetes zijn onder andere:

 • Leeftijd. Vrouwen ouder dan 25 hebben een verhoogd risico.
 • Familie of persoonlijke geschiedenis Uw risico toeneemt als je prediabetes -. Een voorloper van diabetes type 2 - of wanneer een naast familielid, zoals een ouder of broer of zus, heeft diabetes type 2. Je bent ook een groter risico als je zwangerschapsdiabetes had tijdens een eerdere zwangerschap, als je leverde een zeer grote baby of als u een onverklaarbare doodgeboorte gehad.
 • Gewicht. Overgewicht vóór de zwangerschap verhoogt het risico.
 • Race. Om redenen die niet duidelijk zijn, vrouwen die zijn zwart, Latijns-Amerikaans, Europees Indische of Aziatische hebben meer kans op zwangerschapsdiabetes ontwikkelen.

Zie ook

Complicaties

Lange-termijn complicaties van diabetes geleidelijk. Hoe langer je diabetes hebt - en hoe minder controle je bloedsuikerspiegel - hoe hoger het risico op complicaties. Uiteindelijk kan diabetes complicaties worden invaliderende of zelfs levensbedreigende. Mogelijke complicaties zijn:

 • Cardiovasculaire ziekte. Diabetes drastisch verhoogt het risico op diverse cardiovasculaire problemen, zoals coronaire hartziekte met borstpijn (angina), hartaanval, beroerte en vernauwing van bloedvaten (atherosclerose). Als u diabetes hebt, heb je meer kans op hart-en vaatziekten of een beroerte te hebben.
 • Zenuwbeschadiging (neuropathie). Teveel suiker kan verwonden de wanden van de kleine bloedvaten (haarvaten) die je zenuwen te voeden, vooral in de benen. Dit kan tinteling, gevoelloosheid, branden of pijn die begint meestal aan de uiteinden van de tenen of vingers geleidelijk verspreidt boven veroorzaken. Onbehandeld, kan je alle gevoel van gevoel in de aangedane ledematen verliezen. Zenuwbeschadiging over ontsluitingsbom problemen met misselijkheid, braken, diarree of constipatie. Voor mannen kan het leiden tot erectiestoornissen.
 • Nierbeschadiging (nefropathie). De nieren bevatten miljoenen kleine bloed clusters vat (glomeruli) dat filteren afvalstoffen uit het bloed. Diabetes kan deze delicate filtersysteem beschadigen. Ernstige schade kan leiden tot nierfalen of onomkeerbare eindstadium nierziekte, waarbij dialyse of een niertransplantatie nodig heeft. De tarieven van ernstige nierziekte aanzienlijk gedaald in de afgelopen jaren, waarschijnlijk als gevolg van verbeteringen in het beheer van diabetes.
 • Schade ogen (retinopathie). Diabetes kan de bloedvaten van het netvlies (diabetische retinopathie) beschadigen, wat kan leiden tot blindheid. Diabetes verhoogt ook het risico van andere ernstige oogaandoeningen, zoals staar en glaucoom.
 • Foot schade. Zenuwbeschadiging in de voeten of slechte bloedtoevoer naar de voet het risico van verschillende voetcomplicaties. Onbehandeld, kan snijwonden en blaren geworden ernstige infecties. Ernstige schade zou teen, voet of zelfs beenamputatie vereisen.
 • Huid en mond voorwaarden. Diabetes kan achterlaten als u meer vatbaar voor huidproblemen, waaronder bacteriële en schimmelinfecties. Tandvleesinfecties kan ook een zorg zijn, vooral als u een geschiedenis van slechte mondhygiëne.
 • Osteoporose. Diabetes kan leiden tot een lager dan normale botdichtheid, het verhogen van uw risico op osteoporose.
 • Ziekte van Alzheimer. Type 2 diabetes kan het risico op de ziekte van Alzheimer verhogen. De slechtere controle van uw bloedsuikerspiegel, hoe groter het risico lijkt te zijn. Een theorie is dat cardiovasculaire problemen veroorzaakt door diabetes kunnen bijdragen aan dementie door het blokkeren van de bloedstroom naar de hersenen of beroertes veroorzaken. Andere mogelijkheden zijn dat te veel insuline in het bloed leidt tot hersenbeschadigende inflammatie of een gebrek aan insuline in de hersenen ontneemt hersencellen van glucose.
 • Kanker. Mensen met diabetes hebben een hoger risico op sommige vormen van kanker. Maar de redenen zijn niet duidelijk. Het kan zijn dat de factoren die het risico van type 2 diabetes verhogen ook het risico van kanker, of het kan een factor van de ziekte of de behandeling. Dit is een actief gebied van onderzoek, maar in de tussentijd zijn er geen veranderingen in de behandeling aanbevolen.

Complicaties van zwangerschapsdiabetes
De meeste vrouwen die zwangerschapsdiabetes leveren gezonde baby's. Echter, kan onbehandeld of ongecontroleerde bloedsuikerspiegel problemen voor u en uw baby veroorzaken.

