Zwaarlijvigheid

Definitie

Overgewicht wordt gedefinieerd als een overmatige hoeveelheid lichaamsvet. Obesitas is meer dan alleen een cosmetische zorg, dat wel. Het verhoogt het risico op ziekten en gezondheidsproblemen zoals hart-en vaatziekten, diabetes en hoge bloeddruk.

Omdat het extreem zwaarlijvige betekent dat je vooral kans op gezondheidsproblemen die verband houden met je gewicht hebben.

Het goede nieuws is dat zelfs een bescheiden gewichtsverlies kan verbeteren of te voorkomen dat de gezondheidsproblemen in verband met obesitas. Meestal kunt afvallen door middel van veranderingen in het dieet, verhoogde fysieke activiteit en het gedrag verandert. In sommige gevallen kan voorgeschreven medicijnen of gewichtsverlies chirurgie opties.

Zie ook

Symptomen

Obesitas is gediagnosticeerd als body mass index van een individu (BMI) van 30 of hoger. Je body mass index wordt berekend door je gewicht in kilogram (kg) door uw lengte in meters (m) in het kwadraat.

BMI Gewichtsstatus
Lager dan 18,5 Ondergewicht
18,5-24,9 Normaal
25,0-29,9 Te zwaar
30,0 en hoger Zwaarlijvig
40,0 en hoger Extreem overgewicht

Omdat BMI niet direct te meten lichaamsvet, sommige mensen, zoals de gespierde atleten, kan een BMI hebben in de obese categorie, hoewel ze niet overtollig lichaamsvet.

Wanneer moet u een arts te raadplegen
Als u denkt dat u zwaarlijvig, en vooral als u zich zorgen over het gewicht gerelateerde gezondheidsproblemen hebt, raadpleeg dan uw arts of zorgverstrekker. U en uw arts kan uw gezondheid risico's te beoordelen en te bespreken uw gewicht-verlies-opties. Zelfs een bescheiden gewichtsverlies kan verminderen of problemen met betrekking tot overgewicht te voorkomen. Gewichtsverlies is meestal mogelijk door middel van veranderingen in het dieet, verhoogde fysieke activiteit en het gedrag verandert. In sommige gevallen kan voorgeschreven medicijnen of gewichtsverlies chirurgie opties.

Zie ook

Oorzaken

Hoewel er genetische en hormonale invloeden op het lichaamsgewicht, obesitas optreedt wanneer u in meer calorieën dan je verbrandt door middel van oefening en de normale dagelijkse activiteiten. Je lichaam slaat deze overtollige calorieën als vet. Obesitas resulteert gewoonlijk uit een combinatie van oorzaken en factoren, zoals:

 • Inactiviteit. Als je niet erg actief, hoef je niet verbrandt evenveel calorieën. Met een sedentaire levensstijl, kunt u gemakkelijk in meer calorieën per dag dan je door middel van oefening en de normale dagelijkse activiteiten te gebruiken.
 • Ongezonde voeding en eetgewoonten. Het hebben van een dieet dat is hoog in calorieën, het eten van fast food, overslaan van het ontbijt, het eten van de meeste van uw calorieën in de nacht, het drinken van calorierijke dranken en het eten van te grote porties allemaal bijdragen aan gewichtstoename.
 • Zwangerschap. Tijdens de zwangerschap, het gewicht van een vrouw noodzakelijkerwijs vergroot. Sommige vrouwen vinden het moeilijk om gewicht te verliezen nadat de baby is geboren. Deze gewichtstoename kan bijdragen tot de ontwikkeling van obesitas bij vrouwen.
 • Gebrek aan slaap. Steeds minder dan zeven uur slaap per nacht kan veranderingen in de hormonen die je eetlust toenemen. U kunt ook hunkeren naar voedsel met veel calorieën en koolhydraten, die kan bijdragen aan gewichtstoename.
 • Bepaalde medicijnen. Sommige medicijnen kunnen leiden tot gewichtstoename als je niet te compenseren door middel van dieet of activiteit. Deze medicijnen zijn onder sommige antidepressiva, anti-epileptica, diabetes medicijnen, antipsychotica, steroïden en bètablokkers.
 • Medische problemen. Obesitas kan soms worden herleid tot een medische oorzaak, zoals het Prader-Willi-syndroom, het syndroom van Cushing, polycysteus ovarium syndroom, en andere ziekten en aandoeningen. Sommige medische problemen, zoals artritis, kan leiden tot verminderde activiteit, wat kan leiden tot gewichtstoename. Een lage stofwisseling is het onwaarschijnlijk dat obesitas veroorzaken, zo is het hebben van lage schildklierfunctie.

Zie ook

Risicofactoren

Overgewicht ontstaat wanneer je eet en drinkt meer calorieën dan je verbrandt door middel van oefening en de normale dagelijkse activiteiten. Je lichaam slaat deze extra calorieën als vet. Obesitas resulteert gewoonlijk uit een combinatie van oorzaken en factoren, zoals:

