Volwassen gezondheid

Mondgezondheid: penseel op tandheelkundige zorg basics

Denk je dat je alles over zorgvuldig poetsen en flossen technieken kennen? begrijp de basics en wat u kunt doen om mondgezondheid te bevorderen.

Uw glimlach is afhankelijk van eenvoudige tandheelkundige zorg gewoonten, zoals poetsen en te flossen. Maar bent u met behulp van de juiste technieken? Volg deze stappen om uw mondelinge gezondheid te beschermen.

Borstelen voor mondgezondheid

Mondgezondheid begint met schone tanden. Houden van het gebied waar je tanden aan uw tandvlees schoon kan voorkomen dat tandvleesaandoeningen, terwijl je je tanden goed schoon kan u helpen af ​​te wenden holtes. Beschouw deze borstelen grondbeginselen van de Europese Dental Association:

 • Poets je tanden minstens tweemaal per dag. Wanneer je borstel, niet haasten. Neem voldoende tijd om een ​​grondig werk te doen.
 • Gebruik de juiste apparatuur. Gebruik een fluoride tandpasta en een zachte tandenborstel die uw mond past comfortabel. Overweeg het gebruik van een elektrische of batterij-aangedreven tandenborstel, die plaque kan verminderen en een milde vorm van tandvleesontsteking (gingivitis) meer dan niet handmatig poetsen. Deze apparaten zijn ook nuttig als u artritis of andere problemen die het moeilijk maken om effectief te poetsen.
 • Praktijk een goede techniek Houd uw tandenborstel onder een lichte hoek -. Streven de borstelharen naar het gebied waar je tand aan uw tandvlees. Poets met korte heen-en-weer bewegingen. Vergeet niet om de buitenkant, binnenkant en de kauwvlakken van uw tanden, maar ook je tong poetsen.
 • Houd uw apparatuur te reinigen. Spoel altijd uw tandenborstel met water na het poetsen. Bewaar uw tandenborstel in een rechtopstaande positie, indien mogelijk, en laat het aan de lucht drogen totdat u het opnieuw gebruikt. Niet routinematig te dekken tandenborstels of op te slaan in gesloten containers, die de groei van bacteriën kan bevorderen.
 • Weet wanneer u uw tandenborstel te vervangen Investeer in een nieuwe tandenborstel of een vervangend hoofd voor uw elektrische of batterij-aangedreven tandenborstel om de drie tot vier maanden -. Of eerder als de haren gerafeld.

Flossen voor mondgezondheid

Je kunt niet bij de kleine ruimtes tussen de tanden en onder het tandvlees met een tandenborstel. Daarom is dagelijks flossen is belangrijk. Wanneer u floss:

 • Niet beknibbelen. Breek ongeveer 18 inch (46 centimeter) van tandzijde. Wind het grootste deel van de floss rond de middelvinger aan de ene kant, en de rest rond de middelvinger aan de andere kant. Pak de floss strak tussen uw duimen en wijsvingers.
 • Worden zacht. Leid de floss tussen je tanden met behulp van een wrijvende beweging. Weet de floss niet vastklikken in je tandvlees. Wanneer de floss uw tandvlees bereikt, curve tegen een tand.
 • Neem het een tand op een moment. Schuif de floss in de ruimte tussen je tandvlees en tanden. Gebruik de floss aan de zijkant van de tand in een op-en-neer gaande beweging wrijf. Ontspan verse floss als je doorstromen naar de rest van je tanden.
 • Keep it up Als u het moeilijk vindt om floss hanteren, gebruik een interdentale reiniger -. Zoals een speciale houten of plastic pick, stick of borstel is ontworpen voor het schoonmaken tussen de tanden.

Zolang je doen een grondig werk, maakt het niet uit als je borstel of floss eerste. Echter, flossen voordat poetsen mogelijk meer fluoride uit je tandpasta te bereiken tussen uw tanden.

Zie ook

Mondgezondheid: penseel op tandheelkundige zorg basics

Andere orale gezondheidszorg tips

Naast de dagelijkse poetsen en te flossen, overweeg dan het gebruik van een antimicrobiële mondspoeling of een mondspoeling met fluoride om mondgezondheid te bevorderen.

Om voedsel deeltjes te verwijderen uit uw tanden die niet worden verdreven door flossen of borstelen, kunt u proberen een monddouche - een apparaat dat een stroom van water op je tanden gericht. Weersta de verleiding om tandenstokers of andere voorwerpen die het tandvlees zou kunnen verwonden gebruiken. Houd er echter rekening mee, dat een monddouche niet dagelijks vervangen poetsen en te flossen, omdat het niet tandplak verwijdert.

Wanneer naar de tandarts te zien

Om tandvleesontsteking en andere orale gezondheidsproblemen te voorkomen, plannen reguliere tandheelkundige schoonmaak en examens. In de tussentijd, contact op met uw tandarts als u tekenen of symptomen die orale gezondheidsproblemen, zoals zou kunnen suggereren opmerken:

 • Rode, pijnlijke of gezwollen tandvlees
 • Tandvlees dat bloedt wanneer je borstel of floss
 • Gommen die beginnen weg te trekken van uw tanden
 • Losse permanente tanden
 • Veranderingen in de manier waarop uw bovenste en onderste tanden op elkaar aansluiten
 • Ongewone gevoeligheid voor warm en koud
 • Aanhoudende slechte adem of een ongewone smaak in je mond
Volwassen gezondheid. Poets je tanden minstens tweemaal per dag.
Volwassen gezondheid. Poets je tanden minstens tweemaal per dag.

Vergeet niet, vroege opsporing en behandeling van problemen met uw tandvlees, tanden en mond kan helpen zorgen voor een levensduur van een goede mondgezondheid.

Zie ook

Volwassen gezondheid