Zwangerschapsdiabetes

Definitie

Zwangerschapsdiabetes ontwikkelt zich tijdens de zwangerschap (zwangerschap). Net als andere vormen van diabetes, zwangerschapsdiabetes invloed op hoe je cellen gebruiken suiker (glucose) - belangrijkste brandstof van uw lichaam. Zwangerschapsdiabetes veroorzaakt een hoge bloedsuikerspiegel die uw zwangerschap en de gezondheid van uw baby kan beïnvloeden.

Zwangerschapsdiabetes. Familie-of persoonlijke ziektegeschiedenis.
Zwangerschapsdiabetes. Familie-of persoonlijke ziektegeschiedenis.

Elke zwangerschap complicatie is zorgwekkend, maar er is goed nieuws. Aanstaande moeders kunnen controle zwangerschapsdiabetes helpen door het eten van gezonde voeding, bewegen en, indien nodig, het gebruik van medicatie. Een goede verzorging van jezelf kan zorgen voor een gezonde zwangerschap voor u en een gezonde start voor uw baby.

In zwangerschapsdiabetes, bloedsuiker meestal weer normaal snel na de bevalling. Maar als je zwangerschapsdiabetes hebt gehad, je bent een verhoogd risico op toekomstige diabetes type 2. Je zult blijven werken met uw gezondheidszorg team te controleren en beheren van uw bloedsuikerspiegel.

Zie ook

Symptomen

Voor de meeste vrouwen, is zwangerschapsdiabetes niet leiden tot merkbare tekenen of symptomen. Zelden kan zwangerschapsdiabetes leiden tot overmatige dorst of vaak plassen.

Wanneer moet u een arts te raadplegen
Indien mogelijk, zoek gezondheidszorg vroeg - wanneer u eerst na te denken over het proberen zwanger te raken - zodat uw arts uw risico op zwangerschapsdiabetes als onderdeel van uw totale vruchtbare welzijn plan kan evalueren. Zodra u zwanger wordt, zal uw arts zwangerschapsdiabetes als onderdeel van uw reguliere prenatale zorg aan te pakken. Als je zwangerschapsdiabetes te ontwikkelen, moet u wellicht vaker controles. Deze zijn het meest waarschijnlijk optreden tijdens de laatste drie maanden van de zwangerschap, wanneer uw arts zorgvuldig zal toezien op uw bloedsuikerspiegel en uw baby's gezondheid.

Uw arts kan u verwijzen naar extra zorg die gespecialiseerd zijn in de behandeling van diabetes, zoals een endocrinoloog, een diëtiste of een diabetes educator. Zij kunnen u helpen leren om uw bloedsuikerspiegel te beheren tijdens je zwangerschap.

Om ervoor te zorgen dat uw bloedsuikerspiegel weer normaal nadat je baby geboren is, zal uw gezondheidszorg team uw bloedsuikerspiegel controleren vlak na de levering en opnieuw in zes weken. Zodra u zwangerschapsdiabetes hebt gehad, is het een goed idee om uw bloedsuikerspiegel regelmatig getest. De frequentie van de bloedsuiker testen zal deels afhangen van uw testresultaten snel nadat u uw baby te leveren.

Zie ook

Oorzaken

Onderzoekers weten nog niet precies waarom sommige vrouwen ontwikkelen zwangerschapsdiabetes. Om te begrijpen hoe zwangerschapsdiabetes optreedt, kan het helpen om te begrijpen hoe de zwangerschap van invloed op je lichaam de normale verwerking van glucose.

Je lichaam verteert het voedsel dat je eet om suiker (glucose) dat je bloedbaan binnenkomt produceren. In reactie, je alvleesklier - een grote klier achter de maag - produceert insuline. Insuline is een hormoon dat zorgt ervoor dat glucose te verplaatsen van je bloedbaan in je lichaam de cellen, waar het wordt gebruikt als energie.

Tijdens de zwangerschap, de placenta die uw groeiende baby verbindt met je bloedtoevoer produceert hoge niveaus van verschillende andere hormonen. Bijna alle van hen afbreuk doen aan de werking van insuline in je cellen, het verhogen van uw bloedsuikerspiegel. Bescheiden verhoging van de bloedsuikerspiegel na de maaltijd is normaal tijdens de zwangerschap.

