Suikerziekte

Diabetes dieet: maak uw gezond-eten plan

Uw diabetes dieet is gewoon een gezond-eten plan dat zal u helpen uw bloedsuiker te controleren. Hier is hulp aan de slag, van meel van plan is om lijsten en het tellen van koolhydraten.

Definitie

Een diabetes dieet - medisch bekend als medische voeding therapie (MNT) voor diabetes - vertaalt gewoon in het eten van een verscheidenheid van voedzaam voedsel in matige hoeveelheden en vasthouden aan regelmatige maaltijden.

In plaats van een beperkend dieet, een diabetes dieet of MNT is een gezond-eten plan dat is van nature rijk aan voedingsstoffen en arm aan vet en calorieën, met de nadruk op fruit, groenten en volle granen. In feite, een diabetes dieet is het beste eten plan voor de meeste iedereen.

Doel

Als u diabetes of prediabetes, zal uw arts waarschijnlijk adviseren dat u een diëtist om u te begeleiden op een aangepast dieet en MNT die u kunnen helpen de controle van uw bloedsuiker (glucose) niveau en het beheren van uw gewicht.

Wanneer je eet overtollige calorieën en vet, je lichaam reageert door het creëren van een ongewenste stijging van de bloedsuikerspiegel. Als de bloedglucose niet in toom gehouden, kan dit leiden tot ernstige problemen, zoals een gevaarlijk hoge bloedsuikerspiegel (hyperglycemie) en chronische complicaties, zoals zenuw-, nier-en hartschade.

Het maken van gezonde voedingskeuzes en het bijhouden van uw eetgewoonten kan u helpen uw bloedsuikerspiegel te beheren en dit binnen een veilige bereik.

Voor de meeste mensen met type 2 diabetes, gewichtsverlies ook kan het gemakkelijker maken om de bloedglucose te controleren en biedt een tal van andere voordelen voor de gezondheid. Als u nodig hebt om gewicht te verliezen, MNT biedt een goed georganiseerde, voedzame manier om je doel veilig te bereiken.

Dieet informatie

Een diëtiste kan u helpen bij het samenstellen van een dieet op basis van uw gezondheid doelen, smaak en levensstijl en kan waardevolle informatie over hoe u uw eetgewoonten te veranderen bieden.

Aanbevolen voedingsmiddelen
Maak uw calorieën te tellen met deze voedzame voedingsmiddelen:

 • Gezonde koolhydraten. Tijdens de spijsvertering, suikers (enkelvoudige koolhydraten) en zetmeel (complexe koolhydraten) af te breken in het bloed glucose. Focus op de gezondste koolhydraten, zoals fruit, groenten, volle granen, peulvruchten (bonen, erwten en linzen) en vetarme zuivelproducten.
 • Vezelrijke voedingsmiddelen. Voedingsvezels omvat alle delen van plantaardig voedsel dat je lichaam niet kan verteren en absorberen. Vezel kan het risico op hart-en vaatziekten te verminderen en helpen bij het controleren bloedsuikerspiegel. Voedingsmiddelen rijk aan vezels bevatten groenten, fruit, noten, peulvruchten (bonen, erwten en linzen), volkoren meel en tarwezemelen.
 • Hart-gezonde vis. Eet hart-gezonde vis minstens twee keer per week. Vissen kunnen een goed alternatief voor vetrijke vlees zijn. Bijvoorbeeld, kabeljauw, tonijn en heilbot hebben minder totaal vet, verzadigd vet en cholesterol dan doe vlees en gevogelte. Vis zoals zalm, makreel, tonijn, sardines en bluefish zijn rijk aan omega-3 vetzuren, die gezondheid van het hart te bevorderen door het verlagen van bloedvetten genaamd triglyceriden. Echter, vermijd gebakken vis en vis met een hoog kwikgehalte, zoals tilefish, zwaardvis en makreel.
 • 'Goed' vetten Voedingsmiddelen met enkelvoudig en meervoudig onverzadigde vetten -. Zoals avocado's, amandelen, pecannoten, walnoten, olijven, en koolzaad, olijf-en pinda-olie - kan helpen bij het ​​verlagen van uw cholesterolgehalte. Eet ze met mate, echter, zoals alle vetten bevatten veel calorieën.
Diabetes. Gezonde koolhydraten.
Diabetes. Gezonde koolhydraten.

Voedingsmiddelen te vermijden
Diabetes verhoogt het risico op hart-en vaatziekten en beroerte door het versnellen van de ontwikkeling van verstopte en aderverkalking. Levensmiddelen die het volgende kan werken tegen uw doel van een hart-gezond dieet.

 • Verzadigde vetten. High-vet zuivelproducten en dierlijke eiwitten zoals vlees, hotdogs, worst en spek bevatten verzadigde vetten. Krijg niet meer dan 7 procent van je dagelijkse calorieën uit verzadigd vet.
 • Transvetten. Deze soorten vetten zijn te vinden in verwerkte snacks, gebak, verkorting en stok margarines en moet volledig worden vermeden.
 • Cholesterol. Bronnen van cholesterol bevatten vetrijke zuivelproducten en vetrijke dierlijke eiwitten, eierdooiers, schaaldieren, lever en andere orgaanvlees. Streven naar niet meer dan 300 milligram (mg) cholesterol per dag.
 • Natrium. Doel voor minder dan 2300 mg natrium per dag.

