Zwanger worden

Zwangerschap na miskraam: wat u moet weten

Zwangerschap na miskraam kan stressvol en verwarrend. Wanneer is de beste tijd om zwanger te raken? wat zijn de kansen van weer een miskraam? krijgen de feiten over zwangerschap na miskraam.

Denken over zwangerschap na miskraam? Je zou kunnen angstig of verward over wat de oorzaak van uw miskraam en wanneer om weer zwanger te voelen. Hier is hulp begrip zwangerschap na miskraam, en de stappen die u kunt nemen om een ​​gezonde zwangerschap te bevorderen.

Wat veroorzaakt een miskraam?

Miskraam is het spontaan verlies van een zwangerschap voor de 20e week. De meeste miskramen optreden omdat de foetus niet normaal ontwikkelen. Problemen met de baby's chromosomen of genen zijn meestal het gevolg van fouten die optreden bij toeval als het embryo verdeelt en groeit - geen problemen geërfd van de ouders. Soms is een vrouw de gezondheidstoestand, zoals ongecontroleerde diabetes of problemen met de baarmoeder of de baarmoederhals, ook kan leiden tot een miskraam. Echter vaak de oorzaak van een miskraam is niet bekend.

Ongeveer 10 tot 20 procent van de zwangerschappen eindigt in een miskraam. Het werkelijke aantal ligt waarschijnlijk hoger omdat veel miskramen voordoen zo vroeg in de zwangerschap dat een vrouw niet eens nog weten dat ze zwanger is.

Wat zijn de kansen van een miskraam?

Miskraam is meestal een eenmalige gebeurtenis. De meeste vrouwen die een miskraam gaan om een ​​gezonde zwangerschap na miskraam hebben. Minder dan 5 procent van de vrouwen hebben twee opeenvolgende miskramen, en slechts 1 procent heeft drie of meer opeenvolgende miskramen.

Zijn speciale tests aangeraden voordat zwangerschap na miskraam?

Als je ervaart meer dan twee miskramen, overwegen testen om eventuele onderliggende oorzaken te identificeren voordat u opnieuw zwanger te raken. Bijvoorbeeld:

  • Bloedonderzoek. Een monster van uw bloed wordt geëvalueerd om te helpen bij het ​​opsporen problemen met de hormonen of het immuunsysteem.
  • Chromosomale testen. U en uw partner zou hebben allebei uw bloed getest om te bepalen of uw chromosomen zijn een factor. Weefsel van de miskraam - indien beschikbaar - ook zouden kunnen worden getest.

De procedures kunnen ook worden gedaan om baarmoeder problemen op te sporen. Bijvoorbeeld:

  • Echografie. Deze beeldvormende methode maakt gebruik van hoogfrequente geluidsgolven om precieze beelden van structuren te produceren in het lichaam. Uw zorgverzekeraar plaatst de echografie-apparaat (transducer) over je buik of plaatst het in je vagina om beelden van je baarmoeder te krijgen.
  • Hysteroscopie. Uw zorgverzekeraar voegt een kleine, verlichte telescoop heet een hysteroscoop via de baarmoederhals in uw baarmoeder. Hij of zij breidt vervolgens de baarmoederholte door het injecteren van het met zout en onderzoekt de wanden van je baarmoeder en de openingen van de eileiders.
  • Hysterosalpingografie. Deze techniek maakt gebruik van een kleurstof aan de baarmoederholte en de eileiders van röntgenbeelden markeren.
  • Sonohysterogram. Deze echografie wordt gedaan nadat vloeistof wordt geïnjecteerd in je baarmoeder al is je vagina en baarmoederhals. Hierdoor kan uw zorgverzekeraar om te zoeken naar problemen in het slijmvlies van je baarmoeder.
Zwanger worden. Hysterosalpingografie.
Zwanger worden. Hysterosalpingografie.

Als de oorzaak van je miskramen niet kan worden geïdentificeerd, hoop niet verliezen. Ongeveer 60 tot 70 procent van de vrouwen met onverklaarde herhaalde miskramen gaan om een ​​gezonde zwangerschap te hebben.

