Tween en tiener gezondheid

Alcoholgebruik door minderjarigen: praten met je tiener over alcohol

De tijd om te beginnen te praten met uw tiener over alcoholgebruik door minderjarigen is nu. Volg deze tips om te helpen underage alcoholgebruik te voorkomen.

Het is gemakkelijk te onderschatten hoe vroeg alcoholgebruik door minderjarigen begint - soms zelfs in de preteen jaar - evenals de hoeveelheid alcohol tieners drinken en de risico's. Toch, alcoholgebruik door minderjarigen is niet onvermijdelijk. U kunt uw tiener aan te moedigen om alcohol te vermijden door te praten met hem of haar over de risico's van alcoholgebruik door minderjarigen en het belang van het maken van goede beslissingen.

Waarom tieners drinken

Tieners zijn bijzonder kwetsbaar voor alcoholgebruik. De fysieke veranderingen van de puberteit zou kunnen maken uw tiener zich zelfbewust en meer kans om risico's te nemen - zoals het experimenteren met alcohol - in te passen of neem anderen. Ook kan uw tiener hebben problemen met het begrijpen, dat zijn of haar handelingen nadelige gevolgen kan hebben. Gemeenschappelijke risicofactoren voor minderjarige drinken omvatten:

 • Overgangen, zoals de overgang van middelbare school naar de middelbare school of het krijgen van een rijbewijs
 • Verhoogde stress thuis of op school
 • Gezinsproblemen, zoals conflict of ouderlijke alcoholmisbruik
 • Een geschiedenis van gedragsproblemen of psychische aandoeningen

Gevolgen van alcoholgebruik door minderjarigen

Wat ook de oorzaak van een tiener te drinken, kunnen de gevolgen hetzelfde zijn. Bijvoorbeeld, kunnen minderjarige drinken leiden tot:

 • Alcohol-gerelateerde sterfgevallen. Alcohol-gerelateerde ongevallen zijn een belangrijke oorzaak van sterfgevallen tiener. Tiener verdrinkingen, zelfmoorden en moorden ook in verband gebracht met het gebruik van alcohol.
 • Seksuele activiteit. Tieners die drinken hebben de neiging om seksueel actief te worden en eerder seks hebben vaker dan doen kinderen en jongeren die niet drinken. Tieners die drinken zijn ook meer kans om onbeschermde seks te hebben dan zijn jongeren die niet drinken.
 • Schoolproblemen. Tieners die drinken hebben de neiging om meer academische en gedragsproblemen doen dan tieners die niet drinken hebben. Ook kan het drinken leiden tot tijdelijke of permanente onderbreking van sport en andere buitenschoolse activiteiten.
 • Alcoholisme. Mensen die drinken beginnen als jonge tieners hebben meer kans op alcoholverslaving dan mensen zijn die wachten tot ze volwassen te drinken te ontwikkelen.
 • Een slachtoffer van de gewelddadige criminaliteit. Alcohol-gerelateerde misdaden kunnen omvatten verkrachting, mishandeling en beroving.

Daarnaast blijkt uit onderzoek dat het gebruik van alcohol permanent emotionele en intellectuele ontwikkeling van een tiener kan vervormen.

Zie ook

Alcoholgebruik door minderjarigen: praten met je tiener over alcohol

Praten over alcoholgebruik door minderjarigen

Het kan moeilijk zijn om uw tiener over alcoholgebruik door minderjarigen te praten. Je zou zeker weet wat te zeggen, en uw tiener zou kunnen proberen om het gesprek te ontwijken. Om uw kansen van het hebben van een zinvolle discussie te verhogen, kies een tijd wanneer u en uw tiener ontspannen zijn. Maak je geen zorgen over die alles in een keer. Als je praat vaak, zou je een grotere impact op uw tiener dan als u slechts een enkel gesprek te hebben.