Als je baby groeit, de placenta produceert meer en meer insuline-blokkerende hormonen. In zwangerschapsdiabetes, de placenta hormonen leiden tot een stijging van de bloedsuikerspiegel tot een niveau dat de groei en het welzijn van uw baby kan beïnvloeden. Zwangerschapsdiabetes ontwikkelt zich meestal in de laatste helft van de zwangerschap - soms al in de 20e week, maar meestal pas later.

Zie ook

Risicofactoren

Elke vrouw kan zwangerschapsdiabetes ontwikkelen, maar sommige vrouwen een groter risico lopen. Risicofactoren voor zwangerschapsdiabetes zijn onder andere:

 • Leeftijd groter dan 25. Vrouwen ouder dan 25 hebben meer kans op zwangerschapsdiabetes ontwikkelen.
 • Familie-of persoonlijke ziektegeschiedenis Uw risico op het ontwikkelen van zwangerschapsdiabetes verhoogt als je prediabetes -. Licht verhoogde bloedsuikerspiegel die een voorloper van diabetes type 2 kan zijn - of als een naast familielid, zoals een ouder of broer of zus, heeft diabetes type 2. Je bent ook meer kans op zwangerschapsdiabetes ontwikkelen als je het had tijdens een eerdere zwangerschap, als je een baby die meer dan 9 pond (4.1 kg) woog geleverd, of als u een onverklaarbare doodgeboorte gehad.
 • Overgewicht. Je hebt meer kans op zwangerschapsdiabetes te ontwikkelen als je aanzienlijk overgewicht met een body mass index (BMI) van 30 of hoger.
 • Niet-blanke ras. Om redenen die niet duidelijk zijn, vrouwen die zijn zwart, Latijns-Amerikaans, Europees Indische of Aziatische hebben meer kans op zwangerschapsdiabetes ontwikkelen.

Zie ook

Complicaties

Voorbereiding op uw afspraak. Complicaties die uw baby kan beïnvloeden.
Voorbereiding op uw afspraak. Complicaties die uw baby kan beïnvloeden.

De meeste vrouwen die zwangerschapsdiabetes leveren gezonde baby's. Echter, kan zwangerschapsdiabetes die niet zorgvuldig is geslaagd leiden tot ongecontroleerde bloedsuikerspiegel en problemen voor u en uw baby, waaronder een verhoogde kans op het nodig levering door C-sectie veroorzaken.

Complicaties die uw baby kan beïnvloeden
Als je zwangerschapsdiabetes, kan je baby een verhoogd risico op:

 • Overmatig geboortegewicht. Extra glucose in je bloed passeert de placenta, die je baby's alvleesklier triggers om extra insuline te maken. Dit kan ertoe leiden dat uw baby te groot (macrosomie) groeien. Zeer grote baby's hebben meer kans om te worden ingeklemd in het geboortekanaal, sustain geboorte verwondingen of eisen dat een C-sectie geboorte.
 • Vroege (premature) geboorte en respiratory distress syndrome. Hoge bloedsuikerspiegel Een moeder kan haar risico in te gaan op arbeid vroeg en het leveren van haar baby vóór de vervaldag te verhogen. Of haar arts kan vroege levering raden omdat de baby groeit zo groot. Een aandoening die maakt ademen moeilijk - baby's vroeg geboren kan ademnoodsyndroom ervaren. Baby's met dit syndroom kunnen helpen ademen totdat hun longen rijpen en worden sterker nodig. Baby's van moeders met zwangerschapsdiabetes kunnen respiratory distress syndrome, zelfs als ze niet vroeg zijn geboren beleven.
 • Lage bloedsuikerspiegel (hypoglykemie). Soms baby's van moeders met zwangerschapsdiabetes kort na de geboorte te ontwikkelen lage bloedsuikerspiegel (hypoglykemie) omdat hun eigen insulineproductie is hoog. Ernstige episodes van hypoglykemie kan veroorzaken aanvallen bij de baby. Prompt voedingen en soms een intraveneuze glucose-oplossing kan bloedsuikerspiegel van de baby terug naar normaal.
 • Geelzucht. Dit gelige verkleuring van de huid en het wit van de ogen kan optreden als een baby's lever is niet volwassen genoeg om te breken een stof genaamd bilirubine, die normaal vormt wanneer het lichaam recycleert oude of beschadigde rode bloedcellen. Hoewel geelzucht is meestal geen reden tot bezorgdheid, zorgvuldige controle is belangrijk.
 • Type 2 diabetes op latere leeftijd. Baby's van moeders die zwangerschapsdiabetes hebben een hoger risico op het ontwikkelen van obesitas en diabetes type 2 op latere leeftijd.