Alles tezamen: het creëren van een plan
Er zijn een paar verschillende benaderingen voor het creëren van een diabetes dieet dat uw bloedsuikerspiegel blijft binnen een normaal bereik. Met een diëtist's hulp, kan je een of een combinatie van methoden die voor u werkt.

 • Het tellen van koolhydraten. Omdat koolhydraten af te breken tot glucose, ze hebben de grootste invloed op uw bloedsuikerspiegel. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw timing en hoeveelheid koolhydraten zijn hetzelfde elke dag, vooral als je diabetes medicijnen of insuline te nemen. Anders kan uw bloedsuikerspiegel schommelen meer.

  Een diëtist kan je leren hoe je voedsel porties meten en uitgegroeid tot een opgeleide lezer van voedseletiketten, met bijzondere aandacht voor het dienen van grootte en koolhydraten. Als je met insuline, kan hij of zij je leren hoe je de hoeveelheid koolhydraten tellen in elke maaltijd of snack en uw insulinedosis aan te passen.

 • Het systeem voor de uitwisseling. Een diëtist kan aanbevelen met behulp van het systeem voor de uitwisseling, welke groepen voedingsmiddelen in categorieën zoals koolhydraten, vlees en vleesvervangers, en vetten.

  Een portie in een groep wordt een "uitwisseling" genoemd. Een uitwisseling heeft ongeveer dezelfde hoeveelheid koolhydraten, eiwitten, vetten en calorieën - en hetzelfde effect op bloedglucose - een portie van ieder ander voedsel in dezelfde groep. Dus, bijvoorbeeld, zou u ruilen - of handel - een kleine appel voor 1/3 kopje gekookte pasta, voor een koolhydraat portie.

 • Glycemische index. Sommige mensen die diabetes hebben gebruik maken van de glycemische index aan levensmiddelen, vooral koolhydraten te selecteren. Voedingsmiddelen met een hoge glycemische index zijn geassocieerd met een grotere stijging van de bloedsuikerspiegel dan zijn voedingsmiddelen met een lage glycemische index. Complexe koolhydraten die rijk zijn aan vezels - zoals volkoren rijst, brood of granen - een lagere glycemische index dan doen enkelvoudige koolhydraten - wit brood of witte rijst, bijvoorbeeld - en meestal de voorkeur aan sterk bewerkte voedingsmiddelen. Maar low-index voedingsmiddelen zijn niet noodzakelijk altijd gezonder, zoals voedingsmiddelen die rijk zijn aan vet de neiging om lagere glycemische index waarden dan doe wat gezondere opties te hebben.

Een voorbeeld menu
Uw dagelijkse maaltijd plan moet rekening houden met uw maat en uw lichamelijke activiteit. Het volgende menu wordt op maat gemaakt voor iemand die behoefte heeft 1.200 tot 1.600 calorieën per dag.

 • Ontbijt. Volkoren pannenkoeken of wafels, een stuk fruit of 3/4 kopje bessen, 6 gram magere vanille yoghurt.
 • Lunch. Kaas en veggie pita, middelgrote appel met 2 eetlepels amandel boter.
 • . Diner Beef stroganoff, 1/2 kopje wortelen, salade met 1 1/2 kopjes spinazie, 1/2 van een tomaat, 1/4 kop gehakte paprika, 2 theelepels olijfolie, 1 1/2 theelepel rode wijnazijn.
 • Snacks. Twee ongezouten rijstwafels overgoten met 1 ounce van licht smeerbare kaas of een oranje met 1/2 kop 1 procent magere kwark.

Zie ook

Diabetes dieet: maak uw gezond-eten plan

Resultaten

Het omarmen van je gezond-eten plan is de beste manier om uw bloedsuikerspiegel onder controle te houden en te voorkomen complicaties van diabetes. En als je nodig hebt om gewicht te verliezen, kunt u aanpassen aan uw specifieke doelen.

Naast het beheren van uw diabetes, een diabetes dieet biedt ook andere voordelen, ook. Omdat een diabetes dieet raadt royale hoeveelheden fruit, groenten en vezels, na is het waarschijnlijk om uw risico op hart-en vaatziekten en bepaalde vormen van kanker te verminderen. En consumeren vetarme zuivelproducten kunnen uw risico van een lage botmassa te verminderen in de toekomst.

Risico's

Als je diabetes hebt, is het belangrijk dat je partner met uw arts en diëtist om een ​​het eten plan dat werkt voor u maakt. Gezond voedsel, portie-controle en planning zijn nodig om uw bloedsuikerspiegel te beheren. Als u afwijken van uw voorgeschreven dieet, het risico van fluctuerende bloedsuikerspiegel en meer-ernstige complicaties jou.

Zie ook