Syndroom van Dressler 's

Definitie

Syndroom van Dressler's is een soort van pericarditis, ontsteking van het hartzakje (pericard). Ontsteking geassocieerd met het syndroom van Dressler wordt verondersteld om een ​​immuunsysteem na schade aan hartweefsel of pericardium, zoals een hartaanval, operatie of traumatisch letsel.

Dressler-syndroom symptomen zijn pijn op de borst, net zoals dat ervaren tijdens een hartaanval, en koorts.

Met de recente verbeteringen in de hartaanval behandeling, het syndroom van Dressler's komt minder vaak voor dan vroeger. Echter, zodra je deze aandoening hebt gehad, kan het weer gebeuren.

Syndroom van Dressler's kunnen ook worden opgeroepen postpericardiotomy, post-myocardinfarct syndroom en post-cardiale verwondingen syndroom.

Zie ook

Symptomen

Symptomen zijn waarschijnlijk weken lijken maanden na een hartaanval, chirurgie of andere hartverwonding. Dressler-syndroom symptomen kunnen zijn:

 • Pijn op de borst
 • Koorts

Wanneer moet u een arts te raadplegen
Raadpleeg uw arts als u last heeft van pijn op de borst die meer dan een paar minuten duurt. Andere complicaties na een hartaanval, operatie of andere hart-letsel kunnen symptomen van het syndroom van Dressler's veroorzaken. Maar pijn op de borst kunnen duiden op een terugkerende hartaanval of een andere niet-gediagnosticeerde stoornis. Dat is waarom het belangrijk is om dringende hulp zoekt voor een aanhoudende pijn op de borst.

Zie ook

Oorzaken

Syndroom Dressler wordt gedacht gerelateerd te zijn aan een immuunsysteem reactie op hartweefsel schade, zoals een hartaanval of hartoperatie. Je lichaam reageert op het beschadigde weefsel zoals het zou om verwondingen, door het sturen van immuuncellen en eiwitten genaamd antistoffen op te ruimen en te herstellen van het getroffen gebied. Maar soms deze reactie veroorzaakt overmatige ontsteking in de sac omhullende het hart (pericardium).

Zie ook

Complicaties

Twee zeldzame, maar ernstige complicaties van het syndroom van Dressler's onder meer de volgende voorwaarden:

 • Cardiale tamponade. Ontsteking geassocieerd met het syndroom van Dressler's kan resulteren in de ophoping van vocht in het hartzakje (pericardiale effusie). Als er te veel vocht opbouwt, de druk op het hart dwingt om harder te werken en vermindert het vermogen om efficiënt bloed pompen. Deze aandoening heet harttamponade.
 • Constrictieve pericarditis. Deze aandoening ontstaat wanneer terugkerende of chronische ontsteking van het hartzakje zorgt ervoor dat de zak te dik of littekens geworden. Deze voorwaarde maakt het hart harder werken.

Gerelateerde aandoeningen
Het immuunsysteem reactie die leidt tot het syndroom van Dressler kunnen eveneens bijdragen tot begeleidende voorwaarden:

 • Pleuritis, ontsteking van de vliezen (pleura) rond uw longen
 • Pleurale effusie, een ophoping van pleuravocht rond uw longen

Zie ook

Voorbereiding op uw afspraak

Als je ervaart pijn op de borst die meer dan een paar minuten duurt, krijg dringende medische verzorging. Als je ziet de toelating van verpleegkundige en de arts in de spoedafdeling, wordt u gevraagd een aantal vragen, die het volgende kunnen omvatten:

 • Wanneer heeft de symptomen beginnen?
 • Kunt u beoordelen de ernst van de pijn op de borst, zoals op een schaal van 1 tot 10?
 • Is er iets verergeren de symptomen? Zo doet het meer pijn als je diep inademt?
 • Waar is de pijn zich? Doelt het ergens buiten je borst?
 • Hebt u ervaren een recente gebeurtenis die weefsel schade aan het hart, zoals een hartinfarct, hartoperatie of stomp trauma aan de borst kan veroorzaken?
 • Heeft u een voorgeschiedenis van hart-en vaatziekten?
 • Wat recept of over-the-counter medicatie neem je?
 • Wie is uw huisarts, hartspecialist (cardioloog) of chirurg?

