Zwangerschap week per week

Prenataal onderzoek: is het geschikt voor u?

Prenataal onderzoek kan waardevolle informatie bieden over de gezondheid van uw baby. Begrijp de risico's en voordelen, en hoe prenatale testen prenatale zorg kunnen beïnvloeden.

Zwangerschap is een tijd van grote anticipatie - en angst.

U vraagt ​​zich misschien af ​​of u complicaties zult ervaren of als je baby gezondheidsproblemen zal hebben. Neem troost in het feit dat de meeste baby's gezond geboren. Toch wilt u misschien meer informatie over uw baby's gezondheid dan wat uw zorgverzekeraar kunt observeren.

Voer prenatale testen.

Soorten prenatale testen

Prenataal onderzoek omvat zowel screening tests en diagnostische tests:

  • . Screening tests Prenatale screening tests kunnen vaststellen of uw baby heeft meer kans om bepaalde voorwaarden te hebben - maar ze kunnen meestal niet een definitieve diagnose te stellen. Algemene screening tests, zoals bloedonderzoek en echo's, zijn routine in de meeste zwangerschappen. Specifieke screening tests, zoals eerste en tweede trimester screening voor abnormale chromosomen, ook kunnen worden aangeboden. Screening tests vormen geen risico voor moeder of baby.
  • Diagnostische tests Als een screening test wijst op een mogelijk probleem -. Of uw leeftijd, familiegeschiedenis of medische geschiedenis brengt u een verhoogd risico op een baby met een genetisch probleem - je zou een meer invasieve prenatale diagnostische test overwegen. Een diagnostische test is de enige manier om zeker te zijn van een diagnose. Sommige diagnostische tests, zoals de vlokkentest of vruchtwaterpunctie, dragen een klein risico op een miskraam.
Zwangerschap week per week. Wat gaat u doen met de testresultaten?
Zwangerschap week per week. Wat gaat u doen met de testresultaten?

Ondanks deze duidelijke definities, zijn recente veranderingen in de technologie de grens tussen traditionele en diagnostische tests wazig.

Bijvoorbeeld, een nieuwe bloedtest voor het syndroom van Down is nu beschikbaar in sommige gebieden. De test analyseert foetaal DNA circuleert in bloedbaan van de moeder. Als een traditionele screening test geeft een hoog risico op het syndroom van Down, kan de nieuwe bloedtest het risico duidelijker te definiëren. Hoewel zij niet als een diagnostische test, kan een normaal gevolg de noodzaak van invasieve diagnostiek elimineren.

Zie ook

Prenataal onderzoek: is het geschikt voor u?

Vragen om te overwegen

Prenatale screening tests voor foetale afwijkingen zijn optioneel. Het is belangrijk om een ​​weloverwogen beslissing over prenatale testen te maken, vooral als je het screenen van foetale aandoeningen die niet behandeld kunnen worden.

  • Wat gaat u doen met de testresultaten? Normal resultaten kunnen verlichten uw angst. Echter, als prenataal onderzoek geeft aan dat uw baby een aangeboren afwijking zou kunnen hebben, je zou kunnen worden geconfronteerd met hartverscheurende beslissingen - zoals de vraag of om de zwangerschap voort te zetten. Aan de andere kant, zou je de mogelijkheid om plannen voor uw baby care vooraf welkom.
  • De informatie vorm je prenatale zorg? Sommige prenatale tests vaststellen problemen die tijdens de zwangerschap kan worden behandeld. In andere gevallen, prenataal onderzoek waarschuwt uw zorgverzekeraar om een ​​aandoening die onmiddellijke behandeling na de geboorte nodig.
  • Hoe nauwkeurig zijn de resultaten? Prenatale testen is niet perfect. Het percentage fout-negatieve en fout-positieve uitslagen varieert van test om te testen.
  • Wat zijn de risico's Weeg de risico's van specifieke prenatale testen - zoals angst, pijn of mogelijke miskraam - tegen de waarde van het kennen van de resultaten.
  • Wat is de kosten? Verzekering dekking voor prenataal onderzoek varieert. Als de test u overweegt niet wordt gedekt door uw verzekering plan, bent u bereid en in staat om de kosten van de test op je eigen te dekken?

De beslissing is aan jou

Prenataal onderzoek kan informatie die uw prenatale zorg beïnvloedt bieden. Vergeet niet, hoewel, sommige screening tests van de noodzaak van een zorgvuldige persoonlijke beslissingen. Uiteindelijk is de beslissing om prenataal onderzoek voort te zetten is aan jou.

Als je bezorgd bent over prenatale testen, bespreken de risico's en voordelen met uw zorgverzekeraar. Je zou ook een ontmoeting met een klinisch geneticus voor een grondiger evaluatie.

Een genetisch consulent kan u helpen te begrijpen:

  • De kansen van uw baby ontwikkelen van een bepaalde aandoening
  • Hoe de conditie zou uw baby's leven impact, met inbegrip van uw baby fysieke en mentale ontwikkeling en kwaliteit van leven
  • Mogelijke behandelingen, zowel tijdens de zwangerschap of na de geboorte

Het nemen van de tijd om uw opties te evalueren zal u helpen de beste beslissing voor u en uw baby.

Zie ook