Complicaties bij uw baby kan optreden als gevolg van zwangerschapsdiabetes:

 • Overtollige groei. Extra glucose kan de placenta, die je baby's alvleesklier triggers om extra insuline te steken. Dit kan ertoe leiden dat uw baby te groot (macrosomie) groeien. Zeer grote baby's hebben meer kans op een keizersnede geboorte vereisen.
 • Lage bloedsuiker. Soms baby's van moeders met zwangerschapsdiabetes te ontwikkelen lage bloedsuikerspiegel (hypoglykemie) kort na de geboorte, omdat hun eigen insulineproductie is hoog. Prompt voedingen en soms een intraveneuze glucose-oplossing kan bloedsuikerspiegel van de baby terug naar normaal.
 • Ademnoodsyndroom Als uw baby wordt geleverd vroeg, respiratory distress syndrome -. Een aandoening die maakt ademen moeilijk - is mogelijk. Baby's die respiratory distress syndrome kan helpen ademen totdat hun longen sterker nodig.
 • Geelzucht. Dit gelige verkleuring van de huid en het wit van de ogen kan optreden als een baby's lever is niet volwassen genoeg om te breken een stof genaamd bilirubine, die normaal vormt wanneer het lichaam recycleert oude of beschadigde rode bloedcellen. Hoewel geelzucht is meestal geen reden tot bezorgdheid, zorgvuldige controle is belangrijk.
 • Type 2 diabetes op latere leeftijd. Baby's van moeders die zwangerschapsdiabetes hebben een hoger risico op het ontwikkelen van obesitas en diabetes type 2 op latere leeftijd.
 • Dood. Onbehandelde gestational diabetes kan resulteren in een baby dood voor of kort na de geboorte.

Complicaties in je kan ook optreden als gevolg van zwangerschapsdiabetes:

 • Pre-eclampsie. Deze aandoening wordt gekenmerkt door hoge bloeddruk, overmaat eiwit in de urine en zwelling in de benen en voeten. Pre-eclampsie kan leiden tot ernstige of zelfs levensbedreigende complicaties voor zowel moeder als baby.
 • Latere zwangerschapsdiabetes. Zodra u zwangerschapsdiabetes hebt gehad in een zwangerschap, heb je meer kans om het opnieuw te hebben met de volgende zwangerschap. Je bent ook meer kans om diabetes te ontwikkelen - meestal type 2 diabetes - als je ouder wordt.

Complicaties van prediabetes
Prediabetes kunnen ontwikkelen tot diabetes type 2.

Zie ook

Voorbereiding op uw afspraak

Je bent waarschijnlijk beginnen met het zien van uw huisarts als je met symptomen van diabetes. Als uw kind is het hebben van diabetes symptomen, zie je misschien kinderarts van uw kind. Als bloedsuikerspiegel zijn extreem hoog, zult u waarschijnlijk worden verzonden naar de meldkamer. Als de bloedsuikerspiegel niet hoog genoeg zijn om u of uw kind direct in gevaar brengen, kunt u worden doorverwezen naar een arts die gespecialiseerd is in diabetes, onder andere aandoeningen (endocrinoloog).

Hier is wat informatie om u te helpen klaar voor uw afspraak te krijgen en om te weten wat te verwachten.

Wat u kunt doen

 • Hoogte zijn van alle pre-afspraak beperkingen. Wanneer u de afspraak maken, vragen of er iets is wat je moet doen op voorhand. Dit zal waarschijnlijk ook het beperken van uw dieet, zoals voor een nuchtere bloedsuiker testen.
 • Noteer alle symptomen die u ondervindt, ook wanneer deze eventueel niet verwant lijkt.
 • Noteer belangrijke persoonlijke informatie, met inbegrip van belangrijke spanningen of recente leven verandert. Als u de controle van uw glucosewaarden bent thuis, breng een verslag van de glucose resultaten, waarin de data en tijden van beproeving.
 • Maak een lijst van eventuele allergieën die je hebt en alle medicijnen, vitamines en supplementen je neemt.
 • Neem uw ​​familie medische geschiedenis. Vooral noteer eventuele familieleden die diabetes, hartaanvallen of beroertes hebben gehad.
 • Neem een familielid of vriend, indien mogelijk. Iemand die je begeleidt u helpen herinneren informatie die u nodig hebt.
 • Noteer vragen aan uw arts te vragen. Vragen over aspecten van uw diabetesbehandeling je onduidelijk over bent.
 • Wees gewaarschuwd als je nodig hebt een recept vullingen. Uw arts kan vernieuw uw recepten terwijl je er bent.

Het opstellen van een lijst van vragen kan u helpen het meeste uit uw tijd met uw arts. Voor diabetes, een aantal vragen te stellen:

 • Zijn de symptomen ik had betrekking hebben op mijn diabetes of een andere aandoening?
 • Welke testen heb ik nodig om mijn best te beheren diabetes?
 • Wat kan ik doen om mijn gezondheid te beschermen?
 • Wat zijn andere opties om mijn diabetes te beheren?
 • Ik heb andere gezondheidsproblemen. Hoe kan ik het beste samen beheren deze voorwaarden?
 • Zijn er beperkingen ik moet volgen?
 • Moet ik zie een andere specialist, zoals een diëtist of diabetes educator?
 • Is er een generiek alternatief voor het geneesmiddel u voorschrijven?
 • Zijn er brochures of ander gedrukt materiaal dat ik kan meenemen? Welke websites raden jullie aan?

Aarzel niet om eventuele andere vragen die je hebt stellen.

