West Nile virus

Definitie

West Nile infectie wordt veroorzaakt door een virus overgebracht door muggen. De meeste mensen die besmet zijn met het West-Nijlvirus geen tekenen of symptomen ervaart, of kunnen ervaren slechts gering zijn, zoals koorts en lichte hoofdpijn. Echter, sommige mensen die besmet raken met het West Nile virus ontwikkelen van een levensbedreigende ziekte die ontsteking van de hersenen bevat.

Milde tekenen en symptomen van een West-Nijl virus infectie verdwijnen in het algemeen op hun eigen. Maar ernstige tekenen en symptomen - zoals een ernstige hoofdpijn, koorts, desoriëntatie of plotselinge zwakte - vereisen onmiddellijke aandacht.

Blootstelling aan muggen, waar West-Nijl virus bestaat verhoogt het risico op het krijgen van West-Nijl virus infectie. Bescherm uzelf tegen muggen met muggenmelk en het dragen van kleding die je huid dekt uw risico te verminderen.

Symptomen

De meeste hebben geen tekenen of symptomen
De meeste mensen die besmet zijn met het West Nile virus hebben geen tekenen of symptomen.

Milde infectie tekenen en symptomen
Ongeveer 20 procent van de mensen ontwikkelen een milde infectie genaamd West Nile koorts. Voorkomende tekenen en symptomen van West Nile Fever zijn:

 • Koorts
 • Hoofdpijn
 • Pijn in het lichaam
 • Vermoeidheid
 • Rugpijn
 • Huiduitslag (af en toe)
 • Gezwollen lymfeklieren (af en toe)
 • Oogpijn (af en toe)

Ernstige infectie tekenen en symptomen
In minder dan 1 procent van de besmette mensen, het virus veroorzaakt een ernstige neurologische infectie. Dergelijke infecties kunnen hersenontsteking (encephalitis) of zowel de hersenen en het hersenvlies (encefalitis). Ernstige infectie kan ook infectie en ontsteking van de vliezen rond de hersenen en het ruggenmerg (meningitis), ontsteking van het ruggenmerg (West-Nijl poliomyelitis) en acute slappe verlamming - een plotselinge zwakte in uw armen, benen of ademhalingsspieren. Tekenen en symptomen van deze ziekten zijn:

 • Hoge koorts
 • Ernstige hoofdpijn
 • Stijve nek
 • Desoriëntatie of verwardheid
 • Stupor of coma
 • Tremors of spier schokken
 • Gebrek aan coördinatie
 • Krampen
 • Pijn
 • Gedeeltelijke verlamming of plotselinge spierzwakte

Tekenen en symptomen van West Nile koorts duren meestal een paar dagen, maar tekenen en symptomen van encefalitis of meningitis kan blijven hangen voor weken, en bepaalde neurologische effecten, zoals spierzwakte, kan permanent zijn.

Wanneer moet u een arts te raadplegen
Milde symptomen van West Nile Fever lossen meestal op hun eigen. Als u tekenen of symptomen van ernstige infectie, zoals ernstige hoofdpijn, een stijve nek, desoriëntatie of verwarring ervaren, medische hulp inroepen meteen. Een ernstige West-Nijl virus infectie vereist in het algemeen ziekenhuis.

Zie ook

Oorzaken

Infectie overgebracht door muggen
Typisch, West Nile virus verspreidt voor mens en dier via besmette muggen. Muggen worden besmet wanneer ze zich voeden met besmette vogels. U kunt niet besmet raken door het aanraken of kussen van een persoon met het virus.

West-Nijl virus. De meeste hebben geen tekenen of symptomen.
West-Nijl virus. De meeste hebben geen tekenen of symptomen.

De meeste West-Nijl virus infecties optreden tijdens warm weer, wanneer mugbevolking actief zijn. De incubatietijd - de periode tussen het moment dat u bent gebeten door een geïnfecteerde mug en de verschijning van tekenen en symptomen van de ziekte - varieert van drie tot 14 dagen.

