Suikerziekte

Intensieve insulinetherapie: het bereiken van strakke bloedglucose onder controle

Intensieve insulinetherapie kan helpen voorkomen dat op lange termijn complicaties van diabetes. Denk aan de voordelen - en begrijpen wat de betrokkenheid.

Als u type 1 diabetes - en in sommige gevallen als u type 2 diabetes - intensieve insulinetherapie mag de sleutel tot gezondheid op lange termijn zijn.

Deze agressieve therapie is niet gemakkelijk, maar de voordelen zijn echt. Ontdek hoe intensieve insulinetherapie kan helpen bereiken gewenste bloedsuiker controle en wat intensieve insulinetherapie van u verlangt. Dan u en uw gezondheidszorg team kan beslissen of intensieve insulinetherapie is de beste aanpak voor u.

Wat is intensieve insulinetherapie?

Intensieve insulinetherapie is een agressieve benadering van de behandeling is ontworpen om uw bloedsuikerspiegel te beheersen. Intensieve insulinetherapie vereist nauwkeurige controle van de bloedsuikerspiegel en frequente doses insuline.

Als u kiest voor een intensieve insulinetherapie proberen, zult u werken met uw arts om verschillende doelen te stellen. Idealiter betekent dit:

 • Bloedglucosespiegel vóór de maaltijd: 70-130 milligram per deciliter (mg / dL), of 3,9-7,2 millimol per liter (mmol / L)
 • Bloedsuikerspiegel twee uur na de maaltijd: minder dan 180 mg / dl (10 mmol / L)
 • Hemoglobine A1C (hemoglobineglycaat, een indicator van je bloedsuiker controle voor de afgelopen paar maanden): minder dan 7 procent

Wat zijn de voordelen van intensieve insulinetherapie?

Intensieve insulinetherapie kan voorkomen of vertragen de progressie van diabetes op lange termijn complicaties. In feite, in een studie, strakke controle van de bloedsuikerspiegel verminderde het risico op diabetes gerelateerde hartaanvallen en beroertes door meer dan 50 procent.

Oudere studies aantrekkelijk statistieken ook. Intensieve insulinetherapie kan:

 • Verminderen het risico van oogletsel door meer dan 75 procent
 • Verminderen het risico van schade aan de zenuwen met 60 procent
 • Voorkomen of vertragen de progressie van nierziekten met 50 procent

En er is meer goed nieuws. Intensieve insulinetherapie kan je energie boost en helpen je beter te voelen in het algemeen.

Zie ook

Intensieve insulinetherapie: het bereiken van strakke bloedglucose onder controle

Wat is de inzet?

Om strakke controle van de bloedsuiker met intensieve insulinetherapie te bereiken, moet je een strikte behandeling regime volgen.

 • Je zult moeten frequente doses insuline. Je kan een injectie met kortwerkende insuline voor elke maaltijd en een injectie van tussen-of langwerkende insuline nodig hebt voordat je naar bed gaat. Of u kunt ervoor kiezen om een ​​insulinepomp, die insuline releases in je lichaam door middel van een plastic buisje onder de huid op je buik geplaatst gebruiken. De pomp levert een continue infusie van kortwerkende insuline en een bolus - extra insuline aan een verwachte stijging van de bloedsuikerspiegel te dekken - voor de maaltijd.
 • U moet uw bloedsuiker vaak te controleren U moet uw bloedsuiker te controleren ten minste vier keer per dag, voor de maaltijd en voor het slapen gaan -. Waarschijnlijk vaker dan je gewend bent. Het is ook belangrijk om de resultaten van elke test van de bloedsuiker te volgen.
 • Je moet dicht op je voeding en lichaamsbeweging plannen. Wat je eet heeft een direct effect op je bloedsuikerspiegel. Lichamelijke activiteit beïnvloedt ook de bloedsuikerspiegel. Uw arts kan u vragen om bij te houden wat je eet en hoeveel je beweegt in een gedetailleerd dagboek.

Diabetes record (PDF-bestand vereist Adobe Reader )

Wat zijn de risico's van intensieve insulinetherapie?

Intensieve insulinetherapie kan leiden tot:

 • Lage bloedsuiker Wanneer u strakke bloedsuikerspiegel, elke verandering in uw dagelijkse routine -. Zoals lichamelijk inspant dan normaal of niet genoeg eten - kan een lage bloedsuikerspiegel (hypoglykemie) veroorzaken. Wees je bewust van de vroege tekenen en symptomen, zoals angst, zweten en beven, en snel reageren. Drink een glas sinaasappelsap of zuigen op een paar stukken van hard candy. Uw arts kan aanbevelen dragen glucose tabletten.
 • Gewichtstoename. Wanneer u insuline gebruikt om uw bloedsuikerspiegel te verlagen, de suiker in je bloedbaan cellen in je lichaam in plaats van wordt uitgescheiden in de urine. Uw lichaam zet de suiker je cellen niet gebruikt voor energie in vet, wat kan leiden tot gewichtstoename. Om gewichtstoename te beperken, op de voet volg je lichaamsbeweging en maaltijd plannen.

Is intensieve insulinetherapie geschikt voor u?

Intensieve insulinetherapie wordt aanbevolen voor de meeste mensen met type 1 diabetes en sommige mensen met type 2 diabetes - maar het is niet goed voor iedereen.

Intensieve insulinetherapie kan niet voor u als:

 • Je worstelt met frequente of ernstige aanvallen van lage bloedsuiker
 • Je bent een kind
 • U bent een oudere volwassene
 • U een hartaandoening, vaatziekten of ernstige complicaties van diabetes
Diabetes. Je zult moeten frequente doses insuline.
Diabetes. Je zult moeten frequente doses insuline.

Recent onderzoek heeft ook uitgedaagd de voordelen van en de bezorgdheid over het bereiken van glucose niveaus die vergelijkbaar zijn met die gevonden bij mensen die geen diabetes hebben zijn. Dit geldt met name voor mensen met type 2 diabetes die proberen te bereiken A1C-waarden lager dan 6 procent. Echter, verder onderzoek moeten worden wat factoren kunnen bijdragen aan het gebrek aan rendement en verhoogd risico van deze groep. Als u type 2 diabetes, raadpleeg dan uw arts over de vraag of intensieve insulinetherapie voor u geschikt is.

Uiteindelijk is het aan u en uw gezondheidszorg team om te beslissen of intensieve insulinetherapie is voor u. Deze beslissing moet gebaseerd zijn op de potentiële risico's en voordelen van de therapie kan bieden voor uw specifieke situatie.

Zie ook