Diabetes. Als u vermoedt dat u of uw kind kan hebben diabetes.
Diabetes. Als u vermoedt dat u of uw kind kan hebben diabetes.

Wat te verwachten van uw arts
Uw arts zal waarschijnlijk vragen u een aantal vragen, zoals:

 • Wanneer ben je beginnen zich zorgen over het hebben van diabetes? Welke symptomen gewaarschuwd u?
 • Laat uw symptomen zijn continu of af en toe?
 • Hoe ernstig zijn uw klachten?
 • Heeft u een familiegeschiedenis van pre-eclampsie of diabetes?
 • Vertel me over uw dieet.
 • Wil je oefenen? Wat voor soort en hoeveel?

Zie ook

Tests en diagnose

Symptomen van type 1 diabetes vaak plotseling verschijnen en zijn vaak de reden voor het controleren van de bloedsuikerspiegel. Omdat de symptomen van andere vormen van diabetes en prediabetes kom op meer geleidelijk of misschien niet evident, heeft de Europese Diabetes Association (ADA) screening richtlijnen bevelen. De ADA beveelt aan dat de volgende personen worden gescreend op diabetes:

 • Iedereen met een body mass index hoger dan 25, ongeacht leeftijd, die bijkomende risicofactoren, zoals hoge bloeddruk, een sedentaire levensstijl, een geschiedenis van polycysteus ovarium syndroom, heeft een baby die meer dan £ 9 woog, een geschiedenis hebben geleverd van diabetes tijdens de zwangerschap, hoog cholesterolgehalte, een voorgeschiedenis van hart-en vaatziekten, of het hebben van een naast familielid met diabetes.
 • Iedereen ouder dan 45 jaar wordt geadviseerd om een eerste bloedsuikerspiegel screening te ontvangen, en dan, als de resultaten normaal, om om de drie jaar worden gescreend.

Tests voor type 1 en type 2 diabetes

 • Hemoglobineglycaat (A1C)-test. Deze bloedtest geeft uw gemiddelde bloedsuikerspiegel van de afgelopen twee tot drie maanden. Het meet het percentage van de bloedsuikerspiegel aan hemoglobine, de zuurstof-dragende eiwit in rode bloedcellen. Hoe hoger uw bloedsuikerspiegel, het meer hemoglobine je hebt met suiker gehecht. Een A1C niveau van 6,5 procent of hoger op twee afzonderlijke testen geeft aan dat u diabetes hebt.

Als de A1C testresultaten zijn niet consistent, de test niet beschikbaar is, of als u aan bepaalde voorwaarden die de HbA1c-test onnauwkeurig kunnen maken - bijvoorbeeld als u zwanger bent of hebben een zeldzame vorm van hemoglobine (bekend als een hemoglobine variant) - uw arts kan de volgende tests gebruikt om diabetes te diagnosticeren:

 • Willekeurige bloedsuiker testen. Een bloedmonster wordt genomen op een willekeurig tijdstip. Ongeacht wanneer u voor het laatst gegeten, een willekeurige bloedsuikerspiegel van 200 milligram per deciliter (mg / dL) - 11,1 millimol per liter (mmol / L) - of hoger suggereert diabetes.
 • Nuchtere bloedsuiker testen. Een bloedmonster wordt genomen na een nacht vasten. Een nuchtere bloedsuikerspiegel tussen de 100 en 125 mg / dL (5.6 en 6.9 mmol / L) wordt beschouwd als prediabetes. Als het 126 mg / dL (7 mmol / L) of hoger op twee afzonderlijke proeven, zult u worden gediagnosticeerd met diabetes.

Als type 1 diabetes wordt vermoed, zal uw urine getest worden om te zoeken naar de aanwezigheid van ketonen, een bijproduct geproduceerd wanneer spier-en vetweefsel worden gebruikt voor energie wanneer het lichaam niet voldoende insuline aanmaakt om de beschikbare glucose te gebruiken. Af en toe een C-peptide-niveau - een test gebruikt om het vermogen van de alvleesklier om insuline af te scheiden meten - kan worden besteld. Niveaus van C-peptide zijn meestal laag bij mensen met type 1 diabetes, maar normaal of hoog bij mensen met type 2 diabetes kan zijn.

Tests voor zwangerschapsdiabetes
Medische experts hebben niet aangetoond een enkele set van screening richtlijnen voor zwangerschapsdiabetes. Sommige vraag of zwangerschapsdiabetes screening is nodig als je jonger dan 25 bent en hebben geen risicofactoren. Anderen zeggen dat de screening van alle zwangere vrouwen - ongeacht hun leeftijd - is de beste manier om alle gevallen van zwangerschapsdiabetes te identificeren.

Uw arts zal waarschijnlijk uw risicofactoren te evalueren voor zwangerschapsdiabetes in het begin van je zwangerschap.

 • Als je een hoog risico op zwangerschapsdiabetes - bijvoorbeeld uw body mass index (BMI) vóór de zwangerschap was 30 of hoger, u zwangerschapsdiabetes had tijdens een eerdere zwangerschap of je hebt een moeder, vader, broer, zus of kind met diabetes - uw arts kan testen op diabetes bij uw eerste prenatale bezoek.
 • Als je op gemiddeld risico op zwangerschapsdiabetes, zul je waarschijnlijk een screening test voor zwangerschapsdiabetes ergens tijdens je tweede trimester - meestal tussen 24 en 28 weken van de zwangerschap.

