Tiener depressie

Antidepressiva voor kinderen en tieners

Leer waarom antidepressiva hebben waarschuwingen over suïcidale gedachten bij kinderen en tieners, wat te doen voordat uw kind start met een antidepressivum, en de waarschuwingssignalen van een potentieel probleem.

Antidepressiva zijn vaak een effectieve manier om depressie en angst te behandelen bij kinderen en tieners. Er moet echter gebruik van antidepressiva bij kinderen en adolescenten zorgvuldig worden gecontroleerd, aangezien zelden kunnen er ernstige bijwerkingen zijn. In feite, antidepressiva dragen een Food and Drug Administration (FDA) black box waarschuwing betreffende een mogelijk risico van verhoogde suïcidaal gedrag bij sommige personen onder de leeftijd van 25.

Hoewel het de eerste keer de zelfmoord waarschuwingen alarmerend kan vinden, is het belangrijk om de feiten te krijgen. Zoek uit wat de waarschuwingen betekenen en vraag naar de verschillende behandelmethoden. Dit zal u helpen een weloverwogen beslissing over de gezondheid van uw kind en wegen de voordelen en risico's van de behandeling opties met de arts van uw kind.

Waarom moet antidepressiva hebben waarschuwingen over suïcidaal gedrag bij kinderen?

De FDA meldde dat een uitgebreide analyse van klinische studies toonden aan dat antidepressiva suïcidale gedachten of gedrag in een klein aantal kinderen en jongeren kunnen veroorzaken of verergeren. De analyse toonde aan dat 4 procent van degenen die antidepressiva hadden een toename van suïcidale gedachten, tegenover 2 procent van degenen die een suiker pil (placebo).

Geen van de kinderen in een van de studies nam daadwerkelijk zijn of haar eigen leven. Toch is de FDA beschouwd als de bevindingen van voldoende zorg die het heeft afgegeven een adviserende volksgezondheid en begon fabrikanten verplicht om antidepressiva labelen met sterke waarschuwingen over de link naar suïcidale gedachten en gedrag bij kinderen, adolescenten en jongvolwassenen in de leeftijd 18 tot en met 24.

Echter, niet alle psychische onderzoekers geloven dat deze waarschuwingen nodig zijn. Nieuwer onderzoek geeft aan dat de voordelen van antidepressiva groter dan het risico van suïcide kan zijn. En wat onderzoek toont aan dat de zelfmoordcijfers bij kinderen te verminderen als ze antidepressiva nemen.

Die antidepressiva moet de waarschuwingen over zelfmoord?

Tiener depressie. Cognitieve gedragstherapie.
Tiener depressie. Cognitieve gedragstherapie.

Hoewel de FDA analyse onderzocht slechts negen antidepressiva, de FDA uitgebreid de waarschuwing aan alle voorgeschreven antidepressiva. Dit staat bekend als een zwarte doos waarschuwing - de sterkste veiligheidswaarschuwing dat de FDA kan geven over een recept medicatie. De waarschuwing wordt vetgedrukt ingelijst in een zwarte rand aan de bovenkant van het papier inzetstukken die komen met antidepressiva.

Hoe kan medicatie bedoeld om te helpen bij de behandeling van depressie en andere ziekten leiden tot suïcidaal gedrag bij kinderen?

Vanwege het risico van suïcide van een depressie, is het moeilijk om een ​​duidelijk oorzakelijk verband tussen het gebruik van antidepressiva en zelfmoord vestigen. Onderzoekers speculeren over verschillende mogelijke redenen voor een verhoogd risico. Bij sommige kinderen, kunnen antidepressiva ook leiden tot angst, agitatie, vijandigheid, rusteloosheid of impulsief gedrag. Deze effecten kunnen wijzen dat de depressie van het kind verslechtert of dat het kind begint te suïcidale gedachten te ontwikkelen.

Mogen kinderen niet worden behandeld met antidepressiva bij allen?

De waarschuwingen over een mogelijk verband tussen antidepressiva en suïcidale gedachten betekenen niet dat antidepressiva mag niet worden gebruikt om kinderen te behandelen. Evenmin zijn de waarschuwingen bedoeld om mensen bang te maken uit de buurt van antidepressiva. Toch moet het antidepressivum waarschuwingen worden opgevat als een waarschuwing om zorgvuldig af te wegen de voors en tegens van het gebruik van deze medicijnen bij kinderen en tieners tegen het reële risico van zelfmoord als gevolg van onbehandelde depressie.

Voor veel kinderen en tieners, antidepressiva zijn een effectieve manier om depressie, angst, obsessief-compulsieve stoornis of andere psychische aandoeningen te behandelen. Indien deze voorwaarden zijn niet effectief behandeld, kan uw kind niet in staat zijn om een ​​bevredigend, vervuld leven leiden of doe normale, alledaagse activiteiten.

Zie ook

Antidepressiva voor kinderen en tieners

Wat moet je doen voordat uw kind start met een antidepressivum?