Zie ook

Tests en diagnose

Uw arts maakt een diagnose van Dressler-syndroom op basis van vragen die u te beantwoorden over uw symptomen en de resultaten van een onderzoek en tests. Diagnostische procedures kunnen het volgende omvatten:

 • Luisteren naar je hart. Uw arts zal uw hart luisteren met een stethoscoop. Als het hartzakje ontstoken is, kan uw arts een hoge pieptoon, krassend geluid heet een wrijving wrijven horen. Als er een grote hoeveelheid vloeistof verzameld, kan uw hartslag worden gedempt of geluid afstandelijk.
 • Echocardiogram. Een echocardiogram maakt gebruik van geluidsgolven om een beeld van je hart te produceren. Deze test kan uw arts om te zien of vloeistof verzamelt rond je hart.
 • Elektrocardiogram. Een elektrocardiogram registreert de elektrische impulsen in het hart door middel van draden die aan de huid op je borst en andere plaatsen op je lichaam. Bepaalde veranderingen in de elektrische impulsen kan betekenen dat er druk op je hart. Maar na een hartoperatie, kan elektrocardiogram lezingen reeds abnormaal zijn, zodat uw arts zal waarschijnlijk geen beroep doen op deze ene test om de diagnose Dressler's.
 • Röntgenfoto van de borstkas. Een röntgenfoto kan helpen bij het ​​opsporen vocht opbouwen rond het hart of de longen en kan helpen uitsluiten van andere oorzaken van uw symptomen, zoals longontsteking.
 • Bloedonderzoek. Uw arts kan bloed voor laboratoriumonderzoek te tekenen. De resultaten van bepaalde tests kunnen aanzienlijke inflammatoire activiteit die consistent is met een diagnose van syndroom Dressler's geven.

Zie ook

Behandelingen en medicijnen

Behandeldoelen voor het syndroom van Dressler's zijn om pijn te beheren en ontsteking te verminderen. Medicijnen vaak gebruikt omvatten het volgende:

 • Aspirine
 • Ibuprofen (Advil, Motrin IB, anderen)
 • Naproxen (Aleve)
Dressler syndroom. Constrictieve pericarditis.
Dressler syndroom. Constrictieve pericarditis.

Als deze medicijnen niet helpen, kunnen de volgende geneesmiddelen worden voorgeschreven:

 • Colchicine is een anti-inflammatoir geneesmiddel dat kan worden gebruikt om aanhoudende of terugkerende episodes van Dressler syndroom te behandelen. Vanwege mogelijke bijwerkingen, zoals diarree en buikpijn, deze behandeling is geen optie voor sommige mensen.
 • Corticosteroïden kunnen ontsteking van het syndroom van Dressler's te onderdrukken. Ze worden alleen gebruikt als andere behandelingen niet werken, vanwege het risico van ernstige bijwerkingen en omdat corticosteroïden kunnen interfereren met de genezing van beschadigd hartweefsel na een hartinfarct of een operatie.

Het behandelen van complicaties
Complicaties van het syndroom van Dressler's vereisen meer invasieve behandelingen:

 • Aftappen van overtollig vocht. Als de ophoping van vocht rond het hart verstoort hartfunctie (cardiale tamponade), dan zul je waarschijnlijk een procedure genaamd pericardiocentese ondergaan. Een arts maakt gebruik van een naald of klein buisje (katheter) verwijderen en laat het overtollige vocht. Je krijgt een plaatselijke verdoving krijgen voordat de procedure.
 • Het verwijderen van het hartzakje. Als verdikking of littekens van het hartzakje vermindert de hartfunctie (constrictieve pericarditis), kan het nodig zijn om de gehele hartzakje verwijderd, een chirurgische procedure genaamd pericardiectomy.

Zie ook

Het voorkomen

Hoewel het gebruik ervan nog steeds wordt gedebatteerd onder hart deskundigen, kunnen sommige artsen colchicine voorschrijven na een hartoperatie om het syndroom van Dressler's te voorkomen.

Zie ook