Uw arts kan gebruik maken van de volgende tests:

 • Initiële glucose challenge test. Je zult de glucose challenge test beginnen met het drinken van een stroperige glucose-oplossing. Een uur later, heb je een bloedonderzoek om uw bloedsuikerspiegel te meten. Een bloedsuikerspiegel hieronder 130-140 mg / dl of 7,2-7,8 ​​mmol / L, wordt meestal beschouwd als normaal op een glucose challenge test, hoewel dit kan variëren op specifieke klinieken of laboratoria. Als uw bloedsuikerspiegel hoger is dan normaal, het betekent alleen heb je een hoger risico op zwangerschapsdiabetes. Uw arts zal een follow-up test om te bepalen of u zwangerschapsdiabetes te bestellen.
 • Follow-up glucose tolerantie test. Voor de follow-up test, wordt u gevraagd om te vasten gedurende de nacht en dan heb je nuchtere bloedsuikerspiegel gemeten. Deze bevatten een hogere concentratie van glucose - - dan zul je een andere zoete oplossing drinken en uw bloedsuikerspiegel zal elk uur worden gecontroleerd gedurende een periode van drie uur. Indien ten minste twee van de bloedsuikerspiegel lezingen zijn hoger dan de normale waarden die voor elk van de drie uur van de test, zult u worden gediagnosticeerd met zwangerschapsdiabetes.

Tests voor prediabetes
De primaire-test voor het screenen op prediabetes is:

 • De hemoglobineglycaat (A1C)-test. Deze bloedtest geeft uw gemiddelde bloedsuikerspiegel van de afgelopen twee tot drie maanden. Hij meet het percentage van de bloedsuikerspiegel aan hemoglobine, de zuurstof-dragende eiwit in rode bloedcellen. Hoe hoger uw bloedsuikerspiegel, het meer hemoglobine je hebt met suiker gehecht. Een A1C niveau tussen de 5,7 en 6,4 procent suggereert u prediabetes. Normale niveaus dan 5,7 procent.

Als de A1C test niet beschikbaar is, of als u aan bepaalde voorwaarden die de HbA1c-test onnauwkeurig kunnen maken - bijvoorbeeld als u zwanger bent of hebben een zeldzame vorm van hemoglobine (bekend als een hemoglobine-variant) - uw arts kan gebruik maken van de volgende tests om diabetes diagnose:

 • Nuchtere bloedsuiker testen. Een bloedmonster wordt genomen na een nacht vasten. Een bloedsuikerspiegel 100-125 mg / dl (5,6-6,9 mmol / L) wordt beschouwd prediabetes, soms aangeduid als verhoogde nuchtere glucose. Normaal is dan 100 mg / dL.
 • Orale glucose tolerantie test. Een bloedmonster wordt genomen nadat u snel voor ten minste acht uur of 's nachts. Dan krijg je een suikerachtige oplossing te drinken, en uw bloedsuikerspiegel weer na twee uur worden gemeten. Een bloedsuikerspiegel minder dan 140 mg / dL (7,8 mmol / L) is normaal. Een bloedsuikerspiegel 140-199 mg / dL (7,8-11 mmol / L) wordt beschouwd als prediabetes. Dit wordt soms aangeduid als een verminderde glucosetolerantie.

Zie ook

Behandelingen en medicijnen

Afhankelijk van wat voor type diabetes je hebt, kan bloedsuiker controle, insuline en orale medicatie een rol spelen in uw behandeling. Maar maakt niet uit wat voor type diabetes je hebt, het eten van een gezonde voeding, een gezond gewicht en de controle van uw bloedsuikerspiegel zijn de sleutel tot het beheren van uw diabetes.

Behandelingen voor alle soorten diabetes
Een belangrijk onderdeel van het beheer van alle vormen van diabetes is het handhaven van een gezond gewicht door middel van een gezond dieet en lichaamsbeweging plan:

 • Gezond eten. In tegenstelling tot de populaire perceptie, er is geen diabetes dieet. Je nodig hebt om het centrum van uw dieet op meer fruit, groenten en volle granen - voedingsmiddelen die rijk zijn in voeding en vezels en weinig vet en calorieën zijn - en te bezuinigen op dierlijke producten, geraffineerde koolhydraten en snoep. Sterker nog, het is het beste eten plan voor het hele gezin. Suikerhoudende voedingsmiddelen zijn OK een keer in de zoveel tijd, zolang ze zijn opgenomen in uw maaltijd plan.

  Toch begrijpen wat en hoeveel te eten kan een uitdaging zijn. Een diëtiste kan u helpen een maaltijd plan dat uw gezondheid doelen, voorkeuren voeding en levensstijl past creëren. Dit kan onder meer het tellen van koolhydraten, vooral als u type 1 diabetes.