 • Genetica. Je genen kunnen invloed hebben op de hoeveelheid lichaamsvet u opslaan en waar dat vet wordt verspreid. Genetica kan ook een rol spelen in hoe efficiënt je lichaam zet voedsel in energie en hoe je lichaam calorieën verbrandt tijdens het sporten. Zelfs wanneer iemand een genetische aanleg, omgevingsfactoren maken uiteindelijk je meer gewicht.
 • Inactiviteit. Als je niet erg actief, hoef je niet verbrandt evenveel calorieën. Met een sedentaire levensstijl, kunt u gemakkelijk in meer calorieën per dag dan je verbrandt door middel van oefening en de normale dagelijkse activiteiten.
 • Ongezonde voeding en eetgewoonten. Het hebben van een dieet dat is hoog in calorieën, het eten van fast food, overslaan van het ontbijt, consumeren calorierijke drankjes en het eten van grote porties allemaal bijdragen aan gewichtstoename.
 • Familie lifestyle. Obesitas heeft de neiging om in de familie. Dat is niet alleen vanwege de genetica. Familieleden hebben de neiging om soortgelijke eten, lifestyle en de activiteit gewoonten hebben. Als een van je ouders of beide zwaarlijvig zijn, is het risico om zwaarlijvig toegenomen.
 • Stoppen met roken. Stoppen met roken wordt vaak geassocieerd met gewichtstoename. En voor sommigen kan dit leiden tot een gewichtstoename van wel enkele ponden per week gedurende enkele maanden, wat kan resulteren in obesitas. Op de lange termijn, echter, stoppen met roken is nog een groter voordeel voor uw gezondheid dan te blijven roken.
 • Zwangerschap. Tijdens de zwangerschap het gewicht van een vrouw per se toeneemt. Sommige vrouwen vinden het moeilijk om gewicht te verliezen nadat de baby is geboren. Deze gewichtstoename kan bijdragen tot de ontwikkeling van obesitas bij vrouwen.
 • Gebrek aan slaap. Niet genoeg slapen 's nachts kan veranderingen in de hormonen die je eetlust toenemen. U kunt ook hunkeren naar voedsel met veel calorieën en koolhydraten, die kan bijdragen aan gewichtstoename.
 • Bepaalde medicijnen. Sommige medicijnen kunnen leiden tot gewichtstoename als je niet te compenseren door middel van dieet of activiteit. Deze medicijnen zijn onder sommige antidepressiva, anti-epileptica, diabetes medicijnen, antipsychotica, steroïden en bètablokkers.
 • Leeftijd. Obesitas kan ontstaan ​​op elke leeftijd, zelfs bij jonge kinderen. Maar als je ouder wordt, hormonale veranderingen en een minder actieve levensstijl verhogen van uw risico op obesitas. Bovendien is de hoeveelheid van de spier in het lichaam de neiging af te nemen met de leeftijd. Deze lagere spiermassa leidt tot een afname van de stofwisseling. Deze veranderingen verminderen ook caloriebehoeften en kan het moeilijker om af te houden overgewicht te maken. Als je niet controleren wat je eet als je ouder wordt, zult u waarschijnlijk in gewicht.
 • Sociale en economische vraagstukken. Bepaalde sociale en economische problemen kunnen worden gekoppeld aan obesitas. Je mag niet veilige gebieden uit te oefenen, kan je niet hebt geleerd gezonde manieren van koken, of dat u geen geld om gezonder voedsel te kopen. Bovendien, de mensen die je tijd doorbrengen met kan uw gewicht beïnvloeden - heb je meer kans om zwaarlijvig te worden als je zwaarlijvig vrienden of familieleden.
 • Medische problemen. Obesitas kan zelden worden herleid tot een medische oorzaak, zoals het Prader-Willi-syndroom, het syndroom van Cushing, polycysteus ovarium syndroom, en andere ziekten en aandoeningen. Sommige medische problemen, zoals artritis, kan leiden tot verminderde activiteit, wat kan leiden tot gewichtstoename. Een lage stofwisseling is het onwaarschijnlijk dat obesitas veroorzaken, zo is het hebben van lage schildklierfunctie.

Zelfs als u een of meer van deze risicofactoren, maar dat betekent niet dat je bent voorbestemd om zwaarlijvig te worden. U kunt de meeste risicofactoren tegen te gaan via de voeding, lichamelijke activiteit en sport, en gedragsveranderingen.

Zie ook

Complicaties

Als je zwaarlijvig bent, heb je meer kans om een ​​aantal potentieel ernstige gezondheidsproblemen, waaronder de ontwikkeling van:

 • Hoog cholesterol en triglyceriden
 • Diabetes type 2
 • Hoge bloeddruk
 • Metabool syndroom - een combinatie van een hoge bloedsuikerspiegel, hoge bloeddruk, hoge triglyceriden en een hoog cholesterolgehalte
 • Hartziekte
 • Beroerte
 • Kanker, waaronder kanker van de uterus, eierstokken, borst, colon, rectum en prostaat
 • Slaapapneu, een potentieel ernstige slaapstoornis waarbij de ademhaling herhaaldelijk stopt en start
 • Depressie
 • Galblaas ziekte
 • Gynaecologische problemen, zoals onvruchtbaarheid en onregelmatige menstruatie
 • Erectiestoornissen en seksuele gezondheidsproblemen, als gevolg van afzettingen van vet blokkeren of vernauwing van de slagaders naar de genitaliën
 • Niet-alcoholische leververvetting ziekte, een aandoening waarbij vet zich opstapelt in de lever en kunnen ontstekingen of littekens veroorzaken
 • Artrose
 • Huidproblemen, zoals slechte wondgenezing

Kwaliteit van leven
Als je zwaarlijvig bent, kan uw algemene kwaliteit van leven lager zijn, ook. Je mag niet in staat zijn om dingen die je normaal zou genieten zo gemakkelijk als u zou willen doen. U kunt problemen deelnemen aan familie-activiteiten hebben. U kunt openbare plaatsen te vermijden. Je kunt zelfs met discriminatie.