Onbehandelde gestational diabetes kan resulteren in een baby dood voor of kort na de geboorte.

Complicaties die u van invloed kunnen zijn
Zwangerschapsdiabetes kan ook verhogen het risico van de moeder:

 • Hoge bloeddruk, pre-eclampsie en eclampsie. Zwangerschapsdiabetes verhoogt het risico op het ontwikkelen van hoge bloeddruk tijdens de zwangerschap. Het verhoogt ook het risico op pre-eclampsie en eclampsie - twee ernstige complicaties van de zwangerschap dat een hoge bloeddruk en andere symptomen die het leven van zowel moeder als baby kan bedreigen veroorzaken.
 • Toekomstige diabetes. Als je zwangerschapsdiabetes, het is meer waarschijnlijk weer gebeuren tijdens een toekomstige zwangerschap. Je bent ook meer kans om diabetes type 2 te ontwikkelen als je ouder wordt. Echter, het maken van gezonde keuzes, zoals het eten van gezonde voeding en bewegen kan bijdragen tot het verminderen van het risico van toekomstige diabetes type 2. Van die vrouwen met een voorgeschiedenis van zwangerschapsdiabetes die hun ideale lichaamsgewicht te bereiken na levering, minder dan een op de vier te ontwikkelen type 2 diabetes.

Zie ook

Voorbereiding op uw afspraak

In de meeste gevallen, zult u ontdekken dat u zwangerschapsdiabetes als het resultaat van een screeningstest routinematig uitgevoerd tijdens je zwangerschap. Als uw bloedsuikerspiegel test hoog is, zult u waarschijnlijk gevraagd worden om binnen te komen voor een afspraak onmiddellijk. Uw arts zal ook meer-frequente regelmatige prenatale afspraken plannen om het verloop van je zwangerschap te controleren.

Omdat afspraken kunnen kort zijn en er is vaak veel weg te gaan, is het een goed idee om van tevoren te bereiden op uw afspraak. Hier is wat informatie om u te helpen klaar voor uw afspraak te krijgen en weet wat te verwachten van uw arts.

Wat u kunt doen

 • Hoogte zijn van alle pre-afspraak beperkingen. Wanneer u uw afspraak maken, vragen of je nodig hebt om snel voor bloed werk of als er iets anders dat u hoeft te doen als voorbereiding op diagnostische tests.
 • Noteer alle symptomen die u ondervindt, ook wanneer deze eventueel niet verwant aan zwangerschapsdiabetes mag lijken. Hoewel zwangerschapsdiabetes vaak veroorzaakt geen merkbare symptomen, is het een goed idee om een ​​logboek bij van alles wat ongebruikelijk dat merk je houden.
 • Noteer belangrijke persoonlijke informatie, met inbegrip van belangrijke spanningen of recente leven verandert.
 • Maak een lijst van alle medicijnen, waaronder over-the-counter geneesmiddelen en vitaminen of supplementen, die je neemt.
 • Neem een familielid of vriend mee, indien mogelijk. Soms kan het moeilijk zijn om te genieten van al de informatie die u tijdens een afspraak informatie. Iemand die je begeleidt misschien iets dat je gemist of vergeten.

