Zwangerschap week per week

Zwangerschap en obesitas: de risico's kennen

Bezorgd over zwangerschap en overgewicht? de risico's van overgewicht te begrijpen tijdens de zwangerschap - plus stappen om een ​​gezonde zwangerschap te bevorderen.

Omdat overgewicht tijdens de zwangerschap kan een grote invloed op uw gezondheid en uw baby's gezondheid. Te weten komen over de mogelijke complicaties, aanbevelingen voor gewichtstoename en wat u kunt doen om een ​​gezonde zwangerschap te bevorderen.

Wat is beschouwd als zwaarlijvig?

Overgewicht wordt gedefinieerd als een overmatige hoeveelheid lichaamsvet. Een formule gebaseerd op lengte en gewicht - riep de body mass index (BMI) - wordt vaak gebruikt om te bepalen of een persoon zwaarlijvig.

BMI Gewichtsstatus
Lager dan 18,5 Ondergewicht
18,5-24,9 Normaal
25-29,9 Te zwaar
30 en hoger Zwaarlijvig
40 en hoger Extreem overgewicht

Kon obesitas invloed op mijn vermogen om zwanger te raken?

Omdat overgewicht kan je vruchtbaarheid schaden door het remmen van de normale ovulatie. Overgewicht kan ook invloed hebben op de uitkomst van in vitro fertilisatie (IVF). Als een vrouw de BMI toeneemt, neemt ook het risico van mislukte IVF.

Hoe zou obesitas invloed op mijn zwangerschap?

Omdat obesitas tijdens de zwangerschap het risico van verschillende zwangerschap complicaties, inclusief:

 • Zwangerschapsdiabetes. Vrouwen die lijden aan obesitas hebben meer kans om diabetes die zich ontwikkelt tijdens de zwangerschap (zwangerschapsdiabetes) dan hebben zijn vrouwen die een normaal gewicht.
 • Pre-eclampsie. Vrouwen die zwaarlijvig zijn een verhoogd risico op het ontwikkelen van hoge bloeddruk en eiwit in de urine na 20 weken van de zwangerschap (pre-eclampsie).
 • Infectie. Vrouwen die zwaarlijvig zijn tijdens de zwangerschap hebben een verhoogd risico op urineweginfecties. Obesitas verhoogt ook het risico van postpartum infectie, of de baby vaginaal of keizersnede wordt geleverd.
 • Trombose. Vrouwen die zwaarlijvig zijn tijdens de zwangerschap hebben een verhoogd risico op een ernstige aandoening waarbij een bloedstolsel vormen in een bloedvat (trombose).
 • Obstructieve slaapapneu. Vrouwen die zwaarlijvig zijn tijdens de zwangerschap zou kunnen worden met een verhoogd risico van een potentieel ernstige slaapstoornis waarbij de ademhaling herhaaldelijk stopt en start (obstructieve slaapapneu). Zwangerschap kan ook verergeren bestaande obstructieve slaapapneu.
 • Achterstallige zwangerschap. Obesitas verhoogt het risico dat de zwangerschap zal ook na de verwachte vervaldag.
 • Arbeid problemen. Labor inductie komt vaker voor bij vrouwen die zwaarlijvig zijn. Obesitas kan ook interfereren met het gebruik van bepaalde pijnstillers, zoals epidurale blok.
 • C-sectie. Obesitas tijdens de zwangerschap verhoogt de kans op electieve en dringende C-profielen. Obesitas verhoogt ook het risico van keizersnede complicaties, zoals vertraagde genezing en wondinfecties. Vrouwen die zwaarlijvig zijn ook minder kans op een succesvolle vaginale bevalling na een keizersnede (VBAC) hebben.
 • Zwangerschap verlies. Obesitas verhoogt het risico op een miskraam en doodgeboorte.

Zie ook

Zwangerschap en obesitas: de risico's kennen

Hoe kon obesitas beïnvloeden mijn baby?

Zwangerschap week per week. Zwangerschapsdiabetes.
Zwangerschap week per week. Zwangerschapsdiabetes.

Overgewicht tijdens de zwangerschap kan verschillende gezondheidsproblemen voor een baby, waaronder veroorzaken:

 • Macrosomia. Vrouwen die zwaarlijvig een verhoogd risico op het leveren van een baby die significant groter is dan gemiddeld (macrosomie) en heeft meer lichaamsvet dan normaal. Uit onderzoek blijkt dat als geboortegewicht toeneemt, neemt ook het risico op obesitas bij kinderen.
 • Chronische aandoeningen. Omdat obesitas tijdens de zwangerschap kan het risico dat uw baby hart-en vaatziekten of diabetes zal ontwikkelen als een volwassene te verhogen.
 • Geboorteafwijkingen. Onderzoek wijst uit dat overgewicht tijdens de zwangerschap iets verhoogt het risico van het hebben van een baby die is geboren met een aangeboren afwijking, zoals een probleem met het hart of een aandoening van de hersenen of het ruggenmerg (neurale buisdefect).

Hoeveel gewicht moet ik krijgen tijdens de zwangerschap?

Uw pre-zwangerschap gewicht en de body mass index (BMI), evenals uw gezondheid en uw baby's gezondheid, spelen allemaal een rol bij het bepalen hoeveel gewicht je nodig hebt om te krijgen tijdens de zwangerschap. Werk met uw zorgverzekeraar om te bepalen wat het beste is in uw geval en om uw gewicht te beheersen tijdens de zwangerschap.