West Nile virus is aanwezig in gebieden zoals Afrika, delen van Azië en het Midden-Oosten. Het verscheen voor het eerst in de Europa in de zomer van 1999 en sindsdien is gevonden in alle 48 aaneengesloten staten.

Andere mogelijke routes van overdracht
In enkele gevallen kan West-Nijl virus zijn verspreid via andere routes, waaronder orgaantransplantatie en bloedtransfusie. Echter, bloeddonoren gescreend op het virus, het risico op besmetting aanzienlijk verminderen van bloedtransfusies.

Er zijn ook meldingen van mogelijke overdracht van het virus van moeder op kind tijdens de zwangerschap of borstvoeding, maar deze zijn zeldzaam en niet overtuigend bevestigd.

Risicofactoren

Uw totale risico op het krijgen van West-Nijl virus is afhankelijk van de volgende factoren:

 • Tijd van het jaar. De meerderheid van de gevallen in het Europa hebben voorgedaan tussen de maanden juli en september.
 • Geografische regio. West Nile virus is gemeld bij de meeste van de Europa, maar Midwesten en Zuidelijke staten hebben onlangs de hoogste incidentiecijfers.
 • Tijd doorgebracht buiten. Als u werkt of tijd doorbrengen buiten, je een grotere kans om gebeten door een besmette mug hebben.

Risico van ernstige infecties
Zelfs als je besmet bent, uw risico op het ontwikkelen van een ernstige West-Nijl virus-gerelateerde ziekte is uiterst klein - minder dan 1 procent van de mensen die besmet zijn geworden ernstig ziek. En de meeste mensen die ziek worden volledig herstellen. Je hebt meer kans op een ernstige of fatale infecties ontwikkelen op basis van:

 • Leeftijd. Volwassenen ouder dan 50 lopen een hoger risico op infectie.
 • Health. Degenen die een verzwakt immuunsysteem, zoals na een orgaantransplantatie met anti-verwerpingsmedicijn, een groter risico op infectie.

Voorbereiding op uw afspraak

Als u last heeft tekenen en symptomen van een ernstige West-Nijl virus infectie - zoals hoge koorts, zware hoofdpijn, een stijve nek, desoriëntatie of plotselinge spierzwakte - zie uw arts meteen of ga naar een dringende zorgcentrum. Als je ernstig ziek, moet u mogelijk naar het ziekenhuis.

Voorbereiding op uw afspraak. Milde infectie tekenen en symptomen.
Voorbereiding op uw afspraak. Milde infectie tekenen en symptomen.

Wat u kunt doen
Maak een lijst met u te nemen die bestaat uit:

 • Gedetailleerde beschrijvingen van uw klachten
 • Een overzicht van uw recente activiteiten of reizen naar een gebied waar het West-Nijlvirus is overwegend
 • Informatie over je verleden medische problemen
 • Informatie over de medische problemen van je ouders of broers en zussen
 • Vragen die u wilt de dokter te vragen

Wat te verwachten van uw arts
Naast het luisteren naar uw beschrijving van de symptomen, zal uw arts een lichamelijk onderzoek uitvoeren. Uw arts zal ook rekening worden gehouden met de vraag of het is mugseizoen en of hij of zij onlangs heeft gezien andere gevallen van West Nile virus infectie.

Uw arts kan bloedmonsters nemen om te analyseren voor West Nile virus antilichamen. Indien nodig, kan uw arts u sturen naar een ziekenhuis voor ondersteunende therapie.