Vragen aan uw arts te vragen
Omdat de tijd met uw arts is beperkt, zal het opschrijven van een lijst van vragen u te helpen het meeste uit uw afspraak. Lijst van uw vragen van de belangrijkste tot de minst belangrijke in het geval de tijd om is. Op zwangerschapsdiabetes, een aantal fundamentele vragen aan uw arts te vragen zijn onder andere:

 • Wat kan ik doen om te helpen mijn conditie te controleren?
 • Kunt u een diëtist of diabetes opvoeder die mij kan helpen bij het plannen maaltijden, een oefenprogramma, en coping-strategieën die het beste werkt voor mij aanbevelen? Zal mijn verzekering dit advies?
 • Wat zal bepalen of ik moet medicatie om mijn bloedsuiker te controleren?
 • Welke symptomen moet mij vragen om medische hulp te zoeken?
 • Zijn er brochures of ander gedrukt materiaal dat ik naar huis kan nemen met mij? Welke websites raden jullie aan?

In aanvulling op de vragen die je van tevoren hebt voorbereid, aarzel dan niet om uw arts vragen om alles wat je niet begrijpt verduidelijken.

Wat te verwachten van uw arts
Uw arts zal waarschijnlijk ook vragen voor je hebt, zeker als je hem of haar nu zien voor de eerste keer. Klaar zijn om te reageren kan tijd vrij te maken om zich te concentreren op alle punten die u wilt praten over een grondige. Uw arts kan vragen:

 • Hebt u een verhoogde dorst of overmatig urineren ervaren? Zo ja, wanneer is deze symptomen beginnen? Hoe vaak heb je ze hebt?
 • Heb je gemerkt andere ongebruikelijke symptomen?
 • Heeft u een ouder of broer of zus die ooit is gediagnosticeerd met diabetes?
 • Ben je eerder zwanger geweest? Heb je zwangerschapsdiabetes tijdens je vorige zwangerschappen?
 • Hebt u nog andere problemen in eerdere zwangerschappen?
 • Als u nog andere kinderen, hoeveel heeft elke weeg bij de geboorte?
 • Heb je gewonnen of verloren veel gewicht op elk moment in je leven?

Wat u kunt doen in de tussentijd
U kunt stappen ondernemen om zwangerschapsdiabetes met gezonde keuzes te controleren zodra u gediagnosticeerd bent. Als uw arts adviseert verdere evaluatie, maak uw follow-up afspraken zo snel mogelijk. Telt elke week voor u en uw baby. Volg het advies van uw arts, en zorg goed voor jezelf. Eet gezond voedsel, oefenen en neem de tijd om zo veel als je kunt over zwangerschapsdiabetes te leren.

Zie ook

Tests en diagnose

Medische experts hebben niet aangetoond een enkele set van screening richtlijnen voor zwangerschapsdiabetes. Sommige vraag of zwangerschapsdiabetes screening is nodig als je jonger dan 25 bent en hebben geen risicofactoren. Anderen zeggen dat de screening van alle zwangere vrouwen - ongeacht hun leeftijd - is de beste manier om alle gevallen van zwangerschapsdiabetes te vangen.

Wanneer te screenen
Uw arts zal waarschijnlijk uw risicofactoren te evalueren voor zwangerschapsdiabetes in het begin van je zwangerschap.

 • Als je een hoog risico op zwangerschapsdiabetes - bijvoorbeeld uw body mass index (BMI) vóór de zwangerschap was 30 of hoger, of je hebt een moeder, vader, broer, zus of kind met diabetes - kan uw arts testen op diabetes bij uw eerste prenatale bezoek.
 • Als je op gemiddeld risico op zwangerschapsdiabetes, zul je waarschijnlijk een screening test voor zwangerschapsdiabetes ergens tijdens je tweede trimester - tussen 24 en 28 weken van de zwangerschap.

Routinematige screening op zwangerschapsdiabetes

 • Initiële glucose challenge test. Je zult de glucose challenge test beginnen met het drinken van een stroperige glucose-oplossing. Een uur later, heb je een bloedonderzoek om uw bloedsuikerspiegel te meten. Een bloedsuikerspiegel hieronder 130-140 milligram per deciliter (mg / dL), of 7,2-7,8 ​​millimol per liter (mmol / L), wordt meestal beschouwd als normaal op een glucose challenge test, hoewel dit kan variëren op specifieke klinieken of laboratoria. Als uw bloedsuikerspiegel hoger is dan normaal, het betekent alleen heb je een hoger risico op zwangerschapsdiabetes. Uw arts zal u de diagnose na het geven van u een follow-up testen.
 • Follow-up glucose tolerantie test. Voor de follow-up test, wordt u gevraagd om te vasten gedurende de nacht en dan heb je nuchtere bloedsuikerspiegel gemeten. Deze bevatten een hogere concentratie van glucose - - dan zul je een andere zoete oplossing drinken en uw bloedsuikerspiegel zal elk uur worden gecontroleerd gedurende een periode van drie uur. Indien ten minste twee van de bloedsuikerspiegel lezingen zijn hoger dan normaal, zult u worden gediagnosticeerd met zwangerschapsdiabetes.