Andere gewicht gerelateerde problemen die kunnen invloed hebben op uw kwaliteit van leven te omvatten:

 • Depressie
 • Onbekwaamheid
 • Fysiek ongemak
 • Seksuele problemen
 • Schande
 • Sociaal isolement

Zie ook

Voorbereiding op uw afspraak

Praten met uw arts open en eerlijk over je gewicht is een van de beste dingen die je voor je gezondheid kan doen. Je bent waarschijnlijk beginnen met het zien van uw huisarts. In sommige gevallen kunt u worden doorverwezen naar een obesitas-specialist - indien beschikbaar in uw regio. U kan ook worden verwezen naar een geestelijke gezondheid provider, diëtist of voedingsdeskundige.

Wat u kunt doen
Omdat het een actieve deelnemer in uw zorg is belangrijk. Een manier om dit te doen is door het voorbereiden voor uw afspraak. Denk na over uw wensen en doelen voor de behandeling. Ook schrijf een lijst van vragen te stellen. Deze vragen kunnen zijn:

 • Waarom kan ik mijn gewicht te beheren op mijn eigen?
 • Welke andere gezondheidsproblemen zou ik?
 • Moet ik zie een diëtist?
 • Hoe kan ik obstakels die mij weerhouden om meer fysiek actief te overwinnen?
 • Wat zijn de opties voor de behandeling van obesitas en mijn andere gezondheidsproblemen?
 • Is het gewicht-verlies chirurgie een optie voor mij?
 • Zal begeleiding helpen?
 • Zijn er brochures of ander gedrukt materiaal dat ik naar huis kan nemen met mij?
 • Welke websites heb je raden een bezoek?

In aanvulling op uw voorbereide vragen, aarzel dan niet om vragen te stellen tijdens uw afspraak.

Wat te verwachten van uw arts
Tijdens uw afspraak, uw arts of andere zorgverlener is waarschijnlijk vragen u een aantal vragen over je eten, activiteit, stemming en gedachten, en symptomen die u zou kunnen hebben. U kunt gevraagd worden op vragen als:

 • Wat en hoeveel eet je in een typische dag?
 • Hoeveel activiteit krijg je in een typische dag?
 • Gedurende welke periodes van je leven heb je gewicht?
 • Wat zijn de factoren die volgens u invloed op uw gewicht?
 • Hoe is uw dagelijks leven beïnvloed door uw gewicht?
 • Hoe is uw stemming beïnvloed door uw gewicht?
 • Welke diëten of behandelingen heb je geprobeerd om gewicht te verliezen?
 • Welke andere medische voorwaarden, indien aanwezig, heb je?
 • Heeft u familieleden met gewichtsproblemen?
 • Wat zijn uw gewichtsverlies doelen?
 • Ben je klaar om veranderingen in uw levensstijl te maken om gewicht te verliezen?
 • Wat denk je dat zou kunnen voorkomen dat u het verliezen van gewicht?
 • Hoe toegewijd bent u om gewicht te verliezen?
 • Welke medicijnen of over-the-counter kruiden en supplementen neem je?

Wat u kunt doen in de tussentijd
Als u meerdere dagen of weken voor de geplande afspraak, kunt u beginnen met het maken van een aantal veranderingen in je eentje om je eet-en activiteitenniveau als je begint de reis om gewicht te verliezen.

 • Start het maken van gezonde veranderingen in uw dieet, zoals het eten van meer fruit, groenten en volle granen en het verminderen van grootte van de porties. Eet ontbijt.
 • Bijhouden hoeveel je eet of drinkt elke dag, zodat je een gevoel van hoeveel calorieën je neemt inch Het is gemakkelijk te onderschatten hoeveel calorieën je eigenlijk nemen elke dag.
 • Begin het verhogen van uw activiteit niveau. Probeer om op te staan ​​en rond uw huis vaker. Begin langzaam als u niet in goede staat of worden niet gebruikt om te oefenen. Zelfs een 10 minuten dagelijkse wandeling kan helpen. Als u een hygiënische omstandigheden, of als je een man bent ouder dan 40 jaar of een vrouw ouder dan 50, overleg dan met uw arts voordat u een nieuwe oefening programma te starten.

Zie ook

Tests en diagnose

Als uw arts vindt dat je overgewicht of obesitas zijn, zal hij of zij meestal beoordelen uw gezondheid geschiedenis in detail, het uitvoeren van een lichamelijk onderzoek en raden een aantal tests.

Deze examens en tests omvatten over het algemeen:

 • Het nemen van uw gezondheid geschiedenis. Uw arts kan uw gewicht geschiedenis, gewichtsverlies inspanningen, lichaamsbeweging, eetpatronen, welke andere voorwaarden die je hebt gehad, medicijnen, stress en andere kwesties beoordelen over uw gezondheid. Uw arts kan ook beoordelen gezondheid van de geschiedenis van uw familie om te zien of je aanleg voor bepaalde voorwaarden kunnen zijn.
 • Controleren op andere gezondheidsproblemen. Als u gezondheidsproblemen heeft gekend, zal uw arts te evalueren. Uw arts zal ook controleren op andere mogelijke gezondheidsproblemen in het onderzoek en laboratoriumtests, zoals hoge bloeddruk en diabetes.
 • Bereken je BMI. Uw arts zal uw body mass index (BMI) te controleren om uw niveau van overgewicht te bepalen. Uw BMI helpt ook je algehele risico voor de gezondheid te bepalen en welke behandeling geschikt zijn.
 • Het meten van uw taille omtrek. Vet opgeslagen rond je taille, ook wel visceraal vet of buikvet, kan verder verhogen van uw risico op ziekten zoals diabetes en hart-en vaatziekten. Vrouwen met een taille meting (omtrek) van meer dan 35 centimeter en mannen met een taille meting van meer dan 40 centimeter kan meer gezondheidsrisico's dan mensen met een kleinere taille metingen doen.
 • Een algemeen lichamelijk onderzoek. Dit omvat het meten van je lengte, het controleren van vitale functies, zoals hartslag, bloeddruk en temperatuur, het luisteren naar je hart en longen, en de behandeling van uw buik.
 • Bloedonderzoek. Welke tests die u hebt afhankelijk van uw gezondheid en risicofactoren. Zij kunnen onder meer een cholesterol test, leverfunctietesten, nuchtere glucose, een schildklier-test en anderen, afhankelijk van uw gezondheidssituatie. Uw arts kan ook aan bepaalde hart-tests, zoals een elektrocardiogram.