 • Lichamelijke activiteit. Iedereen heeft behoefte aan regelmatige aërobe oefening, en de mensen die diabetes hebben zijn geen uitzondering. Lichaamsbeweging verlaagt uw bloedsuikerspiegel door het transport van suiker naar je cellen, waar het wordt gebruikt voor energie. Oefening verhoogt ook je gevoeligheid voor insuline, wat betekent dat uw lichaam nodig heeft minder insuline om suiker te vervoeren naar je cellen. Krijgen van uw arts op OK om te oefenen. Kies dan voor activiteiten die u genieten, zoals wandelen, zwemmen of fietsen. Wat het meest belangrijk is het maken van fysieke activiteit een deel van je dagelijkse routine. Streven naar ten minste 30 minuten of meer van aërobe oefening de meeste dagen van de week. Als je niet actief zijn geweest voor een tijdje, beginnen langzaam en geleidelijk opbouwen.
Voorbereiding op uw afspraak. Als je al gediagnosticeerd met diabetes.
Voorbereiding op uw afspraak. Als je al gediagnosticeerd met diabetes.

Behandelingen voor type 1 en type 2 diabetes
Behandeling voor type 1 diabetes omvat insuline-injecties of het gebruik van een insulinepomp, frequente bloedsuiker controles en koolhydraten tellen. Behandeling van type 2 diabetes gaat het vooral om de controle van uw bloedsuikerspiegel, samen met diabetes medicatie, insuline of beide.

 • De controle van uw bloedsuiker. Afhankelijk van uw behandeling plan, kunt u controleren en uw bloedsuikerspiegel meerdere keren per week naar drie of meer keer per dag. Een zorgvuldige controle is de enige manier om ervoor te zorgen dat uw bloedsuikerspiegel binnen uw doelgroep bereik blijft. Mensen die insuline therapie ontvangt, kan er ook voor kiezen om hun bloedsuikerspiegel te controleren met een continue glucose monitor. Hoewel deze technologie nog niet de plaats van de glucosemeter, kan belangrijke informatie over trends in de bloedsuikerspiegel te bieden.

  Zelfs als je eten op een strak schema, kan de hoeveelheid suiker in uw bloed onvoorspelbaar veranderen. Met de hulp van uw diabetesbehandeling team, leert u hoe u uw bloedglucosegehalte veranderingen in reactie op voedsel, lichamelijke activiteit, medicatie, ziekte, alcohol, stress en - voor vrouwen - schommelingen in de hormoonspiegel.

  Naast de dagelijkse bloedsuiker controle, zal uw arts regelmatige A1C testen raden om uw gemiddelde bloedsuikerspiegel te meten voor de afgelopen twee tot drie maanden. Vergeleken bij herhaalde dagelijkse bloedsuiker testen, A1C testen beter aangeeft hoe goed uw diabetes behandeling plan wordt algemeen werkt. Een verhoogde A1C-niveau kan de noodzaak van een verandering in uw insuline regime of maaltijd plan signaleren. Uw doelgroep A1C doel kunnen variëren afhankelijk van uw leeftijd en diverse andere factoren. Echter, voor de meeste mensen met diabetes, de Europese Diabetes Association raadt een A1C van minder dan 7 procent. Vraag uw arts wat uw A1C doel is.

 • Insuline. Meeste mensen met type 1 diabetes moeten insuline therapie om te overleven. Sommige mensen met type 2 diabetes hebben ook insulinetherapie. Vaak insuline wordt geïnjecteerd met een fijne naald en spuit of een insulinepen - een apparaat dat lijkt op een inkt pen, met uitzondering van de cartridge is gevuld met insuline.

  Een insulinepomp kan ook een optie zijn. De pomp is een apparaat ter grootte van een mobiele telefoon gedragen aan de buitenkant van je lichaam. Een buis verbindt het reservoir van insuline aan een katheter die onder de huid van de buik is geplaatst. Een tubeless pomp die draadloos werkt is nu ook beschikbaar. U programmeert een insulinepomp om specifieke hoeveelheden insuline af te geven. Het kan worden aangepast om meer of minder leveren insuline afhankelijk maaltijden activiteitenniveau en bloedsuikerspiegel.

  Een nieuwe benadering van de behandeling is de gesloten lus insulinetoediening, ook bekend als de kunstmatige alvleesklier. Het verbindt een continue glucose monitor op een insulinepomp. Geeft het apparaat automatisch de juiste hoeveelheid insuline wanneer de monitor geeft de noodzaak ervan. Uit tests is gebleken bemoedigende resultaten, maar meer onderzoek is nodig.

  Veel soorten insuline beschikbaar, waaronder snelwerkende insuline, langwerkende insuline en tussenliggende opties. Afhankelijk van uw behoeften, kan uw arts een mengsel van soorten insuline voorschrijven gedurende de dag en nacht te gebruiken.

 • Orale of andere medicijnen. Soms andere oraal ingenomen of ingespoten medicijnen worden voorgeschreven als goed. Sommige diabetes medicijnen te stimuleren uw alvleesklier meer insuline te produceren en vrij. Anderen remmen de productie en afgifte van glucose uit de lever, wat betekent dat je minder insuline om suiker te vervoeren in je cellen nodig hebben. Weer anderen blokkeren de werking van maag of darm enzymen die koolhydraten of maak je weefsels gevoeliger voor insuline.
 • Transplantatie. Bij sommige mensen met type 1 diabetes, kan een pancreas transplantatie een optie zijn. Transplantaties worden bestudeerd. Met een succesvolle pancreas transplantatie, zou je niet meer nodig insulinetherapie. Maar transplantaties zijn niet altijd succesvol - en deze procedures vormen een ernstig risico. Je moet een levensduur van immuun-onderdrukkende medicijnen om afstoting van organen te voorkomen. Deze geneesmiddelen kunnen ernstige bijwerkingen, waaronder een verhoogd infectierisico, orgaanschade en kanker. Omdat de bijwerkingen gevaarlijker dan de diabetes kan zijn, zijn transplantaties meestal gereserveerd voor mensen van wie de diabetes kan niet worden gecontroleerd of degenen die hebben ernstige complicaties.
 • Bariatrische chirurgie. Hoewel het niet specifiek beschouwd als een behandeling voor diabetes type 2, mensen met type 2 diabetes die ook een body mass index hoger dan 35 kunnen profiteren van deze vorm van chirurgie. Mensen die gastric bypass hebben ondergaan hebben gezien significante verbeteringen in hun bloedsuikerspiegel. Echter, op lange termijn risico's en voordelen voor diabetes type 2 is deze procedure nog niet bekend.