Begin met het overwegen van deze algemene richtlijnen voor de zwangerschap gewichtstoename en obesitas:

 • Enkelvoudige zwangerschap. Als je zwaarlijvig en dat een kind bent, is de aanbevolen gewichtstoename is 11 tot 20 pond (ongeveer 5 tot 9 kilo).
 • Meerlingzwangerschap. Als je zwaarlijvig en een tweeling of een veelvoud zijn, de aanbevolen gewichtstoename is 25-42 pond (ongeveer 11 tot 19 kg).

Toch, wat onderzoek suggereert dat vrouwen die zwaarlijvig zijn veilig minder gewicht kan winnen dan de richtlijnen adviseren.

In plaats van het verkrijgen of verliezen van een specifiek bedrag van gewichtstoename tijdens de zwangerschap, kan uw zorgverzekeraar u aanmoedigen om zich te concentreren op het vermijden van overmatige gewichtstoename tijdens de zwangerschap.

Zal ik gespecialiseerde zorg tijdens de zwangerschap nodig?

Als je zwaarlijvig bent, zal uw zorgverzekeraar nauwlettend uw zwangerschap. Afhankelijk van de omstandigheden, kan uw zorgverzekeraar raden:

 • Vroege testen voor zwangerschapsdiabetes. Voor vrouwen op gemiddeld risico op zwangerschapsdiabetes, een screening test genaamd de glucose challenge test wordt vaak gedaan tussen week 24 en 28 van de zwangerschap. Als je overgewicht en zwanger bent, kan uw zorgverzekeraar de screeningstest raden eerder in je zwangerschap - misschien zelfs op je eerste prenatale bezoek. Als uw testresultaten normaal zijn, zult u waarschijnlijk herhalen de screeningstest tussen week 24 en 28 van de zwangerschap.
 • Vertraagde foetale echografie. Foetale echografie is een beeldvormende techniek die hoge-frequentie geluidsgolven gebruikt om beelden van de baby in de baarmoeder te produceren. Foetale echoscopie wordt meestal gedaan tussen week 18 en 20 van de zwangerschap van een baby's groei en ontwikkeling te evalueren. Omdat ultrasone golven niet gemakkelijk door abdominaal vetweefsel echter obesitas tijdens de zwangerschap kan interfereren met de doeltreffendheid van echografie. Echoresultaten misschien meer gedetailleerde als de test wordt een paar weken later gedaan, zoals tussen week 20 en 22 van de zwangerschap.
 • Foetale echocardiografie. Uw zorgverzekeraar kan een echografie die een gedetailleerd beeld van het hart van uw baby (foetale echocardiografie) tussen week 20 en 22 van de zwangerschap geeft bevelen. Deze test wordt gebruikt om uit te sluiten of te bevestigen een aangeboren hartafwijking.
 • Frequente prenatale bezoeken. Naarmate je zwangerschap vordert, kan uw zorgverzekeraar raden vaker prenatale controle te komen om uw gezondheid en uw baby's gezondheid. Reguliere foetale echo zou worden aanbevolen als goed. De echo kan helpen bij uw zorgverzekeraar evalueren uw baby's groei en plan voor uw levering.

Welke stappen kan ik ondernemen om een ​​gezonde zwangerschap te bevorderen?

U kunt de impact van obesitas op je zwangerschap te beperken en te zorgen voor uw gezondheid en uw baby's gezondheid. Bijvoorbeeld:

 • Plan een vooroordeel afspraak. Als je zwaarlijvig bent en je overweegt om zwanger te raken, overleg dan met uw zorgverzekeraar. Hij of zij zou een dagelijkse prenatale vitamine adviseren en doorverwijzen naar andere zorgverleners - zoals een diëtiste of een obesitas-specialist - die u kan helpen veranderingen in uw levensstijl te maken en bereiken van een gezond gewicht vóór de zwangerschap.
 • Trachten op regelmatige prenatale zorg. Prenatale bezoeken kunnen helpen uw zorgverlener controleren uw gezondheid en uw baby's gezondheid. Vertel uw zorgverzekeraar over alle ziektes die u zou kunnen hebben - zoals diabetes, hoge bloeddruk of slaapapneu - en bespreken wat u kunt doen om ze te beheren.
 • Eet een gezond dieet. Werk samen met uw zorgverzekeraar of een diëtiste om een gezond dieet te houden en te voorkomen dat overmatige gewichtstoename. Houd er rekening mee dat tijdens de zwangerschap, zul je meer foliumzuur, calcium, ijzer en andere essentiële voedingsstoffen nodig. Een dagelijkse prenatale vitamine kan helpen vullen hiaten. Raadpleeg uw arts als u speciale voedingsbehoeften te wijten aan een gezondheidstoestand, zoals diabetes.
 • Lichamelijk actief te zijn. Raadpleeg uw zorgverzekeraar over veilige manieren om lichamelijk actief te blijven tijdens je zwangerschap.
 • Vermijd risicovolle stoffen. Als u rookt, vraag uw zorgverzekeraar om u te helpen stoppen. Alcohol en drugs zijn verboden, ook. Krijg uw zorgverzekeraar's OK voordat u begint - of stop - het nemen van medicatie of supplementen.

Overgewicht tijdens de zwangerschap kan het risico op complicaties voor u en uw baby. Om uw angst te verlichten, nauw samenwerken met uw zorgverzekeraar. Hij of zij kan u helpen voorkomen dat overmatige gewichtstoename, beheren een medische aandoening, en bewaken van uw baby's groei en ontwikkeling.

Zie ook