Het verzamelen van al deze informatie helpt u en uw arts bepalen hoeveel gewicht je nodig hebt om te verliezen en wat gezondheidsproblemen of risico's die je hebt. En deze vorm zullen geven welke behandeling opties zijn voor u geschikt is.

Zie ook

Behandelingen en medicijnen

Het doel van de behandeling van obesitas is het bereiken en verblijf in een gezond gewicht. Het kan nodig zijn om te werken met een team van gezondheidswerkers, waaronder een voedingsdeskundige, diëtist, therapeut of een obesitas-specialist, om te helpen begrijpen en wijzigingen aanbrengen in je eet-en bewegingspatronen.

U kunt beginnen zich beter te voelen en het zien van verbeteringen in uw gezondheid door gewoon introduceren beter eten en activiteit gewoonten. Het eerste doel is een bescheiden gewichtsverlies - 5 tot 10 procent van het totale gewicht. Dat betekent dat als je weegt 200 £ (91 kg) en zijn zwaarlijvig door BMI normen, zou je nodig hebt om slechts ongeveer 10 tot 20 pond (4,5-9,1 kg) verliezen om te beginnen met het zien van voordelen.

Obesitas. Ongezonde voeding en eetgewoonten.
Obesitas. Ongezonde voeding en eetgewoonten.

Alle gewicht-verlies programma's vereisen veranderingen in uw eetgewoonten en meer lichaamsbeweging. De behandelmethoden die precies bij u passen afhankelijk van uw niveau van obesitas, uw algehele gezondheid en uw bereidheid om deel te nemen in uw gewicht-verlies plan. Andere behandeling tools omvatten:

 • Veranderingen in het dieet
 • Oefening en activiteit
 • Gedragsverandering
 • Recept gewichtsverlies medicatie
 • Gewicht-verlies chirurgie

Veranderingen in het dieet
Het verminderen van calorieën en gezonder eten zijn van vitaal belang voor het overwinnen van obesitas. Hoewel u misschien gewicht op het eerste, langzame en gestage gewichtsverlies van 1 of 2 pond (1/2 tot 1 kilogram) per week op de lange termijn verliezen snel wordt beschouwd als de veiligste manier om gewicht en de beste manier om het te houden permanent verliezen. Vermijd drastische en onrealistisch dieet veranderingen, zoals crash diëten, omdat ze waarschijnlijk niet helpen overtollige gewicht af te houden voor de lange termijn.

Dietary manieren om obesitas te overwinnen zijn:

 • Een caloriearm dieet. De sleutel tot gewichtsverlies is het verminderen van hoeveel calorieën u inch U en uw zorgverleners kan je typische eet-en drinkgewoonten beoordelen om te zien hoeveel calorieën je normaal verbruikt en waar je kunt bezuinigen. U en uw arts kan bepalen hoeveel calorieën je nodig hebt om in elke dag om gewicht te verliezen, maar een typische hoeveelheid is 1.000 tot 1.600 calorieën.
 • Vol gevoel met minder. Het concept van de energiedichtheid kan u helpen uw honger te stillen met minder calorieën. Alle voedingsmiddelen hebben een bepaald aantal calorieën in een bepaalde hoeveelheid (volume). Sommige voedingsmiddelen, zoals desserts, snoepjes, vetten en verwerkte voedingsmiddelen, zijn rijk aan energiedichtheid. Dit betekent dat een klein volume heeft voeding groot aantal calorieën. Daarentegen andere voedingsmiddelen, zoals groenten en fruit, hebben lage energiedichtheid. Deze voedingsmiddelen zorgen voor een grotere portiegrootte met een minder aantal calorieën. Door het eten van grotere porties van voedingsmiddelen minder vol met calorieën, vermindert u knagende honger, nemen minder calorieën en zich beter voelt over je maaltijd, wat bijdraagt ​​aan hoe tevreden je algemene gevoel.
 • Vaststelling van een gezond-eten plan. Om uw totale voeding gezonder te maken, eet meer plantaardig voedsel, zoals fruit, groenten en volkoren koolhydraten. Benadrukken ook magere eiwitbronnen, zoals bonen, linzen en soja, en mager vlees. Proberen te vissen omvatten twee keer per week. Beperk zout en toegevoegde suikers. Stok met vetarme zuivelproducten. Eet kleine hoeveelheden vetten, en zorg ervoor dat ze afkomstig zijn van hart-gezonde bronnen, zoals noten en olijfolie, koolzaadolie en notenolie.
 • . Maaltijdvervangers Deze plannen stel voor dat u een of twee maaltijden met hun producten te vervangen - zoals lage-calorie shakes of maaltijd bars - en gezonde snacks te eten en een gezonde, uitgebalanceerde derde maaltijd dat is laag in vet en calorieën. Op de korte termijn, kan dit type van dieet helpen gewicht te verliezen. Houd in gedachten dat deze diëten zal waarschijnlijk niet je leren hoe je je algehele levensstijl te veranderen, hoewel, dus je kan hebben om dit te houden als u wilt uw gewicht af te houden.
 • Wees op uw hoede van snelle oplossingen. Je bent misschien geneigd door fad diëten die snel en gemakkelijk gewichtsverlies beloven. De realiteit is echter dat er geen magische voedingsmiddelen of snelle oplossingen. Fad diëten kan helpen op de korte termijn, maar op de lange termijn resultaten lijken niet beter dan andere diëten te zijn. Zo kan je gewicht op een crash dieet te verliezen, maar je bent waarschijnlijk om het terug te krijgen wanneer je stopt met het dieet. Om gewicht te verliezen - en het weg te houden - je moet gezond-voedingsgewoonten aan te nemen dat je na verloop van tijd kan handhaven.

