Volwassen gezondheid

Gezond blijven

Als je denkt aan volwassen gezondheid, zou je denken over de verschillende manieren om gezond te blijven - van de hand wassen en vaccins voor de preventie van kanker. Goed voor u! De keuzes die je maakt elke dag gaan een lange weg in de richting van het bevorderen van de gezondheid van volwassenen.

Het is even belangrijk om aandacht te besteden aan uw tekenen en symptomen. Weet welke volwassen gezondheid waarschuwingsborden verdienen medische hulp, van onverklaarbaar gewichtsverlies of veranderingen in de stoelgang tot kortademigheid en plotselinge hoofdpijn.

En natuurlijk, regelmatige fysieke examens en volwassen gezondheid screening tests zijn een belangrijk onderdeel van de preventieve volwassen gezondheidszorg. Weet welke screening tests die u nodig heeft en hoe vaak hebben ze gedaan. Vroege opsporing is vaak de sleutel tot een succesvolle behandeling.

Zie ook

Tandheelkundige zorg

Reguliere tandheelkundige zorg is een belangrijk onderdeel van de mondgezondheid. Het hebben van gezonde tanden en tandvlees is niet een gegeven, dat wel. Als je denkt dat je te moe om je tanden of te druk om te flossen poetsen, vergeet niet dat je glimlach is afhankelijk van deze eenvoudige tandheelkundige zorg gewoonten. Penseel op dagelijkse gebitsverzorging tips, en weten welke klachten en symptomen die aandacht verdienen van een tandarts.

Kijk ook eens voorkomende tandheelkundige zorg vragen. Mocht u een elektrische tandenborstel of een gewone tandenborstel gebruiken? Heeft whitening tandpasta echt werken? Mocht uw tandheelkundige zorg onder fluoride behandelingen of tanddichtingsproducten? Hoe vaak moet je de tandarts te bezoeken voor professionele tandheelkundige schoonmaak? Wat kunt u doen over slechte adem?

Tandheelkundige zorg telt. Neem de leiding over uw tandheelkundige zorg vandaag!

Zie ook

Huidverzorging

Proactieve huidverzorging kan helpen om uw huid jeugdig en gezond. Begin met huidverzorging regel nr. 1 - jezelf te beschermen tegen de zon. Als je buiten bent, draag beschermende kleding en gebruik royale hoeveelheden zonnebrandcrème. Overweeg dan andere huidverzorging basics, het vermijden van sterke zepen en het beperken van bad tijd aan het eten van een gezonde voeding en het beheer van stress.

Natuurlijk, huidverzorging gaat verder dan zonnebrandcrème en dagelijkse reiniging. Begrijp de risico's en voordelen van tatoeages en piercings, waaronder de nieuwste tattoo verwijderen technieken. Kennen de ins en outs van zonloze looien producten. Ontdek de beste manieren om acne te behandelen. Overweeg of laser ontharing voor u geschikt is. Wat uw huidverzorging nodig heeft, rekenen op betrouwbare informatie te helpen uw huid er zijn best.

Zie ook

Nagelverzorging

Neem een ​​goede blik op je nagels. Zijn ze sterk en gezond op zoek? Of zie je ribbels, deuken, of gebieden van ongebruikelijke kleur of vorm? Een goede nagelverzorging is belangrijk, of je nagels gezond zijn of behoefte hebben aan speciale aandacht. Overweeg top nagelverzorging tips, van het bijhouden van je nagels schoon en geknipt om vochtinbrengende uw nagels regelmatig.

Als u vertrouwen op manicures om uw nagels er goed uit, weet wat te verwachten van uw nagelverzorging technicus. Als u zwakke of broze nagels, inzicht in de do's en don'ts van diverse nagel verzorgingsproducten. Als je de neiging om je nagels te bijten, nadenken over wat brandstoffen het gedrag.

Vergeet niet, kan elementaire nagelverzorging een lange weg naar het houden van uw nagels gezond te gaan.

Zie ook

Oogzorg

Doe je onder andere oogzorg in uw algemene gezondheidszorg? Als je duidelijk nu zien, is het makkelijk om routine oogzorg kijken - maar het is nog steeds belangrijk. Regelmatig oogonderzoek geef uw oogspecialist een kans om u te helpen corrigeren of aan te passen aan visie veranderingen, evenals sporen oogproblemen in het vroegste stadium.

