Volwassen gezondheid

Hoeveel slaap heb je echt nodig?

Hoeveel slaap je nodig hebt hangt af van factoren als leeftijd en gezondheidstoestand. Het kan nodig zijn om te experimenteren om uw persoonlijke sweet spot vinden.

Je hebt gehoord van de standaard advies: Verkrijg acht uur slaap per nacht. Maar is dat ook zo over de hele linie? Het antwoord lijkt te zijn dat het afhankelijk is.

Leeftijd

Zoals je zou verwachten, zuigelingen en peuters moet de slaap - negen tot 10 uur 's nachts, plus dutjes overdag. Schoolgaande kinderen, met inbegrip van tieners, best met negen tot 11 uur per nacht. De meeste volwassenen moeten zeven tot acht uur slaap per nacht.

Terwijl oudere volwassenen moeten ongeveer dezelfde hoeveelheid slaap als jongere volwassenen, ouderen hebben de neiging om meer licht en voor kortere perioden dan doen jongere volwassenen slapen. Oudere volwassenen vaak compenseren door meer tijd te besteden in bed 's nachts of overdag een dutje.

Zwangerschap

Veranderingen in het lichaam van een vrouw tijdens de vroege zwangerschap kan verhogen de behoefte aan slaap. Toch zwangerschap symptomen, waaronder misselijkheid en braken, vaak moeten plassen, rugpijn, krampen in de benen, en maagzuur, kan het moeilijk maken om te slapen.

Gezondheidsproblemen en medicijnen

Mensen met chronische astma of bronchitis hebben de neiging om meer problemen in slaap te vallen en in slaap blijven dan gezonde mensen, hetzij vanwege hun ademhalingsproblemen of omwille van hun medicijnen. Andere chronische pijnlijke of oncomfortabele omstandigheden - zoals artritis, congestief hartfalen, maag reflux en sikkelcelanemie - kan maken het ook moeilijk om genoeg slaap te krijgen.

Bepaalde veelgebruikte recept en over-the-counter geneesmiddelen bevatten ingrediënten die je wakker kunnen houden. Deze ingrediënten omvatten decongestiva en steroïden. Hart en bloeddruk geneesmiddelen bekend als bètablokkers kan het moeilijk maken om in slaap te vallen en kan meer wakker veroorzaken tijdens de nacht.

Zie ook

Hoeveel slaap heb je echt nodig?

Slaaptekort

Als je slaap beroofd bent, de hoeveelheid slaap die je nodig hebt toeneemt. En als je consequent beknibbelen op de slaap, een slaap schuld opbouwt die uw gezondheid en kwaliteit van leven beïnvloedt.

Veel mensen proberen om de verloren slaap tijdens de week door te slapen meer in het weekend. Maar als je te veel slaap hebt verloren, slapen in op een weekend kan niet volledig uw slaap schuld te wissen. Daarnaast kunnen slapen later in het weekend van invloed op uw biologische klok, waardoor het moeilijker wordt om te gaan slapen op het juiste moment op zondagavond en op tijd opstaan ​​op maandagochtend.

Genetica

Volwassen gezondheid. Hoeveel slaap heb je echt nodig?
Volwassen gezondheid. Hoeveel slaap heb je echt nodig?

Doen sommige mensen gewoon nodig hebben minder uren slaap per nacht? Ja, het is geschat dat ergens tussen de 1 en 5 procent van de bevolking zijn kort slapers - mensen die zes uur of minder per nacht slapen zonder nadelige gevolgen. De behoefte aan minder slaap neiging om te draaien in gezinnen, evenals de behoefte aan meer slaap, die een genetische basis voor slaapduur suggereert.

De sweet spot

Studies suggereren dat het krijgen van minder dan zeven uur - of meer dan negen uur - slaap per nacht is geassocieerd met een verhoogd risico op gezondheidsproblemen en psychiatrische stoornissen, met name stemmingsstoornissen, en een hoger sterftecijfer.

Voorbij de nummers

De belangrijkste factor bij het bepalen van hoeveel slaap je nodig hebt is of je routinematig slaperig gedurende de dag. Heeft u de neiging om in slaap te vallen in de lage stimulus situaties, zoals lange drives, lezen, televisie kijken, praten over de telefoon of het invullen van een bureau werken? Als je dat doet, ben je waarschijnlijk niet genoeg slaap.

Stappen te ondernemen om de hoeveelheid slaap die je krijgt te verhogen. Als dat niet helpt je het gevoel meer uitgerust en alert tijdens de dag, raadpleeg dan uw arts. Hij of zij kan zoeken naar mogelijke onderliggende oorzaken, zoals slaapapneu, die kunnen worden behandeld om uw slaapkwaliteit te verbeteren en slaperigheid overdag.

Zie ook

Volwassen gezondheid