Oefening en activiteit
Verhoogde fysieke activiteit of oefening is ook een essentieel onderdeel van de behandeling van obesitas. De meeste mensen die in staat zijn om hun gewichtsverlies te behouden voor meer dan een jaar krijgen regelmatige lichaamsbeweging, zelfs gewoon wandelen.

Om uw activiteit niveau op te krikken:

 • Oefening. De European College of Sports Medicine beveelt aan dat mensen met overgewicht of obesitas krijgen minstens 150 minuten per week matig intensieve lichamelijke activiteit om verdere gewichtstoename te voorkomen of om een bescheiden hoeveelheid gewicht te verliezen. Maar om significant gewichtsverlies te bereiken, moet u zo veel als 250 tot 300 minuten lichaamsbeweging per week krijgen. Je zal waarschijnlijk moeten geleidelijk verhogen het bedrag dat u te oefenen als je uithoudingsvermogen en conditie willen verbeteren. Om uw eigen oefening goal meer uitvoerbaar te maken, het opsplitsen in meerdere sessies gedurende de dag, het doen van slechts vijf of zes minuten per keer.
 • Verhoog uw dagelijkse activiteiten. Hoewel regelmatige aërobe oefening is de meest efficiënte manier om calorieën te verbranden en schuur overgewicht, geen extra beweging helpt calorieën te verbranden. Eenvoudige veranderingen in uw hele dag kan oplopen tot grote voordelen. Park verder van winkel entrees, rev up van uw huishoudelijke taken, tuin, opstaan ​​en bewegen periodiek, en dragen een stappenteller om bij te houden hoeveel stappen je eigenlijk in de loop van een dag in te nemen.

Gedragsveranderingen
Een gedragswijziging programma kan helpen om veranderingen in levensstijl, gewicht te verliezen en het weg te houden. Stappen te nemen zijn onder behandeling van uw huidige gewoonten uit te vinden wat factoren, spanningen of situaties kan hebben bijgedragen aan uw overgewicht.

Gedragsverandering, ook wel gedragstherapie, kan omvatten:

 • Counseling. Therapy of interventies met getrainde geestelijke gezondheidszorg of andere professionals kunnen helpen aanpakken gedrags-en emotionele kwesties in verband met eten. Therapie kan helpen te begrijpen waarom je te veel eten en te leren gezonde manieren om te gaan met angst. U kunt ook leren hoe u uw voedingsgewoonten kan opvolgen en activiteit, te begrijpen eten triggers, en omgaan met voedsel hunkeren. Counseling kan beschikbaar zijn via de telefoon, e-mail of internet-gebaseerde programma's als reizen is moeilijk. Therapie kan plaatsvinden op zowel individueel als in groepsverband plaatsvinden.
 • Steungroepen. Je kunt kameraadschap en begrip vinden in praatgroepen waar anderen voor dezelfde uitdagingen, met obesitas. Neem contact op met uw arts, lokale ziekenhuizen of commercieel gewicht-verlies programma's voor ondersteuning van groepen in uw omgeving, zoals Weight Watchers.

Recept gewichtsverlies medicatie
Afvallen vereist een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging. Maar in bepaalde situaties kan recept gewichtsverlies medicatie helpen. Houd er echter rekening mee, dat de gewicht-verlies medicatie is bedoeld om te worden gebruikt samen met een dieet, lichaamsbeweging en het gedrag verandert, niet in plaats van hen. Als u niet over deze andere veranderingen in je leven te maken, medicatie is onwaarschijnlijk om te werken.

Uw arts kan gewichtsverlies medicatie aanraden als andere methoden van gewichtsverlies niet hebben gewerkt voor jou en je voldoet aan een van de volgende criteria:

 • Andere methoden van gewichtsverlies niet hebben gewerkt voor u
 • Je body mass index (BMI) van 30 of hoger
 • Je body mass index (BMI) groter is dan 27 en je hebt ook medische complicaties van obesitas, zoals diabetes, hoge bloeddruk of slaapapneu
Voorbereiding op uw afspraak. Ongezonde voeding en eetgewoonten.
Voorbereiding op uw afspraak. Ongezonde voeding en eetgewoonten.

Recept gewichtsverlies medicatie uw arts kan omvatten:

 • Orlistat (Xenical). Orlistat is een gewichtsverlies medicatie die is goedgekeurd door de Food and Drug Administration (FDA) voor langdurig gebruik bij volwassenen en kinderen van 12 jaar en ouder. Dit medicijn blokkeert de vertering en de absorptie van vet in je maag en darmen. Geabsorbeerd vet wordt uitgescheiden in de ontlasting. Gemiddeld gewichtsverlies met orlistat is ongeveer 5 tot 7 pond (2,3-3,2 kg) meer dan je kunt krijgen van een dieet en lichaamsbeweging na een of twee jaar van het nemen van de medicatie.

