Volwassen gezondheid

Help jezelf om beter te slapen met deze tips

Dromen over een goede nachtrust? maken het een werkelijkheid met deze tips.

Kinderen bestrijden. Volwassenen kunnen niet genoeg lijken te krijgen. Wat is het? Slapen. Als je moeite hebt om een ​​goede nachtrust te krijgen, kan het tijd om af te stemmen op uw bed gaan - en overdag - routines. Probeer deze zelfhulp tips.

Bedtijd

 • Vind manieren om te ontspannen. Een warm bad voor het slapengaan kunnen helpen bij de voorbereiding op de slaap. Het hebben van je partner geeft je een massage kan ook helpen ontspannen je. Maak een ontspannende bedtijd ritueel, zoals lezen, zachte muziek, ademhalingsoefeningen, yoga of gebed.
 • Maak het bed comfortabel. Het hebben van een comfortabel kussen en matras kan helpen bevorderen van een goede nachtrust. In het algemeen, latex, contour foam en polyester kussens presteren beter dan veren of gewoon schuim kussens, maar de keuze komt neer op uw persoonlijke voorkeur. Ook de keuze van een hard of zacht matras is grotendeels een kwestie van persoonlijke voorkeur. Het kan nodig zijn om te experimenteren om uit te vinden wat voor u werkt.
 • Een slaap-vriendelijke ruimte te creëren. Sluit uw slaapkamer deur of maak een subtiele achtergrondgeluiden, zoals een draaiende ventilator, te helpen overstemmen andere geluiden. Houd uw slaapkamer temperatuur aangenaam, meestal koeler dan overdag en donker. Heeft een computer of tv in je slaapkamer niet te houden.
 • Verberg de klokken. Zet uw wekker, zodat u weet wanneer om op te staan, maar dan verberg alle klokken in uw slaapkamer, met inbegrip van uw horloge en mobiele telefoon. Je zult beter slapen als de klokken zijn uit het zicht.
 • Uit bed te komen als je niet slaapt. Sleep zoveel als nodig is om te voelen rustte, en vervolgens uit bed. De slaapkamer moet worden gebruikt voor slaap en intimiteit. Dus, als je niet kunt slapen, uit bed te komen na 20 minuten en iets ontspannend, zoals lezen, in plaats van in bed liggen en gefrustreerd over je waken doen.

Zie ook

Help jezelf om beter te slapen met deze tips

Dag

 • Vasthouden aan een regelmatig schema. Houd uw bedtijd en wektijd consistent van dag tot dag, met inbegrip van het weekend.
 • Besteden weinig tijd in de zon. Daglicht is de sleutel tot de regulering van de dagelijkse slaappatroon. Proberen om buiten in natuurlijk zonlicht gedurende minstens 30 minuten per dag. Indien mogelijk, wakker worden met de zon of gebruik zeer felle lichten in de ochtend.
 • Oefenen en actief blijven. Verkrijg tenminste 20 tot 30 minuten van intensieve lichaamsbeweging per dag, maar zorg ervoor dat het ten minste vijf tot zes uur voor het slapen gaan.
 • Vermijden of te beperken cafeïne, alcohol en nicotine. Cafeïne na lunchtijd en nicotine op elk moment van de dag kunt u te houden van in slaap vallen 's nachts. Alcohol, terwijl het misschien in eerste instantie u slaperig maken, kan frequent wakker veroorzaken.
 • Vermijd grote maaltijden en dranken voor het slapen gaan. Een lichte snack is prima, maar het eten van te veel voedsel laat in de avond kunnen de slaap verstoren. Drinken minder voor het slapen gaan, zodat je niet hoeft te zo vaak plassen.
 • Vermijden of te beperken dutjes. Naps kan het moeilijker om in slaap te vallen 's nachts maken. Als je niet kunt krijgen door zonder een, proberen om een ​​dutje tot niet meer dan 30 minuten te beperken en niet dutje na 15:00

Wanneer moet contact opnemen met uw arts

Volwassen gezondheid. Een slaap-vriendelijke ruimte te creëren.
Volwassen gezondheid. Een slaap-vriendelijke ruimte te creëren.

Bijna iedereen heeft af en toe een slapeloze nacht - maar als je vaak moeite met slapen, neem dan contact op met uw arts. Identificeren en behandelen van eventuele onderliggende oorzaken kan u helpen om de slaap je nodig hebt.

Zie ook

Volwassen gezondheid