Als u een bril of contactlenzen te dragen, zou u kunnen overwegen ooglaseren als onderdeel van uw oogzorg. Begrijpen wie is een goede kandidaat voor oogchirurgie, evenals de risico's en voordelen van chirurgie.

Het is ook belangrijk om na te denken over de gemeenschappelijke visie problemen als je ouder wordt, uit moeite met lezen kleine lettertjes om cataract en glaucoom. Weten wat normaal is - en wat niet - kan u helpen de beste oogzorg te bevorderen.

Zie ook

Slapen

Volwassen gezondheid. Gezonde relaties.
Volwassen gezondheid. Gezonde relaties.

Het kan moeilijk zijn om een ​​goede nachtrust te krijgen. Werk, huishoudelijke taken en gezinstaken soms voorrang op de slaap. Factor in een partner snurken of onverwachte uitdagingen, zoals financiële zorgen of een ziekte, en de kwaliteit van de slaap zou zelfs meer ongrijpbaar zijn. Toch bent u niet gedoemd om woelen en draaien avond na avond.

Om je slaap te verbeteren, overweeg eenvoudige zelfzorg tips - zoals het vasthouden aan een slaap schema en ontspannen voor het slapen gaan. Als u denkt over het gebruik van een slaap steun, weet wat je krijgt jezelf in. Over-the-counter slaapmiddelen effectief voor af en toe een slapeloze nacht kan zijn, maar ze zijn niet bedoeld voor langdurig gebruik.

Ga er niet vanuit dat een goede nachtrust is slechts een droom. Als de slaap blijft ongrijpbaar, vraag dan uw arts over andere behandelingsopties.

Zie ook

Geestelijke gezondheid

Hoe kun je zien of een psychische kwestie normaal is of niet? Het is lastig. De lijn tussen normaal en abnormaal geestelijke gezondheid wordt vaak vaag. Toch is het nuttig om je gevoelens, gedachten en gedrag te overwegen met betrekking tot de culturele normen en andere benchmarks.

Vaak, woede management is een belangrijk aspect van de geestelijke gezondheid. Adequaat uitgedrukt, kan woede gezond zijn. In feite, woede zelf is niet het probleem - het is hoe je ermee omgaat. Overweeg of je zou kunnen profiteren van nieuwe manieren om woede te beheren.

Geestelijke gezondheid omvat ook zaken als zelfvertrouwen, relaties en veerkracht. Als je moeite hebt met het gevoel van eigenwaarde, ontkenning of andere psychische problemen, vergeet niet dat hulp beschikbaar is. Een geestelijke gezondheid provider te vinden, vraag dan uw huisarts voor een verwijzing.

Zie ook

Gezonde relaties

Gezonde relaties met familie, kunnen vrienden en andere dierbaren een grote bron van steun, troost en liefde zijn. Toch hoeft gezonde relaties niet noodzakelijk gebeuren door zelf. Vaak, gezonde relaties noodzakelijk compromis en vergeving. Als iemand je om je pijn doet, kunt u vasthouden aan woede, wrok en gedachten van wraak - of u kunt vergeving te omarmen en vooruit.

Soms, eerlijke communicatie is alles wat nodig is om relatie crises doorstaan ​​en gezonde relaties te onderhouden. In andere gevallen, kan gezinstherapie of andere vormen van begeleiding nuttig zijn.

Als een relatie wordt misbruik, is het belangrijk om actie te ondernemen. Trachten hulp of advies zodra u veilig kan - en kijk uit naar een toekomst met de gezonde relaties die u verdient.

Zie ook

Gezond aan het werk

Gezond te blijven op het werk maakt het makkelijker om uw werk te doen. Voor veel mensen, om gezond te blijven op het werk begint met de juiste kantoorruimte ergonomie - zoals de juiste stoel hoogte, juiste afstand apparatuur en een goede houding.

Voor anderen, om gezond te blijven op het werk: het voorkomen van rugpijn en verwondingen. De beste weddenschap? Oefening regelmatig - ook als je baan houdt u in beweging. Beter nog, overwegen manieren om lichamelijke activiteit en zachte stretching in uw werkdag omvatten. Sterke en soepele spieren helpen om je terug in vorm.

Als uw baan gaat reizen, om gezond te blijven op het werk past in een workout zou kunnen betekenen, terwijl u weg bent van huis.

Gezond te blijven op het werk strekt zich ook uit aan uw geestelijke gezondheid en het gezinsleven. Overweeg strategieën om arbeidsvreugde te verhogen, work-life balance te verbeteren en te voorkomen burnout.

Zie ook