Suikerziekte

Diabeteszorg: 10 manieren om diabetes complicaties te voorkomen

Diabeteszorg is een levenslange verantwoordelijkheid. Overweeg 10 strategieën om diabetes complicaties te voorkomen.

Diabetes is een ernstige ziekte. Naar aanleiding van uw diabetes behandeling plan neemt rond-de-klok inzet. Maar uw inspanningen de moeite waard zijn. Zorgvuldige diabeteszorg kan uw risico op ernstig beperken - zelfs levensbedreigende - complicaties.

Hier zijn 10 manieren om een ​​actieve rol in de diabeteszorg te nemen en te genieten van een gezondere toekomst.

1. Een verbintenis aangaan om het beheer van uw diabetes.

Leden van uw diabeteszorg team - arts, diabetesverpleegkundige opvoeder en diëtist, bijvoorbeeld - zal u helpen leren de basisprincipes van diabeteszorg en bieden steun en aanmoediging langs de weg. Maar het is aan u om uw conditie te beheren. Immers, niemand heeft een grotere participatie in uw gezondheid dan u.

Leer alles wat je kunt over diabetes. Maak gezonde voeding en lichamelijke activiteit een deel van je dagelijkse routine. Handhaven van een gezond gewicht. Bewaak uw bloedsuikerspiegel, en volg de instructies van uw arts voor het houden van uw bloedsuikerspiegel binnen uw streefwaarden. Wees niet bang om uw diabetesbehandeling team om hulp vragen wanneer u het nodig hebt.

2. Rook niet.

Als u rookt of gebruik maken van andere soorten tabak, vraag dan uw arts om u te helpen stoppen. Roken verhoogt het risico op diverse complicaties van diabetes, zoals een hartaanval, beroerte, zenuwbeschadiging en nierziekten. In feite, rokers die diabetes hebben drie keer meer kans om te sterven aan hart-en vaatziekten dan zijn niet-rokers die diabetes hebben, volgens de Europese Diabetes Association. Praat met uw arts over manieren om te stoppen met roken of om te stoppen met het gebruik van andere soorten tabak.

3. Houd uw bloeddruk en cholesterol onder controle.

Zoals diabetes, hoge bloeddruk kan de bloedvaten beschadigen. Hoog cholesterol is een punt van zorg, ook, want de schade is vaak erger en sneller als je diabetes hebt. Wanneer deze voorwaarden team, kunnen ze leiden tot een hartaanval, beroerte of andere levensbedreigende aandoeningen.

Het eten van gezonde voeding en regelmatig sporten kan een lange weg naar controle op hoge bloeddruk en cholesterol te gaan. Soms medicatie is ook nodig.

4. Plan jaarlijks physicals en regelmatig oogonderzoek.

Uw gewone diabetes controles zijn niet bedoeld om jaarlijks physicals of routine oogonderzoek te vervangen. Tijdens de fysieke, zal uw arts kijken voor elke diabetes gerelateerde complicaties - waaronder tekenen van nierschade, schade aan de zenuwen en hart-en vaatziekten - evenals screen voor andere medische problemen. Uw oogspecialist zal controleren op tekenen van schade aan het netvlies, staar en glaucoom.

5. Houd uw vaccins up to date.

Een hoge bloedsuikerspiegel kan je immuunsysteem, waardoor routinematige vaccins belangrijker dan ooit maakt verzwakken. Vraag uw arts over:

  • Griepvaccin. Een jaarlijks griepvaccin kan helpen gezond te blijven tijdens het griepseizoen evenals voorkomen dat ernstige complicaties van de griep.
  • Longontsteking vaccin. Soms is de longontsteking vaccin vereist slechts een schot. Als u diabetes complicaties of als u 65 jaar of ouder bent, kunt u een vijfjarige hulpschot nodig.
  • Hepatitis B-vaccin. De Centers for Disease Control en Prevention (CDC) adviseert momenteel hepatitis B vaccinatie als je nog niet eerder zijn gevaccineerd tegen hepatitis B en je bent een volwassene 19-59 met type 1 of type 2 diabetes leeftijd. De laatste CDC richtsnoeren geven vaccinatie zo spoedig mogelijk na de diagnose van type 1 of type 2 diabetes. Als je 60 jaar of ouder en hebben diabetes en hebben niet eerder het vaccin kregen, overleg dan met uw arts over de vraag of het goed is voor jou.
  • Andere vaccins. Blijf op de hoogte van uw tetanusinjectie en zijn 10-jaar boosters. Afhankelijk van de omstandigheden, kan uw arts u andere vaccins aanraden als goed.

Zie ook

Diabeteszorg: 10 manieren om diabetes complicaties te voorkomen

6. Verzorg je gebit.

Diabetes kan achterlaten als u gevoelig voor tandvlees infecties. Poets je tanden minstens tweemaal per dag, flos je tanden een keer per dag, en plannen tandheelkundige examens ten minste tweemaal per jaar. Raadpleeg uw tandarts meteen als uw tandvlees bloedt of kijk rood of gezwollen.

7. Besteed aandacht aan je voeten.

Hoge bloedsuikerspiegel kan de zenuwen in uw voeten beschadigen en vermindert de bloedtoevoer naar je voeten. Onbehandeld, kan snijwonden en blaren leiden tot ernstige infecties. Om voetproblemen te voorkomen:

  • Was uw voeten dagelijks in lauw water.
  • Droog uw voeten zachtjes, vooral tussen de tenen.
  • Hydrateren je voeten en enkels met lotion.
  • Controleer uw voeten elke dag voor blaren, snijwonden, zweren, roodheid of zwelling.
  • Raadpleeg uw arts als u een pijnlijke of andere voet problemen die niet begint te genezen binnen een paar dagen te hebben.

8. Overweeg een dagelijks aspirine.

Diabetes. Diabeteszorg: 10 manieren om diabetes complicaties te voorkomen.
Diabetes. Diabeteszorg: 10 manieren om diabetes complicaties te voorkomen.

Aspirine vermindert het vermogen van uw bloed te stollen. Het nemen van een dagelijks aspirine kan uw risico op een hartaanval en beroerte te verminderen - grote zorgen als je diabetes hebt. Vraag uw arts of dagelijks aspirine therapie voor u geschikt is, met inbegrip van die kracht van aspirine beste zou zijn.

9. Als u alcohol drinkt, doe dat dan verantwoord.

Alcohol kan leiden tot een lage bloedsuikerspiegel, afhankelijk van hoeveel je drinkt en of je eten op hetzelfde moment. Als u ervoor kiest om te drinken, dat doen alleen met mate en altijd met een maaltijd. Vergeet niet om de calorieën te bevatten van alle alcohol die je drinkt in je dagelijkse calorieën tellen.

10. Neem spanning serieus.

Als je gestresst bent, is het gemakkelijk om uw gebruikelijke diabeteszorg routine verwaarlozing. De hormonen je lichaam kan produceren in reactie op langdurige stress kan voorkomen dat insuline minder goed werkt, dat alleen maakt het nog erger. Om controle te nemen, grenzen. Prioriteiten stellen uw taken. Leren ontspanningstechnieken. Zorg voor voldoende slaap.

Boven alles, blijf positief. Diabeteszorg is binnen uw controle. Als u bereid bent om uw deel zijn, zal diabetes niet in de weg staan ​​van een actief en gezond leven.

Zie ook