Behandeling voor zwangerschapsdiabetes
Controle van uw bloedsuikerspiegel is essentieel voor het houden van uw baby gezond en het vermijden van complicaties tijdens de bevalling. Naast het handhaven van een gezond dieet en het uitoefenen, kan uw behandeling plan omvat de controle van uw bloedsuikerspiegel en, in sommige gevallen, met behulp van insuline.

Uw zorgverzekeraar zal ook uw bloedsuikerspiegel tijdens de bevalling. Als uw bloedsuikerspiegel stijgt, kan je baby een hoog niveau van insuline vrij - wat kan leiden tot een lage bloedsuikerspiegel direct na de geboorte.

Behandeling voor prediabetes
Als u prediabetes, kunnen gezonde leefstijl helpen uw bloedsuikerspiegel te normaliseren of op zijn minst te houden van de stijgende richting van de niveaus gezien in type 2 diabetes. Het handhaven van een gezond gewicht door oefening en gezond eten kan helpen. Uitoefening van minstens 150 minuten per week en het verliezen van 5 tot 10 procent van je lichaamsgewicht kan voorkomen of vertragen diabetes type 2.

Soms zijn medicijnen - zoals metformine (Glucophage, Glumetza, anderen) - ook zijn een optie als je een hoog risico op diabetes, ook wanneer je prediabetes verslechtert of als u hart-en vaatziekten, leververvetting ziekte of polycysteus ovarium syndroom.

In andere gevallen, medicijnen om te controleren cholesterol - statins, in het bijzonder - en hoge bloeddruk medicatie nodig. Uw arts kan voorschrijven een lage dosis aspirine therapie om te voorkomen dat hart-en vaatziekten als je een hoog risico. Gezonde levensstijl keuzes blijven sleutel, echter.

Tekenen van problemen in elk type van diabetes
Omdat er zoveel factoren kunnen uw bloedsuikerspiegel beïnvloeden, duiken er soms problemen. Deze omstandigheden vereisen onmiddellijke zorg, want indien onbehandeld, epileptische aanvallen en bewustzijnsverlies (coma) kan optreden.

 • Hoge bloedsuikerspiegel (hyperglycemie). Uw bloedsuikerspiegel kan stijgen om vele redenen, waaronder het eten van te veel, ziek of niet nemen van voldoende glucose-verlagende medicatie. Controleer uw bloedsuikerspiegel vaak, en let op tekenen en symptomen van een hoge bloedsuikerspiegel - frequent urineren, toegenomen dorst, droge mond, wazig zien, vermoeidheid en misselijkheid. Als u hyperglycemie, moet u uw maaltijd plan, medicijnen of beide aan te passen.
 • Verhoogde ketonen in uw urine (diabetische ketoacidose). Als je cellen worden uitgehongerd voor energie, kan uw lichaam beginnen te breken vet. Dit levert toxische zuren genoemd ketonen. Kijk voor verlies van eetlust, zwakte, braken, koorts, maagpijn en een zoete, fruitige adem. U kunt uw urine controleren op overtollige ketonen met een over-the-counter ketonen testkit. Als je teveel ketonen in uw urine, raadpleeg dan uw arts meteen of vragen dringende zorg. Deze aandoening komt vaker voor bij mensen met type 1 diabetes.
 • Hyperglycemic hyperosmolar nonketotic syndroom. Tekenen en symptomen van deze levensbedreigende aandoening zijn onder andere een lezing van de bloedsuiker meer dan 600 mg / dL (33,3 mmol / L), droge mond, extreme dorst, koorts, sufheid, verwardheid, verlies van gezichtsvermogen en hallucinaties. Hyperosmolair syndroom wordt veroorzaakt door torenhoge bloedsuiker die draait bloed dik en stroperig. Het heeft de neiging vaker voor te komen bij mensen met type 2 diabetes, en het wordt vaak voorafgegaan door een ziekte. Bel uw arts of zoek onmiddellijk medische hulp in als u tekenen of symptomen van deze aandoening.
 • Lage bloedsuikerspiegel (hypoglykemie). Als uw bloedsuikerspiegel daalt onder uw streefwaarden, is het bekend als een lage bloedsuikerspiegel. Uw bloedsuikerspiegel kan dalen om vele redenen, waaronder het overslaan van een maaltijd en het krijgen van meer lichamelijke activiteit dan normaal. Echter, lage bloedsuikerspiegel is het meest waarschijnlijk als je glucose-verlagende medicijnen die de afscheiding van insuline bevorderen of als je werkt met insulinetherapie nemen. Controleer uw bloedglucosegehalte regelmatig en let op tekenen en symptomen van een lage bloedsuikerspiegel - zweten, trillen, zwakte, honger, duizeligheid, hoofdpijn, wazig zien, hartkloppingen, prikkelbaarheid, onduidelijke spraak, slaperigheid, verwardheid, flauwvallen en epileptische aanvallen. Lage bloedsuiker wordt behandeld met snel opgenomen koolhydraten, zoals vruchtensap of glucose tabletten.