  Bijwerkingen geassocieerd met orlistat zijn vette en frequente stoelgang, darm urgentie, en gas. Deze bijwerkingen kunnen worden geminimaliseerd als u vet te verminderen in uw dieet. Omdat orlistat blokken opname van bepaalde nutriënten, neem een ​​multivitamine tijdens het gebruik van orlistat om voedingstekorten te voorkomen.

  De FDA heeft ook ingestemd met een gereduceerde sterkte versie van orlistat (Alli) die wordt verkocht over-the-counter, zonder recept. Alli is niet goedgekeurd voor kinderen. Deze medicatie werkt hetzelfde als recept-sterkte orlistat en is alleen bedoeld als aanvulling op - geen vervanging voor - een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging.

 • Lorcaserin (belviq). Lorcaserin is een lange termijn gewichtsverlies drug door de FDA goedgekeurd voor volwassenen in 2012. Het werkt door het aantasten van chemische stoffen in je hersenen die helpen verminderen uw eetlust en maakt je een vol gevoel, waardoor je minder eet. Uw arts zal zorgvuldig controleren uw gewichtsverlies tijdens het gebruik lorcaserin. Als je niet verliezen ongeveer 5 procent van je totale lichaamsgewicht binnen 12 weken na het nemen van lorcaserin, is het onwaarschijnlijk dat het geneesmiddel zal werken voor u en de medicatie moet worden gestopt.

  Bijwerkingen van lorcaserin zijn hoofdpijn, duizeligheid, vermoeidheid, misselijkheid, droge mond en constipatie. Zeldzame, maar ernstige bijwerkingen zijn een chemische onbalans (serotonine syndroom), suïcidale gedachten, psychiatrische problemen, en problemen met het geheugen of begrip. Zwangere vrouwen moeten niet nemen lorcaserin.

 • Phentermine-topiramaat (Qsymia). Dit gewichtsverlies medicatie is een combinatie geneesmiddel goedgekeurd door de FDA voor gebruik op lange termijn bij volwassenen. Qsymia combineert phentermine, een gewicht-verlies drug voorgeschreven voor gebruik op korte termijn, met topiramaat, een medicijn dat wordt gebruikt om epileptische aanvallen onder controle. Uw arts zal uw gewichtsverlies tijdens het gebruik van de drug. Als je niet verliest ten minste 3 procent van je lichaamsgewicht binnen 12 weken na aanvang van de behandeling, kan uw arts voorstellen ofwel stoppen met het gebruik van Qsymia of verhoging van de dosering, afhankelijk van uw conditie.

  Bijwerkingen zijn verhoogde hartslag, tintelingen van handen en voeten, slapeloosheid, duizeligheid, droge mond en constipatie. Ernstige maar zeldzame bijwerkingen zijn suïcidale gedachten, problemen met het geheugen of begrip, slaapstoornissen en wijzigingen in uw visie. Zwangere vrouwen moeten niet nemen Qsymia. Qsymia verhoogt het risico op aangeboren afwijkingen.

 • Phentermine (adipex-p, suprenza). Phentermine is een gewichtsverlies medicatie voor gebruik op korte termijn (drie maanden) bij volwassenen. Met behulp van gewichtsverlies medicatie op korte termijn meestal niet leiden tot lange termijn gewichtsverlies. Terwijl sommige zorgverleners voorschrijven phentermine voor langdurig gebruik, hebben weinig studies zijn veiligheid en gewicht-verlies resultaten op lange termijn geëvalueerd.

Je moet nauwkeurige medische controle tijdens het nemen van een recept gewichtsverlies medicatie. Houd er ook rekening mee dat een gewicht-verlies medicatie niet kan werken voor iedereen. Als de medicatie werkt, zijn gevolgen hebben de neiging om af te vlakken na zes maanden gebruik als elke andere methode van gewichtsverlies. Mogelijk moet u een gewicht-verlies medicatie voor onbepaalde tijd te nemen. Wanneer u stopt met het innemen van een gewicht-verlies medicatie, je bent waarschijnlijk veel of alle van het gewicht dat je verloren te herwinnen.

Gewicht-verlies chirurgie
In sommige gevallen, gewichtsverlies chirurgie, ook wel bariatrische chirurgie, is een optie. Gewicht-verlies chirurgie biedt de beste kans op verlies van het meeste gewicht, maar het kan serieuze problemen opleveren. Gewicht-verlies chirurgie beperkt de hoeveelheid voedsel die u in staat om comfortabel te eten of vermindert de opname van voedsel en calorieën, of beide bent.

Gewicht-verlies chirurgie voor obesitas kan worden beschouwd indien:

 • Heb je extreem overgewicht, met een body mass index (BMI) van 40 of hoger
 • Uw BMI 35-39,9, en heb je ook een serieus gewicht gerelateerde gezondheidsproblemen, zoals diabetes of hoge bloeddruk
 • Je bent toegewijd aan het maken van de levensstijl veranderingen die noodzakelijk zijn voor een operatie aan het werk

Gewicht-verlies chirurgie kan vaak helpen je verliest zo veel als 50 procent of meer van uw overtollige lichaamsgewicht. Maar gewicht-verlies chirurgie is geen wonder obesitas te genezen. Het is geen garantie dat u al uw overtollig gewicht zult verliezen, of dat je het weg te houden op lange termijn. Gewichtsverlies succes na de operatie is afhankelijk van uw inzet voor het maken van levenslang veranderingen in uw eten en lichaamsbeweging.