Als je gediagnosticeerd met zwangerschapsdiabetes
Als je zwangerschapsdiabetes, zal uw arts waarschijnlijk aanraden frequente controles, vooral tijdens de laatste drie maanden van de zwangerschap. Tijdens deze examens, zal uw arts zorgvuldig te controleren uw bloedsuikerspiegel. Uw arts kan u ook vragen om uw eigen bloedsuiker dagelijks monitoren als onderdeel van uw behandelplan.

Als u problemen ondervindt bij het beheersen van uw bloedsuikerspiegel, of je nodig hebt om insuline te nemen, of heb je andere zwangerschapscomplicaties, kunt u aanvullende tests nodig om de algemene gezondheid van uw baby te evalueren. Deze tests beoordeelt de functie van de placenta, het orgaan dat zuurstof en voedingsstoffen levert om uw baby door het aansluiten van de bloedtoevoer van de baby met de jouwe. Als je zwangerschapsdiabetes is moeilijk te controleren, kan dit invloed hebben op de placenta en in gevaar brengen van de levering van zuurstof en voedingsstoffen naar de baby. Tests om uw baby welzijn bewaken omvatten:

 • Nonstress testen. Sensoren worden op je buik geplaatst en aangesloten op een monitor om uw baby's hartslag, die moet toenemen wanneer de baby beweegt meten. Als je baby's hart niet sneller kloppen tijdens beweging, kan de baby niet genoeg zuurstof.
 • Biofysische profiel (BPP). Deze test combineert een nonstress test met een echografie studie van uw baby. Er is een scoresysteem dat uw arts in staat stelt om uw baby's hartslag, bewegingen, ademhaling en algehele spierspanning te evalueren en te bepalen of uw baby is omgeven door een normale hoeveelheid vruchtwater. Scores van uw baby op hartslag, ademhaling en beweging helpt uw ​​arts te vertellen als de baby er is genoeg zuurstof krijgt. Wanneer het vruchtwater laag is, kan het betekenen dat je baby niet is urineren genoeg. Dit kan erop wijzen dat in tijd de placenta niet en zou moeten werken.
 • Foetale beweging tellen. Je mag voeren deze eenvoudige test op hetzelfde moment als de nonstress testen of de biofysische profiel. Je moet gewoon tellen hoe vaak je baby schopt over een ingestelde tijd. Onregelmatig beweging kan betekenen dat uw baby krijgt niet genoeg zuurstof.

Controleren van de bloedsuikerspiegel na de bevalling
Uw arts zal uw bloedsuiker controleren na levering en weer in zes tot 12 weken om ervoor te zorgen dat uw niveau is teruggekeerd naar normaal. Als de tests zijn normaal - en de meeste zijn - je nodig hebt om uw risico op diabetes, worden ten minste om de drie jaar te hebben. Als toekomstige tests wijzen op diabetes of prediabetes - een aandoening waarbij je bloedsuikerspiegel hoger is dan normaal, maar niet hoog genoeg om te worden beschouwd als diabetes - praten met uw arts over het verhogen van uw preventie-inspanningen of het starten van een diabetes beheersplan.