Het is belangrijk dat uw kind een grondige evaluatie voordat hij of zij begint te nemen van een antidepressivum. Een psychiatrisch onderzoek door een psychiater of een kinderarts of huisarts die ervaring bij pediatrische psychiatrische problemen, moet bevatten:

 • Een gedetailleerd overzicht van alle potentiële risicofactoren uw kind kan die verhoging hebben het risico op zelfbeschadiging
 • Een beoordeling van de vraag of uw kind kan hebben andere psychische aandoeningen, zoals angststoornissen, ADHD of een bipolaire stoornis
 • Een evaluatie van de vraag of er een familiale voorgeschiedenis van psychische aandoeningen of zelfmoord

Wat antidepressiva kunnen kinderen nemen?

De FDA keurde twee antidepressiva voor de behandeling van depressie bij kinderen en tieners - fluoxetine (Prozac) voor leeftijd 8 jaar of ouder, en escitalopram (Lexapro) voor de leeftijd 12 jaar of ouder. Fluoxetine is ook goedgekeurd door de FDA voor obsessief-compulsieve stoornis (OCD) te behandelen bij kinderen, net als de antidepressiva sertraline (Zoloft), fluvoxamine (Luvox) en clomipramine (Anafranil).

Artsen kunnen hun medische oordeel te gebruiken op andere antidepressiva voorschrijven voor kinderen, zoals citalopram (Celexa), voor wat off-label gebruik genoemd. Dit is een klinisch al bij veel soorten medicijnen voor zowel kinderen als volwassenen.

Antidepressiva worden geleverd met een medicatie gids die ouders en verzorgers over de risico's en voorzorgsmaatregelen adviseert. Zorg ervoor dat u zorgvuldig de medicatie gids en de bijsluiter, en eventuele vragen met professionals in de gezondheidszorg van uw kind te bespreken.

Wat moet u doen als uw kind start met een antidepressivum?

De FDA adviseert dat artsen voorschrijven de kleinste hoeveelheid pillen mogelijk te helpen verminderen het risico van opzettelijke of onopzettelijke overdosis. Zorgvuldige controle door ouders, verzorgers en professionals in de gezondheidszorg is belangrijk voor een kind of tiener nemen van een antidepressivum voor depressie of een andere aandoening.

Het hoogste risico op suïcidale gedachten en gedrag optreedt:

 • Tijdens de eerste paar maanden van de behandeling met een antidepressivum
 • Wanneer de dosering verhoogd of verlaagd

Ouders en verzorgers moeten nauwlettend observeren van het kind op een dagelijkse basis gedurende deze overgangsperioden en kijk voor de zorgwekkende veranderingen voor de hele tijd dat het kind neemt antidepressiva.

De FDA adviseert ook dat uw kind ontvangt nauwgezet toezicht van zijn of haar zorgverlener tijdens de eerste paar maanden van de behandeling. Frequentie van het contact met de artsen of de geestelijke gezondheidszorg is afhankelijk van de behoeften van uw kind. Zorg ervoor dat je je houdt aan aanbevolen afspraak schema van uw kind.

Wat waarschuwingssignalen moet u letten wanneer uw kind is het nemen van antidepressiva?

Soms zijn de tekenen en symptomen van suïcidale gedachten of zelfbeschadiging zijn moeilijk te zien, en uw kind kan je niet direct vertellen over zulke gedachten. Hier zijn enkele tekenen dat de conditie van uw kind kan achteruitgaan of dat hij of zij kunnen een risico van zelfbeschadiging:

 • Spreken van zelfmoord of sterven
 • Probeert zelfmoord te plegen
 • Zelfverwonding
 • Agitatie of onrust
 • Paniekaanvallen
 • Toenemende verdriet
 • Extreme toename van praten of activiteit
 • Agressie, geweld of vijandigheid
 • Nieuwe of verergering van angst
 • Sociale of academische problemen op school
 • Besteden meer tijd alleen

Contact met de gezondheidszorg van uw kind professionele meteen als een van deze symptomen zich voordoen, als ze verergeren, of als ze zich zorgen maken u, uw kind, een leraar of een andere zorgverlener.

Heb antidepressieve behandeling niet stoppen zonder de begeleiding van uw kind zorgverlener. Plotseling stoppen met een antidepressivum kan veroorzaken genoemd staken syndroom griepachtige symptomen of bijwerkingen.

Welke andere behandelingsmogelijkheden beschikbaar zijn voor kinderen met een depressie?

De meeste kinderen die antidepressiva nemen zal verbeteren met medicatie. Echter, een combinatie van medicatie met gesprekstherapie (psychotherapie) waarschijnlijk nog effectiever. Veel soorten therapie kan nuttig zijn, maar cognitieve gedragstherapie en interpersoonlijke therapie effectief bij de behandeling van depressie gebleken.

 • Cognitieve gedragstherapie. Bij cognitieve gedragstherapie, kan een geestelijke gezondheid provider helpt uw kind te verbeteren coping vaardigheden, communicatie en probleemoplossende vaardigheden. Uw kind kan ook leren hoe je bewust van schadelijke ideeën en gedrag geworden, vervang ze door positieve benaderingen, en reguleren emoties. Deze vorm van therapie effectief bij kinderen en tieners zijn.
 • Interpersoonlijke therapie. Met een focus op relaties, kan deze therapie helpen uw tiener aan te passen aan veranderingen in de huidige relaties en nieuwe te ontwikkelen.

Voor sommige kinderen en tieners met milde symptomen, praat therapie alleen kan gunstig zijn.

Zie ook