Zie ook

Lifestyle en huismiddeltjes

Diabetes is een ernstige ziekte. Naar aanleiding van uw diabetes behandeling plan neemt rond-de-klok inzet. Zorgvuldig beheer van diabetes kan uw risico op ernstig beperken - zelfs levensbedreigende - complicaties.

Het maakt niet uit wat voor type diabetes je hebt:

 • Een verbintenis aangaan om het beheer van uw diabetes. Leer alles wat je kunt over diabetes. Een relatie met een diabetes opvoeder, en vraag uw diabetesbehandeling team voor hulp wanneer u het nodig hebt.
 • Kies gezonde voeding en een gezond gewicht handhaven. Losing slechts 5 tot 10 procent van je lichaamsgewicht als je te zwaar bent kan een significant verschil in uw bloedsuikerspiegel te maken. Een gezonde voeding is een met veel fruit, groenten, volle granen en peulvruchten, met een beperkte hoeveelheid verzadigd vet.
 • Maak fysieke activiteit een deel van je dagelijkse routine. Regelmatige lichaamsbeweging kan helpen prediabetes en diabetes type 2 te voorkomen, en het kan helpen degenen die al diabetes beter bloedsuiker onder controle te houden hebben. Dertig minuten matige lichaamsbeweging-zoals stevig wandelen - de meeste dagen van de week wordt aanbevolen. Een recente studie wees uit dat een combinatie van oefeningen - aerobic oefeningen, zoals lopen of dansen op de meeste dagen, in combinatie met krachttraining, zoals gewichtheffen of yoga twee keer per week - helpt de bloedsuikerspiegel effectiever dan elk soort lichaamsbeweging alleen.

Lifestyle voor type 1 en type 2 diabetes
Bovendien, als u type 1 of type 2 diabetes hebben:

 • Identificeer jezelf. Draag een tag of een armband die zegt dat je diabetes hebt. Houd een glucagon kit omgeving in het geval van een lage bloed noodsituatie suiker - en zorg ervoor dat je vrienden en geliefden weten hoe het te gebruiken.
 • Plan een jaarlijkse fysieke en regelmatig oogonderzoek. Jouw reguliere diabetes controles zijn niet bedoeld om jaarlijks physicals of routine oogonderzoek te vervangen. Tijdens de fysieke, zal uw arts kijken voor elke diabetes gerelateerde complicaties en het scherm voor andere medische problemen. Uw oogspecialist zal controleren op tekenen van schade aan het netvlies, staar en glaucoom.
 • Houd uw vaccinaties up to date. Hoge bloedsuikerspiegel kan je immuunsysteem verzwakken. Hier krijg je een griepprik ieder jaar, en krijg een tetanus booster geschoten om de 10 jaar. Uw arts zal waarschijnlijk adviseren de longontsteking vaccin, als goed. De Centers for Disease Control en Prevention (CDC) ook adviseert momenteel hepatitis B vaccinatie als je nog niet eerder zijn gevaccineerd tegen hepatitis B en je bent een volwassen leeftijd 19-59 met type 1 of type 2 diabetes. De laatste CDC richtsnoeren geven vaccinatie zo spoedig mogelijk na de diagnose van type 1 of type 2 diabetes. Als u 60 jaar of ouder, hebben diabetes en hebben niet eerder het vaccin kregen, overleg dan met uw arts over de vraag of het goed is voor jou.
 • Besteed aandacht aan je voeten. Was uw voeten dagelijks in lauw water. Droog ze voorzichtig, vooral tussen de tenen. Bevochtig met lotion, maar niet tussen de tenen. Controleer uw voeten elke dag voor blaren, snijwonden, zweren, roodheid of zwelling. Raadpleeg uw arts als u een pijnlijke of andere voet problemen die niet begint te genezen op zijn eigen.
 • Houd uw bloeddruk en cholesterol onder controle. Eten van gezonde voeding en regelmatig sporten kan een lange weg naar controle op hoge bloeddruk en cholesterol te gaan. Medicatie kan nodig zijn, ook.
 • Verzorg je gebit. Diabetes kan je gevoelig zijn voor tandvlees infecties te verlaten. Poetsen en flossen je tanden minstens tweemaal per dag. En als je type 1 of type 2 diabetes hebben, plannen tandheelkundige examens minstens een keer per jaar. Raadpleeg uw tandarts meteen als uw tandvlees bloedt of kijk rood of gezwollen.
 • Als u rookt of gebruik maken van andere soorten tabak, vraag dan uw arts om u te helpen stoppen. Roken verhoogt het risico op diverse complicaties van diabetes, zoals een hartaanval, beroerte, zenuwbeschadiging en nierziekten. Rokers die diabetes hebben meer kans om te sterven aan hart-en vaatziekten dan zijn niet-rokers die diabetes hebben, volgens de Europese Diabetes Association. Praat met uw arts over manieren om te stoppen met roken of om te stoppen met het gebruik van andere soorten tabak.
 • Als u alcohol drinkt, doe dat dan verantwoord. Alcohol kan ofwel hoge of lage bloedsuikerspiegel veroorzaken, afhankelijk van hoeveel je drinkt en als je eten op hetzelfde moment. Als u ervoor kiest om te drinken, dat doen alleen met mate - een drankje per dag voor vrouwen en twee glazen per dag voor mannen - en altijd met voedsel. Vergeet niet om de koolhydraten te bevatten van alle alcohol die je drinkt in je dagelijkse koolhydraten tellen.
 • Neem spanning serieus. Als je gestresst bent, is het gemakkelijk om uw gebruikelijke diabetesbehandeling routine te verlaten. De hormonen je lichaam kan produceren in reactie op langdurige stress kan voorkomen dat insuline minder goed werkt, dat alleen maakt het nog erger. Om controle te nemen, grenzen. Prioriteiten stellen uw taken. Leren ontspanningstechnieken. Zorg voor voldoende slaap.