Zie ook

Behandelingen en medicijnen

Het is van essentieel belang voor het bewaken en beheersen van uw bloedsuikerspiegel om uw baby gezond te houden en complicaties tijdens de zwangerschap en bevalling te voorkomen. U zult ook willen om in de gaten te houden op uw toekomstige bloedsuikerspiegel. Uw behandelingsstrategieën kunnen zijn:

 • De controle van uw bloedsuiker terwijl je zwanger bent, kan uw gezondheidszorg team u vragen om uw bloedsuiker te controleren vier tot vijf keer per dag -. Eerste ding in de ochtend en na de maaltijd - om ervoor te zorgen dat uw niveau blijft binnen een gezond assortiment. Dit klinkt misschien lastig en moeilijk, maar het zal makkelijker met de praktijk. Om uw bloedsuiker te testen, u een druppel bloed uit de vinger met behulp van een kleine naald (lancet) tekenen, dan plaatst u het bloed op een teststrip ingebracht in een bloedglucosemeter - een apparaat dat meet en toont uw bloedsuikerspiegel.

  Uw gezondheidszorg team zal ook controleren en beheren van uw bloedsuikerspiegel tijdens de bevalling. Als uw bloedsuikerspiegel stijgt, kan uw baby's lichaam hoge niveaus van insuline vrij - die lage bloedsuikerspiegel kan veroorzaken bij uw baby direct na de geboorte.

  Follow-up bloedsuiker controles ook belangrijk. Na het hebben van zwangerschapsdiabetes, je bent een verhoogd risico op latere type 2 diabetes te ontwikkelen. Werk samen met uw gezondheidszorg team om een ​​oogje houden op uw niveau. Behoud van gezondheidsbevorderende leefgewoonten, zoals een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging, kan helpen verminderen uw risico.

 • Gezonde voeding. Eten van de juiste soorten en de hoeveelheid voedsel is een van de beste manieren om uw bloedsuiker te controleren. Artsen adviseren niet verliezen van gewicht tijdens de zwangerschap - je lichaam werkt hard om je groeiende baby te ondersteunen. Maar uw arts kan u helpen gewichtstoename doelen te stellen op basis van uw gewicht vóór de zwangerschap. Het maken van gezonde voedingskeuzes kan helpen voorkomen dat overmatige gewichtstoename, die u kunt een hoger risico op complicaties.

  Een gezond dieet richt zich vaak op fruit, groenten en volkoren granen - voedingsmiddelen die rijk zijn in voeding en vezels en weinig vet en calorieën zijn - en beperkt uiterst geraffineerde koolhydraten, zoals snoep. Geen enkel dieet is geschikt voor elke vrouw. Misschien wilt u een geregistreerde diëtist of een diabetes opvoeder om een ​​maaltijd plan op basis van uw huidige gewicht, zwangerschap gewichtstoename doelen, bloedsuikerspiegel, lichaamsbeweging, voedsel voorkeuren en budget te creëren raadplegen.

 • Oefenen. Regelmatige lichamelijke activiteit speelt een belangrijke rol in wellnessplan van elke vrouw voor, tijdens en na de zwangerschap. Lichaamsbeweging verlaagt uw bloedsuikerspiegel door het stimuleren van je lichaam om glucose te verplaatsen in je cellen, waar het wordt gebruikt voor energie. Oefening verhoogt ook de gevoeligheid van uw cellen voor insuline, wat betekent dat uw lichaam minder insuline om suiker te vervoeren. Als een toegevoegde bonus, kan regelmatige lichaamsbeweging helpen verlichten van een aantal veel voorkomende ongemakken van de zwangerschap, zoals rugpijn, spierkrampen, zwelling, constipatie en slaapproblemen. Oefening kan ook helpen krijg je in vorm voor het harde werk van de arbeid en bevalling.

  Met uw arts OK, streven naar matig intensieve lichaamsbeweging op de meeste dagen van de week. Als je niet actief zijn geweest voor een tijdje, beginnen langzaam en geleidelijk opbouwen. Wandelen, fietsen en zwemmen zijn vaak goede keuzes tijdens de zwangerschap. Dagelijkse activiteiten zoals huishoudelijk werk en tuinieren ook rekenen.

