Vasectomie omkering: operatie om een vasectomie ongedaan maken

Definitie

Vasectomie omkering is een operatie om een ​​vasectomie ongedaan te maken. Het opnieuw verbinding van de buizen die sperma vervoeren van de testikels in het sperma. Na een succesvolle vasectomie omkering, zaadcellen zijn weer aanwezig in het sperma en u in staat zijn uw partner zwanger te raken.

Gerapporteerde zwangerschappen na vasectomie omkering tussen de 40 en 90 procent. Veel factoren hebben invloed op de vraag of een omkering is succesvol, zoals het type van vasectomie je had, en de ervaring van de arts die de omkering chirurgie.

Zie ook

Waarom is het gedaan

Mannen besluiten om een ​​vasectomie omkering hebben voor een aantal redenen, waaronder het verlies van een kind, hertrouwen of verbeterde financiën waardoor het mogelijk is om een ​​kind op te voeden. Een klein aantal mannen hebben een vasectomie omkering tot pijn aan de testikels die kunnen worden gekoppeld aan vasectomie te behandelen.

Zie ook

Risico's

Bijna alle vasectomies kan worden teruggedraaid. Echter, dit is geen garantie voor succes in het concipiëren van een kind. Vasectomie omkering kan worden geprobeerd, zelfs als er meerdere jaren zijn verstreken sinds de oorspronkelijke vasectomie - maar hoe langer het is, hoe minder waarschijnlijk het is dat de omkering zal werken.

Vasectomie omkering leidt zelden tot ernstige complicaties. Risico's omvatten:

 • Bloeden in het scrotum. Dit kan leiden tot een ophoping van bloed (hematoom) die pijnlijke zwelling veroorzaakt. U kunt de kans op hematoom te verminderen door het volgen van de instructies van uw arts om uit te rusten na de operatie. Vraag uw arts als u aspirine of andere vormen van bloedverdunnende medicatie te vermijden voor en na de operatie.
 • Infectie op de operatie plaats. Dit is niet gebruikelijk, maar het is een risico bij elke operatie.
 • Sperma granulomen. Sperma lekken in het scrotum kan uw immuunsysteem aanzetten tot een ontstoken massa heet een zaadcel granuloom vormen. Granulomen kunnen optreden na de operatie en kan een teken zijn dat een vasectomie omkering was niet succesvol zijn.
 • Chronische pijn. Een minderheid van de mannen hebben pijn in de zaadbal gebied (scrotum pijn) na vasectomie omkering.

Zie ook

Hoe je voor te bereiden

Bij het overwegen van vasectomie omkering, hier zijn een paar van de dingen na te denken over:

 • Vasectomie omkering kan duur zijn, en uw zorgverzekering misschien niet bedekken. Te weten komen over de kosten van tevoren.
 • Vasectomie omkeringen zijn over het algemeen het meest succesvol als ze zijn gedaan door een chirurg die gebruik maakt van een chirurgische microscoop (microchirurgische techniek).
 • De werkwijze is het meest succesvol wanneer uitgevoerd door een chirurg die de procedure vele malen gedaan.

Bij het kiezen van een arts, wees niet bang om vragen te stellen over hoeveel vasectomie omkeringen de arts heeft gedaan vragen, het type van de gebruikte technieken en hoe vaak de vasectomie omkeringen hebben geresulteerd in de zwangerschap. Ook vragen over de risico's en mogelijke complicaties van de procedure.