Voorkomende gewicht-verlies chirurgie omvatten:

 • Gastric bypass operatie. Dit is de favoriete gewicht-verlies chirurgie in de Europa omdat het heeft aangetoond relatief goede resultaten op lange termijn. In gastric bypass (Roux-en-Y gastric bypass), de chirurg maakt een klein zakje aan de bovenkant van je maag. De dunne darm wordt vervolgens gesneden op korte afstand onder de hoofdmaag en verbonden met de nieuwe zak. Voedsel en vloeistof rechtstreeks uit de zak naar dit gedeelte van de darm, omzeilen meeste van de maag.
 • Laparoscopische verstelbare maagband (LAGB). In deze procedure, is je maag gesplitst in twee zakjes met een opblaasbare band. Trekt de band strak, als een riem, de chirurg maakt een klein kanaal tussen de twee zakjes. De band houdt de opening uit te breiden en is over het algemeen ontworpen om te verblijven in plaats permanent. LAGB is populair omdat het minder invasief, veroorzaakt het algemeen langzaam, gestaag gewichtsverlies en de band kan worden aangepast indien nodig. Echter, net als bij andere procedures, dit zal niet werken zonder veranderingen in uw gedrag. De resultaten zijn meestal niet zo goed als bij andere procedures. Het LAP-BAND maagband apparaat is ook goedgekeurd voor gebruik bij mensen met een BMI van 30 tot 34 en hebben een extra voorwaarde gezondheid in verband met hun overgewicht.
 • Maag mouw. In deze procedure deel van de maag is verwijderd, waardoor een kleinere reservoir voor voedsel. Er zijn lopende studies ter evaluatie van deze procedure.
 • Biliopancreatic afleiding met duodenale switch. In deze procedure, de meeste van je maag is operatief verwijderd. Dit gewicht-verlies chirurgie biedt aanhoudende gewichtsverlies, maar het vormt een groter risico op ondervoeding en vitaminegebrek, en je nauwkeurige controle op gezondheidsproblemen vereisen. Het wordt algemeen gebruikt voor mensen die een body mass index van 50 of meer.

Het voorkomen van gewichtstoename na de behandeling van obesitas
Helaas, is het gebruikelijk om gewichtstoename ongeacht wat obesitas behandelmethoden je probeert. Maar dat betekent niet dat uw gewicht-verlies inspanningen zijn nutteloos.

Een van de beste manieren om het herwinnen van het gewicht dat je krijgt regelmatige fysieke activiteit hebt verloren te voorkomen. Bijhouden van uw lichamelijke activiteit als het helpt u gemotiveerd te blijven en op koers. Als je gewicht te verliezen en krijgen een betere gezondheid, overleg dan met uw arts over welke aanvullende activiteiten die u zou kunnen doen en, indien nodig, hoe je je activiteit te geven en te oefenen een boost.

U mag altijd waakzaam over je gewicht te blijven. De combinatie van een gezondere voeding en meer activiteit is de beste manier om gewicht te verliezen en het weg te houden voor de lange termijn. Als je gewicht-verlies medicijnen te nemen, zult u waarschijnlijk gewicht terug te krijgen wanneer u stopt met het nemen van hen. Je zou zelfs gewicht na gewichtsverlies chirurgie terug te krijgen als u doorgaat met te veel eten of eten voedsel beladen met vet en calorieën.

Neem uw gewichtsverlies en gewichtsbehoud op een dag op een tijd en omring jezelf met ondersteunende hulpmiddelen om uw succes te garanderen. Zoek een gezondere manier van leven die je kunt vasthouden aan voor de lange termijn.

Zie ook

Lifestyle en huismiddeltjes

Uw poging om obesitas te overwinnen heeft meer kans om succesvol te zijn dat je te volgen strategieën thuis naast uw formele behandelplan. Deze kunnen bestaan ​​uit:

 • Blijf bij je behandelplan. Het veranderen van een levensstijl die u kan hebben geleefd met vele jaren kan moeilijk zijn. Wees eerlijk met uw arts, therapeut of andere zorgverleners als u uw activiteit of het eten van doelen uitglijden. U kunt samenwerken om te komen met nieuwe ideeën of nieuwe benaderingen.
 • Neem uw ​​medicijnen zoals voorgeschreven. Als je gewicht-verlies medicijnen of medicijnen te nemen om obesitas-gerelateerde aandoeningen, zoals hoge bloeddruk of diabetes te behandelen, neem ze precies zoals voorgeschreven. Als u een probleem plakken met uw medicatie of hebben vervelende bijwerkingen, raadpleeg dan uw arts.
 • Leer meer over je conditie. Onderwijs over obesitas kan helpen meer te leren over de reden waarom je zwaarlijvig geworden en wat je eraan kunt doen. Misschien voel je je meer bevoegd om controle te nemen en vasthouden aan uw behandelplan. Lees gerenommeerde zelfhulpboeken en overwegen over te praten met uw arts of therapeut.
 • Beroep doen op ondersteuning. Haal uw familie en vrienden aan boord met uw gewicht-verlies doelen. Omring jezelf met mensen die je steunen en helpen, niet saboteren uw inspanningen. Zorg ervoor dat ze begrijpen hoe belangrijk gewichtsverlies is voor uw gezondheid. Wilt u wellicht ook een gewichtsverlies support groep aan te sluiten.
 • Stel realistische doelen. Wanneer u een aanzienlijke hoeveelheid gewicht te verliezen, kunt u doelen die onrealistisch zijn, zoals het proberen te veel te snel te verliezen ingesteld. Niet instellen jezelf voor mislukking. Stel dagelijkse of wekelijkse doelen voor lichaamsbeweging en gewichtsverlies. Maak kleine veranderingen in uw dieet in plaats van een poging drastische wijzigingen die u bent waarschijnlijk niet aan de stok met voor de lange termijn.
 • Identificeren en te vermijden voedsel triggers. Leid jezelf van je verlangen om te eten met iets positiefs, zoals het bellen van een vriend. Oefen nee te zeggen tegen ongezond voedsel en grote porties. Eten wanneer je eigenlijk honger - niet alleen wanneer de klok zegt dat het tijd is om te eten.
 • Houd een record. Houd een voeding en beweging dagboek. Dit dagboek kan u helpen verantwoordelijk voor uw eten en lichaamsbeweging te blijven. U kunt gedrag ontdekken die kunnen worden houdt je terug en, omgekeerd, wat goed werkt voor jou. U kunt het tijdschrift ook gebruiken om andere belangrijke gezondheids-parameters zoals bloeddruk en cholesterolgehalte en de algehele conditie bijhouden.