 • Medicatie. Als dieet en lichaamsbeweging niet voldoende zijn, kan het nodig zijn insuline-injecties om uw bloedsuikerspiegel verlagen. Tussen de 10 en 20 procent van de vrouwen met zwangerschapsdiabetes moet insuline om hun bloedsuiker doelen te bereiken. Sommige artsen kan een orale bloedglucose onder controle medicatie, zoals glyburide voorschrijven. Andere artsen voelen zich meer onderzoek nodig is om te bevestigen dat orale geneesmiddelen zijn zo veilig en zo effectief als injecteerbare insuline om zwangerschapsdiabetes te controleren.
 • Sluit monitoring van uw baby. Een belangrijk onderdeel van uw behandeling plan is nauwkeurige observatie van uw baby. Uw arts kan uw baby's groei en ontwikkeling te volgen met herhaalde echo's of andere tests. Als je niet in arbeid gaan door je uitgerekende datum - of soms eerder - uw arts kan weeën op te wekken. Het leveren na je uitgerekende datum kan het risico op complicaties voor u en uw baby te vergroten.
 • Borstvoeding uw baby. Als u interesse in borstvoeding bent en het past bij uw werk schema en andere verplichtingen, kan het u helpen uw post-zwangerschap gewicht doelen en vermijden later type 2 diabetes. Het geven van borstvoeding kan ook helpen uw baby te vermijden later obesitas en type 2 diabetes.

Zie ook

Coping en ondersteuning

Het is niet makkelijk om te leren heb je een voorwaarde dat uw ongeboren baby's gezondheid kunnen beïnvloeden. En zorgen te maken over je baby kan het moeilijker maken om te zorgen voor jezelf te maken. Vind je jezelf het eten van het verkeerde voedsel of ontbreekt de energie uit te oefenen.

Houd in gedachten dat het zeer stappen die u zullen helpen de controle van uw bloedsuikerspiegel - zoals het eten van gezonde voeding en regelmatig sporten - kunnen helpen verlichten van stress en voeden van uw baby. Deze activiteiten kunnen ook helpen bij het voorkomen van type 2 diabetes in de toekomst. Dat maakt lichaamsbeweging en goede voeding krachtige tools voor een gezonde zwangerschap en een gezond leven - voor u en uw baby.

U zult waarschijnlijk beter voelen als je zo veel als je kunt over zwangerschapsdiabetes te leren. Praat met uw gezondheidszorg team. Lees boeken en artikelen over zwangerschapsdiabetes. Word lid van een steungroep voor vrouwen met zwangerschapsdiabetes. Hoe meer je weet, hoe meer controle je zult voelen.

Zie ook

Het voorkomen

Er zijn geen garanties als het gaat om het voorkomen van zwangerschapsdiabetes - maar hoe meer gezonde gewoonten die je vóór de zwangerschap kan vaststellen, hoe beter. Als je zwangerschapsdiabetes hebt gehad, kan deze gezonde keuzes ook verminderen uw risico van het hebben van het weer in toekomstige zwangerschappen of het ontwikkelen van diabetes type 2 op de weg.

 • Eet gezond voedsel. Kies voedingsmiddelen met veel vezels en weinig vet en calorieën. Focus op fruit, groenten en volle granen. Streef naar variatie om u te helpen uw doelen te bereiken zonder afbreuk te doen aan smaak of voedingswaarde.
 • Blijf actief. Oefenen voor en tijdens de zwangerschap kan u helpen u te beschermen tegen het ontwikkelen van zwangerschapsdiabetes. Streef naar 30 minuten van matige activiteit op de meeste dagen van uw week. Neem een ​​stevige dagelijkse wandeling. Rijd uw fiets. Zwemmen rondjes. Als je niet kan passen in een enkel 30-minuten workout in uw drukke dag kunt meerdere kortere sessies net zo veel goed doen. Park in de verre hoop als je boodschappen te doen. Stap uit de bus een halte voordat u uw bestemming bereikt. Elke stap die je neemt vergroot uw kansen op gezond blijven.
 • . Verliezen overtollige kilo vóór de zwangerschap Artsen niet gewichtsverlies raden tijdens de zwangerschap - je lichaam is nu al overuren om de ontwikkeling van uw baby te ondersteunen. Maar als u van plan bent zwanger te worden, op voorhand verliezen van extra gewicht kan u helpen een gezondere zwangerschap. Focus op permanente veranderingen in uw eetgewoonten. Motiveer jezelf door het onthouden van de voordelen op lange termijn van het verliezen van gewicht, zoals een gezonder hart, meer energie en een beter gevoel van eigenwaarde.

Zie ook