Voor de operatie
Voordat vasectomie omkering operatie, zal uw arts waarschijnlijk willen:

 • Neem uw ​​geschiedenis en het uitvoeren van een lichamelijk onderzoek. Uw arts zal willen ervoor zorgen dat je geen gezondheidsproblemen die operatie kunnen bemoeilijken hebben.
 • Controleer om te zien of u gezond sperma te produceren. Voor de meeste mannen, die voordat een vrouw zwanger geworden is bewijs genoeg. Als uw arts twijfelt of u het produceren van gezond sperma, misschien moet je een biopsie van de testikels. In deze test wordt een naald gebruikt om vocht te verwijderen uit je testikels te controleren op sperma.
 • Bevestigen dat uw partner in staat is het hebben van een kind. Uw arts zal willen zien of uw partner heeft geen vruchtbaarheidsproblemen, vooral als ze nog nooit een kind gehad of is ouder dan 35 jaar. Dit kan een gynaecologisch onderzoek en andere tests vereisen.

Zorg dat u weet welke stappen u moet nemen voor de operatie. Uw arts zal u waarschijnlijk vragen naar:

 • Stoppen met bloedverdunnende medicijnen. Twee weken voor uw vasectomie omkering, kan uw arts u vertellen niet om pijnstillers zoals aspirine of ibuprofen (Advil, Motrin IB, anderen) nemen, want ze kunnen het risico op bloedingen verhogen. Uw arts kan ook u stopt met andere medicijnen.
 • Breng een atletische supporter om te dragen na de operatie. Dit zal je scrotum te ondersteunen en houd bandages op zijn plaats.
 • Zorgen voor iemand om je naar huis na de operatie. Chirurgie algemeen duurt ongeveer twee tot vier uur. Je kan extra tijd nodig om te herstellen van anesthesie. Vraag uw arts wanneer u kunt verwachten naar huis te gaan na de operatie.

Zie ook

Wat u kunt verwachten

Artsen meestal presteren vasectomie omkeringen bij een operatie centrum of het ziekenhuis. De procedure wordt meestal gedaan op een poliklinische basis - zonder overnachting.

Uw arts kan gebruik maken van algemene verdoving om u bewusteloos tijdens de operatie te maken. Of uw chirurg kan u een verdoving die je ervan weerhoudt pijn te voelen, maar niet je in slaap vallen - zoals een epidurale, spinale of plaatselijke verdoving.

Vasectomie omkering is moeilijker dan vasectomie. Het vereist specialistische vaardigheden en expertise. Artsen kunnen deze operatie uit te voeren in een van twee manieren:

 • Vasovasostomie (vas-o-vay-ZOS-tuh-me). Met deze procedure, de chirurg naait samen terug de doorgesneden uiteinden van de buizen die sperma vervoeren (vas deferentia).
 • Vasoepididymostomy (vas-o-ep-ih-DID-ih-MOS-tuh-me). Deze operatie hecht de zaadleider direct naar de het kleine orgel aan de achterkant van elke testikel die sperma (bijbal) houdt. Een vasoepididymostomy is gecompliceerder dan vasovasostomie en wordt algemeen gekozen als een vasovasostomie niet kan of niet goed werken.

Zal je waarschijnlijk niet van tevoren weten welke techniek nodig is. In de meeste gevallen, de chirurg tijdens de operatie bepaalt welke techniek het beste werkt. Soms is een combinatie van de twee chirurgische technieken nodig - een vasovasostomie aan een kant en een vasoepididymostomy anderzijds.

Tijdens de procedure
Tijdens de operatie, zal uw arts een klein sneetje (incisie) aan de onderzijde van uw scrotum maken. Dit zal de zaadbal bloot en maak deze los van de omliggende weefsels. Vervolgens zal de arts opengesneden de buis die sperma draagt ​​(zaadleider) en onderzoekt de vloeistof binnen. Wanneer zaadcellen in de vloeistof zijn, kunnen de uiteinden van de vas deferens worden aangesloten om opnieuw de doorgang van sperma.

Als de vloeistof niet dik of pasteuze, of als het geen sperma of gedeeltelijke sperma bevat, kan littekenweefsel worden geblokkeerd zaad vloeien. In dit geval kan uw arts ervoor kiezen om een ​​vasoepididymostomy voeren.