Boven alles, blijf positief. De goede gewoonten die je vandaag de dag te nemen kan u helpen genieten van een actief en gezond leven met diabetes.

Zie ook

Alternatieve geneeswijzen

Talrijke middelen aangetoond in sommige studies om de gevoeligheid voor insuline te verbeteren, maar andere studies hebben geen enkel voordeel voor de controle van de bloedsuiker of bij het verlagen van A1C niveaus vinden. Vanwege de tegenstrijdige bevindingen, zijn er geen alternatieve therapieën momenteel aanbevolen voor diabetes controle. Enkele stoffen die belofte in het helpen om bloedsuiker omvatten:

 • Alfa-liponzuur
 • Cafeïne
 • Cassia kaneel
 • Chromium
 • Lijnzaad
 • Ginseng
 • Glucomannaan
 • Guargom
 • Magnesium
 • Haverzemelen
 • Sojasaus

Als u besluit dat u wilt een alternatieve therapie te proberen, niet stoppen met het innemen van de medicijnen die uw arts heeft voorgeschreven, en bespreek het gebruik van een van deze therapieën met uw arts om zeker te zijn dat ze niet zullen leiden tot bijwerkingen of interactie met uw huidige therapie.

Daarnaast zijn er geen behandelingen - alternatieve of conventionele - dat kan diabetes genezen, dus het is cruciaal dat mensen die op insuline therapie voor diabetes niet stoppen met insuline tenzij daartoe door hun arts.

Zie ook

Coping en ondersteuning

Leven met diabetes kan moeilijk en frustrerend zijn. Soms, zelfs als je alles goed gedaan hebt, kan uw bloedsuikerspiegel stijgen. Maar de stok met uw diabetes beheersplan, en je zult waarschijnlijk een positief verschil maken in uw A1C wanneer u uw arts te bezoeken.

Omdat goed diabetes management kan worden tijdrovend en soms overweldigend, sommige mensen vinden het helpt om met iemand te praten. Uw arts kan waarschijnlijk adviseren een professionele geestelijke gezondheidszorg voor u om met spreken, of wilt u misschien een steungroep te proberen. Het delen van je frustraties en je triomfen met mensen die begrijpen wat je doormaakt kan zeer nuttig zijn. En u kunt vinden dat anderen hebben goede tips te delen over diabetes management. Uw arts kan weten van een lokale steungroep, of u kunt de Europese Diabetes Association op 800-DIABETES (800-342-2383) of de Juvenile Diabetes Research Foundation op 800-533-CURE (800-533-2873) bellen.

Zie ook

Het voorkomen

Type 1 diabetes kan niet worden voorkomen. Echter, kan dezelfde gezonde levensstijl keuzes die traktatie prediabetes helpen, diabetes type 2 en zwangerschapsdiabetes hen helpen voorkomen.

 • Eet gezond voedsel. Kies voedingsmiddelen laag in vet en calorieën. Focus op fruit, groenten en volle granen. Streef naar variatie om verveling te voorkomen.
 • Haal meer lichamelijke activiteit. Doel voor 30 minuten matige fysieke activiteit per dag. Neem een ​​stevige dagelijkse wandeling. Rijd uw fiets. Zwemmen rondjes. Als je niet kan passen in een lange training, het opsplitsen in kleinere sessies verspreid over de dag.
 • Verliezen overtollige kilo Als je te zwaar bent, verliest zelfs 5 procent van je lichaamsgewicht -. Bijvoorbeeld 10 pond (4,5 kg) als je weegt 200 £ (90,7 kg) - kan het risico op diabetes te verminderen. Om uw gewicht te houden in een gezond assortiment, gericht op blijvende veranderingen in uw eten en lichaamsbeweging. Motiveer jezelf door het onthouden van de voordelen van het verliezen van gewicht, zoals een gezonder hart, meer energie en een beter gevoel van eigenwaarde.

Soms is medicatie is een optie ook. Orale diabetes medicijnen zoals metformine (Glucophage, Glumetza, anderen) kan het risico van type 2 diabetes te verminderen - maar gezonde keuzes essentieel blijven.

Zie ook