Als je praat over alcoholgebruik door minderjarigen, zou je:

 • Vraag standpunten van uw tiener. Zoek uit wat uw tiener weet en denkt over alcohol.
 • . Aandeel feiten Leg uit dat alcohol is een krachtig medicijn dat het lichaam en geest vertraagt, en dat iedereen kan een alcoholprobleem te ontwikkelen - een tiener zonder risicofactoren voor alcoholmisbruik zelfs.
 • Debunk mythen. Tieners denken vaak dat het drinken maakt ze populair of gelukkig. Leg uit dat alcohol kan je het gevoel "high" maar het is een kalmeringsmiddel dat ook kan verdriet en woede veroorzaken.
 • Bespreek redenen om niet te drinken. Vermijd bangmakerij. In plaats daarvan, leggen de risico's en een beroep op uw tiener het zelfrespect. Als je een familiegeschiedenis van alcoholisme of het drinken van problemen, wees eerlijk met je tiener. Sterk ontmoedigen uw tiener uit te proberen alcohol - zelfs als een volwassene - omdat er een aanzienlijke kans dat uw tiener een alcoholprobleem zou kunnen ontwikkelen, ook.
 • Plan manieren om groepsdruk te behandelen. Brainstorm met uw tiener over hoe te gaan op aanbiedingen van alcohol. Het kan zo simpel zijn als zeggen: "Nee, bedankt" of "Heb je enig frisdrank?"
 • Wees bereid om uw eigen drinkwater te bespreken. Uw tiener zou kunnen vragen als je alcohol dronk toen je minderjarig waren. Als je ervoor kiest om niet te drinken, uitleggen waarom. Als u ervoor kiest om te drinken, zou je een voorbeeld van een negatief gevolg van uw drankgebruik te delen. Als je vandaag de dag drink, wees bereid om te praten over waarom sociaal drinken is OK voor u en niet voor uw tiener.

Andere manieren om alcoholgebruik door minderjarigen te verhinderen

Naast het praten met je tiener, kijken naar andere strategieën om alcoholgebruik door minderjarigen te verhinderen:

 • Ontwikkelen van een sterke relatie met uw tiener Uw steun zal helpen uw tiener te bouwen het gevoel van eigenwaarde die hij of zij nodig heeft om op te staan ​​om groepsdruk -. En te voldoen aan uw verwachtingen.
 • Weten de activiteiten van uw tiener. Besteed aandacht aan de plannen en de verblijfplaats van uw tiener. Stimuleer deelname aan de begeleide naschoolse en weekend activiteiten.
 • Stellen regels en consequenties. Regels kunnen onder geen minderjarige drinken, waardoor feesten waar alcohol wordt geserveerd en niet rijden in een auto met een chauffeur die heeft gedronken. Eens over de gevolgen van het breken van de van tevoren regels - en consistent te handhaven.
 • Een voorbeeld. Als je drinkt, doe dit dan alleen met mate en uit te leggen aan uw tiener waarom het OK is voor volwassenen om verantwoord drinken. Beschrijf de regels die u volgt, zoals het niet drinken en rijden. Geen alcohol serveren aan iedereen die is minderjarig.
 • Stimuleren gezonde vriendschappen. Als uw tiener vrienden drankje, uw tiener heeft meer kans om te drinken, ook. Krijg aan de vrienden van uw tiener en hun ouders weten.

Die hulp zoeken voor minderjarige drinken

Als u vermoedt dat uw tiener heeft gedronken - je hebt gemerkt stemmingswisselingen of gedragsproblemen, bijvoorbeeld, of uw tiener heeft rode of glazige ogen of ongewone gezondheidsklachten - praat met hem of haar. Handhaving van de gevolgen die je hebt ingesteld, zodat uw tiener begrijpt dat het gebruik van alcohol zal altijd resulteren in een verlies van privileges.

Tween en tiener gezondheid. Alcohol gerelateerde sterfgevallen.
Tween en tiener gezondheid. Alcohol gerelateerde sterfgevallen.

Als u denkt dat uw tiener misschien een drankprobleem hebt, contact op met de arts van uw tiener of een adviseur of een andere zorgverlener die gespecialiseerd is in alcoholproblemen. Tieners die alcoholproblemen hebben zijn waarschijnlijk niet om het te beseffen - of hulp zoeken - op hun eigen.

Vergeet niet, het is nooit te vroeg om te beginnen te praten met uw tiener over minderjarige alcoholgebruik. Door kotteren het onderwerp, zult u helpen geven uw tiener de begeleiding en noodzakelijk om goede keuzes te maken te ondersteunen.

Zie ook