Volwassen gezondheid

Beste zonnebrandcrème: begrijpen zonnebrandcrème opties

De beste zonnebrand is er een die je royaal zult gebruiken en volgens de aanwijzingen op het etiket. Hier is hulp begrijpen zonnebrandcrème ingrediënten, soorten zonnebrandcrème en meer.

Verward over de beste zonnebrandcrème te gebruiken? Afvraagt ​​of zonnebrandcrème kunnen schadelijk zijn? Lawrence Gibson, MD, een dermatoloog op de universiteit, Rochester, Minn, biedt zijn leiding.

Wat is de beste manier om te sorteren door middel van informatie over zonnefilters?

Begin met het onthouden van de grotere plaatje als het gaat om veiligheid zon en wat u kunt doen om jezelf te beschermen. Bijvoorbeeld:

 • . Vermijd de zon tijdens piekuren het algemeen, dit is 10:00-14:00 - ongeacht het seizoen. Deze zijn prime uur voor de blootstelling aan de huid-beschadigende ultraviolette (UV) straling van de zon, zelfs op bewolkte dagen.
 • Draag beschermende kleding. Dit omvat broeken, shirts met lange mouwen en een zonnebril. Top het af met een breedgerande hoed. Ook overwegen te investeren in zon-beschermende kleding of het gebruik van een paraplu voor schaduw.
 • Gebruik zonnebrandcrème. Breng zonnebrandcrème royaal en herhaal regelmatig.

Is er enige waarheid in de bewering dat zonnebrandcrème gebruik stimuleert overmatige blootstelling aan de zon en, als gevolg daarvan, verhoogt het risico op huidkanker?

De meeste deskundigen sterk oneens met deze bewering. Onderzoek heeft evenmin een verband tussen zonneschermgebruik en een verhoogd risico van huidkanker. Aan de andere kant, heeft onderzoek aangetoond dat het gebruik van zonnebrandmiddelen het risico van melanoma, de ernstigste vorm van huidkanker te verminderen.

Wat doet een breed-spectrum zonnebrandcrème doen?

Er zijn twee soorten UV-licht die de huid kunnen beschadigen - UVA en UVB. Een breed-spectrum, of full-spectrum, is zonnebrandcrème ontworpen om u te beschermen tegen beide.

UVA-stralen kan voortijdig ouder wordt je huid, waardoor rimpels en ouderdomsvlekken. UVB-stralen kan je huid verbranden. Te veel blootstelling aan UVA of UVB-stralen kunnen huidkanker veroorzaken. De beste zonnebrandcrème biedt bescherming tegen alle UV-licht.

Heeft de beste zonnebrandcrème hebben ook de hoogste SPF?

SPF staat voor bescherming tegen de zon factor, die is een maat voor hoe goed de zonnebrandcrème afbuigt UVB-stralen. Fabrikanten SPF berekenen op basis van hoe lang het duurt voor de huid die is behandeld met het zonnescherm ten opzichte van de huid die niet is behandeld met zonnescherm zonnebrand.

Theoretisch, de beste zonnescherm de hoogste SPF nummer. Het is niet zo eenvoudig, echter. Indien correct toegepast, zal een zonnebrandcrème met een SPF van 30 zorgen voor iets meer bescherming tegen UVB-stralen dan doet een zonnebrandcrème met een SPF van 15. Maar de SPF 30 product is niet twee keer zo beschermend als het SPF 15 product. Zonnebrandmiddelen met FOD groter dan 50 geven slechts een klein verschil in bescherming UVB.

Houd er ook rekening mee dat zonnebrandcrème wordt vaak niet grondig of dik genoeg is toegepast, en het kan worden afgewassen tijdens het zwemmen of zweten. Als gevolg daarvan kan zelfs de beste zonnebrandcrème minder effectief dan het SPF nummer op de fles worden zou je doen geloven.

Volwassen gezondheid. Vermijd de zon tijdens piekuren.
Volwassen gezondheid. Vermijd de zon tijdens piekuren.

In plaats van te kijken naar een zonnebrandcrème SPF's, kiezen voor een breed-spectrum zonnebrandcrème die u beschermt tegen UVA-en UVB-stralen.

Zie ook

Beste zonnebrandcrème: begrijpen zonnebrandcrème opties

Wat heb ik nodig om te weten over zonnebrandcrème ingrediënten?

Zonnefilters bevatten filters die UV-stralen reflecteren of absorberen. Er zijn twee belangrijke soorten van zonnebrandmiddelen:

 • Biologisch. Ook wel chemische zonnefilters, organische zonnefilters absorbeert UV-straling en het omzetten in een kleine hoeveelheid warmte. Deze groep van actieve ingrediënten is de meest gebruikte in zonnecrèmes. Organische zonnefilters kunnen avobenzone, cinoxate, ecamsule, menthyl anthranilaat, octylmethoxycinnamaat, octylsalicylaat, oxybenzon of sulisobenzon bevatten.
 • Anorganische. Ook wel fysieke zonnefilters, anorganische zonnefilters reflecteren en verstrooien UV-straling. Anorganische zonnefilters kunnen titaniumdioxide of zinkoxide bevatten. De meeste breedspectrum zonnefilter gebruiken zowel ingrediënten om beter te blokkeren UVA-en UVB-stralen.

Zonnebrandmiddelen ook zou kunnen bevatten:

 • Vitaminen. Vitamine E kan beschermen tegen UV-geïnduceerde DNA-schade. Vitamine C helpt de huid te beschermen tegen zonnebrand.
 • Insectenwerend middel. Houd in gedachten dat het typisch is aanbevolen dat insectenwerend middel niet vaker dan om de zes uur worden toegepast. Bij gebruik van dit soort combinatie product, opnieuw een zonnebrandcrème zonder muggenspray na twee uur buiten of na het zwemmen of zwaar zweten.