Zie ook

Zwangerschap na miskraam: wat u moet weten

Wanneer is de beste tijd voor zwangerschap na miskraam?

Geef jezelf de tijd om te genezen voordat u opnieuw zwanger te raken.

Lichamelijk herstel van een miskraam in de meeste gevallen zal slechts een paar uur tot een paar dagen. Uw periodes zal waarschijnlijk terugkeren binnen vier tot zes weken, en het is mogelijk tijdens de menstruele cyclus direct na een miskraam zwanger te worden.

Houd er echter rekening mee, dat een miskraam kan intens gevoel van verlies veroorzaken. Zou u en uw partner ook ervaring een brede waaier van emoties, zoals boosheid, verdriet of schuld. Haast je niet het rouwproces.

Zodra u klaar voor de zwangerschap na miskraam krijgt, vraag uw zorgverzekeraar voor begeleiding. Ook deze richtlijnen als u hebt gehad:

  • Een miskraam. De Wereldgezondheidsorganisatie beveelt minstens zes maanden wachten voordat je probeert om zwanger te worden, maar ander onderzoek heeft geen bewijs voor het uitstellen van de conceptie te ondersteunen gevonden. In feite, is wat onderzoek aangetoond dat vrouwen die binnen zes maanden na een miskraam in hun eerste zwangerschap bedacht minder complicaties dan degenen die langer gewacht om zwanger had. Als je gezond bent en voel me klaar, zou er geen noodzaak om te wachten om zwanger na miskraam.
  • Twee of meer miskramen. Als u twee of meer miskramen hebt gehad, raadpleeg dan uw zorgverzekeraar. Hij of zij zou onderzoek aanbevelen om eventuele onderliggende problemen, evenals mogelijke behandelingen bepalen voordat een zwangerschap.
  • Een molazwangerschap Een molazwangerschap -. Een goedaardige (benigne) tumor die zich ontwikkelt in de baarmoeder - treedt op wanneer de placenta zich ontwikkelt tot een abnormale massa van cysten in plaats van steeds een levensvatbare zwangerschap. Als je een molaire zwangerschap hebt gehad, kan uw zorgverzekeraar raden te wachten zes maanden tot een jaar voordat je probeert zwanger te worden.

Is er iets dat gedaan kan worden om de kans op een gezonde zwangerschap te verbeteren?

Het maken van gezonde keuzes voor de conceptie en tijdens de zwangerschap kan helpen om u en uw baby gezond.

Begin met het nemen van een dagelijkse prenatale vitamine of foliumzuur, ideaal begin van een paar maanden voor de conceptie. Het is ook belangrijk om een ​​gezond gewicht te behouden, onder meer fysieke activiteit in je dagelijkse routine, eet een gezonde voeding en beperken cafeïne. Zorg ervoor om stress te beheren en te voorkomen dat alcohol, roken en illegale drugs.

Als je meerdere miskramen hebt gehad, toekomstige zwangerschappen moeten zorgvuldig worden gepland en gecontroleerd. Raadpleeg uw zorgverlener voordat u opnieuw bedenken en zien hem of haar zo snel als u denkt dat u zwanger zou kunnen zijn.

Welke emoties zijn waarschijnlijk tijdens de volgende zwangerschappen?

Zodra je weer zwanger na miskraam geworden, zult u waarschijnlijk het gevoel blij - evenals angstig en bang. Je zou aarzelen om uw goede nieuws pas later in je zwangerschap te delen. Gevoelens van verdriet over uw verlies ook zou kunnen terugkeren nadat u bevallen. Dit is normaal.

Praat over je gevoelens en laat je ze volledig te ervaren. Draai om je partner, familie en vrienden voor comfort. Als u problemen ondervindt bij het omgaan, raadpleeg dan uw zorgverzekeraar of een vertrouwenspersoon voor extra ondersteuning.

Zie ook