Na de operatie
Onmiddellijk na de operatie, zal uw arts bedekken de incisies met pleisters. U zult op een atletische supporter te maken aan bandages zijn plaats te houden en te druk om zwelling en bewegingsvrijheid beperken verminderen aanvragen.

Je kan pijnlijk voor meerdere dagen. Als uw arts legt verbanden na de operatie, vragen wanneer het OK is om ze uit te schakelen. Elke steken moet oplossen in zeven tot 10 dagen.

Nadat je terug naar huis, doe het rustig aan. Periodiek met een zak ijs op je scrotum zal helpen verminderen zwelling. Als de verdoving is uitgewerkt, kan je wat pijn en kramp. Voor de meeste mannen, de pijn is niet ernstig en krijgt beter na een paar dagen tot een week.

Uw arts kan u ook de volgende instructies:

 • Draag een atletische supporter gedurende enkele weken ten alle tijden, behalve bij het douchen. Daarna moet u doorgaan met het te dragen tijdens het sporten.
 • Voor de eerste twee dagen na de operatie, vermijd alles wat de operatie plaats nat zou kunnen krijgen, zoals baden of zwemmen.
 • Onthouden van sport en zwaar tillen voor twee tot drie weken.
 • Als je een kantoorbaan, zult u waarschijnlijk in staat zijn om weer aan het werk een paar dagen na de operatie. Als je fysieke arbeid verrichten of hebben een baan die vereist veel wandelen of rijden, overleg dan met uw arts over wanneer het veilig is om weer aan het werk.
 • Heb geslachtsgemeenschap of ejaculaat niet totdat uw arts zegt dat het OK. De meeste mannen moeten onthouden van seks voor twee tot vier weken na de operatie.

Invriezen sperma
Als uw arts vindt sperma tijdens de operatie, kunt u ervoor kiezen om een ​​aantal ingevroren voor het geval uw vasectomie omkering niet werkt (cryopreservatie). Als je niet in staat om een ​​kind te verwekken door geslachtsgemeenschap, kan uw ingevroren sperma rechtstreeks worden geïnjecteerd in eieren van je partner. Dit is een type in vitro fertilisatie genaamd intracytoplasmatische sperma-injectie (ICSI).

Praat met uw arts over de vraag of sperma invriezen een optie voor u kunnen zijn. Vraag naar de mogelijke voordelen en kosten van de procedure. Het is niet altijd beschikbaar, en artsen hebben verschillende meningen over de effectiviteit ervan.

Zie ook

Resultaten

Ongeveer zes weken na de operatie, zal uw arts uw sperma te onderzoeken onder een microscoop om te zien of de operatie geslaagd was. Om het sperma te verzamelen, zal uw arts heb je masturberen en ejaculeren in een container.

Uw arts kan wilt u uw sperma te controleren elke twee tot drie maanden. Tenzij je je partner zwanger, het controleren van uw sperma voor sperma is de enige manier om te vertellen als je vasectomie omkering was een succes.

Bij een vasectomie omkering is succesvol, sperma verschijnen meestal in het sperma na een paar maanden, maar het kan soms een jaar of meer. Vasectomie omkering leidt tot zwangerschap in ongeveer de helft van de paren binnen twee jaar.

Als vasectomie omkering niet werkt
Vasectomie omkeringen soms niet als er een zaadcel blokkade die niet werd herkend tijdens de operatie, of indien blokkering ontwikkelt ergens na operatie. Sommige mannen hebben een tweede poging vasectomie omkering operatie als de procedure niet werkt de eerste keer.

U kunt ook in staat om een ​​kind te verwekken via in vitro fertilisatie met behulp van ingevroren sperma opgehaald tijdens uw vasectomie omkering. Als u niet over sperma ingevroren of uw ingevroren sperma zijn niet levensvatbaar, in vitro fertilisatie nog kunnen worden met behulp van sperma opgehaald direct vanaf uw testikel met een naald.

Zie ook