Sommige zonnefilters bevatten ook de antioxidant retinylpalmitaat, een vorm van vitamine A en retinol. Antioxidanten zijn stoffen die vrije radicalen neutraliseren - onstabiele zuurstofmoleculen die breken huidcellen en veroorzaken rimpels. Hoewel er zijn twijfels gerezen over zonnefilters bevatten retinylpalmitaat, onderzoek suggereert nu dat het veilig is. Echter, aanbevelingen met betrekking tot de veiligheid bij gebruik tijdens de zwangerschap zijn niet beschikbaar. Als je je zorgen maakt, kunt u overwegen het vermijden van zonnebrandmiddelen met dit ingrediënt tijdens de zwangerschap.

Zijn een aantal merken van zonnebrandmiddelen beter dan anderen?

Merk doet er minder toe dan hoe u het product gebruikt. In het algemeen, op zoek naar water-resistant, dekking breed-spectrum met een SPF van minstens 15. Controleer de vervaldatum van de zonnebrandcrème's, en volg de aanwijzingen op het etiket.

Houd er ook rekening mee dat etikettering richtlijnen voor zonnebrandcrème in de Europa zijn aan het veranderen. Onder nieuwe Food and Drug Administration richtlijnen:

 • Alleen zonnefilters die bescherming tegen zowel UVA-en UVB-stralen te bieden kan de dekking breedspectrum adverteren op het etiket.
 • Slechts breed-spectrum zonnebrandmiddelen met een SPF van 15 of hoger kan stellen de kans op huidkanker of voorkomt vroege huidveroudering.
 • Eventuele claims over vermindering van het risico van huidkanker of vroegtijdige huidveroudering moet vergezeld gaan van andere zonwering maatregelen, zoals het dragen van beschermende kleding en het vermijden van middagzon.
 • Zonnebrandmiddelen met een SPF van minstens 2, maar minder dan 15 kan bescherming adverteren alleen tegen zonnebrand - geen bescherming tegen huidkanker of vroegtijdige huidveroudering.
 • Zonnebrandmiddelen kan niet worden aangeprezen als transpiratie of waterdicht.
 • Zonnefilters die een test op waterbestendigheid passeren kunnen worden gelabeld "waterbestendig" voor 40 of 80 minuten, zolang ze ook instructies om opnieuw toe te passen na 40 of 80 minuten van het zwemmen of zweten, onmiddellijk na handdoek drogen en ten minste om de twee uur.

Uiteindelijk, is het belangrijk om een ​​zonnebrandcrème die je leuk vindt. Als u niet de zorg voor de zonnebrandcrème, je bent niet zo waarschijnlijk het consequent gebruiken.

Moet ik een spray zonnecrème of een lotion gebruiken?

Het soort zonnebrandcrème je gebruikt is aan u. Echter, bepaalde vormen van zonnebrandcrème werken beste op specifieke gebieden van het lichaam. Als je een droge huid hebt, kun je een crème de voorkeur geven - vooral voor je gezicht. Een gel of nevel misschien beter werken voor gebieden bedekt met haar, zoals de hoofdhuid of een man borst. Ouders geven vaak de voorkeur sprays omdat ze gemakkelijk aan te brengen op kinderen. Bij het gebruik van spuiten zonnebrandcrème, moet u een royale en zelfs coating aan te brengen. Vermijd het inademen van het product.

Moet ik zonnebrandcrème van toepassing zelfs als ik draag cosmetica die zonnebrandcrème bevatten?

Het hangt af van hoeveel tijd je zult besteden in de zon. Als je cosmetica die zonnebrandcrème bevatten, zoals moisturizer, stichting of lipstick te dragen, moet u ze opnieuw toe te passen om de twee uur als buiten en ook voor een aparte zonnebrandcrème.

Indien u niet zult besteden veel tijd buitenshuis en je hoeft niet je gezicht wassen of zwaar zweten tijdens de dag, het OK is om een ​​vochtinbrengende crème met zonnefilter slechts een keer in de ochtend toe te passen.

Wat is belangrijk om te onthouden over het gebruik van zonnebrandcrème?

Wanneer u zonnebrandcrème gebruikt:

 • Solliciteer royale hoeveelheden zonnebrandcrème tot droge huid 30 minuten voordat je naar buiten.
 • Gebruik zonnebrandcrème op alle huidoppervlakken die zullen worden blootgesteld aan de zon, zoals je gezicht, oren, handen, armen en lippen. Als je niet veel haar op je hoofd, van toepassing zonnebrandcrème op de bovenkant van je hoofd of draag een hoed.
 • Reapply zonnebrandcrème elke twee uur - en direct na het zwemmen of hevig zweten.
 • Vergeet niet dat zand, water, sneeuw en beton reflecteren het zonlicht en maken het nog belangrijker om zonnebrandcrème te gebruiken.
 • Omdat UV-licht kan passeren wolken, gebruik zonnebrandcrème, zelfs als het bewolkt is.

U kunt zonnebrandcrème van toepassing op kinderen vanaf de leeftijd van 6 maanden. De jongere kinderen in de schaduw zoveel mogelijk.

Gebruik zonnebrandcrème het hele jaar door, maar laat geen product wiegen je in een vals gevoel van veiligheid over de blootstelling aan de zon. Een combinatie van schaduw, kleding, zonnebrandcrème en gezond verstand is uw beste weddenschap.

Zie ook

Volwassen gezondheid