Voeding en gezond eten

Voeding basics

Heb je het gevoel alsof je niet kunt blijven met de laatste voeding nieuws, want het is altijd aan het veranderen? Hoewel het waar is dat wat bekend is over voeding en dieet evolueert, zijn er enkele voeding basics kunt u in gedachten houden. Door te weten deze voeding basics, zul je beter worden uitgerust om te sorteren door het laatste onderzoek en advies.

Het beheersen van de voeding basics komt neer op het begrijpen van de voedselgroepen en steeds meer bewust van calorieën en de rollen die specifieke voedingsstoffen spelen in een gezonde voeding. Willen verder gaan dan de voeding basics? Praat met uw arts of een diëtist voor persoonlijk dieetadvies dat rekening houdt met uw gezondheid, levensstijl, en voedsel voorkeuren en antipathieën.

Zie ook

Gezonde voeding

Wil je een gezond dieet te nemen, maar niet zeker weet waar te beginnen? Als je de parade van gezonde voeding in tijdschriften en kookboeken te overwegen, zorg ervoor om te zoeken naar een die:

  • Omvat een verscheidenheid van voedingsmiddelen uit de grote groepen levensmiddelen: fruit, groenten, volle granen, magere zuivelproducten, magere eiwitten, noten en zaden, en gezonde vetten
  • Biedt richtlijnen voor hoeveel voedsel om uit te kiezen elke groep
  • Bevat voedingsmiddelen die u kunt vinden in uw lokale supermarkt
  • Past bij uw smaak, lifestyle en budget
Voeding en gezond eten. Gezonde menu's en shopping-strategieën.
Voeding en gezond eten. Gezonde menu's en shopping-strategieën.

Kijk ook eens naar uw gezondheidsrisico's. Heeft u een hoog cholesterolgehalte of een hoge bloeddruk? Als dat zo is, moet u een dieet dat is laag in zout, verzadigd vet en cholesterol, en rijk aan fruit, groenten, volle granen en gezonde vetten te volgen. Voor persoonlijk advies, praten met uw arts of een diëtist.

Zie ook

Gezond koken

Goed eten is een van de grote genoegens van het leven. En voor de meeste, de maaltijden zijn in het hart van het gezinsleven en feesten. Wilt u bevredigende en gezonde maaltijden die u helpen uw gezin te beschermen tegen hart-en vaatziekten en andere gezondheidsproblemen te maken?

Natuurlijk zou je. Dus af te stappen van calorierijke, vette en zoute gemak items. Experimenteer met een snelle en gezonde kooktechnieken, zoals bakken, grillen en braden. Leer belangrijke voedselveiligheid tips, recepten makeovers en meer. En dan genieten wetende dat uw nieuwe gezonde kookkunsten helpen om risico op gezondheidsproblemen van uw gezin te verminderen.

Zie ook

Gezonde menu's en shopping-strategieën

Als je bent zoals de meeste, bent u op zoek naar manieren om de maaltijden gezonder en toch verleidelijk. Krijg je sappen stromen aan gezonde menu's te plannen door te bladeren gezonde recepten online en in kookboeken.

Om uw gezonde menu's bereiden, moet u gezonde ingrediënten bij de hand te hebben. Uw shopping strategieën moeten zich richten op verse en onbewerkte voedingsmiddelen. Dat betekent meer tijd besteden in de producten sectie, waar u kunt voorraad op groenten en fruit. Houd een oogje te voor hele granen en vetarme zuivelproducten. Een andere belangrijke shopping strategie - niet blijven hangen in de snacks en snoep gangpaden. Ook zeker kijken op de boerenmarkt tijdens het groeiseizoen om te zien wat lokale producten beschikbaar.

Zie ook

Voedingssupplementen

Voedingssupplementen zijn bedoeld om een ​​gezond dieet aanvullen, niet vervangen. Als je over het algemeen gezond en eet een grote verscheidenheid van voedsel, heb je waarschijnlijk niet nodig voedingssupplementen. In sommige gevallen echter, verrijkte voedingsmiddelen en voedingssupplementen kunnen nuttig omdat zij een of meer voedingsstoffen. Bijvoorbeeld, kunnen volwassenen van 50 jaar of ouder geen genoeg van krijgen vitamine B-12 in hun dieet en kunnen verrijkte voedingsmiddelen of een voedingssupplement nodig.

U kunt ook om een ​​voedingssupplement te overwegen als je niet genoeg gezonde voedsel te eten of niet eten van een gezonde verscheidenheid van voedsel. Praat met uw arts of een diëtist over de vraag of voedingssupplementen voor u geschikt zou kunnen zijn. Vergeet niet te vragen over de mogelijke bijwerkingen van voedingssupplementen u overweegt - en als ze interacties met medicijnen die u neemt.

Zie ook