Zwangerschap week per week

Seks tijdens de zwangerschap: wat is OK, wat niet

Heeft zwangerschap spiked uw interesse in seks? of is seks het laatste waar je aan denkt? hoe dan ook, hier is wat je moet weten over seks tijdens de zwangerschap.

Als u wilt zwanger te raken, je hebt seks. Geen verrassingen daar. Maar hoe zit het met seks terwijl je zwanger bent? De antwoorden zijn niet altijd zo duidelijk.

Hier is wat je moet weten over seks tijdens de zwangerschap.

Is het OK om seks te hebben tijdens de zwangerschap?

Zolang je zwangerschap normaal verloopt, kun je seks hebben zo vaak als je wilt - maar u misschien niet altijd willen.

Op het eerste, hormonale schommelingen, kan moeheid en misselijkheid sap seksueel verlangen. Naarmate je zwangerschap vordert, kan gewichtstoename, rugpijn en andere symptomen verder temperen uw enthousiasme voor seks.

Je emoties kan een tol op uw zin in seks, ook.

Zorgen over hoe de zwangerschap of de baby zal je relatie verandert met uw partner zou zwaar op je geest - zelfs terwijl je gretig anticiperen op de toevoeging aan uw familie. Vrees over seksuele activiteit nadelige gevolgen voor het kind of de angst voor de bevalling zou samenwerken om uw libido ondermijnen. Veranderingen in je zelfbeeld kan een rol spelen als goed, vooral als je zwangerschap vordert.

Kan seks tijdens de zwangerschap leiden tot een miskraam?

Hoewel veel koppels zorgen dat seks tijdens de zwangerschap zal leiden tot een miskraam, seks is over het algemeen niet een punt van zorg. Vroege miskramen zijn meestal gerelateerd aan chromosomale afwijkingen of andere problemen in de ontwikkeling van de baby - niet om alles wat je doet of niet doet.

Heeft seks tijdens de zwangerschap schadelijk voor de baby?

Uw ontwikkelende baby wordt beschermd door het vruchtwater in de baarmoeder, en de sterke spieren van de baarmoeder zelf. Seksuele activiteit heeft geen invloed op uw baby.

Wat zijn de beste seksuele posities tijdens de zwangerschap?

Zolang je tevreden bent, de meeste seksuele posities zijn OK tijdens de zwangerschap.

Naarmate je zwangerschap vordert, experiment om te vinden wat het beste werkt. In plaats van op uw rug ligt, bijvoorbeeld, wilt u misschien naast je partner zijwaarts liggen of stel u bovenop uw partner of voor je partner.

Laat uw creativiteit over te nemen, zolang je wederzijds plezier en comfort in het achterhoofd te houden.

Hoe zit het met orale en anale seks?

Orale seks veilig is tijdens de zwangerschap. Als je orale seks ontvangen, hoewel, zorg ervoor dat je partner geen lucht te blazen in uw vagina. Zelden, misschien een luchtstoot een bloedvat blokkeert (luchtembolie) - die een levensbedreigende aandoening voor jou en de baby zou kunnen zijn.

In het algemeen, is anale seks niet aanbevolen tijdens de zwangerschap. Anale seks zou ongemakkelijk zijn als je zwangerschap-gerelateerde aambeien. Meer betrekking kan anale seks toestaan ​​infectie-veroorzakende bacteriën te verspreiden van het rectum naar de vagina.

Zie ook

Seks tijdens de zwangerschap: wat is OK, wat niet

Zijn condooms nodig?

Blootstelling aan seksueel overdraagbare infecties tijdens de zwangerschap verhoogt het risico op infecties die je zwangerschap en de gezondheid van uw baby kan beïnvloeden.

Gebruik een condoom als:

  • Uw partner heeft een seksueel overdraagbare infectie
  • Je bent niet in een wederzijds monogame relatie
  • U kiest om seks te hebben met een nieuwe partner tijdens de zwangerschap

Kan orgasmes leiden vroeggeboorte?

Orgasmes kunnen veroorzaken samentrekkingen van de baarmoeder, maar deze contracties zijn verschillend van de weeën voel je je tijdens de bevalling. Orgasmes - met of zonder geslachtsgemeenschap - zijn waarschijnlijk niet het risico van vroeggeboorte of vroeggeboorte verhogen.

Evenzo, seks is niet waarschijnlijk dat de arbeid leiden, zelfs als je uitgerekende datum nadert.

Zijn er momenten dat geslacht moet worden vermeden?

Hoewel de meeste vrouwen veilig seks kunnen hebben tijdens de zwangerschap, soms is het best om voorzichtig te zijn.

Uw zorgverzekeraar zou aanraden te vermijden seks wanneer:

  • Je hebt een voorgeschiedenis van vroeggeboorte of vroeggeboorte
  • U onverklaarde vaginale bloedingen
  • Je bent lekkende vruchtwater
  • Je baarmoederhals begint te vroeg te openen (cervixinsufficiëntie)
  • Uw placenta geheel of gedeeltelijk dekt uw cervicale opening (placenta previa)

Wat als ik niet wil om seks te hebben?

Dat is OK. Er is meer aan een seksuele relatie dan geslachtsgemeenschap.

Deel uw behoeften en zorgen met uw partner op een open en liefdevolle manier. Als seks is moeilijk, onaantrekkelijk of off-limits, probeer dan een ander soort contact - zoals knuffelen, zoenen of massage.

Nadat de baby geboren is, hoe snel kan ik seks hebben?

Of u bevallen vaginaal of door C-sectie, zal je lichaam de tijd om te genezen nodig. Veel zorgverleners bevelen wachten vier tot zes weken voor hervatting van de geslachtsgemeenschap. Dit maakt tijd voor je baarmoederhals te sluiten en eventueel scheuren of een gerepareerde episiotomie te genezen.

Als je te pijnlijk of uitgeput om nog na te denken over seks, onderhouden intimiteit op andere manieren. Blijf verbonden tijdens de dag met korte telefoontjes, e-mails of sms-berichten. Behouden een paar rustige minuten voor elkaar voordat de dag begint of terwijl je de afbouw voor het slapen gaan.

Wanneer u klaar bent om seks te hebben bent, neem het langzaam - en gebruik een betrouwbare methode van anticonceptie als je wilt om een ​​volgende zwangerschap te voorkomen.

Zie ook