Suikerziekte

Behandeling van diabetes: met behulp van insuline om de bloedsuikerspiegel te beheren

Inzicht in hoe insuline invloed op uw bloedsuiker kan u helpen beter beheer van uw conditie.

Insulinetherapie is vaak een belangrijk onderdeel van de behandeling van diabetes. Begrijp de sleutelrol insuline speelt in het beheren van uw bloedsuikerspiegel, en de doelstellingen van de insulinebehandeling. Wat je leert kan u helpen voorkomen dat diabetes complicaties.

De rol van insuline in het lichaam

Diabetes. Reguleren van suiker in je bloed.
Diabetes. Reguleren van suiker in je bloed.

Het kan makkelijker zijn om het belang van de insulinebehandeling begrijpen als je begrijpt hoe insuline werkt normaal in het lichaam en wat er gebeurt als je diabetes hebt.

  • Reguleren van suiker in je bloedbaan. De belangrijkste taak van insuline is om het niveau van suiker in de bloedbaan binnen een normale bereik te houden. Na het eten, koolhydraten af ​​te breken in suiker en in de bloedbaan in de vorm van glucose, een suiker dat dient als een primaire bron van energie. Normaal de alvleesklier reageert door het produceren van insuline, waardoor suiker aan de weefsels voeren.
  • Opslag van overtollige glucose voor energie Nadat je eet -. Wanneer insuline niveaus hoog zijn - overtollige glucose wordt opgeslagen in de lever, in de vorm van glycogeen. Tussen de maaltijden - wanneer insuline niveaus laag zijn - de lever releases glycogeen in de bloedbaan in de vorm van suiker. Dit houdt de bloedsuikerspiegel binnen een nauwe bandbreedte.

Wanneer uw alvleesklier scheidt weinig of geen insuline (type 1 diabetes), of je lichaam niet genoeg insuline produceert of is bestand tegen actie van insuline (type 2 diabetes), het niveau van suiker in je bloed hoger wordt, want het is niet in staat om cellen binnen te dringen. Onbehandeld, kan een hoge bloedsuikerspiegel leiden tot complicaties zoals blindheid, zenuwbeschadiging (neuropathie) en nierschade.

Zie ook

Behandeling van diabetes: met behulp van insuline om de bloedsuikerspiegel te beheren

De doelen van de insulinebehandeling

Indien u type 1 diabetes, insuline therapie vervangt de insuline je lichaam niet in staat is om te produceren. Insulinetherapie is soms nodig voor type 2 diabetes en zwangerschapsdiabetes wanneer andere therapieën hebben gefaald om de bloedsuikerspiegel te houden binnen het gewenste bereik. Als uw arts zegt dat u insuline therapie nodig, neem de aanbeveling serieus. Insulinetherapie kunnen voorkomen van diabetes complicaties door te helpen houden uw bloedsuikerspiegel binnen uw streefwaarden.

Uw behandelplan

  • Type en de hoeveelheid insuline. Er zijn verschillende soorten insuline beschikbaar die variëren in hoe snel en hoe lang ze kunnen de bloedsuikerspiegel te controleren. Vaak kan uw arts meer dan een type insuline bevelen. Om te bepalen welke soorten insuline je nodig hebt en hoeveel je nodig hebt, zal uw arts overwegen een aantal factoren. Deze omvatten het type diabetes je hebt, uw glucosespiegel, hoeveel uw bloedsuikerspiegel schommelt gedurende de dag en uw levensstijl.
  • Insulinetoediening opties. Insuline wordt geïnjecteerd onder de huid, vaak meerdere keren per dag. U kunt kiezen tussen spuiten, injectie pennen of een insulinepomp die een continue infusie van insuline via een katheter onder je huid geeft.

Insulinetherapie kan veeleisend zijn, maar het hoeft niet om je leven dicteren. Door te kiezen voor een programma dat bij uw behoeften en levensstijl past, kunt u voorkomen dat diabetes complicaties en leiden een actief en gezond leven.

Zie ook