Tests en diagnose

De arts kan de aanwezigheid van West Nile virus of West Nijl-gerelateerde ziekten, zoals meningitis of encefalitis bevestigen, door een van de volgende proeven:

 • Laboratoriumproeven. Als je besmet bent, kan een bloedonderzoek een stijgende niveau van antilichamen tegen het West-Nijl virus. Antilichamen zijn eiwitten die het immuunsysteem vreemde stoffen, zoals virussen aanvallen. Een positieve ribonucleïnezuur (RNA) test voor het West Nile virus is ook een indicator dat je het virus.
 • Lumbaalpunctie (ruggenprik). De meest voorkomende manier om meningitis te diagnosticeren is om de cerebrospinale vloeistof rond de hersenen en het ruggenmerg te analyseren. Een naald ingevoegd tussen de onderste wervels van de ruggengraat wordt gebruikt om een ​​monster van fluïdum extract voor laboratoriumanalyse. Een signaal dat uw immuunsysteem vecht tegen een infectie - - De vloeistof monster kan een verhoogd aantal witte bloedcellen te tonen en antilichamen tegen het West-Nijl virus.
 • Brain test In sommige gevallen, een elektro-encefalogram (EEG). - Een procedure die de activiteit van je hersenen test - of een MRI-scan kan helpen bij ontsteking van de hersenen te detecteren.

Zie ook

Behandelingen en medicijnen

Ondersteunende therapie
De meeste mensen herstellen van West Nile virus zonder behandeling. Over-the-counter pijnstillers kunnen helpen verlichten lichte hoofdpijn en spierpijn.

Wees voorzichtig bij het geven van aspirine aan kinderen of tieners. Hoewel aspirine is goedgekeurd voor gebruik bij kinderen ouder dan 2, moeten kinderen en tieners herstellen van waterpokken of griep-achtige symptomen nooit aspirine nemen. Dit komt omdat aspirine is gekoppeld aan het syndroom van Reye, een zeldzame maar potentieel levensbedreigende toestand, zoals kinderen.

Er is geen directe behandeling voor encefalitis of meningitis, maar u kunt ondersteunende behandeling in een ziekenhuis met intraveneuze vloeistoffen en medicijnen moeten andere soorten infecties te voorkomen.

Interferon therapie
Wetenschappers onderzoek naar de behandeling met interferon - een soort van immuun celtherapie - als een behandeling voor encefalitis veroorzaakt door het West Nile virus. Sommige onderzoek blijkt dat mensen die interferon ontvangen beter dan degenen die niet de drug niet ontvangen kan herstellen, maar meer onderzoek is nodig.

Het voorkomen

Uw beste inzet voor het voorkomen van West-Nijl virus en andere door muggen overgebrachte ziekten is om blootstelling aan muggen te voorkomen en te elimineren muggen broedplaatsen. Te helpen bij het controleren West-Nijl virus:

 • Elimineer stilstaand water in uw tuin. Muggen broeden in poelen van stilstaand water.
 • Ontstoppen dakgoten.
 • Lege ongebruikte zwembaden.
 • Verander water in birdbaths ten minste wekelijks.
 • Verwijder oude banden of een ongebruikt containers die water kunnen vasthouden en dienen als een broedplaats voor muggen.

Om uw eigen blootstelling aan muggen te verminderen:

 • Vermijd onnodig outdoor activiteit wanneer muggen het meest voorkomende, zoals bij dageraad, schemering en de vroege avond.
 • Draag lange mouwen en lange broeken als je in mosquito-besmette gebieden.
 • Solliciteer muggenspray met een Environmental Protection Agency-geregistreerde insectenwerend middel op uw huid en kleding. Kies de concentratie op basis van de uur beschermingsduur verschaft u - hoe hoger het percentage (concentratie) van het werkzame bestanddeel, hoe langer de afstotende werken. Volg de aanwijzingen op de verpakking, met speciale aandacht voor de aanbevelingen voor gebruik bij kinderen.
 • Wanneer u zich buiten, bedek wandelwagen of box van uw kind met klamboe.

Een vaccin is beschikbaar om paarden uit West-Nijl virus te beschermen. Geen vaccin beschikbaar voor de mens, maar werken aan een menselijk vaccin te ontwikkelen is aan de gang.