Zie ook

Alternatieve geneeswijzen

Tal van voedingssupplementen die beloven om u te helpen gewicht te verliezen snel beschikbaar zijn. Maar in bijna alle gevallen de doeltreffendheid en veiligheid van deze producten twijfelachtig. Praat met uw arts voordat u een voedingssupplementen.

Kruiden, vitaminen en mineralen, alle beschouwd voedingssupplementen door de Food and Drug Administration, hebben niet dezelfde strenge testen en etikettering proces als over-the-counter en recept medicijnen. Maar sommige van deze stoffen, met inbegrip van producten geëtiketteerd als "natuurlijk," hebben drug-achtige effecten die gevaarlijk kunnen zijn. Zelfs sommige vitaminen en mineralen kan problemen veroorzaken wanneer genomen in grote hoeveelheden. Ingrediënten niet standaard zijn, en ze kunnen onvoorspelbaar en schadelijke bijwerkingen. Voedingssupplementen kan ook gevaarlijk zijn interacties met voorgeschreven medicijnen u neemt veroorzaken.

Men denkt dat acupunctuur en hypnose kunnen aanvullen andere obesitas behandelingen. Praat met uw arts als u geïnteresseerd bent in het toevoegen van acupunctuur of hypnose om uw behandeling bent.

Zie ook

Coping en ondersteuning

Praat met uw arts of therapeut over het verbeteren van uw copingvaardigheden en deze tips om te gaan met obesitas en uw gewicht-verlies inspanningen:

 • Journal. Schrijven in een dagboek om pijn, woede, angst of andere emoties te uiten.
 • Verbinden. Niet worden geïsoleerd. Probeer te nemen aan reguliere activiteiten en samenzijn met familie of vrienden periodiek.
 • Join. Word lid van een steungroep, zodat je verbinding kunt maken met anderen die met soortgelijke uitdagingen.
 • Focus. Blijf gericht op uw doelen. Het overwinnen van obesitas is een continu proces. Blijf gemotiveerd door het houden van uw doelen in het achterhoofd. Herinner jezelf eraan dat je verantwoordelijk bent voor het beheer van uw conditie en werken aan je doelen bent.
 • Ontspan. Leer ontspanning en stress management. Leren om stress te herkennen en ontwikkelen van stressmanagement en ontspanning vaardigheden kunnen u helpen de controle van ongezonde eetgewoonten te krijgen.

Zie ook

Het voorkomen

Of je nu het risico om zwaarlijvig, momenteel overgewicht of op een gezond gewicht, kunt u stappen ondernemen om ongezonde gewichtstoename en gezondheidsproblemen te voorkomen. Niet verrassend, de stappen om gewichtstoename te voorkomen zijn dezelfde als de stappen om gewicht te verliezen: dagelijkse lichaamsbeweging, een gezond dieet, en een engagement op lange termijn om te kijken wat je eet en drinkt.

 • Oefening regelmatig. Volgens het European College of Sports Medicine, moet je 150 tot 250 minuten matig intensieve activiteit per week krijgen om gewichtstoename te voorkomen. Matig intensieve lichamelijke activiteiten omvatten snel wandelen en zwemmen.
 • Eet gezonde maaltijden en snacks. Focus op low-calorie, voedzame voedingsmiddelen, zoals fruit, groenten en volle granen. Vermijd verzadigde vetten en beperken snoep en alcohol. U kunt nog steeds genieten van kleine hoeveelheden vetrijk, calorierijk voedsel als een zeldzame traktatie. Enkel ben zeker om voedingsmiddelen die een gezond gewicht en een goede gezondheid te bevorderen vaker dan je voedsel dat niet doen kiezen kiezen.
 • Kennen en te voorkomen dat het voedsel vallen die ertoe leiden dat u om te eten. Identificeer situaties die out-of-control eten teweegbrengen. Probeer het bijhouden van een dagboek en schrijf op wat je eet, hoeveel je eet, wanneer je eet, hoe je je voelt en hoe hongerig je bent. Na een tijdje, moet je zien patronen ontstaan. U kunt vooruit te plannen en strategieën te ontwikkelen voor het omgaan met dit soort situaties en verblijf in controle van uw eetgedrag.
 • Controleer uw gewicht regelmatig. Mensen die zich minstens een keer per week wegen zijn meer succesvol in het houden van overtollige kilo's. De controle van uw gewicht kan u vertellen of uw inspanningen werken en kan u helpen bij kleine gewicht winsten te ontdekken voordat deze grote problemen.
 • Wees consistent. Vasthouden aan uw gezond-gewicht van plan tijdens de week, in het weekend, en temidden van vakantie-en feestdagen zoveel mogelijk verhoogt uw kansen op succes op lange termijn.

Zie ook